ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: Håkke skrivet 25 maj 2023 kl. 21:35:13

Titel: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: Håkke skrivet 25 maj 2023 kl. 21:35:13
Hej! Har en linhai 300cc som misständer o lägger av när jag lägger i backväxeln och gasar. Framåt är det inga problem. Misstänker att det sitter någon mikrobrytare som har till uppgift att hindra att man kan lägga i backväxeln när mc'n rullar framåt.  Någon som har någon idé om vad det annars kan vara?
Titel: SV: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: GeFeldz skrivet 26 maj 2023 kl. 06:50:58
Går det inte att backa alls? Annars har nästan alla hjulingar ett varvstopp vid en viss fart på backen, så att det inte går att backa med full fart.
Titel: SV: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: Håkke skrivet 26 maj 2023 kl. 22:19:17
Nä, det räcker nästan att nudda gasen så börjar den "pluttra" o smälla o slutligen lägger den av!! Dessutom är den "trött" o seg när man kör framåt och toppfarten ligger runt 60km tim. Förra ägaren säger att den gick mätaren ut (som går till 80 km itim) plus lite till.. Tänker att ventilerna kanske ska justeras in??? Men den är lättstartad o går jämnt o fint på tomgången. Saken är den att den köptes in ny för ca 10 år sedan, kördes i ca 1 sommar o plötsligt la den av och ställdes undan i ett garage tills nu o har ca 200mil på mätarn. Har fått den att gå men går som skit!!!
Titel: SV: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: GeFeldz skrivet 27 maj 2023 kl. 19:56:24
Jadu, att den går framåt men dåligt och inte går bakåt låter som elektronik och jag gissar att det är en förgasarmotor, så den enda elektroniken är CDI-boxen. Om det hade varit nå't annat så borde den gå lika dåligt framåt som bakåt.
Trött och seg skulle ju kunna vara skit i förgasaren eller att den drar tjuvluft mellan förgasaren och cylindern.
Den ska ju fortfarande gå både framåt och bakåt.
Titel: SV: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: GeFeldz skrivet 27 maj 2023 kl. 19:58:57
Skulle ju kunna vara nå't med elsystemet också, har du kollat så att alla kablar är hela, alla kontakter sitter ihop och har bra kontakt osv? Korrosion i kontakter, avskavd isolering o.dyl. kan ge de mest underliga fel.
Titel: SV: Problem med att "backa" linhai 300cc
Skrivet av: Tripod skrivet 28 maj 2023 kl. 16:47:03
På min tid så hade Linhai lite problem med tändspolarna om jag inte minns fel. Problemet uppstod när dom blev varm.
Annars så kan det ju vara allt från cdi box (på den tiden kunde man klippa av en tråd på cdi'n så den varvade 1000 varv mer... (lite ot info kanske  ;D ) till smuts i förgasare och fel på elchoken (kabel som sitter under förgasaren). Varvtalsspärren på backen gick att koppla bort, borde finnas info i Linhai avdelningen. Jag bytte även "insugningsplattan/gummit" då gummit var sprucket mellan motor och förgasare.
Det är också viktigt att inte segdra på högen utan se till att köra på lågvxl när man kör sakta eller drar tungt. Slungkopplingen på sekundärvariatorn är inga större problem att bränna.