ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Skötsel => Ämnet startat av: LinusE skrivet 12 juli 2012 kl. 22:07:57

Titel: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: LinusE skrivet 12 juli 2012 kl. 22:07:57
Tjena.

Köpte mig en ltr o den vita plasten är både små repig, matt o framföralt skitig.

Någon som har bra tips på hur få de rent ?

Titel: SV: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: Britsmar skrivet 13 juli 2012 kl. 08:11:26
Finns en avfettning som är "gel" baserad, glömmer jämt va den heter, nanotec eller nått sånt... Ja hur aom helst den sitter kvar o rinner inte av efter en halv sekund. Köp en sån flaska o ett paket svamp o börja gnugga. Allt starkare/grövre än så kommer ju bara förvärra reporna så de är mitt bästa tips. Nästa steg är ju att börja polera/slipa upp plasten men då börjar de bli dyrt, fast o andra sidan kan man ju alltid satsa på mattvit quad. Dock sätter sig skiten destu snabbare nästa gång, så de är nog bäst o bara komma till ro att man har en vit quad. (men jag rekommenderar iaf bara avfettning o svamp)
Titel: SV: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: Midget skrivet 13 juli 2012 kl. 09:00:49
Ett tips till är att när du har lyckats få den ren spraya in hela med wd-40. Då fasnar inte skiten lika lätt + att det rostar inte lika lätt. Ska du ha den i stan och glida med kan du spraya in den med silikon men det får du bara ha på plasten inte på ramen för då går den aldrig att lacka om..
Titel: SV: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: LinusE skrivet 13 juli 2012 kl. 17:39:28
Ska leta efter gelavfetning.  ()p
Tackar :)

Maskinen kommer rulla överalt så glida stan till geggiga grusvägare e melodin.

Fler tips ?
Titel: SV: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: Midget skrivet 13 juli 2012 kl. 19:36:15
Som jag då.. Jag sprayar plasten med silikon och allt annat med WD-40 hela motorn alla kontakter och alla ledet. Då fasnar inte skiten+ det rostar inte lika lätt. Silikonen använder jag för man blir inte lika kladdig på kläderna. Jag tvättar med vanlig turtle bil tvätt. Tycker jag fungerar kanon. Avfettning tycker jag plasten blir torr och det börjar rosta direkt men jag har inte provat gel. Sen är högtrycken ett moste.. 8)
Titel: SV: Tvätta plasten ? Tips ..
Skrivet av: Tictic skrivet 13 juli 2012 kl. 20:06:01
Silikon spray kan jag inte använda då är jag död och arbetslös.. Jobbar på lack firma.. Dieselolja ska funka enligt en kompis