ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Barn Quad & andra ATV's => Ämnet startat av: gräslöken skrivet 11 augusti 2014 kl. 21:54:56

Titel: dålig gnista
Skrivet av: gräslöken skrivet 11 augusti 2014 kl. 21:54:56
hej jag har en unilli eagle kx160 med extremt dålig gnista.
får en svag vit gnista på tändstiftet och motorn vill ej tända
tar jag bort tändhatten och håller den en bit ifrån topplocket så får jag ca 1 cm gnista mellan kabel och topplock jag har 33 volt fram till tändspolen. har testat andra tändspolar med samma resultat är det någon som vet om spänningen är för låg eller om det är tändspole/ar som är dåliga?
Titel: SV: dålig gnista
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 12 augusti 2014 kl. 08:58:20
Provat byta stift?
Jag menar, om gnistan kan hoppa en cm mellan motor och kabel så verkar det ju inte vara problem med spänningen...
Titel: SV: dålig gnista
Skrivet av: gräslöken skrivet 27 augusti 2014 kl. 20:46:36
ja det var det första jag provade. däremot är felet funnet och det var statorn som var dålig. beställde en ny från one seven store. efter en vecka mailade jag dem och dem hade inte skickat något. tillslut dök det upp en ny men trasig stator där ena spolen var knäckt mailat dem igen för att skicka tillbaks skiten. verkar vara svårt att hitta nya tänddelar till unilli motorn då dem hade egna delar har kollat runt och inget annat verkar passa så det är väl bara att söka en begagnad motor av annat märke som har gott om reservdelar.
Titel: SV: dålig gnista
Skrivet av: ghaven skrivet 9 september 2014 kl. 03:04:20
 Det hender at noen finner på å vikle om spoler. Det går, jeg har gjort det hvis kjernen er hel, i spesielle tilfeller der det ikke finnes deler . Hilsen ghaven
Titel: SV: dålig gnista
Skrivet av: gräslöken skrivet 10 mars 2015 kl. 13:37:40
felet är funnet och åtgärdat det var statorn som var dålig. lämnade in den och fick spolen omlindad och nu gnistrar den som aldrig förr. :)