ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: Alfa Krille skrivet 17 mars 2021 kl. 13:16:10

Titel: Köpa ny arbetshäst
Skrivet av: Alfa Krille skrivet 17 mars 2021 kl. 13:16:10
Hej!

Börjar bli dags att investera i en ny fyrhjuling då våra befintliga sjunger på sista versen. Lite bakgrund, bondgård som använder 2 st fyrhjulingar dagligen för att köra ut foder/vatten till djur. En av maskinerna går ungefär en timma på morgonen och en timma på kvällen, den andra går lite sporadiskt. Bägge har bilsläp efter där vi lastar hösilagebalar samt vatten, dvs det är rätt tungt. Detta sker varje dag, året runt. De parkeras under tak, dock utan väggar så man kan säga att det står utomhus. Har i dagsläget en Kawasaki KVF400 från 2001 och en Kawasaki KVF650 från 2002. 400:an har gått runt 2500 timmar och 650n hade 2008 gått 3300 timmar, displayen har gett upp så vet inte hur många timmar den gått idag.. förmodligen över 6000 timmar.
Körde av remmen på 650n häromdagen, det tog med sig remkåpan i fallet så det blir att limma ihop skiten när nya remmen kommer. Men det börjar bli dags att skaffa något nytt.

Måste säga att jag är väldigt nöjd med Kawasakina, minimalt med service och de har gått sönder förvånansvärt lite.

Vet något hur kvaliteten är på Kawasaki idag? Känns om alla nya maskiner har en massa onödigt krimskrams som bara kommer gå sönder.

Skulle vilja veta hur kvaliteten är hos de olika tillverkarna. Vet inte riktigt vad man ska leta efter, känns om alla nya bara är leksaker.

Finns det folk som använder fyrhjulingarna som vi gör som vet om grejerna håller i längden.

/Krille