ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska ATV Föreningen => Ämnet startat av: Mudde skrivet 12 maj 2015 kl. 00:15:57

Titel: Ny styrelse och ny verksamhetsinriktning
Skrivet av: Mudde skrivet 12 maj 2015 kl. 00:15:57
Nu tar föreningen nya tag! Ny styrelse är invald och ambitionerna är fler körområden och leder över hela landet. Den nya styrelsen jobbar nu med nedan verksamhetsplan som vi hoppas Ni kommer stödja. Vårt uppdrag är att stötta Er - föreningens medlemmar genom att skapa bättre förutsättningar för brukandet av våra fordon.

Den nya styrelsen består av följande personer;

Ordförande - Rolf Atterling 0733-625776
Sekreterare - Peter Läck
Kassör - Micael Swartz
Ledamot - Pontus Stefansson
ledamot - Magnus Johansson

Ni når oss enklast via FB eller mail på info@satvf.se

Våra mål och visioner under 2015
-Att erbjuda en kurs i grundläggande körsäkerhet. En kurs som skall  hållas av SATVF diplomerade lokala ambassadörer runt om i landet.

-Att göra brukandet av fyrhjulingar legalt inte bara som bruksfordon utan också som fritidsfordon likt snöskotern. Detta genom att verka för fler körområden och leder.

-Att främja ägarna för brukande av fyrhjulingar såväl kommersiellt som privat, lobba för lättade regelverk och registreringsformer för att bredda möjligheten till nyttjande.

-Att agera diskussionspart mot myndigheter och organisationer i diskussioner som rör lagstiftning, säkerhet och brukande generellt.

-Att skapa förutsättningar för framtidens utbildare i förarbevis för att ge dom möjlighet att utföra dom på lämpliga platser inte som idag, bara på godkända utbildningsplatser. Detta för att skapa bättre förutsättningar för de som önskar ta ett förarbevis.

Detta mot bakgrund av dessa statistiska fakta framtagna av ATV Safety;

Fyrhjulingar eller ATV:er blir allt vanligare både i yrkesmässig och privat användning. Dessa fordon innebär nya risker och ökat antal olycksfall. Trafikverket redovisar djupstudier av 42 dödsolyckor med fyrhjulingar på väg 2001-2012. Rättsmedicinska databasen, totalt 74 omkomna varav 27 som omkommit utanför vägområdet 2001-2012. STRADA, Transportstyrelsen, 558 polisrapporterade olyckor med fyrhjulingar med skadade personer på väg 2001-2012. Injury Databasen IDB, Socialstyrelsen, ca 7000 sjukhusrapporterade icke dödliga skador vid olyckor med fyrhjulingar på och utanför väg 2007-2010.

Sammantaget utgör skador med fyrhjulingar ett stort internationellt säkerhets- och olycksfalls- problem. Enligt rapport över dödsolyckor enligt Ahlm et al (2008) inträffade i Sverige flertalet olycksfall som singel-olyckor i samband med vältning och avkörning. Barn som förare, alkohol i blodet och avsaknad av hjälm är också vanligt förekommande i samband med olycksfall. Fyrhjulingar förekommer i många olika utföranden och klasser.

De används inom allt fler verksamheter. Behovet är komplext och radikala lösningar kan fordras för att skapa en ny och säkrare verklighet. Främsta olycksfallsorsak är vältning. Alkoholpåverkan och brister i hantering av fordonet är vanliga orsaker till olyckor.

Minskat antal olyckor får positiva effekter inom en rad områden. Positivt för samhällsekonomi med färre olycksfall, ovärderliga vinster för enskilda som undgår svåra skador eller död, ökad nytta av säkra fordon mm.
Titel: SV: Ny styrelse och ny verksamhetsinriktning
Skrivet av: joddeljens skrivet 12 maj 2015 kl. 10:22:12
Kommer det gå att ansöka om medlemskap nu?
Det gick inte sist jag provade.....
Titel: SV: Ny styrelse och ny verksamhetsinriktning
Skrivet av: Mudde skrivet 14 maj 2015 kl. 20:32:07
Snart går det att bli medlem. Vi jobbar på det :)
Titel: SV: Ny styrelse och ny verksamhetsinriktning
Skrivet av: Mudde skrivet 15 maj 2015 kl. 14:40:17
Nu kan Ni bli medlemmar! Klicka på länken eller besök vår hemsida på www.satvf.se (http://www.satvf.se)

https://www.membit.net/cgi-bin/WebObjects/MyMembit.woa/wa/rattForening?beteckning=AT (https://www.membit.net/cgi-bin/WebObjects/MyMembit.woa/wa/rattForening?beteckning=AT)