ATVForum, allt om fyrhjulingar

OM FORUMET - Information, feedback klagomål och beröm! => Nya ATVForum.se, Information, feedback, klagomål eller beröm! => Ämnet startat av: hell-man skrivet 30 januari 2014 kl. 08:24:25

Titel: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 30 januari 2014 kl. 08:24:25
Hej.
Nu blir det lite djupt här, så ni som inte klarar av att vara allvarliga kan undvika att skriva här. Ni som inte kan skriva längre meningar än slumpvisa stönanden kan också skippa det.
(och +1 funkar inte här)
Jag kommer se till att tråden hålls seriös, tro mig.



Jag har hängt här i 2½ år nu och upplever lite trender som jag tänkte diskutera.

Färre projekttrådar

JAG UPPLEVER det som att antalet riktiga projekttrådar minskar sakta men säkert. Med projekttråd avser jag allt mellan motorbytestrådar med öppen diskussion, till "hej jag har köpt en ny maskin, följ mina moddningar".
Till projekttrådar räknar jag även resor mm som helt enkelt beskriver när någon gör något.
Jag vet inte hur man kan boosta projekttrådsskrivandet, men om ni har lite tankar om det vore det kul att höra.


Hårdare klimat

JAG UPPLEVER att vi i kommentarer till varandra har en hårdare framtoning, det känns inte lika trevligt längre helt enkelt. Ni som brukar läsa det jag skriver vet att jag visst kan ha hårda ord och vass attityd, men ni som inte fattat att det är med glimten i ögat bör undvika att läsa mina inlägg. En jargong med pikar är det som kryddar en diskussion, men att man slänger ur sig rena elakheter mot främlingar är riktigt obehagligt att läsa.


Forumplattformens tekniknivå

JAG UPPLEVER att forumet inte utvecklas rent tekniskt. Nu har jag slutat rapportera brister, eftersom forumet sitter fast i en "plattform" med begränsningar. Jag är medveten om att detta är lite kritik till forumägaren, men jag börjar tröttna på bl.a. att mobillösning finns och att pm-funktionen saknar bilagsmöjlighet. Vart är forumet på väg? Finns en strategi?
Till denna rubrik kan jag även lägga den FLERA ÅR gamla diskussionen med reklamprodukter för användarna att köpa.
Andra sociala webplatser ser det som en självklarhet att ha en prylshop, men här händer inget.


Moderering

JAG UPPLEVER att modereringen kommit igång rätt bra, och att vi får kommentarer på varför vissa inlägg raderats, vilket är mycket bra. Tidigare har det diskuterats behov av fler moderatorer, vad händer med det? Behöver vi inte fler?
Om man går på en föreläsning i en samlingssal brukar en moderator inte sitta tyst i ett hörn ända tills det blir bråk, utan den ska aktivt hålla tempot uppe i diksussioner, och arbeta för att komma fram till svar, lösningar, eller liknande.
Den funktionen skulle man kanske kunna ha på en webmoderator också. Men det förutsätter ju fler moderatorer så klart. Inuläget är det otroligt lätt att man hamnar i blåsväder om man försöker hålla diskussioner igång, så personligen undviker jag det. Men visst ser det sorgligt ut med en ny medlem som skrivit en fråga om sin maskin som INGEN svarar på? Meningsfullt....


Och så var det märkestjafset...

JAG UPPLEVER en upptrappad märkeshets. Vi är många som bidrar till detta, men vi måste väl kunna enas om att maskiner av olika fabrikat har olika kvalitet? Det är väl inget konstigt? Och att maskiner från vissa länder har GENERELLT bättre kvalitet och maskiner från andra länder har GENERELLT sämre kvalitet.
Det vi alla har gemensamt är intresset för fyrhjulingar, det är väl det som för oss hit? Olika märken är ju skit samma....MEN att bortse från faktum angående kvalitet och vad det medför att handla sämre kvalitet gör många medlemmar uppretade.
Att man väljer ett billigare märke bara för att man inte vill lägga hur mycket pengar som helst tror jag de flesta accepterar i diskussioner, men att sedan hävda att det är samma/bättre kvalitet än de dyrare märkena UTAN ATT LÄGGA FRAM NÅGRA FAKTA I SAKEN gör folk splittrade.
Vi har en hjulmutter som lossnat som det tjafsats massor om. Men fortfarande saknas jättemycket fakta om VARFÖR det var så, VEM som monterat den, HUR man löste det på den aktuella maskinen och framförallt HUR säkerställer man att det inte händer igen.
Detta är potentiella dödsfällor som måste kunna diskuteras seriöst. FAKTA, FAKTA, FAKTA.


Slutligen

JAG TROR att lite nya tag behövs för att komma upp på vägen igen, annars kommer många tröttna.

Med hopp om framtiden, hell-man :sunny:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 30 januari 2014 kl. 08:49:23
Projekttrådar stöttar även jag, varför det blivit mindre vet jag inte, men om vi går så långt tillbaks som på "ATVCenter" tiden så drevs ju forumet av ett antal mekkande quad-entusiaster som kanske helt enkelt lagt av, och min omstöpning av forumet har ju gjort att det fokuserar mer på ATV rent allmänt och mindre på quad/tävling/styling så till viss del förstår jag att det minskat.
Plogtrådar, släpvagnsbyggen och sånt sågs ju inte så ofta förr, men nu är det lite vanligare, det är annorlunda helt enkelt.

Klimatet.
Ja, det är ju ett kapitel för sig, jag tycker verkligen att det finns gamla medlemmar, med massor av inlägg som skriver på en nivå som inte är dem värdigt, jag skulle helst vilja bannlysa en handfull medlemmar med tusentals inlägg för att på sikt kunna styra upp stämningen och seriositeten på forumet, men samtidigt bär det mig som ni säkert förstår emot att bannlysa medlemmar som satsat så mycket tid och engagemang i forumet.
Det vore mycket bättre om de kunde ändra sitt sätt att skriva på.
Att det används svordomar och "idiotförklarande" uttryck i vart och vartannat inlägg är ett tydligt tecken på att nivån är för låg, blir det inte bättre snart (kanske tack vare denna diskussion) så kommer jag att bli tvungen att anställa en religiös humanist som får moderera vartenda inlägg.  ;)

Plattformen.
Det finns inga större begränsningar på plattformen, men samtidigt kan jag inte anamma alla ideer som kommer, det skulle bli för grötigt, och sega ned forumet att installera all världens modifikationer, finns hundratals om inte fler. Mobilplattform finns, men den har två brister:
1. Alla annonser försvinner (det förstår alla vad det innebär)
2. Andra kan visa sina annonser, alternativt (om jag vill gardera mig mot 3:e partsannonser) kan jag betala i runda slängar 70 000 kr för att garantera att ägarna av appen inte visar andras annonser. Vill jag visa egna annonser i deras app kostar det ännu mer (mer än vad jag tar betalt av mina annonsörer).
Jag väntar och hoppas på att det skall komma ett "tema" eller en modifikation från utvecklarna av forumplattformen som är open source, men det har ännu inte kommit, tyvärr.
Dessutom anser jag att forumet fungerar bra som det är även på mobil och platta, jag använder aldrig själv apparna på de forum som erbjuder detta, tycker helt enkelt inte att det funkar bra.  :dntknow:
Skall kolla mer på om det går aktivera bilagor i PM, det saknar jag själv, och det borde ju gå få till.

Moderering.
Kanske skulle fler moderatorer behövas, men vilka skulle det vara?
De flesta som är mycket aktiva skriver ju mest bara skit, det går ju inte ta dessa som moderatorer, och tar jag någon annan, med typ 200 inlägg så blir denna säkert sågad jäms med fotknölarna.
Jag har inte tid att läsa allt som skrivs, men jag tittar på ALLT som anmäls, även om jag inte alltid gör några ingrepp - så rent generellt kan man väl säga att alla som vill kan bli moderatorer bara genom att anmäla.
PROBLEMET med flera moderatorer är att alla har olika nivå, och det inbjuder till tjafs, varning, bannlysningar och dålig stämning - eller en stenhård attityd från moderatorerna där man inte accepterar minsta kritik utan att radera eller bannlysa... Jag tror helt enkelt inte på att ha många moderatorer, och har väldigt dålig erfarenhet från de gånger jag provat, i alla forum utom ett, Poolforum, men där är ju seriositeten på en helt annan nivå, går inte jämföra.

Märkestjafset.
Fattar det inte, alla förstår väl att man får en "sämre" maskin om man betalar hälften?
Däremot kan en sämre maskin mycket väl vara tillräckligt bra om man bara skall ha den som bymoppe eller köra efter skogsbilvägar och stigar.
Skall man köra i meterdjupt vatten eller lerhål kanske man skall satsa på nåt som kostar lite mer.
Saklig kritik är OK.
Jag kan ta ett exempel som rör min tidigare Linhai.
Att påstå att den är skit är helt fel.
MEN
Generatorn är för klen om man skall använda den till plogning, i vart fall om man skall ploga mer än en eller ett par normala villatomter.
Utväxlingen på backen gör att det är svårt att använda den t.ex. i skogbruk, den slirar för mycket på remmen om man försöker backa.
Knappar och reglage tål inte vatten vintertid, men det är å andra sidan inte många maskiner som kan visa upp vl fungerande reglage vintertid.
Att hela tiden klanka ned på de som trots allt är nöjda med sina lågprismaskiner leder bara till bråk och dålig stämning, och jag har enormt svårt att förstå varför det skall bli som det blivit i detta avseende.
Jag kommer att vidta åtgärder om det inte blir bättre.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: StefanN skrivet 30 januari 2014 kl. 09:06:19

Färre projekttrådar

JAG UPPLEVER det som att antalet riktiga projekttrådar minskar sakta men säkert. Med projekttråd avser jag allt mellan motorbytestrådar med öppen diskussion, till "hej jag har köpt en ny maskin, följ mina moddningar".
Till projekttrådar räknar jag även resor mm som helt enkelt beskriver när någon gör något.
Jag vet inte hur man kan boosta projekttrådsskrivandet, men om ni har lite tankar om det vore det kul att höra.
Kan väl ha att göra med att de intressanta försvinner i orbajseri. Ta tex din skotertråd. Nog för att den är såld, men antalet on topic på slutet har varit noll. Det kan fortfarande finnas saker att prata om ett fordon fast den är såld, men jag har inte gått in i den tråden på ett tag pga. allt skitsnack. Och flera sådana trådar finns!

Och ang. Hårdare klimat/Märkestjafs:
När det skrivs att Kineserna är toppenmaskiner och får förstagångsköpare mm. att tro detta gång på gång tröttnar man ju och säger som det är, varpå man får mothugg som inte har någon vidare grund om alls. Och då är gnället igång...

Folk som inte orkar söka sin information själv mm. fast den besvarats otalet ggr. här gör väl även det att tonen inte är silkeslen alla gånger..

Och är jag en av de som sticker dig i sidan Rickard så banna på!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: beavlon skrivet 30 januari 2014 kl. 09:09:47
Hej Hellman, ska försöka hjälpa till med den erfarenheten jag har av forum. Har drivit ett antal forum för några år sedan som ägare och moderator och lägger in lite info och hjälp med vad jag kan.
Även om det känns som att en del av det blir en moderatorfråga i grund och botten.
Nu ser jag att Rickard redan skrivit en del men det är i slutändan medlemmarna som forumet består av, så alla inlägg som är sakliga är till nytta.

Färre projekttrådar

JAG UPPLEVER det som att antalet riktiga projekttrådar minskar sakta men säkert. Med projekttråd avser jag allt mellan motorbytestrådar med öppen diskussion, till "hej jag har köpt en ny maskin, följ mina moddningar".
Till projekttrådar räknar jag även resor mm som helt enkelt beskriver när någon gör något.
Jag vet inte hur man kan boosta projekttrådsskrivandet, men om ni har lite tankar om det vore det kul att höra.

Projekttrådar är alltid ett "eldsjäls" inlägg.
Min erfarenhet av dessa är att genom åren blir alla äldre, barn, familj och tiden räcker inte till. Många hinner inte med sina intressen och faller bort. Enklaste tipset utöver att peppa dom "gamla" eldsjälarna är att inspirera dom nyare medlemmarna samt att själv få in lite nya medlemmar runt sin egen omgivning.
Fler inlägg, fler projekt från nya medlemmar tar upp nya ideér, nya insikter och därmed intresse på ett forum.


Citera
Hårdare klimat

JAG UPPLEVER att vi i kommentarer till varandra har en hårdare framtoning, det känns inte lika trevligt längre helt enkelt. Ni som brukar läsa det jag skriver vet att jag visst kan ha hårda ord och vass attityd, men ni som inte fattat att det är med glimten i ögat bör undvika att läsa mina inlägg. En jargong med pikar är det som kryddar en diskussion, men att man slänger ur sig rena elakheter mot främlingar är riktigt obehagligt att läsa.

Vi är alla så olika och det är inget som går att ändra på, självklart ska alla hålla en lagom nivå vilket inte alltid fungerar i verkligheten.
Men det finns alltid bra medlemmar som på ett positivt sätt kan mildra detta, det är väldigt svårt för att en moderator att stävja detta på ett bra sätt utan att det blir för hårt eller strikt.
Fler moderatorer är en lösning men precis som Rickard skrev i sitt inlägg, det är svårt att hitta bra personer för detta.


Citera
Forumplattformens tekniknivå

JAG UPPLEVER att forumet inte utvecklas rent tekniskt. Nu har jag slutat rapportera brister, eftersom forumet sitter fast i en "plattform" med begränsningar. Jag är medveten om att detta är lite kritik till forumägaren, men jag börjar tröttna på bl.a. att mobillösning finns och att pm-funktionen saknar bilagsmöjlighet. Vart är forumet på väg? Finns en strategi?
Till denna rubrik kan jag även lägga den FLERA ÅR gamla diskussionen med reklamprodukter för användarna att köpa.
Andra sociala webplatser ser det som en självklarhet att ha en prylshop, men här händer inget.

Alla forum behöver utvecklas och gå framåt, mycket bra diskussion, ser fram emot respons från Rickars angående detta   :)


Citera
Moderering

JAG UPPLEVER att modereringen kommit igång rätt bra, och att vi får kommentarer på varför vissa inlägg raderats, vilket är mycket bra. Tidigare har det diskuterats behov av fler moderatorer, vad händer med det? Behöver vi inte fler?
Om man går på en föreläsning i en samlingssal brukar en moderator inte sitta tyst i ett hörn ända tills det blir bråk, utan den ska aktivt hålla tempot uppe i diksussioner, och arbeta för att komma fram till svar, lösningar, eller liknande.
Den funktionen skulle man kanske kunna ha på en webmoderator också. Men det förutsätter ju fler moderatorer så klart. Inuläget är det otroligt lätt att man hamnar i blåsväder om man försöker hålla diskussioner igång, så personligen undviker jag det. Men visst ser det sorgligt ut med en ny medlem som skrivit en fråga om sin maskin som INGEN svarar på? Meningsfullt....

En moderator räcker aldrig tyvärr på ett forum enligt min erfarenhet, ett bra tips på detta forum är att framstående, sakliga medlemmar som varit aktiva en längre tid kan hjälpa till med sådant.
Dom forum som jag hade hand om gjorde vi på det sättet för att få avlastning, bättre inblick, olika synsätt, mer aktivitet och i slutändan fanns det medlemmar som tog över ansvaret helt och hållet på vissa forum.
Den svåra biten är att hitta "likasinnade" medlemmar som håller en jämn och bra nivå, borde dock finnas ngn, finns alltid "sleepers" på alla forum som kan tillföra mycket.



Citera
Slutligen

JAG TROR att lite nya tag behövs för att komma upp på vägen igen, annars kommer många tröttna.

Helt rätt, forum behöver alltid utveckling i form av tips, ideér. En bra sak är tex fler moderatorer.
Bra skrivet Hell-man, jag hoppas att detta ämne utvecklas och diskuteras mycket av medlemmarna. Synpunkter och diskussioner skapar alltid en bra grund för en aktiv ägare av ett forum.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 30 januari 2014 kl. 09:29:07
Ett fel som jag kan tycka, men har ingen aning om hur man kommer till rätta med.
Är att det startas nya trådar för ALLT.
Det finns säkert 10 olika plogprojekt..
Sen gör det ju inget om man skippar sitt eget namn i en tråd... tex Atvnerds hasplåtsprojekt, Atvnerds Dinli 450 tråd.... benämning bör hänvisa i förstahand till vilken maskin det gäller, vem bryr sig vems det är???
Ska man söka på grejer till en Can-am så behöver man inte kolla i medlemsregistret vem som äger vad och sen söka på deras nickname....
Finns det en plog tillverknings tråd så kan man väl lägga in sitt eget projekt där? , så himla orginellt görs inget att det behövs en egen tråd varje gång man skruvar lite på maskinen.

Kan man inte ha märkesspecifika moderatorer?, ta mig som exempel, jag läser inget som skrivs i tex cf, odes, eller nåt annat lågprismärkes forum, det blir helt enkelt för mycket , och jag lämnar inte heller tips om maskiner jag inte har erfarenhet av (har gjort det förr men inte nu längre).
Det blir ju som att be en snickare om råd när jag sitter hos frisören för att få en ny frisyr.
En märkesspecifik moderator följer ju sin märkestråd på ett annat sätt än en person som behöver flänga runt ialla möjliga trådar..
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 30 januari 2014 kl. 09:43:01
Och är jag en av de som sticker dig i sidan Rickard så banna på!

Kan du inte istället försöka förklara varför just detta är så viktigt för dig att du är beredd att förstöra stämningen i hela forumet bara för att gång på gång såga alla som påstår sig vara nöjda med sina maskiner även om de är billiga eller inte kommer från samma land som den maskin du råkar gilla?
Det vore mycket bättre om du ändrade dig en aning än att jag skall bli tvingad att stänga av dig.

Ingen vinner på att någon är oresonlig.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: StefanN skrivet 30 januari 2014 kl. 09:43:28
tex Atvnerds hasplåtsprojekt, Atvnerds Dinli 450 tråd.... benämning bör hänvisa i förstahand till vilken maskin det gäller, vem bryr sig vems det är???
Ska man söka på grejer till en Can-am så behöver man inte kolla i medlemsregistret vem som äger vad och sen söka på deras nickname....
Sant + det borde vara krav på att skriva i ämnesraden var tråden handlar om så man slipper gå in i den för att få reda på det! Känns som att hälften av alla trådar som skapas saknar grundinfo.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 30 januari 2014 kl. 09:46:36
Ett fel som jag kan tycka, men har ingen aning om hur man kommer till rätta med.
Är att det startas nya trådar för ALLT.
Det finns säkert 10 olika plogprojekt..
Sen gör det ju inget om man skippar sitt eget namn i en tråd... tex Atvnerds hasplåtsprojekt, Atvnerds Dinli 450 tråd.... benämning bör hänvisa i förstahand till vilken maskin det gäller, vem bryr sig vems det är???
Ska man söka på grejer till en Can-am så behöver man inte kolla i medlemsregistret vem som äger vad och sen söka på deras nickname....
Finns det en plog tillverknings tråd så kan man väl lägga in sitt eget projekt där? , så himla orginellt görs inget att det behövs en egen tråd varje gång man skruvar lite på maskinen.

Kan man inte ha märkesspecifika moderatorer?, ta mig som exempel, jag läser inget som skrivs i tex cf, odes, eller nåt annat lågprismärkes forum, det blir helt enkelt för mycket , och jag lämnar inte heller tips om maskiner jag inte har erfarenhet av (har gjort det förr men inte nu längre).
Det blir ju som att be en snickare om råd när jag sitter hos frisören för att få en ny frisyr.
En märkesspecifik moderator följer ju sin märkestråd på ett annat sätt än en person som behöver flänga runt ialla möjliga trådar..

Hur tror du att CF skulle modereras om en CF-ägare vore moderator?

Det där skulle nog kunna fungera i de flesta fall, men det finns typ 100 olika tavlor i detta forum, så det skulle bli svettigt för mig bara att hålla moderatorsbemanningen up-to-date.

Att blanda olika plogbyggartrådar tror jag inte alls på.
Jag skulle i alla fall bli irriterad om någon annan kapade min projekttråd och tog över den med sitt projekt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: StefanN skrivet 30 januari 2014 kl. 09:50:52
Kan du inte istället försöka förklara varför just detta är så viktigt för dig att du är beredd att förstöra stämningen i hela forumet bara för att gång på gång såga alla som påstår sig vara nöjda med sina maskiner även om de är billiga eller inte kommer från samma land som den maskin du råkar gilla?
Det vore mycket bättre om du ändrade dig en aning än att jag skall bli tvingad att stänga av dig.

Ingen vinner på att någon är oresonlig.
Ja stör mig på de som rekommenderar sämre maskiner till folk som inte vet bättre och får dom att tro det är typ samma. Jag ser det som en välmening och skulle mer ifrågasätta den andra parten. Jag rekommenderar inte just ett märke specifikt tror jag.

Men visst, jag kan hålla käft och heja på tokig information om det nu på nått sett skulle förbättra forumet  :hmmm:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 30 januari 2014 kl. 10:24:15
Hur tror du att CF skulle modereras om en CF-ägare vore moderator?

Det där skulle nog kunna fungera i de flesta fall, men det finns typ 100 olika tavlor i detta forum, så det skulle bli svettigt för mig bara att hålla moderatorsbemanningen up-to-date.

Att blanda olika plogbyggartrådar tror jag inte alls på.
Jag skulle i alla fall bli irriterad om någon annan kapade min projekttråd och tog över den med sitt projekt.
jo det är ju sant, men det är ju faktiskt inte MIN tråd bara för att jag skriver här, det är ju DIN Richard, och DITT forum ska väl vara lättanvänt även för nya medlemmar?
Vill man ha en egen tråd så kan man fixa en egen hemsida eller facebook, det här är ju ett forum, inte nåt webhotell där varje liten individ har privata byggtrådar...
Sen blir det ju lättare för en besökare att titta igenom de olika trådarna innan han/hon börjar bygga nåt själv om man slipper leta genom hela forumet på ordet snöblad-plogblad
Jag har inget problem med hur det funkar nu, eftersom jag valt att dölja en massa trådar.
Som ny kan det bli mycket letande för att hitta saker när titeln på trådarna är konstiga.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 30 januari 2014 kl. 10:26:27
Ja stör mig på de som rekommenderar sämre maskiner till folk som inte vet bättre och får dom att tro det är typ samma. Jag ser det som en välmening och skulle mer ifrågasätta den andra parten. Jag rekommenderar inte just ett märke specifikt tror jag.

Men visst, jag kan hålla käft och heja på tokig information om det nu på nått sett skulle förbättra forumet  :hmmm:

DET DÄR är att vara oresonlig.
Det jag menar är att du inte behöver hugga på alla inlägg där någon påstår sig vara nöjd eller att maskinen uppfyller deras förväntningar (med tanke på priset).
Och sedan hålla på i typ 300 inlägg om samma sak.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 30 januari 2014 kl. 10:29:16
jo det är ju sant, men det är ju faktiskt inte MIN tråd bara för att jag skriver här, det är ju DIN Richard, och DITT forum ska väl vara lättanvänt även för nya medlemmar?
Vill man ha en egen tråd så kan man fixa en egen hemsida eller facebook, det här är ju ett forum, inte nåt webhotell där varje liten individ har privata byggtrådar...
Sen blir det ju lättare för en besökare att titta igenom de olika trådarna innan han/hon börjar bygga nåt själv om man slipper leta genom hela forumet på ordet snöblad-plogblad
Jag har inget problem med hur det funkar nu, eftersom jag valt att dölja en massa trådar.
Som ny kan det bli mycket letande för att hitta saker när titeln på trådarna är konstiga.

Nja, inget som skrivs här är "mitt".
Men hade jag startat en projekttråd om bygge av släpvagn, nog hade jag velat ha den som min egen.

Vi har ju en tavla som heter "Projekt" just för att projekttrådarna skall hamna där, men nog tycker jag att man bör separera de olika projekten från varann, definitivt.
Jag tar dock som alltid gärna emot synpunkter och överväger dem även om jag inte inför de förändringar jag anser vara till det sämre.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 30 januari 2014 kl. 10:43:12
Kanske göra skillnad på ombyggnationer av fordonen, och göra dem märkestrådsbundna?
och under byggprojekt, rena projekt, såsom vagnar, plogblad m.m
Jag följer ofta och gärna byggtrådar, som innebär egna konstruktioner, hydraulik, svetsning m.m
men Jag har inget intresse av att se när nån byter stötdämpare på tex en Linhai och kallar det byggprojekt eller liknande.
De kan lika gärna ligga i märkestrådarna, så jag kan välja bort dessa :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Skojaren skrivet 30 januari 2014 kl. 11:36:57
JAG TROR att lite nya tag behövs för att komma upp på vägen igen, annars kommer många tröttna.
Jag har tröttnat, vilket jag gjorde för ganska länge sedan. Ser man till de punkter du radat upp så finns det för mig en röd tråd i det hela.
 
Jag tror att  startar med Märkestjafset, där en skara forummedlemmar i varje tråd som startas om vissa märken, konstant och upprepade gånger skall upplysa på för mig ett mycket nervärderande sätt att det som frågeställaren köpt eller tänker köpa minsann inte är  något bra eller absolut inte något som de ens får jämföra eller rekommendera mot andra modeller.

Och gud förbjude, du får heller inte nämna att ens en liten färgflaga lossnat från din "kinamaskin" för vad hade du förväntat dig. Man är heller inte sen med att kasta alla icke så kallade märkes maskiner i ett och samma fack och rakt av jämföra, eg. märke x från kina är skit för jag hade märke YY och det är i princip samma, fastän det är 5 år mellan modellerna och helt annat märke.

Allt detta  resulterar bara i sin tur till  ett Hårdare klimat ( pajkastning ) och medför då mera krav på Moderering, för min egen del så känner jag då inte det minsta intresse av att dela med mig av de projekt jag håller på med, än mindre delta i diskussioner runt det och följden blir ju givetvis Färre projekttrådar då.


Jag personligen har absolut inget emot att man tar upp problem med ett märke eller berättar om sina erfarenheter av en specifik modell/märke. Men allt för ofta så grundar sig den erfarenheten på att "man hört", "läst" eller haft en "kinamaskin" och som vi vet så är allt från kina samma sak, eller?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Dany skrivet 30 januari 2014 kl. 13:46:43
"Hängde" mycket här på Atvcenter tiden och då var stämningen helt annorlunda. Blev faktiskt ganska förvånad hur detta forum utvecklats när jag kom tillbaka för några månader sedan. Otroligt många hårda ord som jag tror kan vara svåra för många att uppfattas som att de sägs med "glimten i ögat". Har inte råkat ut för något personligen men denna reflektion gör i allmänhet i trådarna jag läser.

Sen tycker jag att alltför många trådar tenderar till att "balla ur" med helt meningslösa inlägg som bara eskalerar meroch mer. Här kunde absolut fler moderatorer vara en lösning samt att fler varningar utfärdas till medlemmar som inte kan hålla sig till den givna ämnet.

Tyvärr gör nog detta att många tappar intresset för forumet och därför inte skriver så mycket.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: VwSmurfen skrivet 30 januari 2014 kl. 13:56:29
Jag insticker lite jag oxå.

Jag är ju en sådan där kinaåkare som faktiskt även har testat märkesmaskiner.
Jag började min bana med en Badboy 200. Visst hade den fel och brister men för dom pengarna den kostade fick jag garantier som jag inte skulle få om jag köpte en märkesmaskin för samma pengar. Då skulle jag få ett rostigt vrak.
Under min tid så hade jag inget fel på den som jag inte själv orsakade genom att jag byggde om den.
Min anledning till att jag inte har den idag är att den var för liten i volym.

Köpte en billig maskin nu oxå för helt enkelt ville inte lägga 60000 tusen på en beg märkesmaskin.
Min har jag inte åkt med men polaren har en likadan och han har bara tuffat på. Min lär funka lika bra.

Självklart som det skrevs i en annan tråd så får dom som är kreditvärdiga gärna köpa en dyr maskin och låta oss andra snåla (ekonomiska)
köpa dom när dom är använda. Men det är fortfarande en använd maskin.

Men varför skall rådet ges till någon som aldrig ens suttit på en 4hjuling att köpa en dyr märkesmaskin för att testa.
Dom som fastnar byter upp sig. Även dom som köper det värsta är ju inte nöjda utan monterar turbo eller liknande.

Sen är det självklart olika för olika användningsområden.
Kör man lite spontant grus/asfalt så duger vissa maskiner. Ska man köra crossbana behövs något annat.
Där är väl skillnaden.

Nej om man var lite mer saklig och inte så insnöad skulle folk bli lite gladare. Man kan laga en kina för många pengar innan man kommer upp i vad en likvärdig märkesmaskin kostar i inköp. Likvärdig är inte en 5 år äldre maskin.

Kvalite är inte bara att den skall hålla för att hoppa med utan det är körställning. Hållbarhet. Pris och även utseende.

Sen kan jag hålla med om att man kanske skall ändra så att projekt blir märkestrogna men man kan både missa och få för många trådar med det systemet.

Det var nog allt från mig. //Pjerre
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Brolle81 skrivet 30 januari 2014 kl. 13:56:51
Det är bra att du lyfter ämnet Hell-man helt klart.
Det är dock inte helt lätt så som många påpekat men fler moderatorer hade varit en lösning dock är ju problemet hur dom skall väljas ut. Det krävs ju väldigt tydliga riktlinjer i så fall i hur man bör och ska moderera trådar.
Jag saknar även jag projekt trådar jag tycker det är roligt och ibland lärorikt i att se vad vissa gör med sina maskiner oavsett märke.
Angående märkestjafs så vet jag inte vad jag skall tycka så länge det inte hävdas att märke x (betydligt billigare) jämnställs kvalitativt med y (dyrare från "bättre" land) för det än inte sant någonstans.
Däremot kan det vara en bra maskin för den personen som har köpt den. Vad var och en kör är upp till var och en och som sagt beroende på vad man är beredd att lägga ut så får man en maskin därefter. Jag valde begagnat då en ny märkesmaskin inte funkade ur budget synpunkt för mig.

Sen sist men inte minst har med det här med hårda ord. Det haglar rätt friskt från många mot varandra så nästan "alla" är lika stora kålsupare. Problemet är ju att via nätet vet man inte alltid om det är skämt eller allvar , dock så tar jag inget personligt här då det känns som att det mesta är rent blaj och förströelse skrivande.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 30 januari 2014 kl. 14:32:07
Att det inte är så många projekttrådar tror jag beror på två saker.

1) Det är för många sådana som jag här. Vi som inte är jättehardcore-ATV-typer. Jag har köpt en begagnad ATV (vilket jag blivit hånad för, men det kan jag ta) och har den inte som något direkt huvudintresse. Vad ska jag skriva projekttråd om? Jag har dubbat en uppsättning däck, skruvat på några LED-lampor och inrett packlådan. Mer är det inte, och mer blir det inte.
Det finns nog fler sådana som mig. Och de som inte ens gör så mycket. I projektdelen tillför vi inget.

2) Allt jäkla tjatter i projekttrådarna. Det finns intressanta trådar jag gärna följer, men man tröttnar fort när en liten skara använder trådarna som chatt. Till slut är det max ett av tio inlägg som verkligen handlar om ämnet.

Så var det märkestjafset. Oerhört enerverande, och forumets största fiende. Samma personer kör hela tiden över alla stackare som råkar ha en annan inställning, eller andra erfarenheter.
Även om era synpunkter har belägg kan ni kanske hålla en annan ton och inte dra igång värsta hatkampanjen varenda gång ni tycker att någon har fel? Det som är rätt för dig, kanske inte är lika rätt för någon annan. Folk har olika behov, olika referenser och olika förutsättningar.
Om märkestjaftet och alla andra ställningskrig försvann blev forumet riktigt trevligt. Detta kommer aldrig att hända, helt utan tjafs blir det aldrig, men kan vi inte sluta vara så jäkla stingsliga?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Nukke skrivet 30 januari 2014 kl. 14:58:13
Att det inte är så många projekttrådar tror jag beror på två saker.

1) Det är för många sådana som jag här. Vi som inte är jättehardcore-ATV-typer. Jag har köpt en begagnad ATV (vilket jag blivit hånad för, men det kan jag ta) och har den inte som något direkt huvudintresse. Vad ska jag skriva projekttråd om? Jag har dubbat en uppsättning däck, skruvat på några LED-lampor och inrett packlådan. Mer är det inte, och mer blir det inte.
Det finns nog fler sådana som mig. Och de som inte ens gör så mycket. I projektdelen tillför vi inget.

2) Allt jäkla tjatter i projekttrådarna. Det finns intressanta trådar jag gärna följer, men man tröttnar fort när en liten skara använder trådarna som chatt. Till slut är det max ett av tio inlägg som verkligen handlar om ämnet.

Så var det märkestjafset. Oerhört enerverande, och forumets största fiende. Samma personer kör hela tiden över alla stackare som råkar ha en annan inställning, eller andra erfarenheter.
Även om era synpunkter har belägg kan ni kanske hålla en annan ton och inte dra igång värsta hatkampanjen varenda gång ni tycker att någon har fel? Det som är rätt för dig, kanske inte är lika rätt för någon annan. Folk har olika behov, olika referenser och olika förutsättningar.
Om märkestjaftet och alla andra ställningskrig försvann blev forumet riktigt trevligt. Detta kommer aldrig att hända, helt utan tjafs blir det aldrig, men kan vi inte sluta vara så jäkla stingsliga?

Huvudet på spiken där, instämmer helt. Har varit medlem på detta forumet nu i 3 veckor och har redan märkt av en ganska hård och negativ inställning på vissa medlemmar här. Som tur är finns det även medlemmar som svarar på frågor med ett leende :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: CrozOver skrivet 30 januari 2014 kl. 16:06:33
Det du skrev under Hårdare Klimat tycker jag är det värsta med atvforum.se
Vissa kan bli/vara otroligt otrevliga och dryga, vilket jag tycker är otroligt tråkigt!
Det är roligare om alla kan skriva trevligt åt varandra, nu menar jag inte att man ska lägga en smiley efter varje punkt. Det går att vara "trevlig" utan dem. Även idiotförklaringar sker ofta.

Alla tänker olika, det kan vara bäst att skriva saker med glimten i ögat till de man känner till. Två personer kan uppfatta en sådan text på två helt olika sätt.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 januari 2014 kl. 17:17:57
Off topic och lite skitsnack gör ju det mesta lite roligare, om det sker i lagoma mängder. Men det blir tröttsamt när trådar skräpas ner med en eller flera sidor av chattliknande konversation mellan några få. Och ofta då av saker som inte för tråden framåt.
Verkar saknas en chattfunktion, eller bara ett klotterplank där alla skriver på samma sida och inget sparas.

Forumet är ju en grym kunskapsbank, om man nu lyckas hitta rätt inlägg bland allt trams.

Mina förslag är:
*Att införa nån chattfunktion för att se ifall det minskar postandet av skräpinlägg där folk chattar med varann i trådarna.
*Att införa fler moderatorer, även om det kan skita sig så tycker jag det är värt att chansa.
Man kanske kan ha moderatorerna anonyma? Och ha kodnamn eller bara ett nummer, typ moderator#3.
Då slipper folk snea ur över att "fel" moderator lagt sig i och redigerat ens inlägg eller gett en tillsägelse.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Tripod skrivet 30 januari 2014 kl. 17:24:54
Att det inte är så många projekttrådar tror jag beror på två saker.

1) Det är för många sådana som jag här. Vi som inte är jättehardcore-ATV-typer. Jag har köpt en begagnad ATV (vilket jag blivit hånad för, men det kan jag ta) och har den inte som något direkt huvudintresse. Vad ska jag skriva projekttråd om? Jag har dubbat en uppsättning däck, skruvat på några LED-lampor och inrett packlådan. Mer är det inte, och mer blir det inte.
Det finns nog fler sådana som mig. Och de som inte ens gör så mycket. I projektdelen tillför vi inget.

2) Allt jäkla tjatter i projekttrådarna. Det finns intressanta trådar jag gärna följer, men man tröttnar fort när en liten skara använder trådarna som chatt. Till slut är det max ett av tio inlägg som verkligen handlar om ämnet.

Så var det märkestjafset. Oerhört enerverande, och forumets största fiende. Samma personer kör hela tiden över alla stackare som råkar ha en annan inställning, eller andra erfarenheter.
Även om era synpunkter har belägg kan ni kanske hålla en annan ton och inte dra igång värsta hatkampanjen varenda gång ni tycker att någon har fel? Det som är rätt för dig, kanske inte är lika rätt för någon annan. Folk har olika behov, olika referenser och olika förutsättningar.
Om märkestjaftet och alla andra ställningskrig försvann blev forumet riktigt trevligt. Detta kommer aldrig att hända, helt utan tjafs blir det aldrig, men kan vi inte sluta vara så jäkla stingsliga?

Håller med, fasen vad man blir less på alla "chattinlägg". Får ibland intrycket att det är ett antal medlemmar som tror att högt antal inlägg är lika med hög status på forumet eller något sånt.
Man ids ju ofta inte ens komma med råd i en tråd med en direkt fråga för det hunnit bli så mycket skit att det ändå förmodligen försvinner i mängden.
Tycker absolut att det kunde modereras bort inlägg betydligt oftare för att hålla tråden "ren".

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 30 januari 2014 kl. 17:44:47
Hej igen vänner.
Vad kul att vi fått igång en diskussion idag. För att komma till rätta med svamlet i flera trådar (precis som om jag vore oskyldig ':)) anser jag att fler moderatorer behövs.

Moderatorns grundläggande roll blir ju att scanna över diskussionerna och se om de lirar med regelverket. Bör ju inte vara helt omöjligt, eftersom regelverket är supertydligt.

Men att få in moderatorer som aktivt styr diskussionerna åt rätt håll, ber folk utveckla sina svar, påpekar topicglidning, och hjälper till att hålla fart i trådar skulle vara kul att se.

Och fler moderatorer är väl bara att förse ett gäng medlemmar som admin har förtroende för med speciella login? Ingen behöver veta vilka de är?
Och förtroende är ju rätt lätt att få genom ett telefonsamtal, som utklassar skriven text med hästlängder när man vill förstå en person.

Så för att istället hamna i en straffande moderering som bara ingriper när folk blir arga, skulle en uppmuntrande moderering bidra till en positiv spiral här inne.
 :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 08:11:26
Ett stort problem är att de som anmäler sig som frivilliga att moderera, eller blir föreslagna att moderera ofta är de som sköter sig sämst i forumet.
Eller vill vara "poliser" som riskerar skapa en stämning av "oförlåtande" moderering.
Men kanske är det vad som krävs om man har att ta hand om värstingar av olika typer som aldrig kunnat rätta sig efter några regler vare sig hemma, i skolan eller samhället i stort?

Jag som moderator, sittande i Lilla Piteå, har ju ingen aning om personerna bakom signaturerna.  :dntknow:

Jag kan absolut tänka mig att prova med fler moderatorer, men har två krav.

1. De skall inte tillhöra skaran som idag skriver 100 struntinlägg/dag.
2. De som blir utsedda till moderatorer måste acceptera att jag tar bort dem som moderatorer om jag anser att det inte fungerar. Och detta utan att de surar ihop totlat och sedan gör allt för att förstöra forumet.

De som är intresserade får gära anmäla sig, och jag tar gärna emot nomineringar via PM.
Inte publikt i forumet.

Sen måste vi enas om vad som absolut inte är tillåtet.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 31 januari 2014 kl. 12:56:55
Nu är det några år sedan jag hade en del förslag på hur forumet skulle kunna utvecklas, men det blev ingen direkt respons.

Jag föreslog att det skall finnas en teknikavdelning där det inte skall diskuteras, bara frågor och exakta svar, hårt modererat och den som "tror" något skall inte släppas in dit mer.
Det är ofta för mycket babbel och för många som tror saker...
Kolla bara nyliga tråden här om killen som letar axeltappar med Grizzly-cirkel, han får tips typ "kolla Jula".
Varför skall man kolla där när det inte finns?
Och om det finns, så lägg in en länk.
Sedan kommer det ytterligare något tips med helt fel bultcirkel...
Sånt är enerverande.

Jag ville även ha en avdelning med "resor och äventyr" men den idén dödades genom babbel om att vissa har traktordäck och andra får ont i rumpan av att köra mer än fem mil, osv osv...
Jag VET dock att det går finfint att åka med fyrhjuling och med en reseavdelning skulle säkert fler prova.
Inspiration är värt mer än vad vissa här verkar tro.
Alla kör liksom inte ner i ett lerhål och juckar runt där en hel dag och är nöjda med det.

Märkestjafset har jag förståelse för, eftersom många köper billiga maskiner just med ekonomin i åtanke, och förr ville jag påvisa skillnaderna men framför allt påtala totalekonomin i detta, men det missuppfattades ofta och sedan blev det hårda ord trots att man ju faktiskt bara försökt hjälpa till.
Tyvärr är det ju som så att om man som nybörjare köper en ny maskin som sedan dels krånglar och dessutom inte ger alls samma glädje som andra skulle kunna gjort för samma ekonomiska insats så blir ju knappast den personen biten av hobbyn...
Detta är dock omöjligt att framföra på ett vettigt sätt, det blir alltid fel och därför är det bättre att låta bli ämnet helt.

Kvalitén på inläggen är inte alltid så bra, men ibland kan man ju tycka att de som ställer frågor skulle kunna kolla NÅGOT själva.
Man kan ju googla lite snabbt tex...
Likaså kan man tycka att de som lägger ut annonser skall ha som krav på geografisk plats eller iaf härad, men nä.

Och ofta är det ju så att som man "ropar får man svar".
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 13:04:45
Menar du på fullt allvar att man skulle moderera bort "dåliga svar" som t.ex. kolla på jula?
Fattar du vilket liv det skulle bli, typ 80% av alla inlägg skulle ju få raderas.
Jag kan hålla med dig om att den typen av svar är dåliga, men att börja radera den typen av inlägg skulle nog få långtgående konsekvenser för forumet, troligen även om det bara vara i en specifik tavla man gjorde så.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 13:06:13
Jag skulle kunna tänka mig att ha rallymarkus som moderator, om han är intresserad, vi verkar ha rätt lika uppfattning om vad man skall använda ett forum till.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 31 januari 2014 kl. 13:16:01
Jag menar det på fullaste allvar ja.
(vem nedvärderar vem nu egentligen....?)   :whip:

På andra forum finns speciell teknikavdelning och där raderas sådana svar ja.
Eller rättare sagt, det läggs inte in sådana svar alls.

För endast de som VET svarar och då är det ju ett ickeproblem.

Forumet jag då främst har i åtanke är sporthoj.com vilket är Sveriges i särklass största mc-forum.

Man kan då även söka där och på så vis slipper man 89 nya trådar i månaden typ "vilket däcktryck skall jag ha".
 

Sedan finns det där precis som här märkesspecifika delar och andra avdelningar med vanligt snack och diskussioner, där modereras det inte lika hårt, där kan det spåna och komma med lite svävande idéer och förslag... men i teknikforumet är det kunskap som gäller.

Det höjer kvalitén och det kan locka till sig de som inte är nybörjare... för "tyvärr" är ATV-forum mer eller mindre ett nybörjarforum.

Rävarna brukar dra vidare och det är en enorm förlust egentligen.
 
Med ett teknikforum kan man diskutera tex offset utan att det skall komma inlägg där det frågas vad offset är... osv.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att en sådan avdelning skulle kunna funka här, och då skulle man kanske kunna fråga exempelvis hell-man om han är sugen på att moderera.
Även Atvnerd mfl skulle lätt kunna passa där.
 
Edit: OskarP är ju ytterligare en stark kandidat för detta, han har en väldigt bred mekanisk och kunskap och även el verkar han behärska.
Men som sagt, bara förslag på hur man kanske skulle kunna höja ribban lite.

För övrigt har jag funderat på att lägga ut en tråd som skulle funka som inspiration för folk som vill åka några hundra mil bakom styret och uppleva lite annorlunda saker.
Jag gjorde den svängen på mc men medelhastigheten var vissa dagar under 50 km/h och andra dagar ända upp mot nästan 70...
...och det blir ju ofta tjafs här när man nämner mc, folk verkar tro att man då ligger i 200 och har komfort som i tv-soffan.
Så är det INTE.
Jag själv började åka på lite resor just med andras resor som inspiration, och jag delar gärna med mig och hoppas på så vis att fler låter bli tåg/flyg/bil osv.
Man ser SÅ mycket mer från sadeln och man kommer allt så mycket närmre, får ett helt annat bemötande än från en bil, osv osv osv...
Vi får väl se om jag känner inspiration för en sådan tråd.
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 31 januari 2014 kl. 13:22:02
Tycker det är en jättebra ide faktiskt!
För en gång skull stöttar jag Hydro till 100%
Skitbra ide!

Problemet är att många väljer den lätta vägen före ta sig orken att söka information.

Ta t.ex. min tråd oljeguiden.
Där är det svar på de flesta frågor gällande vilken olja man ska ha till sin ATV.

Men istället skapas en tråd där biltema anhängare talar sig varmt om biltemas olja och de minsann kört VM på den.
Kul för dom, men är ju fortfarande inte vad som är rekommenderat?

Nåt drastiskt behöver göras för att ändra en slapp mentalitet.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Aset skrivet 31 januari 2014 kl. 14:11:08
Hur vore det med lite klistrade trådar med vanligaste frågor/svar där inte allt skitsnack finns med ? lär förhoppningsvis spara in ett par nya onödiga trådstarter som oftast slutar i ot.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: (ಠ ›ಠ) skrivet 31 januari 2014 kl. 14:38:04
Hur vore det med lite klistrade trådar med vanligaste frågor/svar där inte allt skitsnack finns med ? lär förhoppningsvis spara in ett par nya onödiga trådstarter som oftast slutar i ot.
x2 på den. Skulle gärna kunna göra stora trådar om t.ex. framvagns inställningar på quad osv om jag visste att dom eventuellt kunde bli klistrade om infon är vettig.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: CrozOver skrivet 31 januari 2014 kl. 15:19:06
Aset: Din idé är verkligen inte dum!

Ni alla vet ju när man tex ska lämna tillbaka en elektronik-produkt, då kan man gå in på säg Sibas sida och titta på "vanliga frågor"

Någon variant på det skulle vara optimalt. Utvalda trådar kom k olika kateriogier. Inget skitsnack, bara fakta.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 16:44:49
Anmäl gärna ämnen som ni anser borde klistras.
För många klistrade ämnen gör dock att nya ämnen blir svåra att upptäcka (kräver scrollning), så någon gräns måste finns - typ max 5 klistrade trådar i varje avdelning.
Vissa av de nu klistrade kan alldeles säkert "avklistras".

Jag kan absolut tänka mig att starta ett teknikforum med någon som har gedigen erfarenhet av att skruva som moderator, tyvärr "känner" jag ju inte er medlemmar speciellt bra, så jag behöver verkligen hjälp med att hitta de mest kompetenta, aktiva medlemmarna för att det skall bli bra.
Och alldeles oavsett, en ny moderator, hur än osäker jag känner mig, i en enda tavla är ju itne direkt någon stor risktagning sett till hela forumets väl och ve, det kan i princip bara bli bättre, och blir det inte det är det ju bara att byta moderator.
Jag fixar tekniktavlan ikväll eller senare i helgen, vem vill ni ha som moderator? (PM:a mig om du är eller blir föreslagen och är intresserad)

En resetavla är inte heller någon dum ide, det finns ju inte riktigt någon tavla där den typen av inlägg passar som hand i handske, så den kommer också, kanske Hydro kan vara moderator där?

En annan sak som jag skulle kunna göra är en egen medlemsgrupp som själva får redigera och radera alla inlägg, både egna och andras i ämnen som de själva skapat, men det kräver att det inte missbrukas, för ett missbruk av den typen av förtroende kan bli väldigt kännbart för forumet (t.ex. om någon raderar allt innehåll i alla trådar de någonsin skapat som någon form av protest)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 31 januari 2014 kl. 17:12:55
Får jag spåna och komma med ytterligare förslag gällande en eventuell teknikavdelning så kan man provköra om det ens finns intresse alls.
Växer det så att en överblick är svår kan den eventuellt delas upp i exempelvis tre delar:

Maskinrelaterat
Tillbehörsrelaterat
Övrigt

Kedjefrågor (typ skillnad mellan o-ring och x-ring) hamnar då under maskin eftersom maskiner levereras med detta.
Fråga om GPS eller hydraulvagn hamnar under tillbehör eftersom maskiner inte levereras med detta.
...och under övrigt kan man fråga saker som kan röra IT, värme osv... eventuellt... dvs saker som inte är relaterade till fyrhjulingar.

Felplacerade ämnen skall flyttas, gissningar raderas och någon form utav info bör följa med trådar där det klart framgår att nu är man i teknikdelen.
(=strängare svarskrav)

För ofta läggs det svar i trådar utan att personen faktiskt läst hela tråden och därmed finns det risk att det missas att man nu hamnat i teknikdelen.

Kanske en rosa bakgrund eller något... aja, bara det liksom framgår.
 


Gällande en eventuell reseavdelning så kan det nog bli fel signaler med namnet "resa" inblandat.
Ibland kan ju en tur på tre timmar ge upplevelser och bilder som kan vara värdefulla även för andra att få ta del av.
"Reportage" eller "äventyr" är ju populära namn i ämnet, men... ja, fila lite på saken!
Allas berättelser skall ju vara välkomna, man måste ju inte ha kört fast på Road of Bones för att bli godkänd skribent!
(googla gärna den vägen!)
(http://1.bp.blogspot.com/-epsLhkv9M34/T-MUippI2VI/AAAAAAAAAXc/6Rw_1K5GKTU/s640/P1050199.jpg)
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 17:17:39
Att splitta upp i underavdelningar eller nya tavlor senare är inget problem, men kräver ju att moderatorn städar (flyttar) inläggen till den tavla de passar.
Ett hänvisningsmeddelande genereras automatiskt i den gamla tavlan.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 31 januari 2014 kl. 18:03:13
En avdelning med bara fakta används skulle nog uppskattas av många.
Även mig och då speciellt EL som jag är väldigt kass på.

Svar som inte är baserade på fakta anmäler man och de försvinner.

Det hade varit riktigt grymt då jag i min inte så seriösa projekttråd fick helgalna tips om allt möjligt som inte stämde alls med min motor eller utbytesdelar.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 18:17:47
Elsystem passar väl iofs under "Teknik", om man nu inte redan från början skall splittra upp avdelningen i undertavlor.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: beavlon skrivet 31 januari 2014 kl. 18:32:53
Nu börjar det ta fart gott folk, mycket bra.
Initiativ, kreativitet och kugghjulen snurrar åt rätt håll   :)

Fortsätt i god anda och utveckla forumet vidare, tack Hell-man för startskottet    ()p
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 31 januari 2014 kl. 18:35:17
Tyvärr får jag itne bifogade bilagor att fungera i PM, det finns en modifikation, men jag får larm, och varningar för att gå vidare med installationen, måste begära support på problemet för att se vad det kan vara som ställer till det för mig. (Nackdelen med för många modifikationer och teman som samverkar och gör det svårt att komplettera med ytterligare fler modifikationer)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 31 januari 2014 kl. 18:38:47
Elsystem passar väl iofs under "Teknik", om man nu inte redan från början skall splittra upp avdelningen i undertavlor.

Det räcker ju med en seriös tavla där man i titeln skriver exakt vad man vill ha hjälp med.

"Koppla blinkers, hur gör jag med dessa motstånd?"
Och då kan man ju gå in där sen och kolla om man själv har samma fråga och då få en tråd utan skitsnack och man kanske låser den när problemlösningen är klar?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 31 januari 2014 kl. 20:34:21


Svar som inte är baserade på fakta anmäler man och de försvinner.
Fast i mitt tycke får det inte bli för hysteriskt strikt. Visst slipper man gärna idiotsvaren, men hur många gånger har man inte själv kläckt lösningar på hopplösa problem genom att bolla och testa teorier och spekulationer med polare?
Då hade man ju inte fakta när man började, men nådde ändå ett lyckat resultat. Åtminstone jag skulle bli glad för hjälp att tänka i nya banor när jag kört fast i ett ämne!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 31 januari 2014 kl. 20:38:52
Ja, och då lägger man problemet i trådar utanför teknikdelen.
...då kan det spånas och babblas... som vanligt.

(det är alltså så min idé är, därmed inte sagt att det är så det skall bli)
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 31 januari 2014 kl. 21:06:55
Ja, och då lägger man problemet i trådar utanför teknikdelen.
...då kan det spånas och babblas... som vanligt.

(det är alltså så min idé är, därmed inte sagt att det är så det skall bli)

Precis, finns det bara en lösning så frågar man i den strikta delen.
vill man ha spåningar och spekulationer postar man i övrigt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hakerik skrivet 31 januari 2014 kl. 21:25:25
Jag föreslog att det skall finnas en teknikavdelning där det inte skall diskuteras, bara frågor och exakta svar, hårt modererat och den som "tror" något skall inte släppas in dit mer.
Det är ofta för mycket babbel och för många som tror saker...
Kolla bara nyliga tråden här om killen som letar axeltappar med Grizzly-cirkel, han får tips typ "kolla Jula".
Varför skall man kolla där när det inte finns?
Och om det finns, så lägg in en länk.
Sedan kommer det ytterligare något tips med helt fel bultcirkel...
Sånt är enerverande.

Jag ville även ha en avdelning med "resor och äventyr" men den idén dödades genom babbel om att vissa har traktordäck och andra får ont i rumpan av att köra mer än fem mil, osv osv...
Jag VET dock att det går finfint att åka med fyrhjuling och med en reseavdelning skulle säkert fler prova.
Inspiration är värt mer än vad vissa här verkar tro.
Alla kör liksom inte ner i ett lerhål och juckar runt där en hel dag och är nöjda med det.
Håller med dig Hydro  ()p (jag har klippt lite i ditt inlägg) En SERIÖS teknik tråd och en RIKTIG Rese/äventyrs tråd vore uppfriskande.  Kanske på sikt dessa trådar kunde bli intressanta men till att börja med misstänker jag rese/äventyrs tråden blir ganska tom.  ;) men men man vet aldrig.
Det finns nog folk som som gör saker men som inte skriver om'et här på ATV forum.
Hoppas bara tråden blir hårt hållen. Inga 10mila dagsrundor på asfalt tack ! 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 31 januari 2014 kl. 22:28:57
Inte min sak att bestämma, dock anser jag att även 10-milarundor på asfalt skall kunna vara tillåtna, för dels skall alla börja någonstans och dels bor faktiskt inte alla så att de kan köra utanför asfalt mil efter mil.
Ej heller har de maskiner anpassade för det.
Det finns ju tex många som åker streetquads och deras rätta element är ju just asfalt.
Dina resor och filmer är i toppklass, men alla varken vill eller kan göra just den typen av resor, och det är bättre med bredd och liv än smalt och dött.
Och skall endast "extremresor" vara tillåtna så blir det nog tyvärr rätt dött.
Och som sagt, även kortare resor kan ge upplevelser och fina bilder.
Landet är stort och vi har folk utspridda överallt, så det som är vardagsmat för en är exotiskt för nästa, osv.

När jag hade gatquad körde jag en del med ett gäng i Danmark.
Vi var inne i Köpenhamn, vi käkade fisk i nåt fiskeläge och vi stannade vid nåt slott inåt landet... osv...
Inget speciellt och inget direkt äventyr.
MEN helt klart något man kommer ihåg och helt klart något som skulle kunna inspirera andra här att göra liknande grejer.

För tyvärr är det alltför många som kör alltför lite.
De sitter i soffan och gnäller... de drömmer... men de kommer inte till skott...

...med lite inspiration kanske de lyfter häcken och faktiskt KÖR istället!
 
 :headbang:
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hakerik skrivet 1 februari 2014 kl. 15:58:01
Jag håller inte med dig.
Jag läser hellre 3 äventyr/långresor än 50 turer till korvkiosken i grann kommunen. 
Man kan länka till andras äventyr/långresor som man ev finner på nätet. Måste inte vara egna.
Nåja  det är inte upp till varken mig eller dig att bestämma detta,, ville bara ge mina synpunkter.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 10 april 2014 kl. 14:48:16
Lite trådlyft nu när semesterperioder mm närmar sig...

Jag anser som sagt att alla typer av "resor" skall vara välkomna, nån busrunda på stan som avslutas med sladdande på fotbollsplanen är dock inte välkomna, men man behöver inte fokusera alltför hårt på detta med "äventyr", för det är väldigt individuellt.

Jag skulle tex åkt tåg igår (Malmö-Osby), men det ändrades i sista sekund, men DET hade annars kunnat vara ett äventyr, för mig.
Har inte åkt tåg på över 20 år, så vet inte varken hur man betalar eller byter eller annat... så som sagt, detta med "äventyr" är individuellt och inte för oss att avgöra.

Trådar som man anser menlösa behöver man ju inte följa, svårare än så är det inte.

 ()p
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 10 april 2014 kl. 19:04:57
Orkade inte läsa igenom allt av samma anledning som jag läser minimalt på detta forumet nuförtiden. Skälet är väl att vi glidit ifrån varandra, jag är helt insnöad på quadcross medans resterande bygger plogar osv... Skitsam.

Det enda jag generellt stör mig på är lite som StefaN säger att vissa som äger/ska köpa Kina/korea maskiner tror dom är precis lika bra som en märkesmaskin bara för dom har samma kubik eller vad det nu är, stötdämpare t.ex alla är ju lika bra bara för dom är "ställbara"? Njaae... Och som StefaN säger jag får själv internet-stryk när man säger som det är gällande olika märken. Har fått höra jag är Yamaha Nazist, Bög, Insnöad och vad det nu må vara. Inte för att jag bryr mig stort, det är dom som förlorar på att tro det dom har är bäst. Den som känner mig vet att jag gillar såklart Yamaha men har ett bredare sätt att se på saker och rekommenderar då rakt inte bara Yamaha om någon ny frågar vad man bör skaffa.

Hur många % här inne kör Quad? 20%? Varav 80% Kör gata. Så min intressegrupp är ytterst minimal här. Har väl alltid varit så förutom att mitt Gat-intresse sjunkit till botten  :dntknow:  :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 11 april 2014 kl. 05:54:00
Ja, quadcross är ju ett rätt smalt fenomen i det stora hela, om det skall ta fart i forumet så krävs det nästan att alla ni som är aktiva tar ett gemensamt beslut att vara här, eller i något annat forum, om ni sprider ut er på flera små forum kommer ni inte att ha något ställe där någon annan svarar när ni "ropar på hjälp".
Sånt där är saker som jag har svårt att påverka, men skulle ni i den gruppen ha några speciella önskemål så gör jag naturligtvis vad jag kan för att göra er till lags.

En hel del av skitsnacket har försvunnit tack vare några bannlysningar som jag gjort, tycker jag i alla fall, och jag är beredd att agera än mer om det skulle behövas.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: fisher skrivet 15 april 2014 kl. 02:02:35
Jag har fått uppfattningen att man kan komma med åsikter om allt ifrån märkestjafs till hårda kommentarer medlemmarna emellan i denna tråd.

Så jag har en sak jag vill ta upp, jag själv har inte råkat ut för det men har läst i olika säljtrådar där någon vill sälja exempelvis en fyrhjuling för ett visst pris.
Då är det någon som vräker sig ut i tråden och skriver att priset är satt alldeles för högt osv. Dels är det tråkigt för säljaren som lägger ut annonsen att läsa, det är även något som förstör han/hennes säljchanser. Självklart ska inte folk bli lurade att lägga ut orimligt mycket pengar på en maskin men då kan man fråga sig omkring vad ett lämpligt bud på den aktuella maskinen skulle vara och även göra research själv för att få en bättre uppfattning om pris.

När jag ser en annons där detta "fenomen" förekommer så tänker jag bara "Om man ser en annons och tycker att det för högt pris så föreslår jag att man håller det för sig själv och om man är intresserad så kan man alltid för bästa effekt kontakta säljaren via pm och prata pris.
Jag har själv ingen aning om vilket riktpris som stämmer överens med denna maskin som säljaren har lagt ut men om nu säljaren har satt den alldeles för högt i pris så är det väl han själv som får lida över det genom att den blir svårsåld."

Brukar sällan komma med åsikter eller vara med i någon form av diskussion på internet då det ytterst sällan leder till något man själv vill men jag kände att jag skulle komma med denna åsikten-Punkt slut :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 15 april 2014 kl. 07:03:44
Jag har itne stenkoll på allt som skrivs i forumet, men om den där typen av missunnsamma kommenterar skrivs i en säljestråd och jag får en anmälan så plockar jag alltid bort dem.
De som skriver den där typen av kommenterar lider tyvärr av en otillräcklig uppfostran under sin uppväxt.
Så gör man helt enkelt inte.
Vilket är precis vad du skriver, och jag håller alltså med dig.

Den där typen av kommenterar är lite som att säga åt någon att "din flickvän är väl ändå rätt ful", vem är det tänkt att glädja?

Jag bara frågar.  :dntknow:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 15 april 2014 kl. 09:00:11
Vissa människor mår bättre av att trycka ner de som de är avundsjuka på.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 15 april 2014 kl. 11:51:08
Angående annonser så får man faktiskt vara beredd på att höra om priset är satt för högt, det är ju ett forum, har man svårt för att klara tvåvägs kommunikation så lägger man endast upp annonsen på blocket, och slipper sånt.
För handen på hjärtat, vem har någonsin fått en atv såld genom en annons här vs blocket?
Här får man ju alltid kommentarer såsom: va ska du sälja?, varför?.....
Användarna av forumet har ju i regel redan en hjuling, och det blir lite som att sälja smör till nån på smörfabriken
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Utopiazz skrivet 15 april 2014 kl. 16:01:28
För att slippa kommentarer om priset eller för att en säljestråd ska spåra ur kan man ju alltid skapa en låst tråd och sedan hänvisa till PM
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: StefanN skrivet 15 april 2014 kl. 16:51:11
Komiskt, man skall hjälpa varandra på ett forum (grundtanken). Men nya människor som skall handla får man gärna lura utan att någon skallsäga nått i just den delen av forumet. WTF!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: mys pappan skrivet 15 april 2014 kl. 17:22:12
Komiskt, man skall hjälpa varandra på ett forum (grundtanken). Men nya människor som skall handla får man gärna lura utan att någon skallsäga nått i just den delen av forumet. WTF!
Precis ()p
Så hädanefter så kommer jag hävda att CF är världens mest pålitliga märke! Vilket INTE can-am är!
Mvh en can-am fanatiker enligt Marklund
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 15 april 2014 kl. 17:27:41
För de flesta som säljer nåt hör det ju liksom till att sätta ett pris som är högre än det man tror att man kommer att få.
Ytterst få är så korkade att de lägger ut en vara till försäljning och sedan itne är beredda att kompromissa med priset.
Att sitta som en besserwisser på ett forum och skriva att "det är för dyrt" till en forumkompis är helt enkelt inte ett schysst sätt att uppträda.

Visst, är man en svinpäls som gläds av att göra andra ledsna eller besvikna så känns det säkert bra i själen att trycka in en sån kommentar, men inte för vanligt sunt tänkande människor.

Sen kan jag väl hålla med om att ATVfoum kanske inte är bästa stället att sälja en ATV, men å andra sidan finns det säkert många här som har ambationer att byta upp sig, eller som har kompisar som säker nåt att köpa, så helt bortkastat är det väl knappast heller.

Till StefanN, om du för att trolla har bestämt dig för att skriva att CF är bäst så kommer jag utan vidare varning att bannlysa dig, det påstår inte ens de som är CF-fanatiker, nån måtta får det väl var på hur barnsliga vuxet folk kan vara.  :dntknow:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: StefanN skrivet 15 april 2014 kl. 17:35:01
Inte min tanke att trolla, reagerad bara på hur du skrev  :dntknow:

Och vad jag minns har jag inte skrivit fler ggr. att CF är bäst. Men mitt minne är sviktande.

+ har aldrig huggit på försäljningspriset, möjligtvis på helt sjukt dåligt skrivna annonser. Men det är mer för att hjälpa personen att lära sig skriva en bra annons.

Kanske dags att skriva en "how to" och klistra längst upp i sälj/köpes delen, där vissa fakta måste ingå i annonserna för att få publiceras!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: fisher skrivet 15 april 2014 kl. 19:14:06
Jag har itne stenkoll på allt som skrivs i forumet, men om den där typen av missunnsamma kommenterar skrivs i en säljestråd och jag får en anmälan så plockar jag alltid bort dem.
De som skriver den där typen av kommenterar lider tyvärr av en otillräcklig uppfostran under sin uppväxt.
Så gör man helt enkelt inte.
Vilket är precis vad du skriver, och jag håller alltså med dig.

Den där typen av kommenterar är lite som att säga åt någon att "din flickvän är väl ändå rätt ful", vem är det tänkt att glädja?

Jag bara frågar.  :dntknow:
Precis, antar att vissa inte har någon att prata av sig med ibland då man ska spilla ut en kommentar som är onödig ur flera avseenden. du såg den senaste kommentaren av det slaget märkte jag i en av säljestrådarna, topp.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: fisher skrivet 15 april 2014 kl. 19:39:16
Vissa människor mår bättre av att trycka ner de som de är avundsjuka på.
Sådana finns det alldeles för många av tyvärr och det har inte alls enbart att göra med det här :hmmm:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 15 april 2014 kl. 22:54:42
Jag köpte raptorn via forumet. Känns mkt tryggare än blocket, eftersom båda tidigare ägarna hängde här. All historik finns liksom.

Sen trodde jag vi hade bestämt att vi precis som marklund säger hålla diskussionen lite försiktig i säljestrådarna. Ni som gärna vill ha tvåvägskommunikation även där kan ju alltid skicka ett pm till säljaren och tipsa om ett vettigare prisläge.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 15 april 2014 kl. 23:30:54
Jag köpte raptorn via forumet. Känns mkt tryggare än blocket, eftersom båda tidigare ägarna hängde här. All historik finns liksom.

Sen trodde jag vi hade bestämt att vi precis som marklund säger hålla diskussionen lite försiktig i säljestrådarna. Ni som gärna vill ha tvåvägskommunikation även där kan ju alltid skicka ett pm till säljaren och tipsa om ett vettigare prisläge.
det blir ju lite svårt, eftersom även potentiella köpare behöver göras uppmärksamma om priset är fel, jag har väl ingen skyldighet att mörka åt nån som jag "delar" forum med...
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 15 april 2014 kl. 23:32:28
Är det ett öppet forum eller inte?
Vad är det för trams om PM!!!?
Lägg inte ut annonser här om man inte klarar att få annonsen granskad och ifrågasatt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 16 april 2014 kl. 00:17:12
Om jag är intresserad av något, och går i köpetankar. Då går man ju gärna ut på nätet och läser det man kommer över som är intressant.
Säkerligen är det många som läser här inne om olika maskiner utan att vara medlemmar, då får dom ju bara veta det som skrivs.

Så allt blir ju köpråd, för eller emot.... Och dom som läser märker nog snabbt om det finns några som sticker ut för mycket för att tas på allvar.
Ska man bara ha "tjo och tjim" och ryggdunkande från märkesbröder så lurar man nog många att tro att grejerna är bättre än vad dom är.

Om det handlar om can-am, cf eller polaris gör detsamma. Det är bra att få lite blandade åsikter så man kan försöka göra sig en mer rättvis bild av verkligheten.

Många är väldigt nöjda med sin maskin ända fram tills dom tröttnar rejält, och det har hänt många här inne genom åren.
Typ:
Vilken kanonmaskin, det här är ju skitkul. Nu har jag iofs bara kört 15 mil, men man tar sig fram överallt och den verkar vara stark nog och farten räcker då till. Bra pris, och nytt är alltid nytt och skönt med garanti!

45mil, har haft den på verkstan för lite reparation och service. Bra med garanti. Förstår inte varför folk köper maskiner för dubbla priset...

53 mil, har kollat efter lite trimgrejer. Verkar vara lite dåligt utbud.

56 mil, nu står den på verkstan igen. Något skumt elfel, och har fått fukt i lyktorna. Lyktorna och batteriet går tydligen inte på garantin.
56 mil, maskinen fortfarande trasig efter besöket på verkstaden. Nu har dom snart haft maskinen mer där än hemma hos mig.

57 mil, säljes

Köpes: märkesmaskin
............................................
En del som varit med här inne ett tag känner ju igen mönstren och kanske försöker komma med andra tips kring nyköp och annat. Ibland blir det ju lite tjafs istället...

Men det jag är ute efter är att allt är kul i början, men efter ett tag så dyker det ofta upp saker man inte tänkte på i början.

Det är ju trots allt inte så många som kör sin bad boy dagligen och är nöjd år ut och år in, många atv har ju också ganska rätt kort nöjdhetstid.
Sen gäller det ju att köpa RÄTT maskin, en stor 800 eller 1000cc kanske inte är lämpligast om man ska ploga lite och köra fram lite ved. Och en 500 tröttnar man fort på om man vill åka och busa.
Och ska man göra lite mer seriöst arbete med den så ställer det lite högre krav på både maskin och åf/verkstad.

Det är ju mkt tjafs kring cf 800, mycket beror nog på att det är en kineskopia på can-am 800.
En handlare hade tydligen tom sagt att det var en can-am motor i....

Jag hade mina tvivel om cf800, och tyvärr har väl en del besannats.
Men en sak som jag är förvånad över, att många som köper nytt är så slappa och medgörliga.
Jag trodde återförsäljare och atvsweden skulle få det riktigt tufft om deras 800 skulle få lite tråkiga problem. Jag trodde att det var lite mer kräsna köpare som skulle ställa högre krav.
Men jag tycker det verkar som rätt många godtar lite väl mycket problem utan varken lånemaskin eller kompensation.

Överlag så är jag förvånad vilken övertro det finns när det kommer till garantier och smidighet hos återförsäljarna.
Garantin låter väl bäst inför ett köp...

Jag gillar detta forumet för att det är brett och lättsamt. Man får läsa om allt möjligt, och det mesta jag läser handlar ju inte alls om dom maskinerna jag äger.

En del tröttnar ju här och drar vidare mot smalare forum, där dom får ha sitt märke ifred kanske?
Eller bara slippa tjafs...
Det är synd tycker jag, saknar en del som var riktigt kunniga.

Att bannlysa medlemmar tycker jag är vekligen sista utvägen, men eftersom det fortfarande bara är en moderator så hinner ju det bli ganska mycket trams och påhopp innan marklund ingriper.
Lite mer ingrepp i trådarna och synliga varningar där tror jag skulle göra att det blev trevligare här.

Att bara radera inlägg gör ju en del trådar ganska märkliga, och sen visar man ju inte öppet vilken nivå man tolererar.

Överlag tycker jag Marklund gör ett bra jobb med forumet, men det är medlemmarna som ÄR forumet. Både gamla, nuvarande och framtida.
Så att kunna hålla en stadig nivå gör ju att många slipper tröttna. Och slipper känna sig påhoppade eller kränkta....

Glad påsk på er förresten, hoppas ni får finväder och tid att både köra och surfa på forumet.

Själv ska jag jobba hela påsken, tjäna bra med deg så jag kan köpa lite nytt trim till min Linhai!  :djump:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 16 april 2014 kl. 05:56:36
Bra skrivet ()p
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 16 april 2014 kl. 06:50:54
WOW PV!

Det va helt otroligt bra beskrivet!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Thyrén skrivet 16 april 2014 kl. 07:44:52
Mycket bra skrivit PV!
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Utopiazz skrivet 16 april 2014 kl. 07:49:08
Är det ett öppet forum eller inte?
Vad är det för trams om PM!!!?
Lägg inte ut annonser här om man inte klarar att få annonsen granskad och ifrågasatt.

Om det inte fanns en risk att min annons övergick till att bli en allmän diskussion om maskinens kvalité eller att något annat mörke är bättre så skulle jag välkomna kommentarer.

Tyvärr finns det några (få, men synliga) som aldrig kan låta en tråd (som inte handlar om de stora märkena) få vara ifred, det ska kommenteras om än det ena och än det andra. Kommenterar som oftast inte tillföra varken tråden eller forumet någonting annat än irritation.
Det gör till att börja med att jag aldrig (tror jag) skulle lägga in en annons här men skulle det ändå ske så skulle jag hänvisa till kontakt via PM, telefon eller mail på samma sätt som via Blocket.
Att behöva försvara sitt val av färg eller märke eller för den delen även utgångspriset är tråkigt. Det gör dessutom att fokus skiftas från att vara en annons till att bli ännu en tråd med hackande på vissa märken.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 16 april 2014 kl. 09:03:51
AtvNerd: Om jag fattat det rätt så är du ingen fattiglapp precis, för dig spelar det kanske inte så stor roll om du får "ge bort" dina gamla maskiner, men för de flesta spelar varje tusenlapp roll, och att då få i ansiktet att man lägger ut sin maskin till fantasipriser gör ingen glad.
Rent generellt när det gäller säljestrådarna tycker jag att det är helt OK när de som är eventuella köpare lägger bud, eller skriver att de tycker att maskinen är för dyr, alla andra skall helt enkelt inte blanda sig i.

Jag kan iofs tycka att det är OK om någon som känner killen som säljer gör ett positivt utlåtande om maskinens skick eller hur den är skött, som ett "oberoende" inlägg i debatten, men motsatsen, när de som vet eller tror sig veta att maskinen är misshandlad eller för högt prissatt uttalar sig ger det bara en fadd smak i munnen.

Det kallas om jag inte missminner mig att vara ogin.

http://www.synonymer.se/?query=ogin (http://www.synonymer.se/?query=ogin)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 16 april 2014 kl. 10:47:17
AtvNerd: Om jag fattat det rätt så är du ingen fattiglapp precis, för dig spelar det kanske inte så stor roll om du får "ge bort" dina gamla maskiner, men för de flesta spelar varje tusenlapp roll, och att då få i ansiktet att man lägger ut sin maskin till fantasipriser gör ingen glad.
Rent generellt när det gäller säljestrådarna tycker jag att det är helt OK när de som är eventuella köpare lägger bud, eller skriver att de tycker att maskinen är för dyr, alla andra skall helt enkelt inte blanda sig i.

Jag kan iofs tycka att det är OK om någon som känner killen som säljer gör ett positivt utlåtande om maskinens skick eller hur den är skött, som ett "oberoende" inlägg i debatten, men motsatsen, när de som vet eller tror sig veta att maskinen är misshandlad eller för högt prissatt uttalar sig ger det bara en fadd smak i munnen.

Det kallas om jag inte missminner mig att vara ogin.

http://www.synonymer.se/?query=ogin (http://www.synonymer.se/?query=ogin)
jag förstår inte vad min ekonomi har med det här att göra? tycker bara det är rent utsagt fräckt att ens ta upp det... jag har faan inte fått pengar av nån,och jag kan heller inte dra dem ur röven om nån nu skulle tro det, prioriteringar kallas det.
Jag tjänar inte mer än en normal snickare, men man kanske får dela upp forumet efter ekonomiska förutsättning, så man vet om man törs uttala sig eller inte.
Det väl ändå två parter i en affär?, båda vill tjäna på köpet.
Det måste väl ändå i förstahand vara ett forum för att hjälpa folk som kanske är nya på det här med atv, med råd och tips, är tipset att man kan göra en bättre affär genom att avböja eller helt enkelt pruta på priset så ser jag inget fel i det.
Jag har haft 15 maskiner..typ och betalat samtliga, jag kan nog säga att jag är väldigt prismedveten och köper inget till överpris, det borde väl vara en erfarenhet som fler i forumet kan dra fördel av, istället för att mörka med PM och annat.
Som säljare får man faktiskt inse att man inte får igen pengar på en maskin som är tokutrustad...
Jag hjälper hellre en person till en bra första affär på en atv än någon som ska sälja.
Det här är ett forum, även om du verkar glömma det ibland.


Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 16 april 2014 kl. 11:45:29
AtvNerd: Om jag fattat det rätt så är du ingen fattiglapp precis, för dig spelar det kanske inte så stor roll om du får "ge bort" dina gamla maskiner, men för de flesta spelar varje tusenlapp roll, och att då få i ansiktet att man lägger ut sin maskin till fantasipriser gör ingen glad.
Rent generellt när det gäller säljestrådarna tycker jag att det är helt OK när de som är eventuella köpare lägger bud, eller skriver att de tycker att maskinen är för dyr, alla andra skall helt enkelt inte blanda sig i.

Jag kan iofs tycka att det är OK om någon som känner killen som säljer gör ett positivt utlåtande om maskinens skick eller hur den är skött, som ett "oberoende" inlägg i debatten, men motsatsen, när de som vet eller tror sig veta att maskinen är misshandlad eller för högt prissatt uttalar sig ger det bara en fadd smak i munnen.

Det kallas om jag inte missminner mig att vara ogin.

http://www.synonymer.se/?query=ogin (http://www.synonymer.se/?query=ogin)

Och detta kallas fördomar om inte jag missminner mig.  :whip:


http://sv.m.wikipedia.org/wiki/F (http://sv.m.wikipedia.org/wiki/F)ördom
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 16 april 2014 kl. 11:45:41
AtvNerd: Om jag fattat det rätt så är du ingen fattiglapp precis, för dig spelar det kanske inte så stor roll om du får "ge bort" dina gamla maskiner, men för de flesta spelar varje tusenlapp roll, och att då få i ansiktet att man lägger ut sin maskin till fantasipriser gör ingen glad.
Rent generellt när det gäller säljestrådarna tycker jag att det är helt OK när de som är eventuella köpare lägger bud, eller skriver att de tycker att maskinen är för dyr, alla andra skall helt enkelt inte blanda sig i.

Jag kan iofs tycka att det är OK om någon som känner killen som säljer gör ett positivt utlåtande om maskinens skick eller hur den är skött, som ett "oberoende" inlägg i debatten, men motsatsen, när de som vet eller tror sig veta att maskinen är misshandlad eller för högt prissatt uttalar sig ger det bara en fadd smak i munnen.

Det kallas om jag inte missminner mig att vara ogin.

http://www.synonymer.se/?query=ogin (http://www.synonymer.se/?query=ogin)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Thyrén skrivet 16 april 2014 kl. 12:11:08
Jag kan iofs tycka att det är OK om någon som känner killen som säljer gör ett positivt utlåtande om maskinens skick eller hur den är skött, som ett "oberoende" inlägg i debatten, men motsatsen, när de som vet eller tror sig veta att maskinen är misshandlad eller för högt prissatt uttalar sig ger det bara en fadd smak i munnen.

Det kallas om jag inte missminner mig att vara ogin.

http://www.synonymer.se/?query=ogin (http://www.synonymer.se/?query=ogin)

Så om någon här försöker sälja en misshandlad maskin och försöker få det att framstå som den är fräsch och värd samma pengar som en fräsch, så ska inte en annan forummedlem få berätta det om han VET att så är fallet?
Vakna nu! Forumet är väl till för att hjälpa varandra, inte stötta folk som försöker blåsa andra?! ???



Ta det här med den där nerplockade Raptor 700an som låg ute för nån månad sedan, som vissa verkade känna till att den var nerplockad för att dölja fel. Om detta nu stämde så anser jag att det är förjä...gt om de inte skulle få framföra det!
Som sagt så är väl forumet till för att stötta och hjälpa varandra, inte stödja lurendrejerier...?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 16 april 2014 kl. 13:26:27
Det finns naturligtvis grader i helvetet, om någon försöker sälja en stulen maskin, eller på annat sätt grundlura någon så är det väl OK, kanske, men helst skall man ju i så fall ha någon sorts bevis och inte bara trolla som i fallet häromdagen när någon la ut sin annons på en synbart väldigt fräsch Can-Am, tog inte länge så kom en kommentar.

"För högt pris". (Eller nåt liknande)

Vem hjälper det?
Finns knappt en enda säljesannons där inte någon kännt sig manad att upplysa om att "det är för dyrt".
Finns ingen som helst anledning att skriva det, priset är ju en uppgörelse mellan säljare och köpare och om man anser att en vara är värd en viss summa pengar så skall väl inte andra säga att den är för dyr.

Kanske finns det också de som bara säljer om de får "bra betalt" för sin maskin, alldeles oavsett så är den typen av priskommentarer totalt onödiga och skapar bara dålig stämning.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 16 april 2014 kl. 13:41:32
vilket konstigt tänk!
Så om du ska köpa en TV och beger dig till Siba, du snackar med säljaren och får ett pris på 7000:-, i butiken springer du på "bengan" som köpt massvis med TV apparater, och tipsar dig om att samma tv faktiskt bara kostar 6000:- på Elgiganten, du ber honom vara tyst då det är en överenskommelse mellan dig och säljaren?!?!?!?
Bengan kan även tipsa om att det faktiskt kommer en ny TV modell om 3 veckor så han tror att just den TV`n du titta på kommer att sjunka i pris eftersom efterfrågan då minskar...?!?!?

Risken finns ju du som kund kommer att tycka att de där jävlarna på Siba, de försöker bara blåsa sina kunder, genom att sälja dyra utgående modeller utan att informera om detta.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 16 april 2014 kl. 13:59:00
Man behöver ju inte se allt i svart eller vitt. Det är en rätt stor skillnad att skriva

"FÖR DYRT!"

 och att skriva

"Fin maskin. Hur är det med utrustningsnivå, servicehistorik, skick mm, med tanke på att denna placerar sig i detlite dyrare skiktet av liknande maskiner?"
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: tomas l skrivet 16 april 2014 kl. 14:29:56
Hej alla glada även denna tråd verkar uratat sig till munnhuggeri och veta bästfasoner jag la ner detta forum för några månader sedan när det blev riktigt dålig stämning här då man inte kunde skriva eller svara på ett inlägg utan att bli idiotförklarad trotts ett korrekt och riktigt svar men sen tyckte jag det lungnade sig efter tillrättavisning från Rickard
med all rätt men nu känns det som det är på gång igen.är det inte bättre att gå ifrån datorn en stund och lungna sig och tänka igenom saken en gång till än att skriva i affekt. eller har jag fel.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 16 april 2014 kl. 14:50:14
Man behöver ju inte se allt i svart eller vitt. Det är en rätt stor skillnad att skriva

"FÖR DYRT!"

 och att skriva

"Fin maskin. Hur är det med utrustningsnivå, servicehistorik, skick mm, med tanke på att denna placerar sig i detlite dyrare skiktet av liknande maskiner?"
Självklart får man hålla god ton, men som jag fattade det så skulle man inte få kommentera priset alls.
"Ska man be nån dra åt helvete så ska man göra det så att personen ser fram emot resan..."  ;)
Även om summan av kardemumman är den samma.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: ca650xt skrivet 16 april 2014 kl. 14:58:01

"Ska man be nån dra åt helvete så ska man göra det så att personen ser fram emot resan..."  ;)

Vissa inlägg får mig att småle... ':)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 16 april 2014 kl. 15:01:03
Hej alla glada även denna tråd verkar uratat sig till munnhuggeri och veta bästfasoner jag la ner detta forum för några månader sedan när det blev riktigt dålig stämning här då man inte kunde skriva eller svara på ett inlägg utan att bli idiotförklarad trotts ett korrekt och riktigt svar men sen tyckte jag det lungnade sig efter tillrättavisning från Rickard
med all rätt men nu känns det som det är på gång igen.är det inte bättre att gå ifrån datorn en stund och lungna sig och tänka igenom saken en gång till än att skriva i affekt. eller har jag fel.

Ja, jag anser du har fel.

Man måste kunna få framföra en åsikt utan bli bemött med barnligheter.
Vissa tål att diskutera vissa inte.

Internet består inte bara av e-kompisar som gör allt för att hjälpa er gratis.

Ibland gör jag försök att hjälpa till.
Men lustigt nog är det bara 30-40% av forumet som verkar förstå många av mina inlägg. De som har erfarenhet håller oftast med.
Medans de som kört ett märke hugger emot trots de vet ju faktiskt nästan allt som deras erfarna säljare lärt dom...

Jag anser man ska vara lite försiktig i sina uttalanden om man inte har grunder.
Sen i många fall, ja jag skriver bara för jag VILL skriva.

Och ibland skiter jag blankt i "puckot" på andra sidan för jag tycker det är lite roligt att se personen som blivit totallurad visa för andra hur blåögd och blåst man kan bli.

Men för något år sedan innan stämningen blev så tryckt om yttranden så skaffade jag många likasinnade vänner som jag fått massvis av utbyte med. 

Men nu håller jag hellre tyst än att svara dom man ser har uppenbarligen fel.
För numer njuter jag av se de som förstör sina maskiner av okunnighet.

Det är forumets förtjänst.
RM skriver ofta jag är nära en ban. för man inte förstår mina inlägg.

Förklaring på det.

Skriver jag barnsligt så tas det inte på allvar.
Skriver jag min sanning så är jag märkeshatare
Ljuger jag så är jag inte mig själv

Jag kom in på detta forum för 2-3 år sedan och visste INGET om justera ventiler mm.

Nu skulle jag nog mer eller mindre kunna kalla mig proffs.
För jag har vågat testa, vilket väldigt många inte gör. Och ska man inte då lyssna på de som faktiskt vet?

Jag byter inte maskiner för jag behöver, jag byter för att se konstruktion och lära mig ännu mer!
Något ni kanske inte vet är att förutom min skrytsamma lista av tidigare ägda maskiner så har jag servat säkert 20 olika maskiner senaste året till kompisar.  Så ni som inte tror jag har att jämföra med eller inte sett olika konstruktioner kan tänka om.

Så nu om RM väljer att bannlysa mig och många andra med stor erfarenhet som inte är rädda för att säga vad de tycker UTAN personangrepp tycker jag det säger rätt mycket om forumet.

Slutord.

TÅL LITE KRITIK! Håll det sakligt. 
Nästa gång jag skriver något negativt om en maskin, fråga varför istället för säga jag är dum i huvudet.

Och RM välj var du ska stå. För när varnade du senast de som uppviglade en diskussion de inte klarade av att fortsätta?
Det verkar som du anser vi med över 3000 inlägg ska tåla lite skit från din sida.

Tycker du gör ett bra jobb rent generellt.
Men att känna sig uppskattad har du totalt misslyckats med.

Tack.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: mys pappan skrivet 16 april 2014 kl. 16:28:01
Ja, jag anser du har fel.

Man måste kunna få framföra en åsikt utan bli bemött med barnligheter.
Vissa tål att diskutera vissa inte.

Internet består inte bara av e-kompisar som gör allt för att hjälpa er gratis.

Ibland gör jag försök att hjälpa till.
Men lustigt nog är det bara 30-40% av forumet som verkar förstå många av mina inlägg. De som har erfarenhet håller oftast med.
Medans de som kört ett märke hugger emot trots de vet ju faktiskt nästan allt som deras erfarna säljare lärt dom...

Jag anser man ska vara lite försiktig i sina uttalanden om man inte har grunder.
Sen i många fall, ja jag skriver bara för jag VILL skriva.

Och ibland skiter jag blankt i "puckot" på andra sidan för jag tycker det är lite roligt att se personen som blivit totallurad visa för andra hur blåögd och blåst man kan bli.

Men för något år sedan innan stämningen blev så tryckt om yttranden så skaffade jag många likasinnade vänner som jag fått massvis av utbyte med. 

Men nu håller jag hellre tyst än att svara dom man ser har uppenbarligen fel.
För numer njuter jag av se de som förstör sina maskiner av okunnighet.

Det är forumets förtjänst.
RM skriver ofta jag är nära en ban. för man inte förstår mina inlägg.

Förklaring på det.

Skriver jag barnsligt så tas det inte på allvar.
Skriver jag min sanning så är jag märkeshatare
Ljuger jag så är jag inte mig själv

Jag kom in på detta forum för 2-3 år sedan och visste INGET om justera ventiler mm.

Nu skulle jag nog mer eller mindre kunna kalla mig proffs.
För jag har vågat testa, vilket väldigt många inte gör. Och ska man inte då lyssna på de som faktiskt vet?

Jag byter inte maskiner för jag behöver, jag byter för att se konstruktion och lära mig ännu mer!
Något ni kanske inte vet är att förutom min skrytsamma lista av tidigare ägda maskiner så har jag servat säkert 20 olika maskiner senaste året till kompisar.  Så ni som inte tror jag har att jämföra med eller inte sett olika konstruktioner kan tänka om.

Så nu om RM väljer att bannlysa mig och många andra med stor erfarenhet som inte är rädda för att säga vad de tycker UTAN personangrepp tycker jag det säger rätt mycket om forumet.

Slutord.

TÅL LITE KRITIK! Håll det sakligt. 
Nästa gång jag skriver något negativt om en maskin, fråga varför istället för säga jag är dum i huvudet.

Och RM välj var du ska stå. För när varnade du senast de som uppviglade en diskussion de inte klarade av att fortsätta?
Det verkar som du anser vi med över 3000 inlägg ska tåla lite skit från din sida.

Tycker du gör ett bra jobb rent generellt.
Men att känna sig uppskattad har du totalt misslyckats med.

Tack.
()p
Jag kan tillägga att jag har inte mött så många hjälpsamma personer som Pelle och jag har verkligen uppskattat hans hjälp
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: tomas l skrivet 16 april 2014 kl. 17:17:41
Ja, jag anser du har fel.

Man måste kunna få framföra en åsikt utan bli bemött med barnligheter.
Vissa tål att diskutera vissa inte.

Internet består inte bara av e-kompisar som gör allt för att hjälpa er gratis.

Ibland gör jag försök att hjälpa till.
Men lustigt nog är det bara 30-40% av forumet som verkar förstå många av mina inlägg. De som har erfarenhet håller oftast med.
Medans de som kört ett märke hugger emot trots de vet ju faktiskt nästan allt som deras erfarna säljare lärt dom...

Jag anser man ska vara lite försiktig i sina uttalanden om man inte har grunder.
Sen i många fall, ja jag skriver bara för jag VILL skriva.

Och ibland skiter jag blankt i "puckot" på andra sidan för jag tycker det är lite roligt att se personen som blivit totallurad visa för andra hur blåögd och blåst man kan bli.

Men för något år sedan innan stämningen blev så tryckt om yttranden så skaffade jag många likasinnade vänner som jag fått massvis av utbyte med. 

Men nu håller jag hellre tyst än att svara dom man ser har uppenbarligen fel.
För numer njuter jag av se de som förstör sina maskiner av okunnighet.

Det är forumets förtjänst.
RM skriver ofta jag är nära en ban. för man inte förstår mina inlägg.

Förklaring på det.

Skriver jag barnsligt så tas det inte på allvar.
Skriver jag min sanning så är jag märkeshatare
Ljuger jag så är jag inte mig själv

Jag kom in på detta forum för 2-3 år sedan och visste INGET om justera ventiler mm.

Nu skulle jag nog mer eller mindre kunna kalla mig proffs.
För jag har vågat testa, vilket väldigt många inte gör. Och ska man inte då lyssna på de som faktiskt vet?

Jag byter inte maskiner för jag behöver, jag byter för att se konstruktion och lära mig ännu mer!
Något ni kanske inte vet är att förutom min skrytsamma lista av tidigare ägda maskiner så har jag servat säkert 20 olika maskiner senaste året till kompisar.  Så ni som inte tror jag har att jämföra med eller inte sett olika konstruktioner kan tänka om.

Så nu om RM väljer att bannlysa mig och många andra med stor erfarenhet som inte är rädda för att säga vad de tycker UTAN personangrepp tycker jag det säger rätt mycket om forumet.

Slutord.

TÅL LITE KRITIK! Håll det sakligt. 
Nästa gång jag skriver något negativt om en maskin, fråga varför istället för säga jag är dum i huvudet.

Och RM välj var du ska stå. För när varnade du senast de som uppviglade en diskussion de inte klarade av att fortsätta?
Det verkar som du anser vi med över 3000 inlägg ska tåla lite skit från din sida.

Tycker du gör ett bra jobb rent generellt.
Men att känna sig uppskattad har du totalt misslyckats med.

Tack.

Jaha där var en av gossarna som förhoppningsvis bär huvudbonad så han har någon nytta av huvet för något annat duger det inte till. han lyckas inte ens hålla sig till tråden utan berättar om sitt mod för att han vågar ställa sina ventiler.  jaja han kanske inte är dum men han har otur när han tänker. och att ta upp att ha blivit bannad på detta viset visar ytterligare på att han bör lämna detta forum ifred tillsammans med en liten skara till för det är bara vissa som sänker kvalitén här.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: skogsbonne skrivet 16 april 2014 kl. 17:36:43
Jaha där var en av gossarna som förhoppningsvis bär huvudbonad så han har någon nytta av huvet för något annat duger det inte till. han lyckas inte ens hålla sig till tråden utan berättar om sitt mod för att han vågar ställa sina ventiler.  jaja han kanske inte är dum men han har otur när han tänker. och att ta upp att ha blivit bannad på detta viset visar ytterligare på att han bör lämna detta forum ifred tillsammans med en liten skara till för det är bara vissa som sänker kvalitén här.

Du verkar inte ha fattat att han kan fruktansvärt mycket som även många andra kan men som inte är lika aktiva.
Han skriver mycket blajj ibland men i dom flesta fallen är det bra svar på ett roligt sätt
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: mys pappan skrivet 16 april 2014 kl. 18:19:28
Tomas den kommentaren säger mer om dig än om Pelle  ;)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: 1234 skrivet 16 april 2014 kl. 18:37:15
Jaha där var en av gossarna som förhoppningsvis bär huvudbonad så han har någon nytta av huvet för något annat duger det inte till. han lyckas inte ens hålla sig till tråden utan berättar om sitt mod för att han vågar ställa sina ventiler.  jaja han kanske inte är dum men han har otur när han tänker. och att ta upp att ha blivit bannad på detta viset visar ytterligare på att han bör lämna detta forum ifred tillsammans med en liten skara till för det är bara vissa som sänker kvalitén här.

Haha vilken snubbe du verkar vara. Noll koll
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: DM skrivet 16 april 2014 kl. 19:31:54
Bara skumläst denna tråd.

När det gäller att kommentera andras säljtrådar, det tycker inte jag man kan eller bör göra. Köparen kan nog konstatera själv vad som är ett rimligt pris. Tycker bara köpare(seriösa) och säljare får skriva i dessa trådar. Inte hålla på att kommentera det ena och andra. Det är taskigt mot säljaren i mitt tycke.

Sen visst är det tråkigt att man inte kan skriva saker utan att få en rejäl tillrättavisning av vissa personer. Sakligt är bra. Inget idiotförklarande och annat som inte hör hemma här.

Kan också tycka att det skrivs alltför många chattinlägg. Det finns säkert vissa som inte tycker om det. Men jag skulle vilja ha ett seriöst forum och att man håller sig till topic. Detta är inte en chatt mellan polare.


Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: skogsbonne skrivet 16 april 2014 kl. 19:58:05
Bara skumläst denna tråd.

När det gäller att kommentera andras säljtrådar, det tycker inte jag man kan eller bör göra. Köparen kan nog konstatera själv vad som är ett rimligt pris. Tycker bara köpare(seriösa) och säljare får skriva i dessa trådar. Inte hålla på att kommentera det ena och andra. Det är taskigt mot säljaren i mitt tycke.

Är det inte taskigt mot en nybörjare som ska köpa sin första atv och köper en som är 10k dyrare än den bör vara för att han inte vet bättre?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: DM skrivet 16 april 2014 kl. 20:01:36
Är hela blocket.se taskigt då? :)

Jag tycker det är något mellan säljaren och köparen som sagt. För mig är det en självklarhet.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: skogsbonne skrivet 16 april 2014 kl. 20:06:36
ja det kan det vara men här finns det ju en chans att rätta till det
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: tomas l skrivet 16 april 2014 kl. 20:19:30
Är hela blocket.se taskigt då? :)

Jag tycker det är något mellan säljaren och köparen som sagt. För mig är det en självklarhet.

Som du säkert märker så är det en liten skara som är kompisar här och oavsett vad någon av dom skriver så håller dom med varandra och om någon annan skriver något oavsett vad det rör sig om så säger dom tvärt om. och det är denna lilla skara som drar ner trivseln här. 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Persson- skrivet 16 april 2014 kl. 20:38:10
Ett jävla gnäll på att banna vissa personer här.

Tycker personligen det är bättre att man ventilerar sin åsikt (kanske inte utan hyfs) än att inte tillföra ett JOTA på detta forum själv.
Det kommer alltid in bisittare som ska gnälla på saker som skrivs. Är man inte man nog att läsa lite inlägg på ett forum utan att sura ihop kan man nog masa sig ut i vedboden och dricka mellanöl istället.

Detta är inte atvpedia, detta är ett forum (en mötesplats).
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 17 april 2014 kl. 05:56:09
När drt gäller säljestrådar är det FRITT fram för säljare att starta trådar och fråga vad man ska begära för sin maskin. Då kommer ofta mycket vettiga råd.
På samma sätt är det FRITT fram för köpare att starta trådar och fråga vad man ska bjuda för en viss maskin. Sen att dessa trådar gäller en och samma maskin som ligger i en tredje, lite mer städad säljestråd är ju skit samma. Men alla inlägg skrivs inte för att bli kommenterade, typ en säljestråd.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 07:24:30
vilket konstigt tänk!
Så om du ska köpa en TV och beger dig till Siba, du snackar med säljaren och får ett pris på 7000:-, i butiken springer du på "bengan" som köpt massvis med TV apparater, och tipsar dig om att samma tv faktiskt bara kostar 6000:- på Elgiganten, du ber honom vara tyst då det är en överenskommelse mellan dig och säljaren?!?!?!?
Bengan kan även tipsa om att det faktiskt kommer en ny TV modell om 3 veckor så han tror att just den TV`n du titta på kommer att sjunka i pris eftersom efterfrågan då minskar...?!?!?

Risken finns ju du som kund kommer att tycka att de där jävlarna på Siba, de försöker bara blåsa sina kunder, genom att sälja dyra utgående modeller utan att informera om detta.

Att under pågående försäljningssamtal i TV-butiken gå fram och tipsa den presumtiva kunden (som du itne känner) om att det finns billigare likadana apparater någon annanstans skulle troligen kunna rendera i en rak höger från säljaren, eller att du ordnat, men handfast fördes ut ur lokalen.
Jag har aldrig i mitt liv stött på något liknande, eller ens tänkt tanken att någon skulle kunna agera på det sättet.

Om man nu mot förmodan brinner för att upplysa alla kunder som håller på att bli "lurade" av olika försäljare så har man sannerligen ett liv där man inte behöver sakna sysselsättning så alla säljares främsta uppgift är att sälja så dyrt som möjligt med så stora marginaler som möjligt.

Om det vore en kompis som stod i butiken och höll på att köpa skulle man nog lite i smyg vinka till sig honom, och försiktigt tipsa om det man vet.
att kommentera ett säljesinlägg i ett forum med att priset är för högt är att förutsätta att alla som läser är idioter och inte själva kan göra en prisjämförelse på nätet för att se om priset ligger på en rimlig nivå sett till skick, årsmodell, tillbehör och ägare.

Det där blir väl lite som att påstå att det är rätt av mig eller någon annan att polisanmäla olagliga körningar som man får nys om bara för att någon anser att man skall hålla sig till lagen när det gäller hur man använder sin ATV, den typen av angiveri är precis lika osmakligt, och ovanligt IRL, som att någon vem som helst går fram i en butik och varnar för att det nog går köpa samma vara billigare någon annanstans.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 07:49:22
Ja, jag anser du har fel.

Man måste kunna få framföra en åsikt utan bli bemött med barnligheter.
Vissa tål att diskutera vissa inte.

Internet består inte bara av e-kompisar som gör allt för att hjälpa er gratis.

Ibland gör jag försök att hjälpa till.
Men lustigt nog är det bara 30-40% av forumet som verkar förstå många av mina inlägg. De som har erfarenhet håller oftast med.
Medans de som kört ett märke hugger emot trots de vet ju faktiskt nästan allt som deras erfarna säljare lärt dom...

Jag anser man ska vara lite försiktig i sina uttalanden om man inte har grunder.
Sen i många fall, ja jag skriver bara för jag VILL skriva.

Och ibland skiter jag blankt i "puckot" på andra sidan för jag tycker det är lite roligt att se personen som blivit totallurad visa för andra hur blåögd och blåst man kan bli.

Men för något år sedan innan stämningen blev så tryckt om yttranden så skaffade jag många likasinnade vänner som jag fått massvis av utbyte med. 

Men nu håller jag hellre tyst än att svara dom man ser har uppenbarligen fel.
För numer njuter jag av se de som förstör sina maskiner av okunnighet.

Det är forumets förtjänst.
RM skriver ofta jag är nära en ban. för man inte förstår mina inlägg.

Förklaring på det.

Skriver jag barnsligt så tas det inte på allvar.
Skriver jag min sanning så är jag märkeshatare
Ljuger jag så är jag inte mig själv

Jag kom in på detta forum för 2-3 år sedan och visste INGET om justera ventiler mm.

Nu skulle jag nog mer eller mindre kunna kalla mig proffs.
För jag har vågat testa, vilket väldigt många inte gör. Och ska man inte då lyssna på de som faktiskt vet?

Jag byter inte maskiner för jag behöver, jag byter för att se konstruktion och lära mig ännu mer!
Något ni kanske inte vet är att förutom min skrytsamma lista av tidigare ägda maskiner så har jag servat säkert 20 olika maskiner senaste året till kompisar.  Så ni som inte tror jag har att jämföra med eller inte sett olika konstruktioner kan tänka om.

Så nu om RM väljer att bannlysa mig och många andra med stor erfarenhet som inte är rädda för att säga vad de tycker UTAN personangrepp tycker jag det säger rätt mycket om forumet.

Slutord.

TÅL LITE KRITIK! Håll det sakligt. 
Nästa gång jag skriver något negativt om en maskin, fråga varför istället för säga jag är dum i huvudet.

Och RM välj var du ska stå. För när varnade du senast de som uppviglade en diskussion de inte klarade av att fortsätta?
Det verkar som du anser vi med över 3000 inlägg ska tåla lite skit från din sida.

Tycker du gör ett bra jobb rent generellt.
Men att känna sig uppskattad har du totalt misslyckats med.

Tack.

Att du inte redan är bannlyst beror ju naturligvis på att jag vet att du kan mycket, och vill hjälpa andra.
Om du bara kunde sluta att blanda in märkesdiskussionen i mer eller mindre alla inlägg du gör så skulle du också vara en stor tillgång för forumet, men som det nu är så är väl mer än hälften av dina inlägg av typen som mer irriterar än hjälper, och du får denna typ av diskussioner att blossa upp i mer eller mindre varje tråd  du blandar dig in i, och sen kommer Person och myspappan och häller bensin på elden.

Tomas l har rätt i mycket av det han skriver, och jag förstår naturligvis själv att forumet skulle bli avsevärt mycket mer populärt om de värsta märkesfanatikerna som inte kan föra en vettig diskussion skulle stängas av från forumet.
Jag har bannlyst ett fåtal personer, och det har gjort att stämningen blivit bättre, men det är väl rätt uppenbart att ett fåtal ytterligare bör bannlysas.

Det är väldigt synd att man skall behöva bannlysa medlemmar som man vet kan mycket, men som tyvärr verkar drivas mer av att trigga bråk än av att faktiskt hjälpa andra.

Att få det att framstå som om man försöker hjälpa när man de facto underblåser "märkeshetsen" i forumet anser jag vara att trolla, man vill få det att se ut som att man hjälper, men den riktiga drivkraften är att skapa bråk, medvetet eller omedvetet.

ALLA som köper en ATV som kostar hälften så mycket som en Polaris eller Can-Am vet att de inte köper samma prestanda, komfort eller tillförlitlighet, att i alla trådar som handlar om köp, sälj, eller frågor om specifika fel som folk fått på sina maskiner driva diskussionen till en märkesdiskussion är alltså inte relevant.

När någon ber om att få veta vilka erfarenheter andra har av en viss maskintyp eller modell så anser jag det vara helt rätt att skriva det man vet, men att göra en tråd om oljetrycket på en Terralander till en märkesdiskussion där man sågar fabrikatet, skriver om oljetrycket på andra maskiner/fabrikat, och påstår att de som köper billiga maskiner alltid gör det på avbetalning kan inte anses som annat än gjort för att skapa bråk och dålig stämning, detta alldeles oavsett om det är gjort medvetet eller ej.

Som jag ser det finns det 4 typer av Troll i ett forum:

1. De som medvetet, utstuderat och "klumpigt" bara skriver för att trigga bråk. De är redan bannlysta (fler gånger dessutom, eftersom den typen av medlemmar skapar nya konton flera gånger innan de ger upp)

2. De som är kunniga, duktiga och hjälpsamma, men som har ett nästan maniskt märkestänk där det "egna märket" är så mycket bättre än alla andra att man på ett nästan sjukligt sätt känner att man måste varna alla andra för att köpa nåt sämre.

3. De som vill hjälpa till, men har så dålig social kompetens att de själva inte förstår att de förstör stämningen i forumet genom att i fel typ av trådar blandar sig i och hjälper till på ett sätt som inte är socialt accepterat vare sig IRL eller online.

4. De som har en blandning av de tre ovanstående typerna, men som är skickliga på att få det att se ut som att de vill väl, men ändå allt som oftast lyckas trigga igång ett bråk i forumet.

Gemensamt för alla är att de attackerar sunt tänkande personer som försöker bidra med sina uppfattningar, de stöttar varandra, och de försöker uppvigla en stämning som är negativt inställd till mig som moderator.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: AtvNerd skrivet 17 april 2014 kl. 08:12:26
Att under pågående försäljningssamtal i TV-butiken gå fram och tipsa den presumtiva kunden (som du itne känner) om att det finns billigare likadana apparater någon annanstans skulle troligen kunna rendera i en rak höger från säljaren, eller att du ordnat, men handfast fördes ut ur lokalen.
Jag har aldrig i mitt liv stött på något liknande, eller ens tänkt tanken att någon skulle kunna agera på det sättet.

Om man nu mot förmodan brinner för att upplysa alla kunder som håller på att bli "lurade" av olika försäljare så har man sannerligen ett liv där man inte behöver sakna sysselsättning så alla säljares främsta uppgift är att sälja så dyrt som möjligt med så stora marginaler som möjligt.

Om det vore en kompis som stod i butiken och höll på att köpa skulle man nog lite i smyg vinka till sig honom, och försiktigt tipsa om det man vet.
att kommentera ett säljesinlägg i ett forum med att priset är för högt är att förutsätta att alla som läser är idioter och inte själva kan göra en prisjämförelse på nätet för att se om priset ligger på en rimlig nivå sett till skick, årsmodell, tillbehör och ägare.

Det där blir väl lite som att påstå att det är rätt av mig eller någon annan att polisanmäla olagliga körningar som man får nys om bara för att någon anser att man skall hålla sig till lagen när det gäller hur man använder sin ATV, den typen av angiveri är precis lika osmakligt, och ovanligt IRL, som att någon vem som helst går fram i en butik och varnar för att det nog går köpa samma vara billigare någon annanstans.
du går verkligen från att bara var seg till att bli helt korkad!!
Jämnställer du köpråd med angiveri..???. snälla Rickard kom ner till jorden igen.
De gånger jag påpekat att priset är fel i förhållande till en annan butik, så har säljaren sett över sitt pris, eller matchat det! jag vet inte vart du handlar, men du behöver nog se över dina rutiner...
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 17 april 2014 kl. 08:16:19
Tomas l har rätt i mycket av det han skriver.


Jaha där var en av gossarna som förhoppningsvis bär huvudbonad så han har någon nytta av huvet för något annat duger det inte till. han lyckas inte ens hålla sig till tråden utan berättar om sitt mod för att han vågar ställa sina ventiler.  jaja han kanske inte är dum men han har otur när han tänker. och att ta upp att ha blivit bannad på detta viset visar ytterligare på att han bör lämna detta forum ifred tillsammans med en liten skara till för det är bara vissa som sänker kvalitén här.


Rickard du gör mig mörkrädd.
Denna gång och de flesta andra gånger då du hotat med jag hänger löst så klappar du de som faktiskt går till angrepp på ryggen.

Jag har åsikter om dåligt konstruerade maskiner. Det har du problem med.
Jag jag problem med att folk inte kan ta mig sakligt. Det stöttar du!

Detta gjorde mig seriöst förbannad.

Kan du säga exakt vad i Tomas I inlägg det är du stöttar så alla andra som försöker hjälpa till ska upphöra med detta för att inte riskera att bli bannlysta.

För alla vi som är aktiva ofta hänger ju löst?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 08:23:31
Tomas l har rätt i att du och vissa andra har extremt svårt att hålla sig till ämnet, medvetet eller ej.
Och att det finns en liten grupp personer i forumet som dessutom stöttar varandra i denna typ av diskussioner.

Jag har tills vidare bannlyst:
AtvNerd
Myspappan
Skogsbonne
Pelle-jkpg

Huruvida någon av de erbjuds tillträde igen återstår att se, men jag är mottaglig för en saklig diskussion både med de som blivit bannlysta, och andra, dock helst via PM eller e-post.
Jag är medveten om att dessa personer kan mycket, är aktiva, och gör forumet levande, men jag tror att dessa bannlysningar kan göra att andra mer sakliga personer tar mer plats och att stämningen i forumet kommer att bli bättre och att forumet på sikt kommer att bli populärare.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 17 april 2014 kl. 08:41:04
hur länge?
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Thyrén skrivet 17 april 2014 kl. 08:41:34
Nu har detta forum spårat ur totalt. Jag anser att forumet ryckt upp sig rejält sista tiden och var på väg tillbaka lite till den nivån det höll förr i tiden.
Men efter de senaste två sidorna har det rasat till botten igen, speciellt med tanke på att ett par medlemmar som bidragit med väldigt mycket helt plötsligt har blivit bannade - på helt idiotiska grunder!
Jag har i stort sett alltid hållit med dig Rickard, men nu har det vänt. Du måste väl för f.n kunna tåla att folk tycker annorlunda än dig, du påpekar ju själv att det är ett diskussionsforum där man ska kunna lufta och diskutera sina åsikter. Då kan du ju för f.n inte börja banna folk bara för att de inte håller med dig, eller varför bannade du annars AtvNerd till exempel?!

Näe, skärpning nu. Jag lämnar härmed forumet, och hoppas att fler gör det också, tills dess att dessa användare kommer tillbaka.

Punkt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: alex1996 skrivet 17 april 2014 kl. 08:47:43
Nu har detta forum spårat ur totalt. Jag anser att forumet ryckt upp sig rejält sista tiden och var på väg tillbaka lite till den nivån det höll förr i tiden.
Men efter de senaste två sidorna har det rasat till botten igen, speciellt med tanke på att ett par medlemmar som bidragit med väldigt mycket helt plötsligt har blivit bannade - på helt idiotiska grunder!
Jag har i stort sett alltid hållit med dig Rickard, men nu har det vänt. Du måste väl för f.n kunna tåla att folk tycker annorlunda än dig, du påpekar ju själv att det är ett diskussionsforum där man ska kunna lufta och diskutera sina åsikter. Då kan du ju för f.n inte börja banna folk bara för att de inte håller med dig, eller varför bannade du annars AtvNerd till exempel?!

Näe, skärpning nu. Jag lämnar härmed forumet, och hoppas att fler gör det också, tills dess att dessa användare kommer tillbaka.

Punkt.

Håller med, sånt här höll vi på med på dagis!

Lämnar detta forums tills grabbarna kommer tillbaka.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 17 april 2014 kl. 08:50:42
Nu har detta forum spårat ur totalt. Jag anser att forumet ryckt upp sig rejält sista tiden och var på väg tillbaka lite till den nivån det höll förr i tiden.
Men efter de senaste två sidorna har det rasat till botten igen, speciellt med tanke på att ett par medlemmar som bidragit med väldigt mycket helt plötsligt har blivit bannade - på helt idiotiska grunder!
Jag har i stort sett alltid hållit med dig Rickard, men nu har det vänt. Du måste väl för f.n kunna tåla att folk tycker annorlunda än dig, du påpekar ju själv att det är ett diskussionsforum där man ska kunna lufta och diskutera sina åsikter. Då kan du ju för f.n inte börja banna folk bara för att de inte håller med dig, eller varför bannade du annars AtvNerd till exempel?!

Näe, skärpning nu. Jag lämnar härmed forumet, och hoppas att fler gör det också, tills dess att dessa användare kommer tillbaka.

Punkt.

Kunde inte sagt det bättre själv.  ()p
Känns inte så lite som ett kommunistyre...
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 17 april 2014 kl. 08:53:08
På sida 4 väckte jag en två månader gammal tråd genom att återigen börja tjata om "äventyr och resor".

Det var tydligen dumt gjort.
 :banghead:
 
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 08:57:15
AtvNerd är väl kanske den som ligger närmast till hands att få tillträde till forumet igen.
Om han är intresserad.

Jag är helt medveten om att bannysningar av en eller flera medlemmar innebär att vissa andra också lämnar forumet, och det är också en av anledningarna till att jag bannlyser så extremt sällan.

Sen måste ni ha i åtanke att det INTE är just denna diskussion som avgjort vilka jag bannlyst, utan dessa personers allmänna uppträdande i forumet, där det verkar vara viktigare att underblåsa dålig stämning än att bidra till en positiv stämning och utveckling av forumet.

Att administrera ett forum är en form av diktatur, oavsett om man har en eller flera moderatorer.
Om man ser till de forum jag driver, och deras popularitet inom sina respektive nischer så anser jag att resultaten jämfört med andra liknande sajter tyder på att just den form av diktatur jag bedriver har lyckats rätt bra.
Det står alla som vill lämna detta forum till förmån för andra fritt att göra det.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 09:04:21
På sida 4 väckte jag en två månader gammal tråd genom att återigen börja tjata om "äventyr och resor".

Det var tydligen dumt gjort.
 :banghead:

Denna tråd har bara accentuerat problemen med off-topic i ämnen, märkeshets, och personer som triggar bråk.

Jag är inte säker på att bannlysningen är rätt, och att det är rätt personer som blivit bannlysta, men jag är säker på att något måste göras, och det här blev mitt val.
Nu får vi låta det här sjunka in, och se vart det leder.

Jag är allvarligt talat inte så bekymrad över hotet från de bannlystas anhängare att lämna forumet, det kan väl kanske ha en positiv påverkan på utvecklingen om bråkmakarnas anhängare frivilligt lämnar forumet.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 09:59:06
Har gått igenom en mängd inlägg som AtvNerd skrivit och inser att bannlysningen av honom blev fel.
Lyfter bort den bannlysingen nu.
Så om han vill är han välkommen åter.

Ber om ursäkt för att bråket i just denna tråd gjorde att jag tog ett förhastat beslut.

Jag vill påpeka att jag inte bannlyser folk för att de anser att jag är trög eller korkad, eller anser att jag fått hjärnblödning, jag är van att ta skit, jag bannlyser de som skapar dålig stämning i forumet, och det har AtvNerd inte gjort.
Rätt skall vara rätt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: 1234 skrivet 17 april 2014 kl. 10:05:44
Har gått igenom en mängd inlägg som AtvNerd skrivit och inser att bannlysningen av honom blev fel.
Lyfter bort den bannlysingen nu.
Så om han vill är han välkommen åter.

Ber om ursäkt för att bråket i just denna tråd gjorde att jag tog ett förhastat beslut.

Jag vill påpeka att jag inte bannlyser folk för att de anser att jag är trög eller korkad, eller anser att jag fått hjärnblödning, jag är van att ta skit, jag bannlyser de som skapar dålig stämning i forumet, och det har AtvNerd inte gjort.
Rätt skall vara rätt.

Du är nog den som skapar mest dålig stämning
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 10:09:32
Det är smällar jag får ta.
Ingen är ofelbar.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 17 april 2014 kl. 10:34:33
När det gäller banningen av atvnerd förstår jag faktiskt inte beslutet om det INTE beror kritiken till dig i denna tråd. Har följt det mesta han skriver och kan inte påminna mig att han deltar i märkeshets. Däremot tycker jag han är väldigt hjälpsam  och ärlig i det han skriver.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 10:42:13
Ja, och det var ju det jag kom fram till också, och därför lyftes bannlysningen.
Just när det gäller hur folk uttrycker sig mig mig har jag rätt hög smärttröskel, ofta är det dock vanligt att de som uttrycker sig grovt mot mig också gör det mot andra.
Att AtvNerd inte gjort det mot andra i någon nämnvärd omfattning gjorde att jag lyfte bannlysningen.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Wood-doo skrivet 17 april 2014 kl. 10:43:28
Ja hörni vilket skämt!

Nu har du väl bannat bort den mesta kunskap och erfarenhet om atv!
Bra tänkt :)
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 11:03:18
Jag tror du överskattar en knapp handfull medlemmars påverkan på kunskapen i detta forum.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Wood-doo skrivet 17 april 2014 kl. 11:43:11
Jaha gör jag det :)

Tror tyvärr att det blir mer sämmre för forumet än bättre tack vare dessa banningar.
Det kommer att bli FÖR lugnt här och antal besökare kommer troligen sjunka en del för att folk lessnar.



Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 17 april 2014 kl. 12:11:26
Ja, och det var ju det jag kom fram till också, och därför lyftes bannlysningen.
Just när det gäller hur folk uttrycker sig mig mig har jag rätt hög smärttröskel, ofta är det dock vanligt att de som uttrycker sig grovt mot mig också gör det mot andra.
Att AtvNerd inte gjort det mot andra i någon nämnvärd omfattning gjorde att jag lyfte bannlysningen.

Klokt beslut men det tåget har nog redan gått. Du spelade bort en viktig pjäs för forumet..
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 17 april 2014 kl. 12:28:33
Det suger med bannlysningar, iaf av medlemmar som varit här så länge som dessa.
Jag tycker det känns som en förlust, men det är väl en enkel väg för att försöka lugna ner saker.

En positiv sak är väl att det förmodligen blir färre trådar man behöver följa, så man kanske får mer tid till annat.

Ett fåtal gånger har det väl kommit in "medlemmar" som egentligen bara haft som intresse att göra reklam för sitt märke och företag. Dom jag kan minnas var kazuma och Linhai....
Men det har väl säkert hänt fler gånger....

Bortsett från dessa (och dom få åf som finns här inne) så är det väl inga som har någon personlig vinning i att få någon att välja ett märke framför ett annat.
Visst blir nog en del glad om någon kommer till deras märkesfamilj, men oftast är det väl diskussioner för att få någon att bli mer nöjd och köpa rätt maskin.

Dom flesta handlare är ju försäljare, som inte har så svårt att prata runt sanningen för att sälja en maskin.
Om det är okunnighet, ignorans eller bara för att sälja sitt eget vet jag inte.
Men faktum är ju att rätt många köper en maskin som inte passar deras behov och krav/önskemål.

Då tycker jag det är bra med forum där man kan läsa om vad vanligt folk tycker, sen tror jag dom flesta lär sig snabbt i att sålla bort det skitsnacket som skrivs på nätet.

Vill man bara ha en sorts åsikt så är ett öppet forum fel ställe att vara på.

Jag vet inte vad som är möjligt att göra i detta forum, men något jag hade önskat mig är:
Synlig 24h avstängning, att man kan bli tillfälligt portad om man beter sig illa. Och då ska det skrivas en förklaring i aktuell tråd och även synas på den avstängdas profilbild att den är tillfälligt avstängd.
Då får man en offentlig tillrättavisning som nog är rätt så avskräckande.

Avstängning från vissa forumdelar, att man kan bli portad från en avdelning där man inte kan sköta sig.
Då slipper man en del tjafs och medlemmen förstår att sitt beteende har ett pris...

Jag hoppas Pelle kommer tillbaks snart, tycker han är en frisk fläkt här inne. Visst går han lite hårt ibland, men han vågar då skriva vad han tycker.
Jag tycker fördelarna lätt uppväger nackdelarna där....

Dom andra har jag inte nått emot, vet inte hur långvarig avstängning som är planerad. Är väl kanske en smula prestige inblandad i det beslutet också.

Jaja, glad påsk.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Grönis skrivet 17 april 2014 kl. 15:14:21
Den här tråden bevisar ganska bra varför jag inte är spec aktiv här inne längre ;-) banna mej åsså på en gång så e det gjort, män iofs så tillför jag inget i detta forum O0
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 15:54:50
Att bannlysa medlemmar är INTE en enkel väg att gå.
Det är därför jag är så extremt försiktig med att bannlysa, och också därför jag redan lyft bannlysningen på 2 av dessa.
Att jag bannlyser så sällan är troligen också anledningen till att det är så mycket off-topic, tjafs och chatt i forumet, men med tanke på den typ av folk som är aktiva i denna bransch (en del rebelliska människor) så kan man inte heller vara petnoga med alla regler.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: CrozOver skrivet 17 april 2014 kl. 18:17:30
Att bannlysa medlemmar är INTE en enkel väg att gå.
Det är därför jag är så extremt försiktig med att bannlysa, och också därför jag redan lyft bannlysningen på 2 av dessa.
Att jag bannlyser så sällan är troligen också anledningen till att det är så mycket off-topic, tjafs och chatt i forumet, men med tanke på den typ av folk som är aktiva i denna bransch (en del rebelliska människor) så kan man inte heller vara petnoga med alla regler.

Att lägga till chatten var en bra idé, skitsnacket minskades drastiskt och det var och är inte mycket OT på forumet längre! Tråden Generellt Skitsnack var nog den absolut populäraste men när chatten kom dog den ut helt.
Jag förstår att du känner att något måste göras men att alltid bannlysa samma personer och inte dess motståndare (som faktiskt startar bråken 99 gånger av 100 pga deras okunskap) är helt fel.

Vissa avgudar sin budgetmaskin och höjer den till skyarna, men det finns folk här inne som faktiskt vågat gripa in och hjälpa de som söker råd när de ska köpa sin första ATV. Hjälpa dem så de inte köper en Kinamaskin för att sedan tröttna på den och sälja med förlust.
Pelle skiter jag i, men de andra känns lite sådär.. Om du frågar mig finns det ganska många här på forumet som förtjänar att bli bannade mer.


Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: vespa skrivet 17 april 2014 kl. 18:53:01
Det här forumet behöver styras upp, problemet är att åtgärder görs enbart i det ena lägret vilket kan tyckas märkligt.
Jag har för första gången i mitt liv anmält ett inlägg på ett forum och det beror på att jag inte förstår nivån hos domaren i matchen.

Jag ska ärligt säga att jag är förbannat trött på märket CF utan att ha större koll på om det är så fantastiskt bra som deras fanboys vill göra gällande eller så uruselt som dess belackare tycker.

Det jag läst mig till genom åren är ungefär så här.

"Jag har en CF och den är fantastisk !! På 8 månader och hela 46 mil har bara en del elektronik lagt av och en del gummi detaljer vittrat bort. Jag fattar inte hur någon kan tänka sig att betala mer än 85000:-
Garanti är ju helt underbart fast just mina fel ingick tyvärr inte i garantin."

Detta triggar igång en del förstås och det omogna tramset är igång.

Varför finns inte det här beteendet i de andra avdelningarna med kinesiska märken?

En gång dök det upp i Linhaidelen då någon skum ny medlem påstod att linhai var Yamaha rakt av och om jag inte missminner mig så blev en del bannade för att de sa att så inte var fallet.

Fakta blandat med trevlig humor funkar på många andra forum och borde kunna göra det här med.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Karlsson.98 skrivet 17 april 2014 kl. 20:46:20
Tycker inte att det hjälper att bannlysa medlemmar... Försvinner bara en massa aktiva och kunniga medlemmar härifrån.

Och angående den här märkesdiskussionen så fattar jag inte varför man inte får avråda en medlem från att köpa en kinesmaskin eftersom de flesta har eller har haft problem med dem. Och ''garantin'' som ska gälla inte gäller för dessa problem.. Personligen tycker jag det bara är en god gärning att förklara problem med en maskin så att den personen som ska köpa blir lite klokare. Är ju inte direkt lätt för en nybörjare att köpa första ATV:n av alla märken det finns.. Hör den personen då t.ex att en kinesmaskin är skitbra enligt vissa så lär den nog köpa den kinesmaskinen för att de sa detta.
Sedan hopar sig problemen direkt efter nyköp av maskinen. Och då helt plötsligt märker den personen att garantin inte gäller för något utav problemen.
Och efter många om och men så sinar intresset för ATV bort pågrund av detta...

Varför får man inte avråda en person från att köpa en kinesmaskin utan att bli bannad då?

Och lite kritik måste man väl ändå tåla utan att tredje världskriget bryter ut i tråden? Alla märken har sina brister men vissa har mer än de andra...

Begriper mig inte på detta forumet ibland... :help:
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Svezon™ skrivet 17 april 2014 kl. 20:58:36
Vet inte vilken värld Marklund lever i?  :hmmm:
Först bannar han folk i ren affekt och sen ångrar han sig och upphäver det i tron att de ska komma jublande tillbaka!!  :banghead:
Ett tips till dig Hr forumsägare: KOM IN I MATCHEN
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 april 2014 kl. 22:00:53
Jag har inga illusioner om att AtvNerd skall komma tillbaks, om han gillar gemenskapen så gör han det, om han inte gör det så drar han vidare, inget jag kan göra åt det, jag har bett om ursäkt, och om det inte hjälper kan jag inte göra mer.

När det gäller varningar för Kinamaskiner så har jag inga problem med det, i ämnen och trådar som handlar om just den typen av frågor, det jag vänder mig emot är de som alltid skall "sticka in" en kommentar som gör att de med lite billigare maskiner skall känna sig som andra klassens människor.
Det finns antagligen ingen i detta forum som anser eller tror att en CF är lika bra eller bättre än en Can-Am eller en Yamaha, och de som ställer frågor som efterlyser erfarenheter runt olika fabrikat skall naturligvis kunna få det, men att omvandla en tråd om oljetryck (ett av hundratals exempel) på en Terralander till en märkesfajt är att gå för långt.

Som vanligt när det gäller troll i ett forum som är de flesta skickliga på att mörka sina intentioner, men de sprider dålig stämning och får människor att tystna, eller aldrig ens registrera sig p.g.a. det sätt de uppträder på.

Och än en gång, jag har ingen egen erfarenhet av CF, så de som på något sjukligt sätt misstänker att jag är CF-fanatiker, eller "köpt" av CF gör inget annat än diskvalificerar sig från diskussionen, det är bara löjeväckande.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 17 april 2014 kl. 23:49:05
Att bannlysa medlemmar är INTE en enkel väg att gå.
Det är därför jag är så extremt försiktig med att bannlysa, och också därför jag redan lyft bannlysningen på 2 av dessa.
Att jag bannlyser så sällan är troligen också anledningen till att det är så mycket off-topic, tjafs och chatt i forumet, men med tanke på den typ av folk som är aktiva i denna bransch (en del rebelliska människor) så kan man inte heller vara petnoga med alla regler.

Jag menade inte enkel på det viset, utan att det är enklare att släcka bränder än att förebygga att det börjar brinna.

Jag vill ha ett brett forum med högt i tak, men även med ett system som förhindrar att det spårar ur och leder till avstängningar.

Jag tycker forumet gått framåt med chatten och med teknikforum, så vi får väl se om detta leder till nått bättre eller sämre.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 18 april 2014 kl. 08:42:12
Jag vet att det finns de som vill se fler och aktivare moderatorer, men samtidigt har jag en bestämd känsla för att det skulle kunna accentuera problemen ännu mer, om någon nitisk moderator är in och redigerar alla inlägg där dessa "stick-kommenterar" görs, så kommer modereringen att bli nästa heta sak att bråka om, och enligt regelverket så är ett ifrågasättande av moderatorernas ingrepp alltid = bannlysning, i alla forum, om man nu eftersträvar en normal modereringsprincip.

I de forum jag driver har jag en annan syn på moderering och kritik av mina ingrepp, jag tar gärna diskussionen, och förklarar bakgrunden för mina ingrepp, och jag är långt ifrån säker på att de som ropar efter mer aktiva moderatorer verkligen förstår vad det skulle kunna innebära.

Ett annat problem med moderatorer är att de som oftast anmäler sig som frivilliga är de som jag skulle vilja bannlysa... Vilket i viss mån visar på vilken dålig självbild många av bråkmakarna har.

Att försöka "uppfostra" bråkmakare till exemplariska medlemmar i ett forum har aldrig visas sig fungera hittills, och därför finns det liksom inget annat att göra än att (efter ett antal varningar) stänga av de som vägrar foga sig till den kultur jag vill ha i detta forum.
En kultur där vi inte mal på om samma saker i inlägg efter inlägg, och där vi lämnar märkestjafset bakom oss, och istället försöker hjälpa varandra på bästa möjliga sätt.

OM man nu har ett ämne där man diskuterar olika fabrikats för och nackdelar så vill jag att de som skriver också lägger ned lite tid på att förklara varför de har de uppfattningar som de har om olika fabrikat eller maskiner/modeller.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 18 april 2014 kl. 09:08:35
Nu har jag lagt in en regeltråd som är klistrad i Säljes.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Dany skrivet 18 april 2014 kl. 09:13:45
 ()p
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Michelin skrivet 18 april 2014 kl. 10:17:03
Det är bra Marklund, jag tycker du gör ett bra jobb här på forumet! ()p
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Persson- skrivet 23 april 2014 kl. 22:17:16
Trender och framtid...
Med tanke på all reklam som snurrar på denna sida (jag vet att du inte driver sidan bara för att vara snäll herr marklund) så vore det väl roligt med lite typ forumsrabatt eller liknande?
Hela sponsordelen är död,men sidan har reklam nog för att få adblock att fundera på självmord.
Är det därför det daltas med att folk inte får tycka vad dem vill för att alltid hålla forat öppet för nya besökare?  Det är ju bra
såklart.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 24 april 2014 kl. 07:07:18
Det står alla som vill fritt att erbjuda ATVForums kunder rabatt, men om jag skulle ragga rabatter och sedan marknadsföra det i forumet så skulle jag absolut inte vara opartisk, vare sig i forumets besökares ögon, eller i övriga annonsörers ögon.
Jag vet inte hur andra sajters ägare gör när de erbjuder rabatter via sina forum/sajter, men jag misstänker att de tar betalt av de företag som vill erbjuda rabatter, så den typen av rabatter skall väl i så fall ses som vilken reklam som helst, bara att den blir dyrare för de företag som "annonserar".
Jag har därför valt att göra som följer:
Alla som annonserar i ATVForum får om de vill/har tid, en egen tavla i tillverkare/leverantörs/föreningsavdelningen gratis, och där tycker jag att rätta stället att marknadsföra grupprabatter eller "forumsrabatter" är.
Då är det företagen själva som tar initiativ, och inte jag som ägare som väljer ut, eller prioriterar vissa framför andra.

Att folk inte får SKRIVA vad de vill (Jag har aldrig hindrat någon att tycka vad de vill) beror helt enkelt på att jag vill att de forum jag driver skall vara sakliga, trevliga, och att de personer och företag som omnämns skall göra det på ett lagligt och respektfullt sätt, även om man anser att någon person eller något företag gjort fel.
Detta innebär i praktiken att jag inte tillåter smutskastning av, eller smygreklam för, företag rent generellt, om det inte kan länkas till källkontrollerad fakta, som t.ex. tidningsartiklar, domslut, fakta på www.allabolag.se (http://www.allabolag.se) eller liknande.
Anledningarna till detta är flera, men huvudsakligen att jag varken är, kan, eller vill vara jury, domare och bödel när det gäller olika företags chanser att överleva. Genom att sprida rykten, falska eller påhittade - kan några få personer göra livet surt för ett företag om de bestämmer sig att smutskasta på nätet.
Samma när det gäller "positiva omdömen", de kommer ofta från företagsägare själva, deras anställda, anhöriga, och i vissa fall även från marknadsföringsaktörer som säljer tjänsterna att skapa en positiv bild online på de företag som köper deras tjänster.
Den typen av inlägg gör inget annat än förvirrar och snedvrider bilden av olika företag, och jag är därför särskilt tuff mot sånt när det kommer från gäster eller nya medlemmar då de är kraftigt överrepresenterade både när det gäller smutskastning och smygreklam.
Det finns många sajter där man kan ge omdömen på företag, som t.ex. REJTA,  RECO, ENIRO m.fl - så just den typen av smutskastnings och smygreklamsmöjligheter finns redan för de som sysslar med det.
I detta forum vill jag hålla så rent som möjligt från den typen av inlägg.

När det gäller annonserna rent generellt så kanske de blinkar lite mer här än på vissa andra sajter, men jag har fokuserat på följande när det gäller mina annonser:

-De skall inte stjäla utrymme inuti själva forumet, alla annonser ligger runt omkring huvudinnehållet i forumet.
-Jag säljer inga popup-annonser.
-Jag skickar inte ut SPAM-mail med reklam
-Det skall vara billigt att annonsera, vilket ger alla företag, små som stora en möjlighet att marknadsföra sig i detta forum, de får en enkel och billig tillgång till en stor del av marknaden, och jag menar att annonserna faktiskt tillför forumet ett värde just för att vi har sådana priser på annonsplatserna att som vill faktiskt har råd att synas här.
- Annonserna är "små" vilket gör att det går fort att ladda sidan även om man sitter på en slö anslutning.

Sen är jag naturligtvis medveten om att folk är misstänksamma mot mig när det gäller det kommersiella i forumet, bara mitt agerande över tid kan göra att de som besöker sidan och läser det jag skriver kan bygga upp ett förtroende för på vilket sätt jag driver sajten.

När det gäller märkestjafset så liknar det i stora delar små barn i en sandlåda som skryter över sina pappor...
Det är självklart tillåtet att diskutera olika fabrikats eller modellers för och nackdelar där det är relevant, men de som inte har annat att tillföra forumet än inlägg som smutskastar olika fabrikat i vart och vartannat inlägg ser jag gärna att vi slipper, även om det kräver att jag bannlyser ett extremt fåtal medlemmar som helt enkelt inte kan låta bli att föra in ALLA diskussioner på detta spår.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 april 2014 kl. 21:47:06
Var dom senaste banningarna permanenta eller har du tänkt att häva efter en tid?

Tycker forumet blivit lite tråkigare...
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: vespa skrivet 30 april 2014 kl. 22:03:29
Var dom senaste banningarna permanenta eller har du tänkt att häva efter en tid?

Tycker forumet blivit lite tråkigare...

Jag kan hålla med dig PV även om jag förstår att forumägaren var tvungen att göra något. Det var för mycket påhopp och märkehysteri vilket jag tror skrämde bort nya medlemmar som hade " fel" sorts fyrhjuling.
Jag tycker däremot att banningarna drabbade endast det ena lägret då jag tycker  att de som ansåg sig vara offren betedde sig minst lika illa och det tycks var det enda de velat göra för de har inte tillfört något av intresse sen allt tjafs var.
Något måste de väl gjort med sin fyrhjuling som kan vara värt att ta ett kort på och skriva några rader om.
Om inte annat för att ni ska slippa fler bilder på en quadlander i motljus och spackelslipning av en Vespa som en annan har att erbjuda.

Jag kan hota med jättemycket bilder av bygge av box i stall eller tvättning av hus med bedövande tråkig beskrivande text.

Jag ser gärna att en del av de bannade släpps tillbaka bara de kan hålla sig ifrån allt tjafs för annars är de kunniga, hjälpsamma och roande.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Hydro skrivet 30 april 2014 kl. 22:12:23
Jag tror mer att de tagit en egen paus.
...och att några ytterligare trillat ifrån i sympati...

Men tro skall man ju iofs bara göra i kyrkan.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 april 2014 kl. 22:18:22
Det har ju även tidigare varit en hel del tjafs och trams, är ju rätt många seriösa medlemmar som tröttnat och dragit vidare.

Då är det inte så många cf- åkare jag tänker på....

"En blind leder en döv", känns som det går åt det hållet.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: hell-man skrivet 30 april 2014 kl. 22:48:12
Att bli bannad är ju inte bara en blockering av tillträdet hit, vilket dessutom lätt ordnas med nytt konto med lugnare profil, framförallt är det ett av de kraftfullaste tecknen på missnöje forumägaren kan uttrycka mot medlemen. När (inte om) det händer mig är det för gott. Jag är linjär, har alltid samma stil, så om det kolliderar på något vis, ja då kilar jag vidare liksom.

Visst har det blivit tristare här. Det blir det för varje vecka. Men att det beror på vissa medlemmar som är här eller inte här stämmer inte. Däremot tappar vi alla lite fart efter sånt.

Så släpp det där nu, ryck upp er nu gubbar, ni är väl inga kärringar som ska älta trams hela våren? Köp nåt skit, starta en projekttråd, in med bilder, fråga om tips, filma lite, dra ihop en körning, mm, mm! Få lite fart på skiten helt enkelt! Varför inte ragga upp en medlem som bor nära och åk dit med fyrhjulingen och hälsa på.

Eller är det bara jag som tänker så här?

Och som exempel på min lojalitet är den 4m långa "atvforum.se"-banderollen packad inför Hökensås imorgon, men jag är väl den ende superaktive här som kommer med så den kanske inte packas upp inför fotografering? :dntknow:


Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: vespa skrivet 30 april 2014 kl. 22:58:38
Väl skrivet.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 april 2014 kl. 23:11:26
Jag är mer långsint än jag borde.

Det finns ett antal (har inte räknat) medlemmar som jag tycker utgör kärnan i forumet, och det är dom som gör att jag fortfarande tycker det är så roligt med detta forumet. Är in här och kollar efter nya poster alldeles för ofta, så egentligen är det väl bra om det blir tråkigare så jag får lite mer tid till annat.

Tycker nu att en ganska stor del av dessa tyvärr är mindre aktiva eller borta helt.
Synd, blir tråkigare läsning för mig.
Generationsskifte kanske det kallas....?
Men jag kanske också borde leta mig vidare, eller ta en paus.

Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: CrozOver skrivet 30 april 2014 kl. 23:21:10
Det har kommit väldigt mycket nytt folk till forumet den sista tiden, vilket är bra.
Många äldre medlemmar verkar tröttnat eller något.. Det blir ju en liten krock, vissa här inne ser gärna en blandning av ot och ont. Andra vill endast hålla det sakligt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: myggan83 skrivet 30 april 2014 kl. 23:36:12
Jag tycker det är bra, att lite märkes fanatiker har försvunnit. Sjukt skönt att slippa läsa hur ett visst märke är så mycket bättre än det andra, i nästan varje tråd..
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: vespa skrivet 30 april 2014 kl. 23:48:26
Problemet är att en del av "märkesfanatikerna" startade en hel del trevliga trådar. Nu när dom är borta så funkar det inte att alla bara sitter och läser trådar för då tar de slut till sist.

Jag kan inte säga att jag är bättre men mina projekt som pågår och finns i kön visas på andra forum då de inte är Atv-relaterade.

Jag får väl köpa mig en 80-tals japan och renovera så Hellman slipper vara ensam.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: myggan83 skrivet 1 maj 2014 kl. 00:04:17
Problemet är att en del av "märkesfanatikerna" startade en hel del trevliga trådar. Nu när dom är borta så funkar det inte att alla bara sitter och läser trådar för då tar de slut till sist.

Jo, fast märkesfanatikerna dödade oxå många trådar.. Plus att många blev "rädda" för att starta egna trådar pga påhopp. Så nu kanske det tar fart igen.. Får vi hoppas.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: vespa skrivet 1 maj 2014 kl. 00:12:00
Problemet är att en del av "märkesfanatikerna" startade en hel del trevliga trådar. Nu när dom är borta så funkar det inte att alla bara sitter och läser trådar för då tar de slut till sist.

Jo, fast märkesfanatikerna dödade oxå många trådar.. Plus att många blev "rädda" för att starta egna trådar pga påhopp. Så nu kanske det tar fart igen.. Får vi hoppas.

Jag hoppas att du har rätt.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Martin skrivet 1 maj 2014 kl. 08:42:09
Märkesfanatiker är fel ord. Upplysta skulle jag kalla dom istället. Att tappa dem från forumet är en stor förlust.
Det är helt rätt att påpeka kvalitetsbrister där det behövs. Det är något som måste göras.
Att acceptera bristerna i kvaliten och mörka direkta konstruktionsfel gynnar ingen. Det gäller alla märken. Det måste fram i ljuset och en presumtiv atv köpare bör bli upplyst om vad han ger sig in i. Att det sen drabbar en del märken mer har kanske sin naturliga förklaring. Någon som inte håller med om det?
Just i dag har jag följt forumet i 8 år. Sett många bra medlemmar komma och gå. Ofta har det berott på märkestjafs som många kallar det. Tyvärr har inte dom medlemmar som tillfört forumet mest gått vinnande ur "striden" utan lämnat med ett tomrum efter sig.
Det om något är en tråkig utveckling.
Titel: SV: atvforum.se, trender och framtid
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 2 maj 2014 kl. 07:12:02
Vi har olika syn på det där helt enkelt.
Jag håller med dig i allt du skriver, det skall komma fram, inget skall mörkas, men problemet kommer när vissa medlemmar omvandlar ALLA trådar de deltar i till märkestjafs, även om ämnet rör nåt som inte har med fabrikat eller köpråd att göra.
Den typen av trollande skadar forumet genom den dåliga stämning som det skapar.
Jag anser mig själv vara "upplyst" efter att ha ägt En Kymco KXR 250 (Taiwan), en Linhai 300 (Kina), en Can Am 650 och en Can Am 800, och jag har flera gånger tagit upp problemen med alla maskiner jag ägt eller äger, men ser ingen som helst ide med att i ALLA ämnen där jag deltar i debatten trumma på med den typ av kritik som itne efterfrågas i den diskussion jag för tillfället deltar i.

Att folk på eget bevåg lämnar forumet ser jag som högst naturligt, och det kan ha många olika orsaker.
De ytterst få som jag bannlyst kan omöjligt ha någon större påverkan på forumets utveckling, i vart fall itne till det sämre.

Jag vill dock tillägga att även jag tycker att det är tråkigt att i övrigt kunniga  medlemmar inte kan foga sig i regelverket ens efter en mängd påstötningar från min sida.

För er som inte ser alla anmälningar som kommer in kan jag dessutom upplysa om det kommer in väldigt många fler "klagomål" till mig om att jag borde bannlysa fler, än det kommer in klagomål på att jag bannlyser för många, eller att värdefulla medlemmar på eget bevåg lämnar forumet.

Alla synpunkter är dock välkomna, och jag strävar som alla förhoppningsvis förstår efter att ha en nivå på inläggen i detta forum som gör att så många som möjligt tycker att det är trevligt att vara med i diskussionerna.