ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: LaToffel skrivet 8 juni 2021 kl. 00:03:20

Titel: Suzuki 750 eller Yamaha Grizzly?
Skrivet av: LaToffel skrivet 8 juni 2021 kl. 00:03:20
Tjena,

Det ser ut som att det lutar åt en ny fyrhjuling framöver.
Just nu har vi en Can-am oulander 570 Max som vi haft i 4 år. Men vi har aldrig varit riktigt nöjda med den. Innan can-amen så har vi kört Yamaha Grizzly i mer än 20 år. Vi har bytt hjuling ungefär var 5:e år. Innan alla dessa grizzlys så hade vi faktiskt en Suzuki Kingquad 350 också... 😝

Och nu börjar vi söka av marknaden för en ersättare i ungefär 700-kubiksklassen.
Beroende på närhet till service osv, så har vi mållåst lite på.... givetvis Grizzly, men även Suzuki Kingquad 750.

Hjulingen används året runt som gårds/skogsmaskin. Den drar en tung slaghack med jämna mellanrum under sommarhalvåret, samt bandsats och plog under snörika vintrar. Bandsats tatou 4s har vi haft monterade på både grizzly och Can-am. Där får faktiskt can-am ett litet plus för att servostyrningen orkade med larvbanden bättre än Grizzlyn.

Så vad säger ni? Vilken bör man välja. För/nackdelar.
Senaste Grizzlyn vi hade va en 2014-årsmodell om jag minns rätt. Har det skett någon markant förändring mer än att den fått ledlampor och ett extraljus på styret??

Suzuki har vi ingen direkt erfarenhet av, mer än att vänner och bekanta har sådana. Men de flesta använder dem mest som transport och inte som arbetsfordon.

Hoppas att ni har massa nyttigt att komma med. Och har ni tips på någon annan hjuling så är vi inte främmande, så länge det inte är kinesisk eller Can-am... 😝