ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Arctic Cat => Ämnet startat av: pek skrivet 22 november 2010 kl. 18:34:25

Titel: Kylarfläkten har lagt av
Skrivet av: pek skrivet 22 november 2010 kl. 18:34:25
Som rubriken säger så har min kylarfläkt lagt av, den gillade inte mitt badande igår  :D.
Det blev riktiga djupdykningar i leran.  ;D.  Men nu så bränner den bara säkringen när den ska starta , så
jag antar att det är lindningen som har brunnit upp i samband med kortslutning. Är det någon som har haft samma bekymmer på en 650 H1? Jag har inte hunnit plockat ner fläkten än men jag gissar iaf på att det har blivit kortis i den.  Ringde o hörde vad en ny kostade, 4250:-   :cry: . Så min fundering är om man ska köpa feltemas kylarfläkt ist, 499:- tror jag att dom ville ha för den.  Men nu jäklar så blir det en kylar uppflyttning iaf.  :headbang:
Titel: SV: Kylarfläkten har lagt av
Skrivet av: Oskar P skrivet 22 november 2010 kl. 22:28:26
kan vara så att det ligger lera kvar i den som hindrar den från att snurra. det hände mig aldelles i början när hjulingen va nästan ny  :o
när jag körde genom en blöt mosse, det satte igen fläkten så att säkringen gick, jag såg att tempmätaren gick upp på 105 grader så jag stannade men fläkten gick inte, såg då att det var en massa typ torv i fläkten, petade bort så gott jag kunde och satte i en ny säkring, då startade den och det slungades iväg lite gegga åt sidorna genom hjulhusen :)
har du inte garanti kvar så du kan få en ny?
över 4 lakan för en fläkt är fan sinnessjukt, jag hade moddat dit nåt eget. jag såg att min var av märket "spal" ett ganska välkänt fläktfabrikat, det sitter SPAL fläktar i liknande storlek som kondensorkylning i takmonterade AC agreggat på mindre bussar, dom kan inte va lika dyra..
Titel: SV: Kylarfläkten har lagt av
Skrivet av: Oskar P skrivet 22 november 2010 kl. 22:29:52
efter en snabb koll fann jag detta: http://www.avantia.com/ac_sida_produkter.asp?produkt_id=6677&visa=Transportkyla&visa2=Thermo%20King&visaf=Fl%E4kt&menu1=4&id=66&id3=8

kolla vad du har för nummer på din och jämför.
Titel: SV: Kylarfläkten har lagt av
Skrivet av: pek skrivet 23 november 2010 kl. 18:38:56
Tackar Oskar.  Ska skruva ner min fläkt o kika, jag köper hellre en fläkt för 2000 än för 4000  ()p.
Nä min e inte så pass ny att det finns garanti kvar, det är ju en gammal häck.(läs 06:a)  :lol:
Titel: SV: Kylarfläkten har lagt av
Skrivet av: pek skrivet 24 november 2010 kl. 20:57:44
Nu fungerar fläkten igen  :djump:
Den var igengrodd med lera och grus, var som cement. Fick peta med en syl och spola med vattenslang i evigheter innan det gick att snurra på fläkten. Sen tvångs matade jag den med ett externt batteri o då hoppade den igång  ;D. Men då blev den som en k-pist med allt grus som slungades ut  :lol: .  Tack igen Oskar.

Är det någon som har gjort en kylar uppflyttning på H1:an här i sverige? tänkte på hur man gör med olje kylaren, flyttar man med den oxå? det verkar iaf som mest logiskt. Men det vore kul om någon hade gjort det projektet och hade lite bilder. Gärna bilder på snorkling av variatorn oxå. Insuget till förgasaren är inget problem, men det är lite udda anslutning till cvt:n.
Vore kul o kika på någon som gjort detta med lyckat resultat.