ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Övrigt => Ämnet startat av: Edskär skrivet 15 oktober 2023 kl. 00:11:03

Titel: Moms på fyrhjuling
Skrivet av: Edskär skrivet 15 oktober 2023 kl. 00:11:03
Hej, jag förstår inget när det gäller moms, kan någon förklara för mig?
När jag köpte vår fyrhjuling så betalade vi momsen på fyrhjulingen för det var inklusive moms till företaget vi köpte den från. Nu när vi ska sälja den så är det ju inklusive moms på det priset vi säljer den för. Kan den som köper den dra av momsen på den sen och påverkar det oss på något sätt?
Titel: SV: Moms på fyrhjuling
Skrivet av: GeFeldz skrivet 15 oktober 2023 kl. 02:01:38
Den som köper hjulingen kan inte dra av momsen om de köper den av en privatperson, momsen är redan inbetald och bortgjord. Jag håller med dig, jag förstår fortfarande inte hur och varför det funkar som det gör, men en hjuling som ägts av en privatperson är mycket mindre värd än en som ägts av ett företag.
Titel: SV: Moms på fyrhjuling
Skrivet av: Edskär skrivet 15 oktober 2023 kl. 16:14:18
Nu är det en som vill köpa vår fyrhjuling och vill att vi ska skriva ett kvitto där det står ett pris plus moms för att de ska köpa via sitt företag och kunna få tillbaka på skatten nästa år. Kan man göra så?
Titel: SV: Moms på fyrhjuling
Skrivet av: GeFeldz skrivet 15 oktober 2023 kl. 17:09:35
Det kanske går, men om de blir granskade lär det bli problem för åtminstone dem. Som privatperson med A-skattsedel har du ingenting med moms att göra förutom att allt du betalar är inklusive moms.
Jag vet inte om det kan bli problem för dig på nå't sätt om du skriver ett sån't kvitto, jag tvivlar på det, men jag vet inte som sagt.