ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: Nurse skrivet 4 juli 2008 kl. 20:14:24

Titel: Fläkten går inte!
Skrivet av: Nurse skrivet 4 juli 2008 kl. 20:14:24
Min Linhai började här om dagen varna för överhettning och jag märkte att fläktarna inte gick. Bygla båda fläktarna och dem snurrade som vanligt så min fråga är var problemet sitter då någonstans? Är det termostaten eller kan det vara tempgivara? Ser ut att sitta två tempgivare, en på motorn och en vid  kylaren, stämmer det?
Titel: Fläkten går inte!
Skrivet av: gurra-g skrivet 4 juli 2008 kl. 20:48:09
Det måste va givaren som packat ihop. men om det sitter två
givare kan jag inte svara på.
Titel: Fläkten går inte!
Skrivet av: STENE skrivet 4 juli 2008 kl. 22:38:43
vad jag vet så sitter det bara en temp givare. Har kört med min byglad under snart ett år.
Titel: SV: Fläkten går inte!
Skrivet av: buffelhorn skrivet 6 oktober 2008 kl. 17:23:38
Vadå byglad? Min linhai har alldrig gnällt om att den har blivit för varm.
Titel: SV: Fläkten går inte!
Skrivet av: Blizzter skrivet 8 oktober 2008 kl. 19:56:18
vad jag vet så sitter det bara en temp givare. Har kört med min byglad under snart ett år.

Men då går väl fläktarna hela tiden och det kan väl inte vara så smart, måste slita en hel massa på fläkt motorerna. Mina fläktar går så sällan att man ibland funderar på om dom fungerar. Det måste till några riktiga sandhål innan dom startar, antar att det är bra genomströmming på vattnet. Iof så hör man ju inte om dom startar när man kör fort men jag har fått för mig att dom knappast startar vid landsvägskörning i alla fall.

/Blizzter
Titel: SV: Fläkten går inte!
Skrivet av: STENE skrivet 9 oktober 2008 kl. 17:22:54
Klart att fläktarna går helatiden. Men vissa saker mås bra av att gå istället för att alltid stå still. Men det är klart att de slits mer. Men de går fortfarande.. Men än vad man kan säga motorn.. Det har hänt något märkligt.. Den går som den skall på starten några varv men sedan så går det trögt som attans. om man vrider med ett spärr skaft på variatorn åt fel håll så släpper den. sen går det lätt i ett par varv (ibland 7-8 varv ibland 1-2) sen blir det trögt igen... suck.. Så mitt minsta problem just nu är fläktarna.