ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Tester och Recensioner => Ämnet startat av: Thomax skrivet 8 maj 2020 kl. 07:22:20

Titel: Can am / polaris
Skrivet av: Thomax skrivet 8 maj 2020 kl. 07:22:20
Hej jag är helt ny på detta och ska köpa mig en atv. Valet står mellan Can Am 570 eller Polaris motsvarande. Någon här som har erfarenhet om vilken som är bäst och vad jag bör titta på. Den måste vara traktor b reggad och kommer inte att gå så mkt i terräng. Kommer dock ofta att köra med släp. Vore väldigt tacksam om någon kunde vägleda mig
Titel: SV: Can am / polaris
Skrivet av: huricane4 skrivet 1 juni 2020 kl. 18:14:42
Om du pratar ny så är can am 570 egentligen en 650 med strypning så går lätt å få 65hästar!
Vilket gör den betydligt piggare än Polarisen

i övrigt så är det väl en smaksak, ingen av dom är dåliga
Titel: SV: Can am / polaris
Skrivet av: Tripod skrivet 3 juni 2020 kl. 18:49:16
Jag har både en Outlander 570 Pro (dock med 570 motor så några 65 hk kan jag inte få) med en del utrustning samt en Polaris Sportsman 500(den har ingen servo och slöare än en 570).

Självklart är Can-Am Outlandern roligare med twinmotor och mer effekt MEN Polarisen har betydligt bättre fyrhjulsdrift och vxl låda. Märks stor skillnad i snö där driver Polaris direkt på båda framhjulen medans Can-Am har en viss 3hjulsdrifteffekt...
Växellådan på Can-am har följande ordning: Närmast föraren P-R-N-H-L
medans Polaris har: P-R-N-L-H.
Det senare är en stor fördel om man kör mycket i skog eller plogar och växlar ofta mellan R och L, man slipper hoppa så många steg.
För att inte tala om Can-Am's ibland väldigt osmidiga växellåda där det kan vara väldigt svårt att "få ur" växlar (främst L).

Så jag tycker inte Can-Am är helt självklart val om arbete är huvudsyssla. Fast då var det ju det där med V-twin och det mysiga ljudet...  :)