ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Access => Ämnet startat av: Jonas_T skrivet 21 juli 2018 kl. 13:34:46

Titel: Access 450 startar ej, bara någon enskild tändning.
Skrivet av: Jonas_T skrivet 21 juli 2018 kl. 13:34:46
Hej

Handlar om en Access 450.

Starten fixad som det var knas med men den startar absolut inte, tycker jag prövat allt nu. Ibland blir det bara en (1) tändning men inte mer och den går inte ens igång med startspray vilket jag tyckte var väldigt konstigt, det är något som inte stämmer liksom men varken jag eller ägaren har helt koll på ATV:er.

Har tömt tanken som verkade nästan innehålla E85 då det luktade lite lätt metanol men hällt i ren bensin. Kan sedan varit vatten i botten på tanken och ev även förgasaren då den stått utomhus en tid men rengjort slangar och dylikt fram till förgasaren och så länge och så många ggr vi dragit runt motorn (med extra batteri och även från bilen) så tycker jag absolut att detta definitivt skulle ha blåst ur vid detta laget och startat.

Har inte manualen till den, vad mer kan jag egentligen kolla?

Tändningen, brukar dessa haverera? Är ju någon elektronik historia.
Finns det någon ventil för bränslet?
Eller något annat?

Det är ju en fyrtaktare och de brukar ju inte vara speciellt trilskna av sig.

Någon som ev har något tips? Om än så bara en teori går precis lika bra för jag har ingen aning vad mer som kan testas.

Mvh Jonas
Titel: SV: Access 450 startar ej, bara någon enskild tändning.
Skrivet av: akai skrivet 23 juli 2018 kl. 03:06:24
Min betedde sig precis sådär efter en vinter i stillestånd, det visade sig då att tändstiftet var dåligt. Nytt stift och den startade direkt.

Om du plockar ur stiftet och kollar gnista, är det gnista då?

Det är ju annars rätt mycket som kan strula.. men tänder det inte på startgas så är risk att något annat än stift är trasigt.
Titel: SV: Access 450 startar ej, bara någon enskild tändning.
Skrivet av: Jonas_T skrivet 24 juli 2018 kl. 22:19:47
Tack för svar!

Den hade stått runt ett år utomhus hos förra ägaren (vet ej om under presenning eller dylikt) och en liten tid även efter att den blev köpt dock under tak men utomhus.

Jo jag måste nog plocka ned halva ATV:n så jag kommer åt stiftet men det var inte lika lätt som att bara ta bort hatten och skruva av det så jag har bävat lite för det och även haft lite ont om tid men har inget val om den skall gå igång denna sida jul.

Men jag misstänker nog tändningen på något vis och framförallt eftersom den förstås är elektronisk och att startgas inte gjorde ett dyft vilket det bara skall om gnistan tom är i det närmaste obefintlig.