ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Access => Ämnet startat av: 4wheel1way skrivet 13 maj 2018 kl. 17:01:03

Titel: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: 4wheel1way skrivet 13 maj 2018 kl. 17:01:03
Hej skulle vilja köpa en ny access, jag har sökt överallt på Google men kan ej hitta en hemsida som erbjuder något liknande. Hittar bara hemsidor som säljer Babsan och smc 45 mopeder. Skulle verkligen uppskattat om någon skulle kunna skriva ner en hemsida eller flera om det finns om vart man kan hitta ordentliga fyrhjulingar.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Hydro skrivet 13 maj 2018 kl. 18:32:13
Nu vet jag inte hur du sökt... eller vad du söker efter... men om man letar efter Access så är det väl knappast svårt att hitta varken hemsida eller återförsäljare?
Jag har inte provat, men det är väl KGK som tagit över agenturen där?
De har ju MASSA märken inom både mc, bil, ATV, marin och massa massa mer... och är seriösa, så att de skulle sakna en hemsida känns otroligt.

Sen om du letar "ordentliga" fyrhjulingar så borde ju fler märken än just detta vara aktuellt... och då ökar ju chanserna ännu mer.

Eller?
 
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: raptor350 skrivet 13 maj 2018 kl. 19:32:29
Access har jag knappt hört talas om. Finns väl bättre märken om du vill ha en ordentlig fyrhjuling.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Cummins skrivet 13 maj 2018 kl. 23:32:30
Inge ont om access, men du ska veta att allt som skrivs är inte guld om dom.
Ta draget exempel det är inte den mest genomtänkta som gjorts, sen är styret lågt så du kommer vilja höja det, nästa problem, går det.
Vinsch är, no name så efter nått drag är den slut.
Du ska vara mycket medveten om vad du köper, annars så kommer det öka till, vad var det jag sa.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 14 maj 2018 kl. 17:32:04
Känns nästan som ett inlägg skivet av en reklambyrå eller liknande, men jag kan väl tillhandahålla länken:
http://accessmotor.se/products/
Klicka på återförsäljare i menyn så ser du var de går köpa.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Hydro skrivet 14 maj 2018 kl. 23:23:06
Jag kände typ samma, men ville inte säga det... men bla därför jag inte sökte upp länkar och lade in.
Det är väl så att ju mer ett ord förekommer på nätet, desto högre upp i google-sökningarna kommer det... så ju fler gånger Access nämns och skrivs, desto mer träffar blir det.
...eller är jag mest bara konspiratorisk.
 :hmmm:
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 15 maj 2018 kl. 06:48:08
Å andra sidan, om det genomskådas och offentliggörs så är det inte lika positivt, JAG skulle i alla fall aldrig köpa en maskin där någon "uppenbart" försöker lura i folk att  kvalitén är bra.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Zcrewball skrivet 15 maj 2018 kl. 20:41:44
Du kan få ett svar av en som har en access istället 😉 Ja, draget är lite väl kort....finns längre å köpa. Vinschen...inte den bästa...men till skillnad från många av dom dyra maskinerna så följer ju vinschen med utan kostnad så.....styret är en väldig smaksak..jag älskar det!

Har en 6.46 och även mina kompisar som har både arctic cat å can-am är sjukt imponerade över både prestandan, kvalitén och hur kul den är att köra. Jag ser absolut ingen anledning att lägga det dubbla på en maskin om det inte är för statusen😉
Kört 130 hyfsat hårda mil under det året jag haft den...å inga som helst problem.
Så kortfattat: underbar maskin, sett till priset:fantastisk!
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: akai skrivet 16 maj 2018 kl. 10:37:45
Även jag åker Access, visserligen Quad..  i det stora hela är jag galet nöjd med maskinen.

Har haft nån lysdiod som vibrerat lös i en av blinkersen bak annars inga fel mer än tändstift och biltemas batterier... men den dåliga kvalitén rår ju inte Access för ;)

Är faktiskt lite sugen att köpa en terrängmaskin också bara för att få känna på dem också  ;)
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 17 maj 2018 kl. 09:36:38
Access har väl funnits länge på marknaden, så de borde ju ha lärt sig, sen är det väl ändå skillnad på "ordentliga" fyrhjulingar lite beroende från vilken synvinkel man ser det hela, jämför man med nonname kinamaskiner för 30-40 000 kr eller märkesmaskiner med prislapp norr om 100 000 kr?
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Zcrewball skrivet 17 maj 2018 kl. 20:00:46
I vissa fall känns det ju som ett bättre alternativ å köpa en billigare hjuling även om alla som åker statushjulingar dissar dom trots att dom aldrig ägt eller ens suttit på dom.

Om vi nu ska anse att access har lärt sig...då borde ju can-am åka på studiebesök hos dom. Kollegan köpte en ny outlander 570 förra veckan....å måste ju säga att hade jag varit honom så hade jag lämnat tillbaka den....skramlar som tusan, driver på tomgång, i friläge så är det ett sjukt vinande ljud...å sen som alla säger....den går ju så varmt att man inte kan ha vänsterbenet intill maskinen.
Plus lite "egenskaper". Å detta på en maskin för 120k.
Det konstiga i allt är att när man nämner sånt för någon med statusmaskin så heter det att det är normalt...eller att det sliter in sig...m.m. Men nämner man att maskinen för 60k drar lite höger eller gnisslar...ja då heter det direkt att det bara är skit, att man får skylla sig själv för man köpt skit m.m.

Min 60k maskin går nästan lika bra som outlandern..inte stor skillnad i acc. Jag tar mig fram lika bra, har faktiskt mer körglädje i hög fart på grusvägar...men framförallt: Jag har inte massa skrammel, problem med växlingar eller problem med att den går varmt!
Det kallar iaf jag för kvalité.....att behöva åka å lämna in sin nya hjuling, eller köpa modifieringar för att få den körbar...det är precis det motsatta! 😉
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Hydro skrivet 17 maj 2018 kl. 20:30:13
Can-Am med flera har ju tack vare vågen av billigare hjulingar tvingats se över sina modellprogram och prislägen, och bla därför har billigare varianter tagits fram.
Kanske dessa inte alltid är så premium, det brukar ju tyvärr vara så att om man köper ett dyrt märkes billigaste grejer så är det ofta lite si och så.

Just dessa saker som räknas upp skall man absolut inte acceptera, varken på en Can-Am eller på en kines, även om nu CA faktiskt inte kan räknas till kvalitetshjulingarna.
Funka skall de ju självklart!
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Zcrewball skrivet 17 maj 2018 kl. 21:25:41
Jo, helt klart måste ju dom dyra tillverkarna anpassa sig och det med lidande kvalité. Men det är där jag anser att det blir lite skevt, för när nu faktum är att CA lider av grava kvalitétsproblem på dom lite "billigare" hjulingarna så heter det fortfarande att dom är bättre än uppstickarna.
Låt uppstickarna blomma, välkomna att fler kan skaffa sig hjulingar och att vi på så vis kan bli fler på träffar m.m istället för att direkt dissa något.
Med min senaste erfarenhet av CA så skulle jag aldrig ens överväga att köpa en sån...inte ens till samma pris som jag gett för min.
Men bara för det så säger inte jag till allt och alla att dom bara är skit och sprider förutfattade meningar. (nu är iofs mina erfarenheter men)

Tror det skulle bli ett mer levande forum med många roliga diskussioner och erfarenhetsutbyte om alla bara skippar den j*vla trångsyntheten!
Som det är nu så vågar man ju knappt posta något som inte handlar om "dyrhjulingar"
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 18 maj 2018 kl. 06:46:53
Om du inte noterade det så dissade du just Can Am outlander 570 utan att någon ännu har klagat på det eller emotsatt sig dina uppfattningar.
Mycket handlar om vad man skall använda maskinen till.
För mig som primärt skottar snö med min maskin var det ju helt förkastligt med Linhai:s generator som var så klen att den precis räckte för lyset, inte ens handtagsvärmarna kunde man ha på för länge - då hade man slut batteri.
Det säger sig själv att det inte går köra med en sådan maskin just för mig.
Å andra sidan, någon som mest bara kör på sommarn ren nöjeskörning så kan den vara helt perfekt.
Jag vet inget om Access, och därför uttalar jag mig inte om dem, men jag vidhåller att trådens första inlägg nog var menad som smygreklam för att lyfta Access placering i sökmotorerna.
Just den typen av tilltag brukar antingen raderas eller bemötas.
Sen är väl inte Access sååå billig om de går på 80 000 (den jag kollade på i alla fall) ?
CF Moto ligger väl lägre i pris och verkar ju populär, om man för tro deras reklam så har de väl ca 25% av den totala marknaden i Sverige nu.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Hydro skrivet 18 maj 2018 kl. 17:18:57
Skall man fortsätta vara paranoid och konspiratorisk så är det ju lite lustigt att en person reggar sig och ställer en minst sagt märklig fråga nästan avsedd för just Google... och sen loggar ut och trots ett tiotal svar sedan inte loggat in mer.
Visst, man kan ju läsa denna avdelning utan att vara inloggad så sett, men.... följdfrågor borde kommit om det hela var seriöst menat.
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Zcrewball skrivet 18 maj 2018 kl. 18:34:11
Håller helt med här Hydro! Samtidigt så får man beundra ts isf...ganska bra maskerat😉
Och ser väl ändå inte nåt problem med att access får lite uppmärksamhet då det faktiskt är bra maskiner🙂

Rickard:Visst, CA har roligare vrid och en helt annan respons och det kan man bli lite avis på.
Men orsaken till mitt uttalande (diss) av märket är ju faktiskt baserat på erfarenhet och inte bara taget ur luften så som ofta är när någon nämner ett mindre känt märke här på forumet.

Alla maskiner har saker någon inte kommer gilla, så är det bara...spelar ingen roll vad det är för tillverkare eller prisklass. Så vad jag är ute efter med mina inlägg är mer att man kanske kan komma med konstruktiva uttalanden istället, vet man exakt vad som är bra eller dåligt så säger man det. MEN att det då är av egen erfarenhet och inte bara för att man "inte tycker om att den är från Kina, Taiwan eller dylikt"

Detta är faktiskt det enda forumet jag är medlem i som har ett underforum där reglerna säger att "man bara får svara om man kan svaret". Det säger väl en hel del om pajkastandet i resten av forumet tycker jag?
Men grymt att det finns👍
Titel: SV: Hitta ordentliga fyrhjulingar
Skrivet av: Hydro skrivet 18 maj 2018 kl. 23:01:35
Känner att ämnet seglar iväg här nu, så man kan misstänka att Rickard snart städar upp.
Men nej, att en underavdelning har särskilda regler där man inte skall tro en massa har inte så mycket med pajkastning att göra.
...utan just det att förr "troddes" det en massa... det skrevs inlägg för att räknesnurran skulle snurra frivarv och saker liksom drunknade.
Då skapades teknikavdelningen.
Där chattas det inte, där tror man inte och där är det extra hård moderering gällande OT osv.
Eftersom forumet tappat fart har väl hårdheten på modereringen även där saktat in lite, men grundidén är bra och har som sagt minimalt med "pajkastning" att göra.