ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: bloss skrivet 24 oktober 2011 kl. 22:37:59

Titel: Xenon problem
Skrivet av: bloss skrivet 24 oktober 2011 kl. 22:37:59
Har konverterat mina extraljus med 35w xenon lampor och när jag startar dom så klickar det i det gråa reläet i säkringsboxen,sen slocknar det och hel,halvljus &12volt uttaget fungerar inte. Startar jag om maskinen igen så funkar det tills jag slår på extraljusen igen..

Hade 55w halogen tidigare och det fungerade utan problem.

Har tagit spänningsmatning från 12v uttaget,alla säkringar är hel.

Vad kan det vara för fel????? :banghead:
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: AtvNerd skrivet 24 oktober 2011 kl. 22:47:50
Har en kompis som fick liknande problem på sin grävmaskin, lamporna stör ut diverse annan utrustning, man kan glömma att lyssna på radio och prata i telefon när lamporna är på, tydligen inget ovanligt när det gäller lampor med lägre pris , det måste ju skilja nånstans .
Jag har nyligen köpt lampor från www.hba.nu riktiga proffslampor...Köpte LED belysning.

Vet iofs inte vad du har för lampor....
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Motoya skrivet 24 oktober 2011 kl. 22:54:19
Samma på farsans Renegade, när man slog på Xenon ljusen klicka de till och all el dog tills man slog av dem igen.

Reläet på Xenonen skickar ut störande signaler, och våran lösning på detta var att lägga reläet i aluminium folie...vanlig som Svenssons har i köket. då fungera allt som de skall...fast de stör fortfarande en radio några meter bort när man slår på dem.

Fungerat i snart ett år utan problem, dock när man slår på dem så får man göra det snabbt, alltså inte föra över knappen ifrån halv till hel-ljus sakta. Då slockar maskinen och de står "Communation error" eller vad det nu står på displayen. Xenonen sitter på helljuset.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bloss skrivet 24 oktober 2011 kl. 23:08:08
Vet inte vad det är för kvalite på lamporna,köpte dom av en kompis. har en till xenonsats av annat märke som jag ska testa med.
Har haft led lampor tidigare men vill ha längre ljusbild.Men det kanske finns led som lyser längre nu för vettiga pengar????
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: joff skrivet 25 oktober 2011 kl. 11:57:38
vart har du placerat ballasterna??? prova sätt dem så långt fram på maskinen som du kan,,

har haft samma problem med detta på en maskin hos oss, men efter att vi flyttat fram ballasterna så funkar det

värt att prova
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bloss skrivet 26 oktober 2011 kl. 06:52:56
dom ligger löst längst fram på pakethållarn.inte fastmonterade än.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Delarium skrivet 26 oktober 2011 kl. 08:14:24
Det kan hjälpa montera ferritkärnor runt kablarna på xenonballasterna också. Det har löst lite diverse problem med radio i min bil.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bloss skrivet 27 oktober 2011 kl. 07:00:28
Det löste sig när jag tog spänningsmatningen direkt från batteriet.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bersman skrivet 16 december 2011 kl. 19:00:26
tja!
tänkte kolla om det är finns någon som kan hjälpa mig att lösa xenon problem på en renegade 800 -07? har 2st 55w med ballaster som skulle vara att koppla direkt på men de fungerade inte. inga felmedelanden i displayen än eller något. har iof inte testat att starta maskinen med lamporna monterade å sen satt på helljuset. satte i en lampa först å prövade bara å den var död. sökt å läst endel men har lite svårt att förstå hur ja ska gå tillväga med direktström å reläer å skit :) är en kass elektriker
tänkte ja skulle ha dom i helljusen om de nu fungerar
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Decson skrivet 16 december 2011 kl. 19:40:50
bersman, har du prova byta plats på 12v till ballast i lampsockeln? Ballasten måste ha plus på plus för att fungera, annars, var bor du om någon här finns i närheten?
Grejar du det själv med hjälp av en skiss tror du?
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: karlssonn skrivet 16 december 2011 kl. 20:38:47
bersman här på polarens dator. hmm de skulle ja nog fixa tror ja om man fick en skiss om hur man gör. inget brukar vara svårt bara man får detaljerad beskrivning om vad man ska göra :) hade varit guld värt om du hade skiss eller kunde länka till en.
bor annars i arvika
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Decson skrivet 16 december 2011 kl. 23:53:18
Jag googlade lite innan jag svarade och det var nog tur det, canam verkar vara lite si och så att xenonkonvertera, på vissa funkar det andra inte, helljuset verkar oftare fungera, lampvarningar verkar ställa till det med halvljuset .Du får nog invänta svar från dina märkeskollegor så jag inte ställer till med oreda för dig och din renegade
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bersman skrivet 17 december 2011 kl. 00:03:41
hehe, de ska nog lösa sig till slut detta :) ska försöka att dra direkt ström till lamporna å sätta dit ett relä så kanske de fungerar. sen blir de 2 nya batteri så en vet att ampen håller. men de får bli till veckan de
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bersman skrivet 17 december 2011 kl. 12:46:04
testade att vända på + å - på ballasten så nu fungerar de :) har inte varit ute å testat än ifall de blir elfel på den än. men inga meddelanden i displayen  när motorn inte va igång iaf
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: bersman skrivet 27 december 2011 kl. 15:40:34
Efter ny inköpta batterier å seriekoppling å krångel. Alu folie från ica hade räckt. Folie kring ballasterna gjorde susen så nu ser en fram emot en mörker körning  ()p
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 9 mars 2012 kl. 17:50:14
Hej!

Jag har googlat o goolgat. Men hittar inget direkt svar. Vill xenonkonvertera mitt halvljus på renegaden. Men när man pluggar in xenon lampan händer nada. Testar mot 12v batteri så går det toppen, så är ju inget fel på grejerna.

Vad ska man göra?  Dra nytt kablage och låta gamla lampkontakten driva ett relä?  Verkar inte som det fungerar alltid heller?  Eller finns smidigare lösning?  Tacksam för hjälp av era erfarenheter  :help:
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: swetruck skrivet 9 mars 2012 kl. 17:54:30
Tror www.xenonkungen.se (http://www.xenonkungen.se) eller www.humanbit.se (http://www.humanbit.se) säljer kompletta kit för xenon till mc / atv .
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Lowest skrivet 9 mars 2012 kl. 21:20:16
Hej!

Jag har googlat o goolgat. Men hittar inget direkt svar. Vill xenonkonvertera mitt halvljus på renegaden. Men när man pluggar in xenon lampan händer nada. Testar mot 12v batteri så går det toppen, så är ju inget fel på grejerna.

Vad ska man göra?  Dra nytt kablage och låta gamla lampkontakten driva ett relä?  Verkar inte som det fungerar alltid heller?  Eller finns smidigare lösning?  Tacksam för hjälp av era erfarenheter  :help:

Var har du satt boxarna till xenonen ?
Kompisen hade liknande fel på sin och när han hängde boxar rakt ner från lamporna så funkade dom.
Canamen är känslig var man sätter boxarna. Man kan testa linda in boxarna i mycket folie så kan det funka.
Ibland så dör kompisens renegade då får han slå av xenonen och vänta lite och sen starta då startar den men ibland när han slår på xenonen så dör den igen.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 9 mars 2012 kl. 21:44:40
Det är köpt på xenonkungen :-\   Ska prova folie, men de tänder inte upp alls som det är nu. vare sig på hel eller halvljus.   Tack för tipsen! SKÅL på er!
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Framnäsmannen skrivet 9 mars 2012 kl. 22:00:48
Jag köpte konverteringskit till min outlander på Humanhabit och har inte haft några problem av den här typen. (Däremot en trasig ballast, men fick en ny direkt, pissiga glassäkringar som jag bytt till flator och en lampa som inte tänder upp riktigt varje gång) Jag hängde mina ballaster och drivdon under skärmen framför dämparfästet. Det berodde mest på att kablaget var så kort, och det fanns bra med plats där. Alltså ganska långt bort från övrig el.
Titel: SV: Xenon problem
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 12 mars 2012 kl. 08:38:22
Jag tror jag har löst problemet! 

Cam-am  verkar ha något egenutvecklat canbussystem (Glödtrådsövervakning)

När jag kopplar bort lampkontakten och mäter i denna är det 0v
Så vad det verkar så stänger maskinen automatiskt av spänningen till lampan när den går sönder/ alt tas bort.

Detta kringgick jag genom att lura systemet med att lägga ett 100 Ohms motstånd parallellt över + till -
Nu levererar maskinen 12v även när lampan är borta, då den tror det sitter en lampa där. (Helt ofarlig installation)

Men tyvärr kom nästa problem snabbt. Ballasten har för hög startström, så lampan försöker tända men misslyckas. (kör med 50w xenon)

För att kringgå detta använder jag mellanrelä. Dvs. Tidigare kabel som matade lampan driver nu ett relä som bryter en spänning direkt från batteriet. (OBS! glöm inte säkra av denna! Annars kan mycket obehaglig kabelbrand uppstå) Använd inte för tunn kabel.

Detta har fungerat nu under test. Inga felkoder eller liknande. Dock hänger ballaster i luften fortfarande. Men återkommer när jag testat detta vidare.  :) 

Om någon vill ha ett elschema ala. paint så får ni hojta till  :)