ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: random skrivet 3 juni 2009 kl. 12:20:27

Titel: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: random skrivet 3 juni 2009 kl. 12:20:27
tjenare alla

jag har suttit och kollat på många forum och läst många trådar om quads. denna sida gillar jag mest. så tänkte bli aktiv här som medlem. nu är det såhär att jag tänkt köpa en 4-hjuling. det är första gången jag köper en men har erfarenhet av cross som jag kört i ca 6-7 år. jag kör i skogen, leder, stigar, grusvägar osv. kanske blir bana nån gång också. jag har läst mycket och blivit mest intresserad av Polaris Predator och Outlaw 500 givetvis. Sen finns det också Suzuki LTZ och LTR m.fl. kan ni skriva några fördelar nackdelar på några och nämn gärna modeller. ska köpa en för max 45.000  ;) sen undrar jag om det är många här som bytt från vanligt reglage från fyrhjuling till vanligt gasreglage som man har på cross? ??? sista frågan, finns det någon sportmodell med kardandrift?  :P tack på förväg!  :)
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: windigo skrivet 3 juni 2009 kl. 12:45:40
Kan bara uttala mig om Lillraptorn och Ltr men lillrappen är ju out of the picture. Jag valde Ltr för att den är rätt race ready orginal med bred framvagn å rätt ok dämpare orginal. Känns låg och stabil när man kör. Jag kör mestadels på ett gammal skjutfält med lite småhopp och kringelikrok slingor och jag är kanonnöjd med min. Crossbana är den ju byggt för så det klarar den galant. Är väl terrängkörning som är minst lämpligt med den iom den är bred och rätt aggressiv. Med en cherrybomb och och ta bort skräpet i avgassystemet så blir det billiga extra 7hk (runt 500:-). Är ungefär vad jag har på min och den går som ett skållat rövhål.

Nackdelen med den är väl att den ska va den mest svårmeckade av 450na. Allt är jävligt kompakt och svåråtkomligt fast det är väl en vanesak, mecka är jag ju ingen jättestjärna på precis. Sen är det väl lite sisådär kvalitet på växellådan. Läser man på amerikanska forum så verkar det relativt vanligt att de strular. Sen generellt med alla cross 450 är ju att de måste servas lite ofta. Fast går ju snabbt att byta olja och filter.

En till greje med orginaldrev så går den ju inte så fort så om det är mycket grusvägkörning så är det nog en ide att dreva om annars kan jag inte mer än rekomendera Ltr:en
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: random skrivet 3 juni 2009 kl. 12:55:47
tack för svaret :) joo, en outlaw skulle nog vara bra. cherry bomb har jag hört talas om förut. vad är det? :P sen har jag läst lite om spacers, men det är väll inte att rekomendera för terräng?  ???
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: windigo skrivet 3 juni 2009 kl. 17:44:49
Nu är jag inte riktigt säkert men har för mig att en Cherrybomb gör så motorn varvar 1000 rpm mer och gör så den får mer soppa. Angågende spacers så ju bredare quaden e ju lättare är det att fastna och köra in i stenar å träd :).  Så en smalare quad blir lite lättare att hantera när det är trångt.

Sen förresten är det inga problem att byta från tumgas till rullgas som finns på vanliga crossar. Sånt kit kostar inte alltför många hundralappar ända som kan va meckigt är om vajern oxå måste bytas. Hade iaf vatt meckigt för mig som e retardet när det gäller skruvande och en del andra grejer :P
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: random skrivet 3 juni 2009 kl. 21:37:23
ok :) rullgas borde inte vara nått problem. läst om att folk brukar förkorta den som redan sitter på :P tackar för svaret ;)
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: chriz78 skrivet 9 juni 2009 kl. 11:52:18
http://www.blocket.se/gavleborg/Hsun_400cc_Raptor_Yamaha__22080215.htm?ca=5&w=1&last=1


du kanske är intresserad? isåfall kan vi diskutera priset!
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: random skrivet 18 juni 2009 kl. 14:34:28
tyvärr, blir en outlaw eller predator :)
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: mayhempredator skrivet 18 juni 2009 kl. 16:21:15
tänkte på det med rullgas jag sa oxå att jag skulle byta mest för att man är van vid det jag har ett kit men jag har alldrig monterat det man vänjer sig skit fort och det är ganska behagligt att köra med. predatorn är skit kul o köra och lätt att skruva på jag hade lite oflyt med att min låda rasade. många säger den är tung men det är inget jag har märkt av änn iaf
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 24 juni 2009 kl. 21:03:19
Jag har också kört endel cross innan och sen när jag köpte quad tänkte jag "äääh men vadå! TUMGAS!? jag måste nog handla rullgas!  men jag har tumgas än idag och älskar det!

Det är en vanesak helt enkelt och på en quad är det faktiskt ganska praktiskt.

Vad har snöskoter och atv gemensamt och vad har Cross och motorcyklar gemensamt?  Tum samt Rullgas!  Tänk hur man styr på en Snöskoter/ATV i låga farter, man vrider myyyycket på styret därav kan du få lite okotrollerad gasning med rullgas.

SAMT! du kan hålla dig i styret tills fingrarna går av utan risk för någon konstigt gasning, problemet med cross kan ju vara ibland om du är på väg att ramla av, får någon konstig vridning på högerarmen och då ger full gas bara för att du försöker hålla dig kvar.... iiinte bra.

Tumgas for president!  8)  Tycker du ska ge tumgasen en månads prövning, gillar du det inte så bara att byta, jag gillade inte i början men nu vägrar jag som sagt byta :)
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: pattho0 skrivet 24 juni 2009 kl. 23:22:41
Din fråga om det finns någon sportquad som har kardan kräver ett svar: Naturligtvis finns det en sådan... Sportquadarnas motsvarighet till en monstertruck... Kawasaki KFX 700 ()p Alla andra quadar ser ut som leksaker jämfört med denna ;)
Titel: SV: Köpa ATV / Quad
Skrivet av: random skrivet 27 juni 2009 kl. 19:53:11
tack för alla svar, ska testa tumgas i ca 1 månad. som ni sa det är nog en vanesak och kan nog ha ganska många fördelar :) ska kolla upp nån KFX 700 få se och läsa lite mer om dom. tack för det tipset!  ()p