ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: korn509 skrivet 10 oktober 2011 kl. 23:08:55

Titel: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: korn509 skrivet 10 oktober 2011 kl. 23:08:55
hej har varit o köpte en ny dinli 700 2011 års modell nu (varit sugen ett bra tag).
men vill veta bra och negativa saker vad ska man kolla o tänka på.finns det nått man ska fixa eller göra med den. kan inget om sånt här.
tacksam för många svar

Mvh Thomas
Titel: SV: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: DinliRobban skrivet 11 oktober 2011 kl. 20:51:13
Tjena.

Har haft min ett år nu, det som jag har haft problem med är växlingar. Hörde då att man skulle skruva ner tomgången, men tyckte inte att det blev någon skillnad. Har nu hört att om man spänner bromsen o håller den nertryckt så kan det gå bättre. Det ska jag testa.
Hade problem i vintras när jag var ute o plogade o snön yrde, då kom det in ganska så mycket underr limpan, för den va inte ditsatt rätt, då erjade det igen på polerna på batteriet, men efter filande med stålborste så funkade det som det skulle igen.

Efter första service så gick maskinen ryckigt o så stannade den, berodde på att tändhatten hoppat bort. Tog bort en liten gummi packning o nu sitter den som den ska. Även en polare hade samma problem.

Ska man ploga kan det vara bra att dra vajern genom en trissa o så fästa den i spännband eller likande uppe på racket, så frestar det inte lika mycket vid lyft.
Mina fästen på plogen drog jag sönder i vintras, men efter att jag dragit vajern som jag skrev ovan så var det inga problem.

Köpt hasplåt, det har jag tänkt att köpa, men man får prioritera familjen, så än har jag inte haft råd.

Ska du köpa arbetsbelysning så rekomenderar jag http://www.crazyride.se/ bra pris o snabb leverans, gratis frakt, jag gav 360:- st för 18W LED.

Har just satt på en box från biltema, det verkar funka bra.


Kommer inte på nåt mer just nu.
Titel: SV: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: Lady Trisha skrivet 11 oktober 2011 kl. 23:24:26
Vi har två dinli 700 2011 i familjen  :tickedoff

Det med växlingen har jag från början lärt mig att alltid ha bromsen nere...

Och på den ena hade vi problem med tändhatten men det visade sig att kabeln dit var för kort så tog bort en stripe för att kabeln skulle få lite längd vilket verkar ha åtgärdat problemet.


I övrigt 100% nöjd
Titel: SV: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: DLi700 skrivet 19 oktober 2011 kl. 21:47:23
Har en Dinli 700 -11 och här är mina erfarenheter:

-Tanklocket! Vilket jävla skämt! Kan inte ha mer än halv tank,har jag mer och puttrar runt i skogen där det är lite ojämt så läker det ungefär lika mycket som om jag körde helt utan. :banghead:
-Växlingen!  Den är i vissa lägen sjukt trögväxlad,om än det blivit liiite bättre med tiden.(60mil nu) Naturligtvis är det mest jävligt att byta växel när man är trångt till och vill fram-bak-fram-bak osv,och har man 4wd i så är det nästan omöjligt att byta växel.  :dntknow:
-Dom s.k a-armsskydden!  Dom sitter nog endast där för syns skull och går sönder så fort underredet slutar se asfalten.  Ska försöka fixa några andra i alu.

Det enda som inte är standard är en biltemalåda baktill.

I övrigt är den riktigt trevlig att köra runt på och tar sig fram riktigt bra i skog,sand,gyttja.  Med mina mått mätt alltså.  :)
Titel: SV: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: blomman169 skrivet 14 november 2011 kl. 23:44:40
Vi har två dinli 700 2011 i familjen  :tickedoff

Det med växlingen har jag från början lärt mig att alltid ha bromsen nere...

Och på den ena hade vi problem med tändhatten men det visade sig att kabeln dit var för kort så tog bort en stripe för att kabeln skulle få lite längd vilket verkar ha åtgärdat problemet.med växlingen kan du göra nått åt,på vänster sida vid drag starten sitter det en vajer som kommer från bromsen,den kan man behöva spänna lite,det är en spärr för växel länkaget.och det med tändhatten,det man kan göra är att ta bort den lilla gummi ringen på t-hatten sen borrra ett litet hål uppe i gummit då kan övertrycket pysa ut,
I övrigt 100% nöjd
Titel: SV: köpt en Dinli Centhor 700 2011(frågor om den)
Skrivet av: Dr Mumin skrivet 15 november 2011 kl. 09:09:51
Verkar va vanligt att dom läcker olja i ventilkåpan så de rinner ner i tändhattens hål brukar sluta med att dom lägger av när hatten poppar upp kan va värt att kika på vart oljan tar vägen när man tar ur stiftet e inte svårt att gissa ;)