ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kawasaki => Ämnet startat av: rally nizze.. skrivet 5 januari 2013 kl. 18:20:09

Titel: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 5 januari 2013 kl. 18:20:09
Var ute på en skogstur ikväll och plötsligt börjar det blinka växelvis på displayen 4WD 2WD samt att det är trögt att få ur växel back mot friläge och H-vxl mot friläge, är som att det bryter eller nåt samt att maskinen drar även på tomgång trots att jag sänkt tomgången till ingen nytta och lika trögt ändå att få ur vxl, kanske nån här har varit med om liknade på sin maskin Kawasaki brute force 750 07a. 4WD läget och 2 WD fungerar som det skall går i och ur utan problem men ändå blinkar displayen  :dntknow: :help:
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: Decson skrivet 6 januari 2013 kl. 20:32:54
Tycks bero på hur fort det blinkar enligt vad jag hittade på ett jänkarforum, kopierar lite och avvaktar på ditt intervallspann

Actuator Control System Trouble Shooting,
When the actuator fails, the controller enters failure mode and the indicator light illuminates 2WD,4WD alternately.
1. If it alternates really fast at .5 seconds on 2wd and .5 seconds on 4wd then the problem is Selectable 2wd/4wd actuator.
2. If it alternates from 2wd/4wd at 1 second intervals, the problem is the Engine Brake Actuator.
3. If it alternates from 2wd/4wd at 2 second intervals, the problem is both the selectable 2wd/4wd actuator and Engine brake actuator.

googleöversatt
Ställdon Control System Felsökning,
När ställdonet misslyckas kommer styrenheten fel läge och indikatorn lyser 2WD, 4WD växelvis.
1. Om det växlar verkligen snabbt vid 0,5 sekunder på 2wd och 0,5 sekunder på 4wd då problemet Valbar 2WD/4WD ställdon.
2. Om det växlar från 2WD/4WD med 1 sekunds intervall, är problemet motorbromsen Ställdon.
3. Om det växlar från 2WD/4WD vid 2 sekunders intervall, är problemet både valbara 2WD/4WD ställdon och motor bromsmanövreringsorgan.
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: Tictic skrivet 6 januari 2013 kl. 21:23:29
Han kikar nog på det när han kommer hem på fredag kväll.. då han rullar runt i norge nu..
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: Lowest skrivet 6 januari 2013 kl. 21:34:24
Det är elmotorn till motorbromsen som sitter i variatorkåpan som håller remmen i fullt tryck och då går det tungt att växla då den driver hela tiden.

Testa att nolla allt först, tändning av och ta isär elkontakten till elmotorn vid variatorkåpen och ta isär kontakterna under sadeln (samma som när man släcker beltlampan) och ta ur elkontakterna ur boxarna under sadeln och låt dom vara ur ett tag och sätt sedan tillbaka dom och slå på tändningen,
Då ska beltlampan blinka snabbt sen ska den blinka sakta och då kan du slå av tändningen och sätta ihop alla kontakter igen och testa.

Blir det samma fel igen så är det 2 fel som det troligen är.
Ena boxen under sadeln är paj.
Mest vanliga felet är att elmotorn i variatorkåpan har tappat lägesposionen, Den ska vara sjusterbar har jag hört men inte kollat det själv.

Elmotorn är samma som för 4wd som sitter i framdiffen och dom är inte gratis strax under 3000:- har jag för mej.

Därför jag vet detta är att jag har/hade samma fel på min Kawa jag ägde.

Jag tog bara isär kontakten till elmotorn och körde utan elbroms i ca 900 mil det enda är att lampan blinkar mellan 2 och 4wd hela tiden och man får sämmre motorbroms men 2wd och 4wd funkar som det ska ändå.
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: Paran skrivet 8 januari 2013 kl. 19:36:19
Har ett liknade problem. Dock så lyser lampan för remmen. så det kanske har något med de att göra.. Har inte haft tid eller ork att kolla upp de. Jag brukar bara stänga av hjulingen den så den får "mäta" om remmen sen starta så är problemet löst. för en kort stund.
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 13 januari 2013 kl. 15:49:56
felet åtgärdade sig själv tror det var nån köldknäpp bara då jag tog isär som för att släcka belt lampan men det funkade inte så bra sen tog jag av batt pol ifall det skulle funka sen funkade det bara hux flux misstänker köldknäpp.
Titel: SV: Blinkar växelvis 4WD 2WD
Skrivet av: Lowest skrivet 14 januari 2013 kl. 22:11:22
felet åtgärdade sig själv tror det var nån köldknäpp bara då jag tog isär som för att släcka belt lampan men det funkade inte så bra sen tog jag av batt pol ifall det skulle funka sen funkade det bara hux flux misstänker köldknäpp.

Det var lika på min första gången jag fick felet så gick det några veckor sen blev det bara sämmre.