ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: sdj skrivet 28 januari 2023 kl. 12:37:04

Titel: Nybliven Dinli 800 ägare - svårt att få i växlarna och drar åt höger
Skrivet av: sdj skrivet 28 januari 2023 kl. 12:37:04
Är nybliven ägare till en Dinli 800 från 2012.
Har tre problem som kanske experterna i denna grupp kan ha tips och råd om.

1. Det är svårt att lägga i växlarna, även om spaken är i rätt läge så indikerar den inte att växeln är i på displayen och det går att varva upp utan att det händer ngt. Måste rycka och trixa mycket för att växlarna ska gå i ordentligt. Vad gör jag åt detta?

Har kollat och det verkar som att jag behöver justera läget på växelföraren, det sitter en justerbar stång. Någon som vet grundinställningen?

2. När jag kör så drar den mycket åt höger. Har kollat att inga bromsar ligger på och framhjulen verkar rulla lätt. Sjukt irriterande att behöva sitta och motstyra hela tiden. Någon idé på vad det kan bero på?

3. När jag växlar mellan 2wd och 4wd så ändras inte displayen utan visar alltid 4wd även vid 2wd. Den lägger ur och i 2wd/4wd i "verkligheten" men inte i displayen. Var sitter givaren som känner av lägena?

Vänligen Jesper


Titel: SV: Nybliven Dinli 800 ägare - svårt att få i växlarna och drar åt höger
Skrivet av: sonett111 skrivet 31 mars 2024 kl. 16:15:36
Hej, på 700 centhor sitter givarna till 2wd, 4wd o diffspärr i burken på framdiffen, skumt att den drar åt höger, kolla däcktrycket. Rätt tomgång då menar jag låg tomgång underlättar växling och spar lådan, växelstaget kan nog behöva finjusteras, lycka till Mats