ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: gastur skrivet 11 november 2011 kl. 11:51:05

Titel: Glatt överraskad
Skrivet av: gastur skrivet 11 november 2011 kl. 11:51:05
Ibland när man läser på forum och sånt så kan man få bilden att kinesmaskiner med 2wd och relativt små motorer är bara tunga eu-mopeder som krånglar hela tiden. Jag köpte min allroad 300 begagnad efter att ha provkört den och hade kanske inte världens högsta förväntningar på framkomlighet i terräng. Man har ju hört att det ska vara märkesmaskiner med större motor och 4wd för att det ska vara någon ide överhuvud taget.. Och originaldäck suger osv...
Jag har haft min allroad i snart 2 veckor nu och kört en massa med den nu och häromdagen så testade jag lite skogskörning. Jag körde ett par timmar lite enklare skogskörning på stigar osv men sedan så gjorde jag ett litet felval och hamnade på en mycket lerig, stenig och backig traktorväg. Jag trodde aldrig att det skulle funka men jag slängde i lågväxeln och gasade och hoppades på det bästa men fruktade det värsta... Jag blev glatt överaskad över att allroaden klättrade hur fint som helst upp för den leriga och steniga backen. Nog var det lite skrämmande eftersom terrängen kanske var lite överkurs för en nybörjare som mig men det gick och jag måste säga att jag blev rejält imponerad över min allroad.
Det är klart att det finns bättre maskiner på marknaden och att det blir mer drag med större motor osv, men en tanke slog mig dock. Min allroad har helt klart mer terrängresurser än vad jag har än så länge och den dag jag känner att den blir för klen så är det väl dags att uppgradera. Än så länge så räcker den gott för mig.
Jag måste också säga att jag blev glatt överraskad över hur lättmekad den var. När jag kollade på den först så gick den inte och starta (kontaktsprej och lite ruckande i kontakter så var elfelet löst) Sedan så var den svårstartad och dog när man släppte gasen för plötsligt (nytt tändstift och ett oljebyte i samma veva och nu spinner den som en katt). Man hör så mycket om hur mycket krångel det är med kina maskinerna, men samtidigt när man tittar under huven så är ju motorn och elsystemet väldigt okomplicerade och det är mycket man kan fixa själv med enkla medel.
Som sagt jag är väldigt glatt överraskad.   :)
Titel: SV: Glatt överraskad
Skrivet av: Loyden skrivet 11 november 2011 kl. 14:09:50
kul att du är nöjd med maskinen :), jag hade en 300 som första maskin och var lika imponerad som du blev.
kanonmaskin för offroad men som efter ett tags körning efter väg så lessnade jag på den, jag saknade att kunna följa trafikrytmen så gick jag upp en motorstorlek och där tänker jag stanna några år
Titel: SV: Glatt överraskad
Skrivet av: Pv544 skrivet 11 november 2011 kl. 15:44:57
Kul att du är nöjd med den!

Jag har ju en bror, Linhai 300. Dock med 4wd.
Tycker det är mest på vintern som 4wd är mest uppskattat, men även vid terrängkörning annars så blir den mer följsam och tar sig fram bättre.

Men man kommer riktigt långt med 2wd också, plus att man inte gräver sig fast lika jävligt som med 4wd heller. Man hinner ju liksom lite längre ut i skiten innan man är helt fast med 4wd.
Hoppas du har vinch, eller annat som kan ta dig loss när du är ute och kör. Och ta det lugnt i branter så du inte välter.

Vad är det för årsmodell på din Allroad?
Titel: SV: Glatt överraskad
Skrivet av: gastur skrivet 11 november 2011 kl. 21:06:08
Det är en 05a, och nej jag har inte vinsch än men jag ska snart skaffa det och en plog s att jag är redo för vintern.
Titel: SV: Glatt överraskad
Skrivet av: rotax skrivet 12 januari 2012 kl. 01:59:38
Det är en 05a, och nej jag har inte vinsch än men jag ska snart skaffa det och en plog s att jag är redo för vintern.
skaffa kedjor till bakhjulen och en rejäl motvikt bak om du hade tänkt att ploga med 2wd (framtung med plog)