ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Barn Quad & andra ATV's => Ämnet startat av: vespa skrivet 21 oktober 2010 kl. 16:40:51

Titel: TMS Atv 50 cc
Skrivet av: vespa skrivet 21 oktober 2010 kl. 16:40:51
City Gross öppnade här i Jönköping i veckan och idag i tidningen hade de annons om barn-Atv TMS för 2495:-. det var ju bara att flexa ut från jobbet och åka upp och köpa en till döttrarna. Den är ju väldigt fin att se på på lite håll men när man monterar den så är man ju ganska nära och svetsarna är av Rysk/Indisk/kinesisk kvalitet.Tänkte att jag skulle rapportera om de fel jag råkar ut för så att andra kan antingen avskräckas eller bli lockade. Jag brukar även på mina andra fordon försöka byta ut eventuella skitdelar eller svindyra delar eller "omöjliga att få tag på delar"1 med delar från andra märken och fordon och kommer även att skriva om sånt om de blir aktuellt. Bild kommer.
Ps. Peugeot 206 kombi är troligtvis gjord för att köra TMS-kartong i, ingen plats kvar för att glida runt där inte. Ds.
Titel: SV: TMS Atv 50 cc
Skrivet av: nicke57 skrivet 20 maj 2012 kl. 12:17:36
Jag köpte en av dessa ATV och två år senare kan jag bara konstatera att den fungerar fortfarande. Krävt en hel del med tändningslås/baklampa/larm/dödmansgrepp men annars har den gett oss mycket roligt! :-) Om jag nu bara kunde få hjälp med hur jag justerar automatväxlingarna så...
Alla problemen ovan löste jag genom att helt sonika koppla bort dem. Mindre pryttlar mindre risk för trubbel! ;)
Titel: SV: TMS Atv 50 cc
Skrivet av: Pusse1978 skrivet 14 juni 2012 kl. 18:12:16
Vespan: Vi har ärvt en tms 50cc, sånär som oanvänd men inte särskilt fungerande. Tydligen uppskattade inte atv:n att stå och mysa i ett varmt och torrt garage. Det fanns inte ett liv i vare sig batteri eller elsystem.
Jag hittade en kallödning som lossnat i tändningslåset, och med nytt batteri drar startmotorn runt men det enda gistan lyser med är sin frånvaro.
Har du möjligen haft problem med tändningen? Det måste nästan vara kabelbrott eller kortis eftersom jag rev en del i elsystemet in an jag hittade felet i tändningslåset!? Jag misstänker att låset var ursprungsproblemet och att jag åsamkat ett nytt fel.
Eftersom startmotorn drar så bör det rimligen inte vara nån dödare stoppar gnistan eller?

Tips mottages tacksamt!!
Titel: SV: TMS Atv 50 cc
Skrivet av: vespa skrivet 14 juni 2012 kl. 21:57:36
Nej vi har inte haft några problem med den. Det ända är att det tramsiga larmet som finns på den drar ur batteriet om den får stå oanvänd en längre tid men det brukar ungarna se till att det inte sker  ;) Du kan ju lyckats kortsluta något och bränt CDI-box eller nåt för du har väl testat med något (några) annat tändstift och kollat så att dödarknappen är i rätt läge.