ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Goes => Ämnet startat av: FrankD skrivet 20 november 2019 kl. 20:03:39

Titel: Goes 520 UTV skumt startproblem
Skrivet av: FrankD skrivet 20 november 2019 kl. 20:03:39
Jag hoppas att någon här har någon aning om vad det kan vara för fel på min UTV.

För någon vecka sedan så började problemet smyga sig på, jag startade som vanligt och den fick gå på tomgång en stund så man kan köra iväg utan att den dör. (Den är lite kinkig på det viset) lägger sedan i backen i ska backa ut, kommer ca 1 meter , då kändes det som att växeln "hoppade" ur och startmotorn gick för fullt!
Skumt tänkte jag och stängde av en stund, provade starta efter en stund igen och då lät startmotorn lite konstigt. Svårt att förklara, men som att snurrade alldeles för fort och motorn puffa bara till då och då. Sen hoppade den igång som ingenting hade hänt.

Gick som vanligt i någon vecka, sedan hände samma sak när jag var ute och körde helt plötsligt. Det var då jag märkte att växeln inte hoppade ur förut, utan den dog.

Sedan dess så snurrar inte startmotorn runt motorn. Fick då för mig att det var startmotorn som var kass och beställde en ny, trodde att kanske splines:en var helt slut.
Dum som jag var så rev jag inte gamla startmotorn innan jag beställde en ny, för den var det såklart inget fel på.

Monterade i alla fall in den nya. Utan resultat.
Provade att rulla UTV:n med växel i, men såg inte att något drev snurrade. Startmotorn passar också bara på ett sätt så jag har inte monterat den fel.