ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Skötsel => Ämnet startat av: LiLJAN skrivet 24 april 2009 kl. 20:41:27

Titel: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 24 april 2009 kl. 20:41:27
LÄMNAR JAG MIN RENEGADE PÅ SERVICE I SÄTER!!!!AUKTORISERAD CAN-AM VERKSTAD???KISS MY ASS!!! :banghead:NEJ HÅLL ER TILL CYCKLAR FÖR NÅTT ANNAT KLARAR NI TYDLIGEN INTE AV!!VENTIL JUSTERING UTAN ATT TAGIT AV VENTILKÅPORNA???STARKT JOBBAT...
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: DanielN skrivet 24 april 2009 kl. 21:06:05
LÄMNAR JAG MIN RENEGADE PÅ SERVICE I SÄTER!!!!AUKTORISERAD CAN-AM VERKSTAD???KISS MY ASS!!! :banghead:NEJ HÅLL ER TILL CYCKLAR FÖR NÅTT ANNAT KLARAR NI TYDLIGEN INTE AV!!VENTIL JUSTERING UTAN ATT TAGIT AV VENTILKÅPORNA???STARKT JOBBAT...

Det är nog tyvärr väldigt vanligt, jag råkade ut för samma sak på hojjen.. efter det gör jag sånt själv.

Tycker inte att det är ett plus om det är "servat hos aukt. handlare" längre.. jag köper hellre av någon som skruvat själv och kan ge ett intryck av att han vet vad det är han gör.

Branchen är på väg in i en förtroendkris pga oseriösa muppar, väldigt synd om de som ev är seriösa..
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Motoya skrivet 24 april 2009 kl. 21:21:38
Cykel & motor i Säter? Är det dom du menar?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 25 april 2009 kl. 09:29:50
Ja dom menar jag!!Jag har själv värderat full stämplade service böcker förr.Men nu vet man ju bättre som sagt.Det är nog bäst och göra det själv.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Narmasil™ skrivet 25 april 2009 kl. 10:11:42
har alltid gjort allting själv på allt jag ägt utom en av mina mercedesar som är en riktig raritet så jag ville ha stämpeln i boken just för att alla andra före mig skött det så bra. Jag lämnade in just den mercan på Mercedes i Bergvik, dom sa att en ventil var trasig som kostade 14.000kr (nivåreglering) och att det inte var säkert att det blev bra om dom bytte den.

Jag köpte inte ventilen såklart utan körde bilen till Mercedes i Halden (norge) visst kostade det lite mer per timma men å andra sidan så kostade det 300kr att laga ett rör som var läck, ingen ventil för några 14.000, samt att killen tyckte bilen var så fin så han passade på att fylla på diverse oljor och vätskor samt tvättade den grundligt åt mig... han var kär i bilen  ;D

Efter det så litar jag inte på andra verkstäder än just mercedes och min ATV-ÅF för jag känner killen som skruvar där och han är duktigare än mig i alla fall  :whip:

Jag vet vi lämnade in vår lastbil på Volvo i Årjäng där en kille pillade på lastbilen i typ 4-5 timmar... jag kom dit och kollade vad han grejat med och han sa det var is i luftrören, så han hade minsann lossat allihopa och blåst ur all is, lastbilen var för övrigt nylackad för 3-4 månader sen och det satt lite skit överallt också... och det såg HELT ORÖRT ut, så han hade då inte lossat några rör.  Jag tog en nyckel och skruvade på ett av rören och sa, Såhär! ser det ut när man skruvat på rören och det kan då inte du ha gjort.... "nämen man får vara försiktig vetu!"  Amen snälla....... Jag körde ut lastbilen och skruvade på parkeringen utanför i brist på annat, gick ju ganska så snart att hitta det var en ventil som var sprucken, gick in och fick en ny sån och skruvade på så funkade allt...

Betalade inte en krona för deras arbete på lastbilen utan bara för ventilen  8)

Jag undrar hur vanligt det är egentligen att folk lämnar in bilar på t.ex ventiljustering eller så... kommer farmor in med sin bil på verkstad och ska kolla ventilerna så kanske dom helt sonika skiter i det, jag skulle inte tro att det är så ovanligt, dom kanske fuskar med kamremmar och annan skit också  :dntknow:
Som sagt!! Synd om dom som faktiskt är seriösa

Som du sa så ska man köpa något av någon och den personen vet vad han snackar om så har den antagligen gjort allt som det ska göras.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: beavlon skrivet 25 april 2009 kl. 10:16:27
Tyvärr har ju dagens företagsamhet och lite av det gamla tillförlitligheten försvunnit hos många som vill vara företagare men inte klarar av det, mycket tråkigt!
finns ju självklart många företagare som sköter sig utmärkt, ska ju ändå nämnas!
Själv så låter ja alltid ÅF göra första servicen men ja tar mig tid hos en ny ÅF o är alltid med på servicen, o får ja inte det kan dom helt enkelt ta tebax maskinen så kan ja köpa den ngn annanstans, nu har ja ju sån tur med min ÅF att han litar till fullo på mig kring service o annat då han har märkt att ja kan mer än han så ja gör allt själv på mina flesta leksaker   :)

Nyfiken på vad dom säger till sitt försvar?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 25 april 2009 kl. 12:54:29
Jo först stårman på sig,ventil spelet är kontrollerat med blad mått och alt jodå så att....När jag på pekar att ventilkåporna inte varit av då ändrar man sig till att,DET BRUKAR ALDRIG VARA NÅ JUSTERINGSBEHOV!Alltså har ni inte kollat ventilspelet???Nej!!Jag är i upplösning tillstånd i det här laget,säger åt dom att jag inte tänker betala för nått dom ej utfört varpå dom drar av 100kr. ja 100kr.Lastar i ren ilska åker hem ringer den andre delägarn av firman för att höra vad han anser om saken??Då kommer nästa historia brp har ändrat service intervaller!!Ingen ventilspels kontroll vid 100t!!! SANT ELLER FALSKT???När jag ringde och fick priset på servicen då var det helt enligt min bok,inget oljebyte men ventilkoll!!LÖGNHALSAR GRÄVER OFTAST SIN EGEN GRAV!!KEEP DIGGING CYCKEL&MOTOR!!!!!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: beavlon skrivet 25 april 2009 kl. 13:01:42
det är väl så kort o gott att återförsäljaren är ju skyldig att informera dig om vad dom gör på servicen och till vilket pris.
Om dessutom service intervallen eller planen är ändrad ska du ha en ny servicebok med info samt stämplar ifyllt igen eller ett tillägg till din befintliga servicebok såvida man inte kommer överrens om annat o har en öppen dialog!

Men att först påstå en sak o sen ändra sig o ta betalt för ngt som inte är gjort är ju skandallöst, bara o byta serviceställe, boka tid hos annan o kolla av vad BRP informerat dom om samt var kvar på den bokade tiden o kolla vad dom gör o förklara varför så är problemet löst!

Jag skulle inte ens ha betalat för vad dom gjort, då dom ändrat på service utan att ha informerat o när dom uppenbarligen ljuger!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 25 april 2009 kl. 14:38:09
Nej va inne på att inte betala men då har jag väl inte fått nyckeln!!!nogon som har nummret till brp sverige??hittade nått men det hadde upp hört!?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: beavlon skrivet 25 april 2009 kl. 18:22:52
Nej tyvärr inget nummer men ngn på forumet skriver nog snart o hjälper dig    :)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: 2phat44 skrivet 25 april 2009 kl. 19:22:19
Hej

Tråkigt att fler har åkt dit på ÅF = ANUS!!!

Här är adressen/telefon:
BRP Sweden AB
090 - 17 28 20
Formv. 10 D 906 21 UMEÅ

Tyvärr så var deras gensvar på korrupta ÅF lika dåligt som den ÅF jag försökte göra BRP uppmärksamma på.

MAO noll rekation... inte ens ett svar....

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Mackan_450 skrivet 25 april 2009 kl. 19:32:14
dåligt riktigt uselt
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Grizzly700 skrivet 25 april 2009 kl. 20:23:03
Har en liknade historia angående ventiljustering på min Rengade.

Var med på servicen då jag har 5 mil till verkstaden, och dom om min förvåning när han kollar ventilspelet med skruvmejsel på toppen och lyssnar i örat, Jajamen och dom behövde inte justeras.

Sen byte han olja och inte en enda punkt till i service schemat.

Tror nog tyvärr att BRP inte har nån som helst uppföljning av sin verkstäder, utan enbart satsat på att sälja maskiner, det kan straffa sig,

Det var hos Olles Maskin som detta hände, (och han får inte sälja maskiner längre för BRP, då han sålde för billigt,)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Falo skrivet 25 april 2009 kl. 23:37:26
Man köper en maskin för 60 och upp till 120k och ändå måste man göra/se till att den blir gjord servicen
själv, det tycker jag är förjävligt. Men vilken jävla klåparjävel som helst kan ju tydligen vara ÅF eller
anställd som mek. till ÅF som man handlar av. Men så blir det väl när allt går ut på att sälja så jävla
mycket spm möjligt. De som är General Agent/Importör för ett märke måste ju för helvete se efter vilka
nollor man har som ÅF i detta land. Nu gäller ju det här inte alla ÅF men ändå tillräckligt för att man
blir förbannad.

Skruva själv eller ha/skaffa en kompis som kan.  >:(
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: zupe skrivet 26 april 2009 kl. 10:05:32
Gällande bil verkstäder litar jag inte en sekund på märkes verkstäder. De kan ju göra skit jobb men de får ju kunder ändå för att folk vill ha stämpeln på nya bilar. Har en kompis som lämnade sin bil på service vid märkes verkstad. ford/peugeot tror jag det var. de skulle göra olje byte osv... När han hade hämtat bilen började oljan pissa av bilen, han kollade under huven och oljefiltret var ju inte fast skruvat och oljan var helt svart. Dvs INTE bytt.

Jag litar hellre på små värkstäder, de måste göra ett bra jobb annars så sprids ryktet att de är dåliga och de får inga kunder.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Jonnisson skrivet 26 april 2009 kl. 14:47:43
Läskig historia, men som många säger inte speciellt ovanlig.

För de som bor inom räckvidd till Arlandastad kan jag med glädje meddela att nya Wheelcorner har en magiskt duktig, och noggrann ansvarig i verkstaden.  Han är där Mån-Fre och ger aldrig upp förrän allt går som det ska.  Inget slarv med shims, stift eller oljor alls!
 
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: storsveden skrivet 26 april 2009 kl. 20:55:28
Vi som bor i dalarna och inte har lust att åka till Arlandastad vart ska
vi lämna in våra maskiner medans man har garanti kvar .Man har ju tappat förtroendet helt när man själv med all säkerhet blivit blåst på ventil kontroller mm . Man hade ju trott att återförsäljare är  seriösa . :knupple: :knupple: :knupple:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Snill3 skrivet 26 april 2009 kl. 21:05:21
om man bor på västkusten kan jag rekommendera en jäkligt trevlig och duktig mek www.rg-engineering.se . en kille som är bland världens bästa i drag bike, och har komplett mekanisk verkstad... ligger i falkenberg
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 27 april 2009 kl. 17:15:42
Tack 2phat 44 för numret & adressen.ringde idag blev bra bemött itelefon iaf.Men dom ville jag skulle skicka in ett brev,det skulle att:vd så nu väntar man spännt på svar vad brp tycker om saken!!!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: storsveden skrivet 6 maj 2009 kl. 17:47:04
Man undrar vad Vd hjärnan funderat ut som svar. Detta kommer att i alla fall påverka näst köp av hjuling för mig.Även om förmodligen dom flesta blåser kunden mer eller mindre . :knupple:  :knupple:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Gabber skrivet 6 maj 2009 kl. 19:25:49
Narmasil är det Philipsson du menar?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: storsveden skrivet 18 maj 2009 kl. 21:26:54
Nu är man inte i behov av Säters cykel längre men vart servar man Hondan vem är bäst i Dalarna ? :sunny:  :sunny:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: *Anton* skrivet 18 maj 2009 kl. 22:59:20
Nu är man inte i behov av Säters cykel längre men vart servar man Hondan vem är bäst i Dalarna ? :sunny:  :sunny:

serva den själv!  Även fast det finns garanti kvar....  bäst så, då blir sakerna gjorda!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: STENE skrivet 28 maj 2009 kl. 21:21:02
det lustiga är väl att även vissa garantier inte gäller om inte cyckeln varit servad på verkstad.. Men det säger ju inte ett skit..

jag har iaf bara bra erfarenheter av de som jag använt mig av fyrhjulig.se och TRECH.se
Fyrhjuling tror jag inte har kvar så mycket service men TRECH kämpar vidare. Det är väl så att det är svårt att få det att gå runt när man är seriös.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 29 maj 2009 kl. 19:03:11
JA DET KANSKE LIGGER NÅTT I DET STENE...GÖR DOM EN "RIKTIGSERVICE" BLIR DET VÄLL DÅLIG LÖNSAMHET..MEN GÖR MAN SOM SÄTER CYCKEL O MOTOR DÅ TJÄNAR DOM BRA. DVS TAR BETALT FÖR SAKER SOM EJ UTFÖRTS.SKULLE VILJA SERVA HOS TRECH OM DET INTE VA SÅ LÅNGT DIT.HÖRT MYCKET POSITIVT!!!ANG SÄTER KLÅPARNA HOPPAS JAG BARA ATT VERKLIGHETEN SNART ÄR IKAPP!!!!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: STENE skrivet 29 maj 2009 kl. 23:39:09
Och är väl en av styrkorna med ett forum som detta. Att vi kan varna varandra för klåparee som dessa. Och med lite "tur" så mäker de att kunderna sviker.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Dar'Xol skrivet 11 augusti 2009 kl. 18:13:12
Synd det finns så ytterst få riktigt seriösa verkstäder/Å.F.....
Finns väl iaf EN här på Forumet vad jag förstått, och även märkt av själv! Börjar på T.... ;)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 11 augusti 2009 kl. 18:47:46
Ja mina problem är inte lösta än!Brp har iaf svarat på mitt brev och kommit med ett förslag!!!Skriver mer när det är klart..snart gått ett halvår...suck...
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 11 augusti 2009 kl. 21:31:00
Vi kämpar vidare!

Jag tror att "en riktig service" ger bättre lönsamhet i längden, det är därför vi alltid utför riktig service :)

Vår målsättning är att folk får upp ett förtroende för Trech så att fler servar hos oss och på så sätt bibehåller garantier.

Ju fler som servar hos oss dessto billigare priser kan vi ju hålla.

Vi kommer ALDRIG tumma på kvaliteten, oavsett vilket pris vi har.
Då jobbar jag hellre över om det är vad som krävs.

Eftersom så många råkat ut för att saker inte blir gjorda så har jag funderat på hur jag ska kunna bevisa att vi gör det vi säger att vi gör.

En sak skulle vara att ta ett foto på när vi kollar ventiler, byter oljefilter etc... jag vet inte men nånting som säger dig som kund att det verkligen ÄR gjort. Nån annan som har ideer? :)

Tack för ordet / Benny
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: gurra-g skrivet 11 augusti 2009 kl. 22:59:09
På Bilmetro så får man väl namn å bild på mekanikern, och en
ikryssad checklista va?
Om det nu skulle hjälpa.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pson™ skrivet 11 augusti 2009 kl. 23:48:49
Enda sättet att vara helt säker på att det blir gjort när man lämmnar in sitt fordon på service är att vara med själv å titta på.. mendå lär man ju vara lite kunnig själv å. Jobbar själv på en aktoriserad verkstad vi är 8 mekaniker å det är bara 4 st inklusive mig själv som jag skulle lämna min bil till.. Många som är mekaniker skulle inte vara det. Men ärlighet vinner i längden..
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 12 augusti 2009 kl. 08:08:34
Jag brukar försöka vara med på de servicar jag lämnar in på, det är nästan aldrig populärt, men jag lovar att servicen blir utförd.
Till Trech vill jag bara säga, att om ni verkligen vill bli trodda, BJUD IN era kunder att vara med när ni gör servicen, jag tror de flesta vill vara med, men att det i princip aldrig är populärt bland personalen.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 12 augusti 2009 kl. 08:21:53
Hej!

Jo att bjuda in kunden att vara med vid service är en bra tanke och skulle fungera i praktiken om man har en heltidsmekaniker.

Eftersom vi är två som driver butiken så kan vi inte stå med en service konstant utan vi måste då och då svara i telefonen, ta kunder etc.

Detta gör att en service drar ut på tiden och jag tror inte kunden är villig att stå där i flera timmar :)

Man kanske skulle ordna en soffgrupp med TV och en kamera i verkstan riktad mot hjulingen så kunden kan sitta i soffan med en kaffe och följa arbetet på nära håll... bekvämare kanske :)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Dar'Xol skrivet 12 augusti 2009 kl. 22:23:23
Var alltid med på skotrarnas Å.F-service förut, men, verkar som man måste börja med det igen...OCH ATV.... :hmmm:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Umbert skrivet 11 januari 2010 kl. 14:00:28
Då var det dags för en annan att lämna in maskinen på service i Dalarna. Det låter inte lustfyllt detta då denna ÅF är den som är närmast. NÅgon som har erfarenhet av verkstaden upp i Mora?

Närmsta Aukt. verkstad som har gott rykte är ju Tuppz i Bollnäs, 13 mil enkel resa. :banghead:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 11 januari 2010 kl. 14:45:48
Kom förbi mig så servar jag :)

Jag betalar soppan tur/retur medans du väntar med en kaffe!


MVH / benny
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Kenth skrivet 11 januari 2010 kl. 16:47:10
Benny!!  Jag ska serva snart! Jag kommer  ()p jag har ingen i närheten att lita på då min förra service kille inte får serva CF så nu finns bara ni kvar ....
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 11 januari 2010 kl. 16:51:50
kalasroligt!

Bara o boka en tid, mail eller ring, så vi kan sätta av den dagen till din maskin :)

/Benny
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 11 januari 2010 kl. 20:30:30
UMBERT!! Vad du än gör!INTE SÄTER!!!Har hört att Göransmotor i mora ska va bra.Men har inte varit där själv!Själv väntar jag på grejor till min efter snart ett år...Tar tid dom här 100 timmars servicarna..Nej rent jävla pinsamt av både åf & BRP... :banghead:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pegazus_Online skrivet 11 januari 2010 kl. 23:29:32
Som service meck så tycker jag att man skall göra det som skall göras och hittar man lite fel på vägen som inte ingår i servicen så noterar man det och påpekar det för kunden för det tar inte så lång tid att okulärbesiktiga en maskin varken atv mc eller bil. Och som en föregående talare skrev, dyker det upp saker som inte har diskuterats med kunden vid inlämnande så skall man enligt lag tala om det innan man byter saker (eller skiter i saker vid ändrandet av serviceintervaller). Tyvärr är det så att många har blivit blåsta och lämnar in sina maskiner till mindre icke auktoriserade verkstäder som i sin tur drabbar auktoriserade verkstäder som sköter sig. Det finns väldigt lite ärlighet kvar idag när det gäller verkstäder.... eller ja det gäller allt annat med. MEN som skrivet förut i mina tidigare inlägg så rekommenderar jag TRECH i bålsta men det är ju avstånden som gör det hela lite svårare för vissa och att alla maskiner inte tas emot.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Edholm skrivet 12 januari 2010 kl. 01:43:53
På firman jag jobbar är ägaren/kunden gärna välkommen att vara med och titta på vid servicen...dock är det precis hos oss som hos Benny och Trech...en service kan rasa iväg i tid om man måste springa ifrån och fixa något annat imellan, telefonen, någon som har någon fråga bara mekanikern kan svara på, et.c. Dock bjuder vi på fika för att hålla kunden sysselsatt. Vi har dock känt oss tvungna att skriva vissa förhållningsregler som sitter uppsatta synligt i verkstaden, te.x att man helst inte ska stå och hänga över axeln på den som utför servicearbetet, inte plocka/riva med saker i verkstaden som har sina platser, eller distrahera så att kvalitéten på arbetet påverkas. Så länge man uppträder städat är man välkommen att titta på..  ()p  (självklart får man som kund prata och fråga om vissa saker under ordnade former, men arbetet får inte bli lidande)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pegazus_Online skrivet 12 januari 2010 kl. 12:10:19
Vi har likadant på verkstan där jag är men det är inte vilka kunder som helst som får följa med in på golvet då försäkringen inte gäller om en kund skulle råka ut för en olycka.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Bull3N™ skrivet 23 november 2010 kl. 21:40:01
Säter är fortfarande lika dåliga, otrevliga och skiter totalt i en. OCH RINGA BRP är lika omöjligt fortfarande
SÅ JÄVLA SVÅRT ATT BYTA EN KYL FLÄKT (90% SÄKER ATT FELET LIGGER DÄR)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: KingQuadMarcus skrivet 24 november 2010 kl. 03:24:26
Oj att jag inte hittade denna tråden tidigare.. Jag læmnade in min suzuki 700 dær før 3 veckor sedan på service.. Ventilspel skulle kollas och byte av olja. Naiv som man ær tror man ju att man ska få det man har bokat så jag har inte ens kollat om dom har bytt olja eller om dom gjort ventilspel kollen...

Hur lång tid bør det ta med ventilspel och olja? Jag betalade ca 1300kr så att dom har jobbat mer æn 1 timme tror jag inte iaf.
Iaf inte om man ræknar med bilverkstads priser.. Dær timmpenningen gærna ligger 600-2000kr/timme beroende på vart i landet och så. Børjar tycka att det læt lite væl billigt med 1300Kr nu..
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Grönis skrivet 24 november 2010 kl. 08:49:17
UMBERT!! Vad du än gör!INTE SÄTER!!!Har hört att Göransmotor i mora ska va bra.Men har inte varit där själv!Själv väntar jag på grejor till min efter snart ett år...Tar tid dom här 100 timmars servicarna..Nej rent jävla pinsamt av både åf & BRP... :banghead:

hur har det gått för dej? hört nått mer från brp?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pv544 skrivet 24 november 2010 kl. 10:01:26
UMBERT!! Vad du än gör!INTE SÄTER!!!Har hört att Göransmotor i mora ska va bra.Men har inte varit där själv!Själv väntar jag på grejor till min efter snart ett år...Tar tid dom här 100 timmars servicarna..Nej rent jävla pinsamt av både åf & BRP... :banghead:

hur har det gått för dej? hört nått mer från brp?

Jag tror inte han har maskinen kvar.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 24 november 2010 kl. 19:44:58
Hallå!
Ja brp hörde av sig och ordnade så jag fick åka och serva hos en annan åf,
och ja hjulingen är såld,tappade nog lite av gnistan den gången...
Och ni som servat hos klåparna i säter kan jag bara beklaga!!!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: serpent skrivet 24 november 2010 kl. 19:59:39
Vore ju kung med en/ett par webkameror så att man har möjligheten att följa sin service över nätet  :D
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Miko skrivet 25 november 2010 kl. 23:32:42
Vore ju kung med en/ett par webkameror så att man har möjligheten att följa sin service över nätet  :D

Ja det skulle behövas i mina trakter med kan jag lova.....jädra klåpare :(veryangry):
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pegazus_Online skrivet 16 januari 2011 kl. 22:18:53
dahlbäck är bra förutom att han är svårt att få tag på och lite seg av sig men han kan fixa det mesta.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Lowest skrivet 16 januari 2011 kl. 22:45:16
dahlbäck är bra förutom att han är svårt att få tag på och lite seg av sig men han kan fixa det mesta.

Kan bero på att han sålde firman på grund av sjukdom för ett bra tag sen.
Händer inte mycket där har ja hört.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: CALLAHAN skrivet 17 januari 2011 kl. 08:01:53
dahlbäck är bra förutom att han är svårt att få tag på och lite seg av sig men han kan fixa det mesta.

Kan bero på att han sålde firman på grund av sjukdom för ett bra tag sen.
Händer inte mycket där har ja hört.

Har mailat angående fälgar och inte hört ett smack! :hmmm:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 17 januari 2011 kl. 19:06:32
Har mailat angående fälgar och inte hört ett smack! :hmmm:

Mail eller telefon kan du glömma, du lär åka dit men bered dig på att få vänta nån halvtimme innan du får hjälp.
Ofta är det tomt i butiken alternativt nån Audisnubbe med tjockt läder som ska handla trim och 22" hjul. ;)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: styrman1 skrivet 17 januari 2011 kl. 19:41:16
Kanske som vissa dagis?
Webkamera med inloggning så man kan kolla medan det arbetas. Jag skulle inte vilja ha Svensson hängandes över axeln.

Hade min V70 inne på Volvo södermalm Stockholm.
Frun hämtade bilen och när hon kom hem kollade jag bara lite snabbt.
Raskt hittade jag 5-6 punkter som inte var gjorda men ikryssade på checklista.
Ett samtal till verkstadschefen medan jag var på väg tillbaks löste alla problem. han försökte tjafsa först men det går inte när jag är på det humöret.
han och en kille till servade om hela bilen medan jag stog brevid.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 18 januari 2011 kl. 12:02:21
Några dagar senare var jag in på Dahlbäck med min v70..  tänkte dom kan ju det här med turbo.
läcker någonstans i intercolern som ingen kunde hitta.

Stod i 30 minuter i butiken och väntade som ett fån sen brast det sprang ut i bilen och drog igen dörren så knogarna vitnade..

Jag känner igen det där, inte helt sällan går folk runt i verkstadsdelen och både ser och hör att man är där utan att man ens kan få höra att det kommer någon snart.
Man kanske får snabbare hjälp om man börjar slita i bilen de har ståendes i butiken.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 18 januari 2011 kl. 18:12:52
Halo!

Åkte på "Rh-garanti" (Runt hörnet garanti) av en ÅF. Köpte min Dinli 450SS där -08 med 32mil på mätaren. Frågade extra ang garanti innan köp och han skulle t.o.m ersätta motorn om den gick sönder sa han. Det var det som avgjorde köpet för min del.

Efter att ha varit nära att tappa bakhjulet på stora vägen i rusning så bad jag såklart honom att han skulle stå för en ny bakhubb. Det ville han ikke!!

Jävligt tråkigt att köpa maskin på ett ställe i tron att man köper en maskin med garanti!!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Pv544 skrivet 18 januari 2011 kl. 23:23:33
Jag har servat en gång där, dock är det närmare tre år sedan.
Men på den tiden hade han en mek som hette Tony Solli, verkar som han har eget nu.
http://www.gulex.se/firmainfo/tony_solli_mc_og_motor/939394521008.htm

Det var första servicen på min mxu300 jag gjorde där, så det var väl inte så avancerat och jag vet inte om det fanns något att klaga på då.

Vet dock inte hur händig ägaren själv är på att skruva.

Själv funderar jag på att testa dessa:
http://www.bohlinsab.se/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=115

Fast jag vet inte när det är dags att serva, min har ju tickat upp över 1100h och 2700 mil.
Kanske blir att serva själv, men jag ska nog handla lite delar till våren. Även en ny nyckel ska köpas och kodas in.
 
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: serpent skrivet 19 januari 2011 kl. 12:18:38
Ska lämna in min hos honom snart.
Har bara hört gott om honom och verksamheten.

Blir ca 10 mil enkel resa.

Vi får se hur det går.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 19 januari 2011 kl. 16:57:16
Glöm inte att skriva hur det gick, vi är många i dalarnas huvudstad Borlänge som behöver ett pålitligt ställe att serva på. :)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 08:32:37
På förekommen anledning vill jag lyfta en fråga.

Som många av er vet driver jag tre forum, www.atvforum.se, www.poolforum.se och www.varmepumpsforum.com

I mina forum har jag lite speciella regler när det gäller förtal/smutskastning/beskyllningar mot enskilda företag, när jag nu granskar mina regler för detta forum upptäcker jag att jag missat att skriva om det i reglerna för detta forum...

Bakgrunden är som ni förstår att förtal mot enskilda företag i ett forum som detta kan vara väldigt kännbara för de företag som drabbas, oavsett om det finns fog för kritiken eller ej.
Varken jag, eller andra läsare kan bedöma om det som skrivs i ett forum som detta är sant, och jag har inte för avsikt att bli någon form av jury, domare och bödel när det gäller hur olika företag framställs i detta forum av missnöjda kunder.

Som ett exempel på reglerna i mina andra två forum infogar jag ett utdrag:
(Från värmepumpsforum)
2. "Svartlistning" av personer, installatörer eller företag tillåts inte då det är omöjligt för oss moderatorer att kontrollera sanningshalten i den typen av inlägg.

3. Namngivning av enskilda företag eller installatörer får inte göras, även om man anser sig orättvist behandlad. Även här beroende på att vi moderatorer omöjligt kan kontrollera sanningshalten i den typen av inlägg.

4. Återkommande upprepanden av varningar för eller lovord över vissa värmepumpar tillåts inte, anledningen till detta är enkel, även om samma person klagar eller berömmer en viss värmepump i inlägg efter inlägg så kan det tolkas av forumets besökare och medlemmar som att det är "många" som gillar eller ogillar just den pumpen... Ett eller ett fåtal sakliga inlägg med beröm eller "varningar" för den "egna" värmepumpen är dock ok.


Översatt till regelverket för detta forum skulle det inte vara tillåtet att nämna enskilda företag vid namn i samband med konfilter gällande t.ex. garantiärenden och reklamationer.
Som jag ser det är det ju främst generalagenterna som skall ta ansvar för garantierna, har man som kund problem med en garantifråga skall man hantera det som följer:

Kontakta stället där du köpt maskinen.
Får du inte hjälp där - kontakta kommunens konsumentvägledare, det brukar lösa problemen.
Får du inte hjälp där  - kontakta importör/generalagent, de skall veta vad som gäller och kunna anvisa dig en verkstad som hjälper dig med de problem som du har.
Får du inte hjälp där - kontakta ARN.
Får du inte hjälp där har du förmodligen orimliga krav, och då återstår bara att ta tvisten till tingsrätten för avgörande, och då riskerar du att få stå för rättegångskostnaderna om du förlorar.

Att via smutskastning och förtal i ett publikt forum som detta utpressa företagen att "ta sitt ansvar" trots att de kanske inte har något ansvar för de problem man upplever sig ha anser jag vara fel, ren utpressning, vilket borde vara förbjudet i lag.
Tyvärr är det inte förbjudet för privatpersoner att smutskasta och utpressa företag på nätet utan det är upp till mig som ansvarig för forumet att avgöra var gränsen går.

I denna tråd anser jag att det definitivt har gått över gränsen för vad jag normalt tillåter när det gäller enskilda företag, både i fallet "Säter" och i fallet "lossnad hubb", och jag skulle vilja antingen radera hela ämnet, eller redigera bort de specifika namnen, för att föra in diskussionen på en mer generell linje.

Jag vet att många privatpersoner, som upplever sig illa behandlade av sin leverantör tycker att nätet är ett bra ställe att få framföra sin kritik, och att de också många gånger får hjälp efter att ha gjort så, men jag vidhåller fortfarande att det i många fall blir ren utpressning, som inte ger företagen en chans att följa de regler och lagar som finns, utan de tvingas ta ett betydligt större ansvar än vad de enligt lag är tvugna att göra, om de vill rädda sitt rykte på nätet.

Detta om vad normal kritk kan inebära för drabbade företag.

Till detta kommer de som utnyttjar forum som detta för att få fördelar som de absolut inte har rätt till enligt lag, och då talar vi om ren utpressning.
Det kan t.ex. gälla en person som köpt en begagnad maskin och som inte blivit lovad någon garanti, som sedan i inlägg i t.ex. detta forum PÅSTÅR att han blivit lovad garanti, hänger ut företaget, och personen bakom företaget, med sitt enda syfta att tvinga dem att stå för reparationerna, trots att de inte på något sätt är skyldiga att göra det.
De tvingas dock göra det om de vill ha ett bra rykte på nätet.

Jag har dessutom ett par fall där företagen blivit anklagade för att ha sålt en viss vara som varit defekt, där kunden inte ens köpt just den varan, utan ligger i tvist i helt andra ärenden med företagaren ifråga.
Forumet har då använts för ren smutskastning, i utpressningssyfte, för att företagaren skall ge med sig i den fråga de egentligen tvistar om.
Tvistefrågan kan gälla en annan (t.ex. billigare) vara, eller vara av helt privat karaktär, t.ex. svartsjuka.

Olika företag kan dessutom under förespegling att vara vanliga kunder smutskasta konkurrenter.

Reklambyråer kan använda sig av forum för att registrera sig som vanlig konsument, och sedan skriva psotiva inlägg om namngivna företag, eller negativa, för att smutskasta uppdragsgivarens konkurrenter. Detta förekommer säkert redan, och om det inte gör det så är det bara en tidsfråga innan det börjar komma.

Jag är dessutom helt övertygas om att kriminella, maffia, m.fl framöver kommer att använda sig av taktiken offentlig smutskastning för att utöva utpressning mot olika företag online, under förespegling att vara vanliga kunder som råkat illa ut, som tur är har jag ännu inte sett detta i de forum jag driver (så vitt jag vet).

Den senare delen av detta inlägg visar på klara skäl till att det behövs regler för vad som tillåts i detta forum, och jag kommer därför att införa vissa regler för vad som är tillåtet i detta forum, men vill gäärna ha feedback från er innan jag sätter mig ned och författar reglerna för just detta forum.

Jag vet att rätt många anser det vara viktigt att man tillåts kritisera enbskilda företag/personer i denna typ av forum, men jag gillar det inte.
Jag brukar därför hänvisa dessa personer, till andra forum som har andra regler, eller till betygs/recensionssajter som Eniro, Reco, Rejta m.fl som gjort en affärside av smutskastning och förtal.

Som sagt, kom gärna med synpunkter.

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 20 januari 2011 kl. 09:02:20
Min synvinkel är denna:

Om företaget finns representerat i forumet så kan man lyfta fram problem hos denne - givetvis som sista anhalt efter man försökt lösa saken privat.
Problemen skall dock lyftas fram på ett sakligt och moget sätt.

Om företaget har rent mjöl i påsen och fixar problemet så är förtroendet återställt och företaget får ofta än lite högre anseende. Givetvis skall lösningen också presenteras i forumet.

Jag förstår dock ägare av forum när de skriver att de inte vill att man snackar ner eventuella reklamplatsköpare - det genererar ju mindre pengar i fickan när de dåliga återförsäljare väljer bort ett forum där man lyfter fram problem.

I mina ögon är forum till för att diskutera allt inom valt ämne. På just detta forum finns det många dåliga återförsäljare så jag tycker att det är ett mycket viktigt ämne att diskutera.

Lyfter man inte upp problemen kanman heller inte tvinga upp kvalitén hos säljarna.


Jag har bara varit med om att detta missbrukats en gång då en forumaktivist och en säljare visade sig vara samma person. Denne hade trissat upp intresset för sina egna produkter.

Det var dock en lätt match för forumets ägare att kolla upp då de två användarna hade samma ip-nummer.

Denna typ av missbruk kan ju uppstå när som helst och ska man gå förbi det så får man väl regga sig via skattemyndigheten eller så.

Alltså - forum skall vara fria att diskutera i (men förstår dock om man inte vill att det ska vara så i detta reklamfinansierade forum).
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 09:08:37
Så tråkigt att jantelagen alltid skall vara helt överväldigande i denna typ av frågor.

Mina regler har väldigt lite att göra med möjligheten att sälja annonsplatser, tvärt om är det så att jag, för att undvika denna typ av aklagelser, i normalfallet skyddar mina annonsörer mindre än jag skyddar de som INTE annonserar när det gäller smutskastning och förtal, just för att jag vet att det för vissa bara verkar bottna i om jag kan tjäna pengar eller ej.  :banghead:

För mig är detta en fråga om moral och etik.
Bara för att det inte är förbjudet för privatpersoner att smutskasta och/eller förtala enskilda företag eller företagare på nätet så tycker jag personligen inte att det är OK.
Jag har ju dessutom snart 10 års erfarenhet av hur detta rätt ofta missbrukas, och att trenden för missbruk av denna typ av kritik är i ökande.

Det är väldigt extremt effektivt att utpressa företag i ett forum som detta.

Citera
Min synvinkel är denna:

Om företaget finns representerat i forumet så kan man lyfta fram problem hos denne - givetvis som sista anhalt efter man försökt lösa saken privat.
Problemen skall dock lyftas fram på ett sakligt och moget sätt.

Om man inte kunnat lösa det "privat", varför inte kontakta konsumentvägledaren för att få ansvarsfrågan utredd?
Det MÅSTE bara vara bättre än att det skall spekuleras om namngivna företag offentligt i ett forum, många gånger (oftast?) vet ju företagen exakt vad de har för ansvar och rättigheter, och att då inte gå till konsumentvägledaren för att lösa tvisten tycker jag är obegripligt.
Visar det sig efter att man konsulterat konsumenvägledaren att man har rätt i sina krav så brukar det lösa sig.

Däremot tycker jag att det är helt OK att ta upp frågan, utan att nämna företagets namn, för att diskutera ansvarsfrågan på ett moget sätt, och för att få hjälp med hur man skall gå vidare.

Jag hoppas att alla vill att de problem man har skall lösas på ett adekvat sätt, inte att det skall lösas oavsett om man har lagen på sin sida eller ej?
Därför anser jag även att själva namngivandet av företag är ovesäntlig, det är problemlösningen som är viktig, och DEN skall vi hjälpas åt med här i forumet.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 20 januari 2011 kl. 09:43:10
Det kanske bara är jag (och då får jag skylla på trötthet), men jag tolkar det som att man inte får skriva nått negativt alls om ett företag ?!

Då kan man inte ens varna för ett företag som annonserar på blocket om billiga maskiner, tar emot beställningar, inte levererar och drar till ett varmare land med alla pengar (nu tog jag i allt vad jag kunde, men jag tror dom flesta förstår vad jag menar)

Om jag tolkar det hela fel så är jag intresserad om hur man får skriva.

Jag har full förståelse för din åsikt Rickard, men att inte kunna skriva att så här blev jag behandlad hos företaget XZY AB, det låter ju en smula märkligt, då borde all diskussion om företag här helt enkelt förbjudas.

 
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 09:56:11
Det finns naturligvis gränser för vad jag tillåter, och i mina andra forum redigerar jag främst den typen av trådar som jag bedömer vara skrivna i utpressningssyfte, vilket händer rätt ofta, typ kanske 1 gång/månad.
Det finns inte heller någon anledning att hänga ut ett företag med namn bara för att man själv upplever sig vara felaktigt bemött.
Blir man felaktigt bemött så skall man hantera det som jag beskrivit för att utreda om det man upplever också har stöd i lagen.
Om du upplever att ett företag gjort fel, men de faktiskt gjort rätt (som är normalfallet) så blir det inget annat än förtal/smutskastning/utpressning om du trots detta hävdar att de inte handlat på ett riktigt sätt.

Du kan själv försöka sätta dig in i situationen där du som företagare gjort allt rätt, följt konsumentköplagen, garantireglerna, o.s.v. men ändå blir smutskastad och förtalad på det dominerande forumet i landet, hur skulle DU känna det?

Men än en gång, jag bedömer varje ämne/inlägg individuellt, de som misskrukar forumet vet också om det, och jag kan ta fighten de gånger det blir debatt om mina redigeringar.

De flesta som använder sig av forum för utpressning är nyregistrerade medlemmar som bara registrerar sig för att utöva utpressning i syfte att tvinga företaget ifråga att agera på ett sätt som faller dem i smaken, oavsett om de har stöd i lagen eller ej, och det tycker jag är helt förkastligt.

OM det finns artiklar i t.ex. dagspress, eller inslag på TV-program, där källkontroll måste göras, är det helt OK att varna för företag och länka till de källkontrollerade uppgifter som finns i artikeln, eller inslaget.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 20 januari 2011 kl. 10:23:57
Jag har full förståelse för att det luktar illa när en nyreggad medlem spyr ut sin galla över nått företag.

Skulle jag råka utför ett företag som ljuger/luras/inte tar sitt ansvar så kommer jag skriva det, och det blir inget inlägg på två rader i så fall utan korten på bordet med min syn på saken sen är det upp till betraktaren att bilda sig en uppfattning.
Enligt mitt sätt att se det så är det lite av funktionen med ett forum, man varnar för oseriösa företagare och det räcker till att gå till en aktuell tråd här på forumet där det finns en handlare som via ett annat forum verkar ha allt annat än rent mjöl i påsen.
Att inte påpeka att man borde tänka sig för innan man handlar där ser jag som vansinne..

Men som du nämnt Rickard, du får göra en bedömning från fall till fall, och det torde kanske vara den bästa lösningen än så som jag uppfattade det.

(Sen kan man ju skriva om ett företag utan att nämna dess namn utan endast orten där dom verkar, är sen nån intresserad så finns det ju PM)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 10:37:27
Hur skulle du som ansvarig utgivare uppträda när företaget ifråga kontaktar dig och ger en helt annan bild av det inträffade? (händer då och då att företagen ifråga kontaktar mig med trovärdiga historier om vad som egentligen hänt)

Som du säkert förstår kan jag som regel inte förvara den kritik som framförs om det inte kan hänvisas till källkontrollerade medier som rapporterat samma/liknande saker.

Då kan man ställa sig frågan, om jag inte kan försvara kritiken, skall jag då tillåta den, när jag vet hur det kan drabba (osyldigt anklagade) företag?

Det här är ingen lätt fråga, men jag anser att det är bättre att vissa "rättshaverister" anser sig felaktigt behandalde av mig och min eventuella cencur, än att oskylda företag hängs ut och förtalas i detta forum.
Sen är det ju ett faktum att väldigt många verkstäder t.ex. inte har så bra service, kompetens, snabba leveranser o.s.v. som man kan begära, dock utan att de bryter mot några lagar eller garantiregler, och då kan man ju fråga sig om det skall vara tillåtet att hänga ut dem.

Trots att jag inte upplever "min" verstad som särskilt bra, (fick vänta typ 5 månader på ny baksärm) så har jag inte hängt ut dem med namn, tycker det är en sak mellan dem och mig.
Det är inte troligt att jag kommer att nyttja deras tjänster den dag garantin gått ut, men att för den sakens skull straffa dem med offentligt förtal anser jag vara att skjuta över målet.
Jag har tagit upp problemet med berörda parter, och sen är det upp till dem.
De har inte gjort några juridiska fel, och skall därför inte hängas ut, det är min uppfattning och den står jag för, och är beredd att försvara.
Jag tycker verkligen inte att det är rätt att klaga på ett namngivet företag som skött sig efter de regler som finns.

När det gäller importörer och grossister har jag friare regler då de har ett mer övergripande ansvar för garantihantering, leveranser, lager, kommunikation o.s.v.

Att man som kund inte kan komma i kontakt med BRP för att klaga på långa leveranstider t.ex. - det är inte OK!
Den typen av kommunikation skall inte behöva filtreras via deras Återförsäljare som sen får bära skuld för långa leveranstider och bristande lagerhållning.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 20 januari 2011 kl. 10:48:09
Nu driver ju även jag ett forum där div. hot om polisanmälningar för förtal och annat varit på tapeten så jag är inte främmande för hur det kan bli när nån blir utpekad.

Dock är det inget som jag/vi bryr oss om då jag/vi gör vad vi vill (precis som du Rickard, gör med ditt forum och det respekterar jag)

Lite off topic där, ber jag om ursäkt för.

Men om man då ska sammanfatta det hela så en försiktigare approach när det gäller att spy galla över företagare är att rekommendera och då speciellt när det gäller namnet på företaget.

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 10:55:44
Precis, och det jag absolut kommer att agera på är inlägg av typen "Utpressning", det tycker jag är riktigt lågt.
Tyvärr kommer det nog också att bli allt vanligare i takt med att folk upptäcker att det är effektivt.

Många tror att jag har dessa regler för att kunna sälja fler annonsplatser, men så är inte fallet.
Mina uppfattningar i denna fråga handlar om moral, etik och respekt för sina medmänniskor.
Om innehållet i detta forum är respektfull så blir forumet respekterat både av dess medlemmar, besökare, företagen och branschen.

Som en biverkan av detta kanske annonseringen ökar, men det är alltså inte mitt primära mål, utan det är att driva forum där man uppträder som man gör även när man inte är anonym.

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 20 januari 2011 kl. 11:35:58
Huh ... vad tröttsamt det är med tjat om jantelagen så fort man talar om pengar. Snacka om att inte ha självdistans.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 11:38:17
Jag blir bara så less när alla tror att jag gör allt för pengar.
Jag har absolut självdistans, men jag blir lack när folk anklagar mig för nåt som inte stämmer.
Du känner väl inte mig, så du vet hur mycket tid och kraft jag lägger ned på olika typer av ideella verksamheter utan att förvänta mig något tillbaka, eller känner du mig?
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 20 januari 2011 kl. 11:55:23
Jag blir bara så less när alla tror att jag gör allt för pengar.

Här har vi ett praktexempel varför det är helt meningslöst att använda forum till att argumentera.
Skriver man något så tas det alltid på det sämsta sättet, och så får man en känga tillbaka - inte helt sällan med ordet jante i texten.

På forum diskuterar man och jag tycker att man ska göra det helt öppet.
Jag har inte skrivit att du gör allt för pengar, däremot har jag skrivit att detta är ett reklamfinansierat forum och att viss förståelse finns för hårdare moderering.

Stämmer inte detta?

Vidare känner jag till att det både kostar tid och pengar (mycket) att driva stora forum så att inte vilja ha ett snällare klimat för dina finansiärer vore det konstiga i det här fallet.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 12:48:28
Ber om ursäkt för att jag protesterade mot just dig, men i princip alla regelföränringar jag gjort har det här med annonsörerna och mina intäkter kommit upp, känns bara tråkigt när "alla" verkar tro att det är ett forum som jag lägger upp för annonsörernas bästa, och inte för användarnas bästa.

Jag modererar extremt sällan, däremot vill jag ha ett regelverk som är "solklart" så att det finns stöd för de modereringar jag gör när jag väl gör dem.

Om du med hårdare modereringa menar att jag inte vill ha mobbing, förtal, smutskastning och utpressning i de forum jag driver så stämmer det bra, även om det inte har med reklamintäkterna att göra, dock anser jag inte att det krävs särsklit mycket moderering för att upprätthålla en bra standard, det viktiga är reglerna, och att användarna då och då (som nu) informeras om var jag som moderator anser att gränsen går för vad som är acceptabelt.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 20 januari 2011 kl. 13:07:08
Helt ok att protestera, sedan är det trevligt om protesten leder oss framåt, vilket det verkar som här.

Att ha ett reklamfinansierat forum kräver en balansgång mellan användare och finansiär och det kan bli svårt.
Dock tycker jag att det än så länge har varit på användarens sida och det är mycket trevligt att se.

Mobbing, förtal och smutskastning hör inte hemma någonstans men att varna andra för dålig service fyller en viktig funktion och det leder till sanering i en ganska dålig bransch. De sämsta faller bort och de andra skärper sig.
Blir man orättvist behandlad som åf kan man alltid lägga upp korten på bordet och beskriva varför det gick som det gick i det specifika fallet.

Se prisjakt.se som exempel. Dåligt omdöme bemöts av butiken om de anser att det behövs.

Det leder ofta till ett högre anseende då man som kund ser att buriken verkligen bryr sig om att lösa en tvist.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 13:38:39
Det står alla företag som anklagas i detta forum fritt att förklara sig, problemet med det är att det inte går göra annat än en pudel (även om företaget hela tiden haft rätt) och betala vad det kostar att få kunden nöjd, och det är just detta jag kallar för utpressning.

Man behöver inte vara ett geni för att genomskåda vad de "Prisjaktsföretag" som "vinner" i anseende har gjort, de har betalat vad det kostar att få kunden nöjd, oavsett om kunden haft rätt, ljugit, överdrivit eller ej.

Om företaget har rätt, och försvarar sig, och förklarar exakt hur det gått till så innebär det en helt annan historia än den som kunden gett, och då blir det ju helt fel, då smutskastar alltså företaget kunden, vilket inte ger företaget någon goodwill.

Det finns helt enkelt inga möjligheter för att företag att gå vinnande ur en "strid" där de har en kund som klagar utan att de betalar vad det kostar att göra kunden nöjd, även om kunden inte gjort annat än ljugit, och det är detta jag vill undvika så långt som möjligt i de forum jag driver.

Jag har dock full förståelse för, och respekterar, att andra aktörer som t.ex. Prisjakt, Eniro, Rejta, Reco m.fl gör precis tvärt om.
De har sin vision för framtiden, och vilket innehåll de vill ha på sina sajter, och jag har min vision.

Jag känner mig trygg i att inte uppmana, inbjuda eller godkänna denna typ av offentliga klagomål på enskilda företag i mina forum, likväl som det står andra fritt att göra det på sina egna hemsidor om de tror att detta ger sajten en god renomme' och många besökare.

Jag är personligen helt övertygad om att allt fler kommer att utnyttja internet för att utpressa företag att ta ett större ansvar än de enligt lag behöver göra, bara för att rädda sitt anseende, och jag vill absolut inte upplåta mina forum för den typen av utpressning, och jag tycker allvarligt talat inte att det är en sån stor uppoffring att man som medlem i detta forum håller inne med sin återförsäljares namn om man hamnat i en tvist.
Det viktiga är ju inte att smutskasta, utan att man löser problemen, och jag vet att vi tillsammans kan hjälpa till med att förklara vilka regler som finns, var man kan få hjälp, och vem som är skyldig att åtgärda vad, utan att smutskasta enskilda företag.
Och som sagt, är det någon som absolut vill veta vilket företag det rör sig om då kan man fråga via PM.

Och än en gång, det finns inget absolut förbud mot klagomål.
Om t.ex. en "gammal" medlem, som skrivit mycket/länge, vars seriositet jag och andra har en klar uppfattning om, skulle klaga på ett företag så är risken mindre att jag går in och petar i inlägget än om en ny medlem gör samma sak.
Till syvende och sist är det upp till min fingertoppskänsla att avgöra detta i varje enskilt fall, och ta ansvar för de redigeringar/raderingar jag gör, och det har jag inget problem med.

Det har t.o.m hänt att jag ringt upp olika företag som anklagats för olika saker i mina forum, för att informera dem och få deras berättelse om det inträffade, och som sagt, min bild av det hela är att företagen (om de inte ljuger) som regel har på fötterna i denna typ av tvister som hamnar i ett forum.
Normalt redigerar jag bort företagsnamnet om jag anser att företaget lämnat en trovärdig histroria, eller, så får de bemöta kritiken om de hellre vill det, men de allra flesta företag inser att de inte kan vinna något i anseende vad de än gör, om de inte betalar vad det kostar att få tyst på kritiken, och som sagt, till detta anser jag inte att offentliga forum skall upplåtas.

Det är en helt annan sak om "PLUS" tar upp ett fall, de är skyldiga att kontrollera att det som den klagande parten framför stämmer med verkligheten, och då kan PLUS med helt annan pondus gå in och anklaga företaget ifråga.
Att jag skulle bedriva en så lågtgående källkontroll som de gör är dock uteslutet.

Som en liten anekdot kan jag berätta om ett företag som omnämnts i värmepumpsforum, och som kontaktade mig med hot om stämning.
Låt oss säga att företaget hette "Magic Heatpumps", och rubriken i ämnet där en medlem anklagade dem för oseriositet var "Varning för Magic Heatpumps"

En googling på namnet "Magic Heatpumps" gav som första träff ämnesrubriken Varning för Magic Heatpumps i Värmepumpsforum.

När jag vet att denna typ av smustkastningsinlägg med rätt stor sannorlikhet hamnar i topp i google när man söker på företagsnamnet i fråga så vilar faktiskt ett rätt stort ansvar på mina axlar, är jag verkligen beredd att mer eller mindre sänka ett företag baserat på vad EN missnöjd kund skriver i ett av de forum jag driver?

Ni kan väl fundera på hur ni skulle agera själva...
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 20 januari 2011 kl. 14:04:58
Dessutom, det finns inte två kunder som upplever en leverantör på samma sätt.
De betygs och recensionssajter som finns fylls av inlägg från missnöjda kunder, företagen, deras anhöriga, deras anställda, kanske även reklambyråer...
Det är inget alls att lita på.
 
T.ex. så ser betygen för företaget som det klagas på i denna tråd ut som följer i rejta:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: MATZ skrivet 20 januari 2011 kl. 16:43:44
Dessutom, det finns inte två kunder som upplever en leverantör på samma sätt.

Prexis!
Finns alltid två sidor av ett mynt.
Innan jag blev medlem på detta eminenta forum (ooooppsss nu framhöll jag något positivt   ()p ) så såg jag ett inlägg från en medlem som rackade ner på den leverantör vilken (tänker inte säga vilken lev) har gjort ett strålande jobb med min maskin.

Bra regler Rickard!
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 20 januari 2011 kl. 17:35:33
Jasså har det gått för långt i fallet Lossnad hubb?

Om jag hade dött ifall bakhjulet lossnat då?

Jag kan säga så här.

Min kritik mot ÅF kvarstår. Det spelar ingen roll om jag blir anmäld för förtal eller blir avstängd från forumet för jag vet att jag har rätt och det finns inget som ändrar på det.

Detta blir det sista jag skriver i denna tråd men jag finns på PM ifall du Rickard eller om din polare ÅF vill stänga av mig eller anmäla mig.

Hjärtligt välkomna!

Joe Hidén
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: kenta777 skrivet 20 januari 2011 kl. 18:19:31
Kan tänka mig att det mer handlar om inlägg #1 i denna tråd. Men kanske också om sådana här trådar i allmänhet.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: LiLJAN skrivet 20 januari 2011 kl. 19:09:02
Skit ska skit ha....
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 20 januari 2011 kl. 22:41:11
Som företagare i branschen så kan jag bara säga att Internet är lika mycket en tillgång som en potentiell mardröm.

En tråd jag själv uppskattade, på grund av att det var första gången jag ser en sådan tråd, var den som handlade om att ge dom bra företagen god kritik, att helt enkelt lyfta dom som gör bra ifrån sig, istället för att försöka sänka dom som INTE gör det.

Tro nu inte att jag säger detta bara för att Trech står med på listan (även om jag är tacksam för det), utan jag säger det för att alla som gör bra ifrån sig förtjänar att bli omnämda.

Varför ska ett företag som gjort bort sig bli omnämd? Varför ska "ni" lägga ner energi på att ösa skit över dessa företag? Befogat eller ej.

Om det blev mer positiva inlägg skulle "skiten" dö ut själv, eller hur?

Vilket företag lever längst?
Det som folk hör om men är "sisodär" eller det det bra företaget som ingen snackar om för att det "ska va så"?


Kom igen nu, positiva inlägg om dom ni tycker fungerar, det är mycket trevligare och bidrar till handlare som tar hand om sina kunder och lever längre  :)

MVH / Benny
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: CALLAHAN skrivet 20 januari 2011 kl. 23:16:43
Förstår inte riktigt ditt synsätt där Benny! :hmmm:

Om man blir lurad av ett företag så ska man alltså inte få varna andra och dom ska kunna forsätta lura sina kunder.
Och sen ska vi bara ha massa ryggdunkande på forumet och bara nämna dom bra. :hmmm:
Brukar säga att har man rent mjöl i påsen så behöver man inte oroa sig.

Innan jag köpte min TRX så var jag runt och kikade lite och läste på detta forum.
Och det var väl ganska nyttigt tyckte jag.
Har bara sett att du har fått riktigt fina omdömmen och mycket bra kritik!
Så "keep up the good work benny" ()p

Likaså fick 4by4 mycket bra kritik/omdömmen och dom stämde till 100% så det blev en affär där.
Så stort tack till Micke Tommy och Johan. :headbang:
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: T skrivet 21 januari 2011 kl. 07:50:36
Jag skrev ju att om man blir lurad så ska det komma fram.

Jag förstår ditt synsätt, man vill ju varna andra och att varna andra är ju bra.

Däremot finns det ett problem där, om du känner dig lurad så gör du ju det, men det betyer inte nödvändigtvis att din åf gjort fel så denne måste hängas ut "på en gång".

Sen står jag fast vid att företaget som beter sig illa och blir uthängt då o då lever längre än det företag som sköter sig i det tysta.

Det kom upp rätt många för mig nya åf:ar i den tråden jag pratade om, dom fick fin värdefull reklam där, sådant förtjänar inte företag som inte sköter sig.

Spelar ingen roll hur rent mjöl du har i påsen om ingen ser påsen.
Det tar tid att sprida positiv kritik och det kostar flis, negativ kritik är gratis.

Vet inte om du förstår mig bättre nu  :)

Tack för ordet, jag har sagt hur jag ser på saken :sunny:

Ps: tack förresten  :D
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 08:04:47
Jasså har det gått för långt i fallet lossnad hubb?

Om jag hade dött ifall bakhjulet lossnat då?

Jag kan säga så här.

Min kritik mot ÅF kvarstår. Det spelar ingen roll om jag blir anmäld för förtal eller blir avstängd från forumet för jag vet att jag har rätt och det finns inget som ändrar på det.

Detta blir det sista jag skriver i denna tråd men jag finns på PM ifall du Rickard eller om din polare ÅF vill stänga av mig eller anmäla mig.

Hjärtligt välkomna!

Joe Hidén

Jag har läst igenom hela tråden du anspelar på och den är väl rätt typisk för ett sånt här fall.
Du har krävt att få din vilja igenom, leverantören har uppgett vad han har för krav för att LOVA garantireparation, alltså att han får se maskinen innan han lovar nåt.
Då ni inte kunde komma överens om det så ville han att du skulle kontakta konsumentvägledaren för att få veta vad som gäller i den typen av ärenden, vilket du vägrade.
Ni var sedan båda två lika envisa och tyckte att ni hade rätt, jag vill som sagt varken vara jury, domare eller bödel, men det står ju helt klart att du hade kunnat göra mer för att den historien skulle få ett bra slut.
Att istället för att ringa till konsumentvägledaren i ett sånt fall starta en tråd i detta forum för att utpressa fram en garantireparation, som du naturligvis hade rätt till, på dina villkor med betald transport o.s.v. är inget annat än utpressning, och ett missbruk av forumet, i vart fall som jag ser det.

Jag har ju under flera år drivit mina forum och det har hänt vid ett flertal tillfällen att företag har kontaktat mig och förklarat att kunderna har:

1. Erbjudit sig att skriva postiva recensioner om sin maskin om de fick lite extra rabatt.
2. Vid t.ex. garanti/reklamationsärenden hotat med att skriva ned farbikatet och återförsäljaren i forumet om de inte får sin vilja igenom.

När jag upptäcker inlägg av typen "oförklarligt positiva eller negativa" inlägg om ett visst fabrikat eller en viss återförsäljare så väcks därför ofta misstankarna om att det ligger något annat bakom än en genuin vilja att "dela med sig av sin erfarenhet", alltså att forumet används för marknadsföring eller utpressning istället för det jag vill, att det skall vara en källa till kunskap och erfarenhetsutbyte.

När det gäller avstängning från forumet, eller anmälan för förtal så gäller följande:
OM jag har något att erinra om ett eller flera inlägg som en medlem skriver så meddelar jag det, och redigerar eller raderar inläggen, mig veterligt har jag aldrig stängt av någon för att de klagat på sin återförsäljare.
Du kommer inte att bli avstängd, och det är upp till mig om jag redigerar de inlägg du gjort - har inte bestämt mig än, men anser att det är rätt solklart att ditt fall är ett typiskt fall av "det krävs två för att träta", ni tyckte båda att ni hade rätt, och ingen av er gav med sig ett skvatt.
Om något tycker jag att det var starkt av ÅF att inte falla till föga för dina inlägg av utpressningskaraktär, även om jag anser att även han hade kunnat hantera ärendet på ett smidigare sätt.
Detta sagt utan att jag VET vad som verkligen är sanningen i ärendet, likväl som ingen annan vet vad som verkligen är sant i den tråden.
Måste dock ge dig en eloge för ditt fina sätt att framföra sakfrågorna i den tråd det handlar om.

Det som gör det helt omöjligt för mig eller andra att avgöra vem som hade rätt, och vem som hade fel i denna fråga är naturligvis att ingen mer än du och ÅF som vet exakt vad som avtalats, och exakt vad som sagt i era samtal, och som inte redovisats i forumet.

Anmälan för förtal

Så vitt jag föstått reglerna för förtal så kan inte ett företag anmäla och få rätt i ett ärende där en privatperson smutskastar/förtalar sin återförsäljare, det är inte förbjudet att smutskasta företag på nätet, tyvärr.
Däremot får ett företag inte smutskasta ett annat företag, det kan man anmäla.

Att jag sedan har andra regler än vad lagen säger är liksom en annan sak, och det är helt upp till mig att besluta om reglerna som gäller i de forum jag driver.

Till Trech:

Visst är en "positiv lista" bättre än en svartlistningslista, men även detta kan missbrukas.
Vill man vara spekulativ kan man se dig (eller andra företagare) sitta och dricka en kopp kaffe med din kund och be honom skriva ett positivt inlägg om han varit nöjd med servicen, det är smart marknadsföring, och absolut inget fel, men det är inte den typen av innehåll jag ser som något särskilt nyttigt för forumet.

Jag kanske har blivit "för luttrad" av alla knep och allt rackarspel som jag sett genom åren, så jag reagerar nog mycket mer på den typen av inlägg som kan misstänkas vara planterad reklam, eller av typen utpressning, men jag vet att jag har på fötterna i denna fråga, och jag tror allvarligt talat inte att det kommer att bli bättre framöver, tvärt om, denna typ av problem kommer garanterat att öka framöver, både den planterade "reklamen" och inlägg av utpressningstyp.

Som en del i mitt jobb så prenumererar jag på en del branschtidningar, och när det gäller e-handel och marknadsföring så är det ett enormt fokus på olika typer av marknadsföring i "sociala medier" som t.ex. de forum jag driver.

Vissa företag har som affärside att göra alla klagande kunder nöjda, oavsett om det är utpressning eller ärligt menad kritik som bottnar i att leverantören misskött sig.
De tar helt enkelt kostnaden även om det inte finns någon som helst grund till kritiken, och de ser det som en marknadsföringskostnad!

Denna typ av agerande kommer på sikt att göra att vissa kriminella individer på ett smart sätt kommer att utnyttja detta till sin fördel genom att kritisera företag offentligt, utan att ha någon egentlig anledning, bara för att åtnjuta de allmosor som företagen erbjuder för att framstå som ett företag som tar allvarligt på kundkritik...

Denna typ av hantering tvingas fram av den lagstiftning vi har, som inte gör det förbjudet att smutskasta företag på nätet, och som jag tidigare sagt, ett företag kan aldrig vinna en tvist som offentliggörs på nätet utan att på alla punkter tillgodose den klagandes krav, och gärna krydda med lite bonusmutor för att få till ett eller flera inlägg av positiv karaktär från den som tidigare klagat på dem.

Det finns t.o.m företag som satt i system att leverera "felaktiga" varor för att sedan snabbt åtgärda sitt misstag, och krydda den fungerande varan med en liten bonus!
Det finns ingen marknadsföring som är så bra som den som en missnöjd kund som blir positivt överraskad över en exemplarsk hantering av en reklamation, eller ett garantiärende gör i sociala medier.

Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om vilken utveckling jag tror att smutskastning, kritik, reklam, marknadsföring o.s.v kommer att ta i sociala medier framöver, men jag stoppar här, och jag hoppas att ni som verkligen läser det jag skriver har förtroende för att jag med mina regler har en långsiktig plan på hur jag skall kunna hålla mina forum så objektiva och sakliga som möjligt även på lång sikt.

Jag vet att vissa inte alls förstår mina bevekelsegrunder, utan som joeychandlerson tror att jag skulle vara kompis, eller på något sätt skydda ÅF för att han annonserar i forumet, eller att allt jag gör med regelverket baseras på vad som kommer att ge mig större annonsintäkter framöver.

Jag är rätt säker på att alla som annonserar i mina forum kan gå i god för att jag aldrig ger dem några fördelar framför andra företag, det skulle ju vara helt förödande för mitt långsiktiga mål att bygga upp ett förtroende bland både besökare, medlemmar och annonsörer om jag började med den typen av ryggdunkande och smygfördelar för annonsörer.

Jag får i princip varje vecka olika förslag på samarbeten med olika annonserande företag, som vill starta olika typer av tjänster, eller att jag skall sälja deras produkter, och jag nekar alltid den typen av erbjudanden, för att jag med rak rygg skall kunna hävda mitt oberoende.
Sen är det upp till er läsare att avgöra om jag lyckas eller ej, och jag vet att det kan ta flera år innan jag övertygat även de som varit med från första början.

Jag gör mitt bästa för att mina forum, både nu och framöver, skall vara så sakliga, objektiva och oberoende som möjligt.
Sen har jag full förståelse för att det trots allt finns många som misstror mig, men det får jag leva med.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 08:59:43
Ett intressant ämne minst sagt.

Men jag greppar inte riktigt Rickard's syn på det hela vad det gäller "hissa och dissa".
Det måste ju i rimlighetens namn gå att skriva tex. att efter div. strul med 2-3 handlare har jag nu hittat "svenne's service" och dom hjälpte mig med att hitta det smutsiga bränslefiltret som dom andra inte gjorde så hatten av för "Svenne's service"

I detta fall är det tex. helt onödigt att hänga ut dom handlare som inte lyckades hitta det smutsiga bränslefiltret, det håller jag med om.

Men vänder man på steken så föreställer vi oss att nyetablerade "Meckar-Martin" vid 12 tillfällen återlämnat maskiner efter service med läckande oljefilter, för låg oljenivå, justering av ventilspel utan att lossa så mycket som en skruv osv.
Borde inte en sån hängas ut eller ska han få fortsätta sitt "okunniga" beteende som kan kosta stora mängder pengar.

Jag vill med dom här exemplen belysa vikten av att både hissa och dissa, det är som sagt Rickard som styr här och det torde vara på sin plats att räkna till 100 innan man skriver nått om en handlare, dels för att dämpa sin eufori över det numera rena bränslefiltret eller ilskan för sin rasade motor pga. ett läckande oljefilter.

Men att få bort åsikter om div. handlare lär nog Rickard få svårt med, man kan bara önska en lite "nyktrare" inställning av oss skribenter.

Vad det gäller förtal osv. så kan jag med god grund säga att det vore slöseri med statens finanser att ens överväga att som företag försöka få stopp på "förtal" på ett forum, jag kan även informera att om jag satte igång en hetsjakt mot en medlem och förtalade honom på alla sätt och vis så händer det absolut ingenting så länge jag inte bryter mot PUL.
Att Rickard hade bannat mig långt innan dess hör liksom inte till ämnet.
(jag grundar ovanstående på det otal polisanmälningar som jag och andra fått på oss)

Nåja, jag vill iaf. säga att jag tycker det är en synnerligen sansad debatt i det här ämnet till skillnad hur det skulle vara på "mitt" forum och det känns faktiskt riktigt upplyftande......

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 09:32:46
Som sagt, jag är ute efter det som är utstuderade "straff" som införs efter hot mot företag.
Typ, en ny medlem registrerar sig och skriver att hans motor skurit p.g.a. en ett fel gjort på en service, namnger företaget, och varnar andra för att ha med dem att göra.
Eller startar ett upprop för att få in så många negativa synpunkter som möjligt.

Den typen av hetsjakt vill jag inte ha på mina forum, dels för att det flörtar med mänsklighetens mer negativa sidor, som gjorde att vi för inte så länge sedan samlades på torget för att beskåda halshuggningar, och dels för att det är omöjligt att bevisa om anklagelserna är sanna eller ej.

Skulle "Onlyhenke" eller någon annan medlem som varit här länge, och som man har förtroende råka ut för något liknande så skulle jag nog inte redigera även om han nämnde företagets namn.
(Tror iofs inte att han skulle göra det, men bara som exempel)

Som sagt, det är missbruket jag vill ha möjlighet att stoppa, inte varje form av namnnämnande oavsett typ eller vem som inför inlägget.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 09:36:28
Där satt den klart och tydligt, varför skrev du inte så från början  ;)

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 09:43:47
Det är ju det jag skrivit hela tiden.

Sen kommer ju de som drabbas av mina redigeringar aldrig erkänna att det är utpressning, förtal eller sånt som just de håller på med, men nu vet ju i alla fall alla ni som läser varför jag gör det, när jag väl gör det, och bakgrunden till varför.

Ni kommer aldrig att få se en medlem som håller med mig efter att ha blivit redigerad, det är en sak som är säker.  ;)
Detta är också anledningen till att formuleringarna i regelverket kommer att se tuffare ut än vad de i praktiken kommer att vara, för att jag skall kunna hävda min rätt även när de som blivit redigerade vägrar erkänna att just de skulle ha orent mjöl i påsen. (Barnsligt, visst, men så funkar det)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 09:47:46
Visst skrev du det hela tiden, fast med väldigt många bokstäver och lite krångligare.

Mig kan du gärna få redigera om lusten faller på, så kan jag kompensations-redigera lite på mitt forum sen  ;)
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Hydro skrivet 21 januari 2011 kl. 11:14:51
Detta måste väl vara den tråd med flest superlånga inlägg?
...där dessutom nästan varenda ett blivit redigerat av den som själv gjort inlägget...

Så tydligen är detta ett hett ämne och så pass komplext att de som skrivit här själva kanske har ändrat lite sig i frågan.

Men som ägaren skrev och antydde, "all publicitet är bra publicitet" så diss-lista är sällan bra... dessutom finns det som sagt alltid två versioner som kan vara rätt.
(utom om jag blir drabbad så klart)

 
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 11:17:00
Jag har nog en släng av dyslexi, stavar mycket fel, det är därför mina inlägg är redigerade så ofta.  :-\
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 11:20:38
Själv redigerade jag nått stavfel och ordföljder......Att jag skulle vika ner min åsikt i ämnet finnes icke !

Den dagen som jag efter en del funderande skriver nått olämpligt får det redigeras av direktör'n utan tandgnissel från min sida.

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 21 januari 2011 kl. 17:37:19
Rickard Marklund:

Jag ämnar återigen ge mig in i leken då jag inte uppskattar att bli kallad utpressare och forumsmissbrukare och förstår även att du vill påskina att jag skulle vara någon sorts lögnare (här kan vi förresten se ett lysande exempel på utpressning och forumsmissbruk av dig själv Rickard. Du sitter och dömer i ditt eget forum. Du dömer med fördel till den parten med makt i fallet och du kallar den som blev utsatt för utpressare och forumsmissbrukare och lögnare)

Du förtalar mig med andra ord! Du sitter med makten och väljer att ge dig på den svagare i sammanhanget. Ja just ja.. Du tjänar ju mer pengar på det sättet ;)

Du glömmer bort att det är vi atv/quad-fantaster som köper maskiner och delar av dina annonsörer? Det gäller alltså att vara opartisk ifall du vill båda dina intressegrupper väl och därigenom visa att du går att lita på. Men du visar att du alltid dömer åt den som du är ekonomisk beroende av. Men lycka till att tjäna pengar när du pissar på dem som ger dina annonsörer pengar att annonsera i ditt forum.

Jag upprepar än en gång min historia med ÅF väldigt enkelt:

Jag köpte maskin av dem. Jag försäkrade mig om att ha garanti på den genom att utgå från "Worst case scenario" och frågade om han skulle ersätta den t.o.m ifall motorn gick sönder. Inga problem svarade ÅF. Detta avgjorde och jag köpte maskinen. När jag sedan vänder mig till honom och frågar om han vill ersätta en mycket billigare sak än en motor så nekas jag och möts av total ovilja istället.

Bakgrund: Jag hade ju också varit nära att förolyckas eller t.o.m dö i trafiken pga av den skadan jag ville ha åtgärdad på maskinen. Jag hade även min bror bakpå när detta hände och vi höll faktiskt på att göra en resa in i mötande trafik så därav var jag inte alltför nöjd. Jag blev chockad och rädd vid tanken på vad som kunnat hända om det jävla hjulet trillat av. Kunde ha blivit av med min bror också för den delen vilket inte heller är kul på någon skala i världen.  Så Rickard, kom inte och tala om för mig hur jag ska bete mig när jag vill ha en enkel reparation på garanti åtgärdad efter en sådan upplevelse. Tro mig... jag var MYCKET civiliserad i sammanhanget med tanke på omständigheterna!!!!!!!!!!!!!!!
När han sedan nekar en sådan enkel jävla skitsak och börjar snacka massa skit så jag tvingas sitta och maila med fanskapet så tappade jag allt förtroende för både personen och Återförsäljaren ifråga. Jag hade inte lust att åka (eller betala bensin och flyttskåp samt arrangera bil med dragkroks -lån) drygt 20mil enkel resa och mötas av en lismande råtta som står och nekar mig det som jag hade rätt till. Jag kommer från en plats där vi håller ord och inte polisanmäler eller anmäler varandra i första taget så det kändes inte som ett alternativ för mig. Hade ju även slösat nog med tid och energi så tyckte mig inte vilja lägga ned extra energi på att brottas med en myndighet som KO också. Hade jag åkt upp  och blivit nekad så hade det kunnat sluta ociviliserat. Inget som jag var sugen på för en sketen hubbs skull. Jag lade alltså istället helt civiliserat ut mailtrafiken så andra kunde slippa att bli satt i skiten efter att ha handlat dyr maskin hos din ryggdunkar-annonsörskompis.

Jag fattar ändå inte varför du skulle in och ge din affärspartner rätt fastän han har FEL i detta? Jag skrev ett enda negativt inlägg om din pengagås och cirkus 3 st andra skrev positivt om ÅF efter mitt inlägg. Helt lugnt för mig tänkte jag. De får pröva lyckan själv tänkte jag. Du menar nånstans i dina 2km långa bullshit-inlägg att de ÅF:ar som får negativ kritik får ännu mer kunder så varför skulle du ge dig på mig när din guldkalv fått så "fin" reklam" i dina ögon? Man behöver verkligen inte bli ovän med mig utan då måste man bete sig enormt illa mot mig, alltså attackera mig först. Då försvarar jag mig med allt jag har och ger mig aldrig. Ger mig aldrig på någon oprovocerat utan älskar och vill alla väl tills de flera gånger gjort mig eller andra illa. Är mer en kille som är lite för snäll och tar på mig för mycket av andras jobb och problem mellan varven.

Men skitsamma hur jag är, för det är inte jag som är i fokus här utan en ÅF som skiter i sin kund.

Så Rickard.. allt detta för en sketen lögnaktig typ som skiter i sina kunder ?

Är det verkligen värt att misskreditera mig trots att jag har rätt tycker du Rickard?

Har du verkligen bestämt dig till 100% att FEL ska vara rätt?

Bästa hälsningar,
Joe Hidén



Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 18:26:15
För de som vill är det fritt att läsa vad jag skrivit, och själv bilda sig en uppfattning om huruvida jag tagit ställning i sakfrågan eller ej.

Det enda jag vänder mig mot är att man använder sig av ett offentligt forum för att sätta press på en ÅF som av någon outgrundlig anledning anser sig vara så säker på sin sak att han hänvisar till konsumentvägledaren för att få en oberoende tolkning av vad som gäller i ett ärende som detta.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 18:58:45
Jag har ju varit aktiv i den här tråden och om man får ge min syn på saken utan att bli hängd.

Det jag uppfattar är följande :

*Nått hände.
*Det blev tjafs/olika åsikter.
*joeychandlerson löser sitt "fel" själv.
*joeychandlerson tycker handlaren är en tölp/annat ord.
*joeychandlerson kräver inget av handlaren utan säger bara sin åsikt.
*Andra tycker handlaren är jättebra.

Vad består problemet i egentligen så tillvida att det gäller forumet, det finns ingen vinning för joeychandlerson utan allt är bara en tråkig historia om vad en person upplevt.

Tillägg i ämnet.

Ett hedersord är inget jag skulle ta som garanti, överenskommelser skall nedtecknas, så enkelt är det.
Hade joeychandlerson visat upp ett mail där handlaren visst lovar sin garanti så tror jag nog att även Rickard sett annorlunda på saken.





Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 19:05:59
Efter att ha läst hela tråden uppfattar jag inte att ÅF vägrar reparera skadorna på garantin, hela bråket rör sig så vitt jag kan förstå om att ÅF vägrade LOVA reparation och ersättning för resa innan han fått se felen och bildat sig en egen uppfattning.

När jag läser mitt eget inlägg tidigare så ser jag en mening som kanske kan missuppfattas, som jag vill förtydliga:

Citera
Att istället för att ringa till konsumentvägledaren i ett sånt fall starta en tråd i detta forum för att utpressa fram en garantireparation, som du naturligvis hade rätt till, på dina villkor med betald transport o.s.v. är inget annat än utpressning, och ett missbruk av forumet, i vart fall som jag ser det.

Jag skriver alltså här att jag anser att du utan tvekan har rätt att få en garantireparation på dina fel. (av vem är fortfarande oklart, men troligen skulle Dealy fått stå för det ovasett vilken firma som åtgärdat felen)
Jag menar också att jag anser att det var fel av dig att inte ringa Kommunens konsumentvägledare för att få en oberoende tolkning om er tvist, som så vitt jag förstår rör sig om att ÅF ville se på felen innan han lovade reparera gratis.

Att generellt sett använda sig av ett forum för att sätta press på någon, privatperson, likväl som företag, anser jag vara förkastligt, och är inte något jag vill ha i mina forum.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: E4W skrivet 21 januari 2011 kl. 19:10:31
hela bråket rör sig så vitt jag kan förstå om att ÅF vägrade LOVA reparation och ersättning för resa innan han fått se felen och bildat sig en egen uppfattning.



Den biten har jag missat och ber om ursäkt för mitt trams.
För mig en kristallklar rättighet för en ÅF att få ta sig en titt.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 19:15:46
Ja, men även här är det egentligen omöjligt att veta vad som stämmer med verkligheten, det enda vi med säkerhet vet är att det skurit sig på något plan mellan ÅF och kund, och jag vill inte att den typen av tvister skall lösas genom att kunderna hänger ut företagen i detta forum.
Kommunens konsumentvägledare är kanon för att lösa denna typ av tvister, behövs som regel bara ett par telefonsamtal så är allt utrett och klart.

Med tanke på joey:s utfall mot mig är det ju inte svårt att tänka sig att han "skarvat" en aning när han skrivit vad som sagts mellan han och ÅF också...

På samma sätt litar jag aldrig på ÅF som kontaktar mig via Telefon eller mail, jag säger alltid åt dem att jag förstår deras situation, men att jag omöjligt kan avgöra om det är kunden eller företaget som ljuger. (de brukar först bli tysta, sen efter några sekunder inser dom att jag har rätt)

Själva grunden i min uppfattning när det gäller "smutskastning" av olika slag är att det är något ociviliserat och otrevligt som jag helt enkelt anser att forumet klarar sig bättre utan.

Dock, och detta erkänner jag utan omsvep, är det inte omöjligt att jag själv skulle vilja sabba för ett företag som på ett allvarligt sätt misshandlar mig som kund i t.ex. i ett garantiärende.

Och då är det ju bra att Rejta, Reco, Eniro, Prisjakt m.fl sajter uppmuntrar denna typ av uttryck.

Det enda jag vill ha sagt med denna debatt är att jag har bestämt mig för vad jag vill att mina forum skall innehålla, och det är inte den typen av tvister.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: serpent skrivet 21 januari 2011 kl. 19:36:04
Utan att vara insatt i ärendet tycker jag att ARN (som ÅF föreslagit om jag förstod det rätt) känns som en lösning. Då får man ju in den där oberoende parten.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 21:32:18
Tror det hade räckt med Kommunens konsumentvägledare, de kan ju alla regler om vilka rättigheter olika parter har i denna typ av tvist.
Om sen någon av parterna inte finner sig i det konsumenvägledaren kommer fram till så är nästa steg ARN.

Jag tror aldrig att denna tvist hade gått så långt.
Min bild av det hela är att båda parter bara ville lösa problemen, och på ett sätt som de båda ansåg vara enligt regelverket.
Att de inte kunde enas om regelverket var alltså själva tvistefrågan, och sedan offentliggjordes hela baletten på forumet.

Men än en gång, det är bara den bild jag fått av det som skrivits i forumet, och det som skrivits kommer bara från den ena parten, så vitt jag vet har inte den adra parten uttalat sig alls.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: CALLAHAN skrivet 21 januari 2011 kl. 21:53:37
Jag skrev ju att om man blir lurad så ska det komma fram.

Jag förstår ditt synsätt, man vill ju varna andra och att varna andra är ju bra.

Däremot finns det ett problem där, om du känner dig lurad så gör du ju det, men det betyer inte nödvändigtvis att din åf gjort fel så denne måste hängas ut "på en gång".

Sen står jag fast vid att företaget som beter sig illa och blir uthängt då o då lever längre än det företag som sköter sig i det tysta.

Det kom upp rätt många för mig nya åf:ar i den tråden jag pratade om, dom fick fin värdefull reklam där, sådant förtjänar inte företag som inte sköter sig.

Spelar ingen roll hur rent mjöl du har i påsen om ingen ser påsen.
Det tar tid att sprida positiv kritik och det kostar flis, negativ kritik är gratis.

Vet inte om du förstår mig bättre nu  :)

Tack för ordet, jag har sagt hur jag ser på saken :sunny:

Ps: tack förresten  :D

Har en polare som har en reklam firma som säger att all uppmärksamhet oavsett om det är dålig eller bra är reklam i slut ändan!
Så det är ju lite som du säger där.
Sen finns det inte en enda firma som har 100% nöjda kunder.

Idagens samhälle så blir man ju lurad varje dag så, och det finns tyvärr ingen heder kvar heller.
Har börjat tappa allt förtroende för folk.
Så jag förstår att ÅF själv ville se på felet innan han gav ett besked.
Inte bara ÅF som luras i dagsläget.

Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 21 januari 2011 kl. 22:45:07
Citera
Idagens samhälle så blir man ju lurad varje dag så, och det finns tyvärr ingen heder kvar heller.
Har börjat tappa allt förtroende för folk.

Det är väl lite av kärnan i varför jag har de regler jag har för detta, varken kunder eller återförsäljare går lita på, och då tycker jag inte att någondera skall få nämna namn och kritisera varandra offentligt.

För de flesta är det självklart att man inte får hänga ut en privatperson på nätet, med namn, bild och beskyllningar.

Men när det gäller företag/återförsäljare skall det tydligen enligt rätt många vara helt OK.  :hmmm:
För mig är även företagare människor, som mår lika illa som en privatperson av att smutskastas offentligt.

OBS! Detta inlägg har inget med de företag eller privatpersoner som är inblandade tidigare i tråden att göra, utan är mer en generell kommentar om varför det behövs regler som styr upp denna typ av frågor.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 23 januari 2011 kl. 21:49:15
Rickard Marklunds ord är alltid rödmarkerade i hela inlägget Tyvärr är det inte förbjudet för privatpersoner att smutskasta och utpressa företag på nätet utan det är upp till mig som ansvarig för forumet att avgöra var gränsen går.

I denna tråd anser jag att det definitivt har gått över gränsen för vad jag normalt tillåter när det gäller enskilda företag, både i fallet "Säter" och i fallet "lossnad hubb", och jag skulle vilja antingen radera hela ämnet, eller redigera bort de specifika namnen, för att föra in diskussionen på en mer ge

Du anlägger i ditt första inlägg direkt tonen där du anklagar mig för utpressning och förtal gentemot ÅF. Du nämner dock aldrig att jag aldrig försökte utpressa ÅF till att ersätta min skada utan att jag endast återgav vår mailtrafik.

Du lyckas endast med att förtala mig då du kallar mig för utpressare men du lyckas inte med ditt uppsåt att bevisa att jag skulle vara en utpressare. Det är fan så mkt värre att förtala en privatperson än en ÅF då du som ÅF är i maktposition. När du är en privatperson/konsument så är du i en mer sårbar position då du är i beroendeställning gentemot din ÅF huruvida han kommer att hjälpa dig ifall din maskin går i sönder. I mitt fall så var jag en student som satsade alla mina pengar på en dyr maskin och när den gick sönder så innebar det mycket huvudvärk för mig då min budget inte täckte oförutsedda skador. I mitt fall var maskinen pedantskött och servad på firma enligt bok.

Med facit i hand så vet de flesta erfarna quad/atvåkare att du ska efterdra dina hubbar och främst dina bakre hjulhubbar med jämna mellanrum. Men för en newbie som jag var på den tiden så fanns ej den kunskapen. Och fanns den så trodde jag säkert att hjulen skulle sitta fast längre än runt vid de ca 70mil som vänstra bakhjulshubben ville separera sig från bakaxeln och sända mig och min bror i infusionsartad bana rakt mot mötande trafik på 70-sträcka.

Min gissning i efterhand och med facit i hand tyder på att den käre ÅF inte efterdragit hjulhubbarna när han vid 32mil tog den maskin i besittning som jag senare köpte. Det satt nämligen hjulbult-spacers på den när jag köpte den och när man monterar detta på en ny maskin så kan jag väl tänka mig att hjulhubbarna behöver efterdras runt de första 30milen. Detta skulle alltså ha gjorts av den gode ÅF innan han säljer den till en glad galosch (mig) som är lyckligt ovetande om sådana saker.

Att ÅF inte gjorde det medförde alltså livsfara för två personer och han skulle ha hostat upp en hubb så fort att den skulle ha materialiserats inför mina ögon sekunden efter att jag bad om den. Om han så hade varit tvungen att föda fram den ur sin bak så skulle jag ha haft den illa kvickt! Han skulle inte ha börjat tjafsa om att jag skulle lägga ut nästan 1000lappen på att han skulle få konstatera att bakhubben var helt lealös och hängde o slängde på bakaxeln. Hade jag ett flertal tillfällen bett om ditten och datten så hade det varit förståeligt att han ville ha en garanti på sanningshalten i mitt påstående men detta var första gången som vi hördes efter försäljningen (där han som sagt t.o.m lovade en garanti på motorn innan köpet OCH man ska fan inte behöva skriftligt på allt utan det ska fan finnas heder i de ord man dryftar när man lovar en annan människa något. Jag HATAR detta jävla blåsar-samhälle som vi lever i och jag är jävligt noga med att inte lova andra människor sådant som jag inte kan hålla.). Och istället för att jävlas så hade han kunnat sända en hubb så hade jag kunnat byta den själv (skrev kanske i mailet till honom att bakaxeln behövde bytas men det var också i okunskap men inte lögn. Jag trodde helt enkelt att den var "körd" då den var täckt i skitigt aluspån från hubben. Jag ville inte röra nånting på maskinen så tvättade eller blåste inte rent axeln så splinesen visade att de var oskadade. Visste inte heller att bakaxeln var av ett annat gods så att de oftast klarar sig oskadda i sådana här fall. MEN det visste ÅF och hade han tagit sig tiden att försöka hjälpa mig så hade han säkert kommit på att bakaxeln var oskadd och att det enda han behövde sända var en ny hubb. Jag brukar i sådana fall som någon vill ha något av mig direkt ge dom det dom vill ha ifall det är av rimligt värde. Om de sedan kommer till mig en andra ggn och vill ha något så krävs det mer av dem att visa att de har rätt till att få det som de vill ha. Det är ett enkelt och bra sätt att testa ärligheten hos folk. Kan de inte bevisa sin "rätt" när de vill ha något en andra ggn så har de troligen utnyttjat mig första gången de bad om något. Driver ju företag själv så vet hur det funkar ;) Jag är inte rädd för att hamna på något forum för jag vet att jag har rent mjöl i påsen och kan bemöta eventuell kritik med gott samvete.

Jag ska bjuda in ÅF motor när jag skrivit detta inlägg klart. Då kan han bemöta detta själv. Kunde ha bjudit in honom tidigare men blev så jävla sne när du Rickard dömde till hans fördel direkt och började förtala mig. För mig är ÅF rättslös för man blåser inte folk på det sättet som du gjort mot mig. Speciellt inte som jag och min bror hållit på att stryka med pga av ditt slarv och att jag fick må jävligt dåligt pga av att jag inte var i den ekonomiska balans för att känna att jag kunde lösa problemet som du skapade och som du bara sket i när jag kontaktade dig. Kände kanske på mig att du var en blåsartyp och därför tog jag kontakten via mail så det skulle finnas på pränt.

Här får du (ÅF) lite mer att bemöta. Jag fick nämligen hjälp direkt av en schysst kille här på forumet som hjälpte mig att förmedla kontakten direkt med Dealy. Där fick jag reda på att Dealy avbrytit sitt samarbete med dig pga av du tydligen inte skötte dig så bra. Stämmer det?? Och vad säger du om det Rico M? Du som verkade så säker på att jag ljuger? Det kanske ändrar något när en stor aktör som Dealy tog mig under sina vingar och ordnade med både ny hubb och en firma som utförde reparationen åt mig? De trodde iaf på mig. Men att en svag figur som du Rickard som bara misstror dina forumsanvändare inte tror på mig rör mig inte i ryggen. Däremot att du försöker svartmåla mig på mitt eget forum där jag fått goda vänner och försökt hjälpa alla så gott jag kan.

Jävligt svagt av dig Rickard!!

Om du med hårdare modereringa menar att jag inte vill ha mobbing, förtal, smutskastning och utpressning i de forum jag driver så stämmer det bra, även om det inte har med reklamintäkterna att göra, dock anser jag inte att det krävs särsklit mycket moderering för att upprätthålla en bra standard, det viktiga är reglerna, och att användarna då och då (som nu) informeras om var jag som moderator anser att gränsen går för vad som är acceptabelt.


Skulle "Onlyhenke" eller någon annan medlem som varit här länge, och som man har förtroende råka ut för något liknande så skulle jag nog inte redigera även om han nämnde företagets namn.
(Tror iofs inte att han skulle göra det, men bara som exempel)

Ja du har ju varit jävligt bra på att stävja "Dinli-mobbingen" som jag försökt få dig att ta itu med. Men det har du sett genom fingrarna med. Antagligen för att du anser oss som kör billigare maskin för "svagare" och därav i lite allmännt behov att "sättas på plats" av förare som kör dyrare maskiner och tycker sig ha rätten att sparka på den med billigare maskin för att vi vågar kalla oss quad-åkare samt råka vara ganska nöjda med våra maskiner. Jag har många gånger skrivit att vi alla har samma intressen (både vi med billigare maskin och du med dyrare). Men ända blåser detta fantastiskt löjliga hat upp titt som tätt och nån ny tomte börjar mobba oss som kör Dinli. Kulmen var ett gäng fittor som kallade sig "Flexbert" som fanns innan "Profit-Rickard" Marklund köpte detta forum i syfte att tjäna pengar på oss forumsanvändare. Denna förra ägaren sket också i detta så det är ingen nyhet att ni är svaga och orättvisa ni som äger forumet.

Så att jag är en nyreggad lycksökare som endast reggat mig för att sabba dina inkomster kanske också föll litegrann där Rickard? Jag fanns nämligen här t.o.m innan din profithunger drog dig hit min käre lelle osnytne pöjkvasker där ;)

Att Onlyhenke skulle ha rätt att säga sin mening om ett blåsarföretag men inte jag är ju skrattretande. Inte för att Onlyhenke inte är trovärdig för det är han till fullo. Men dels för att du och Henke bor i samma geografiska område och dels för att jag och Henke har ungefär samma antalet inlägg. Du är alltså en orättvis svågerpolitiker Rickard? Eller vad gör att Henke är trovärdig och inte jag? Hade du och jag bott nära varandra Rickard och vi hade träffats (som jag jan anta att du och Henke gjort). Då hade du litat på mig också. Nu kan inte alla ha turen att bo i din närhet Rickard och det betyder att 90% av oss andra här på forumet inte har rätt att varna andra för oseriösa firmor. Det är diskriminering på hög nivå Rickard! Sen undrar jag hur du tänker ang att ha varit medlem länge på forumet och då ha rätten att uttrycka sina åsikter som du är inne på. Hur många år och hur många inlägg ska man ha skrivit Rickard? Det behövs inget geni för att inse att ditt resonemang är lika vattentätt som en tesil eller ett durkslag eller..  ja du som läser kan komma på nåt valfritt som inte håller vätska från att rinna ut ()p Är du dum Rickard? Eller får du det bara att verka så för att du ska imponera senare när du mirakulöst drar fram ditt mensa-intyg ur din egen bak som trollkarl drar en kanin ur en hatt??

Med tanke på joey:s utfall mot mig är det ju inte svårt att tänka sig att han "skarvat" en aning när han skrivit vad som sagts mellan han och ÅF också...

Jasså har jag "huggit efter husse" menar du? Det är inte så att jag agerat i självförsvar efter att du som i egenskap av forumsägare missbrukat din position och förtalat en forumsanvändare som råkat kritisera en av dina inkomstbringande annonsörer? Detta tålde inte du pga att jag är en etablerad användare som folk gillar härinne och att det kanske skulle ha medfört att din annonsör drar sig tillbaka till sin håla och lägger pengarna på blocket istället där han spenderar dem annars? Då skulle du lite lätt och ledigt förtala, förringa och "vingklippa" mig så att mina ord inte skulle räknas? Så där lite lätt och ledigt som du gör när du släpper en brak-skit.. eller en "brack-skit" i ditt fall då höhö :lol:

Hur tycker du att det funkat hittills? Är du nöjd med ditt jobb? Tror du att du tjänat ihop nog med negativ publicitet runt dig och din blåsar-kumpan ännu?

Hoppas innerligt att du tar dig tid med ännu ett 2km bullshit-inlägg och försöker svara på allt så ska jag bemöta dig med samma värdighet som du visat mig från första stund ()p ()p

Rickard Marklunds Atv-forum där din röst inte blir hörd, där förtrycket frodas och där du får ge kritik förutom att han då kanske försöker göra dig till ett lik (alltså kanske inte bokstavligt talat men du hajjar hoppas jag *blink blink* )

Men vem behöver yttrandefrihet - right??  ;D ;D ;D



Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 23 januari 2011 kl. 23:53:14
Jag står för att det är utpressning när man publicerar kopior på e-postkonversation i ett garantiärende för att få sin vilja igenom.

Jag har aldrig ifrågasatt din rätt att få den reparerad, eller att du på något sätt misskött din fyrhjuling.

Jag har aldrig skrivit att ÅF hade rätt i något alls, utom när han gav dig rådet att kontakta konsumentvägledaren.

Jag har uttryckligen skrivit att du utan tvekan hade rätt att få felen fixade på garantin.

Jag har inte redigerat dina inlägg, på samma sätt som jag skriver att jag antagligen inte skulle redigera kritik som "Onlyhenke" skulle skriva, så jag har inte behandlat dig på ett sätt som du påstår att jag gjort.

För de som orkar läsa allt som skrivits i denna tråd torde det framstå klart att du misstolkar/missförstår/överreagerar å det grövsta.

Mitt resonemang om att offentliggöra tvister i ett forum för att sätta press på olika företag har hela tiden varit generella, och inte specifikt för ditt agerande i forumet, även om du tydligen tolkat det som ett påhopp på dig.
Det kan jag dock tyvärr inte påverka, om folk läser det jag skriver som fan läser bibeln så är det otroligt svårt att bemöta kritiken på ett sakligt sätt.

Att du som företagare tror dig ha ryggen fri för att du alltid sköter dig perfekt hjälper ju inte dig den dagen en eller flera personer bestämmer sig för att smutskasta dig offentligt, eller hur?
Och det är detta jag vill ha regler för, alltså regler för ryktesspridning, smutskastning, förtal och utpressning av företag.
Skall man komma med den typen av inlägg i forumet så skall det kunna länkas till källkontrollerade fakta, t.ex. tidningsartiklar, domslut, konkursbeslut eller liknande fakta som styrker det man påstår i ärenden som riskerar ge företag dålig publicitet.

När det gäller "Dinlimobbingen" så anser jag inte att det varit så farligt som du vill få det att framstå som, och jag tror att vare sig du eller någon annan vill att jag skall vara inne och peta i en mängd inlägg bara för att någon varit lite spydig eller ironisk, eller helt enkelt har en uppfattning som du inte delar.
Jag har verkligen tagit dina klagomål gällande Dinlimobbingen på allvar, men gjort en annan bedömning än dig vad gäller allvarlighetsgraden i denna fråga.

Du är tydligen mycket uppretad för att jag redigerat dina inlägg, trots att jag inte gjort det.  ???

Hur skulle det se ut om jag verkligen redigerade dina inlägg, det kan man fråga sig :hmmm:

Om ÅF vill bemöta dina inlägg är det OK för mig.

Anser du att det finns viktiga frågor som jag inte besvarat eller kommenterat så framför dem gärna igen så vi får reda ut detta en gång för alla.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 24 januari 2011 kl. 20:48:59
Så, nu har jag editerat bort ÅF:s namn.
Smutskastningen mot mig kan gärna stå kvar, det har jag inget problem med alls, och jag tror allvarligt talat inte att det är så många som tar det på allvar heller.

Som jag skrivit tidigare, när det gäller de regler jag har för mina forum så finns det en liten klick medlemmar som inte alls accepterar dem, det är jag fullt medveten om, men mitt mål är inte att göra alla nöjda (det går inte), utan så många som möjligt - och jag tror att de allra flesta vill ha ett forum där medlemmarna är så sakliga och objektiva som möjligt, utan en massa personangrepp och beskyllningar hit och dit, både när det gäller andra medlemmar, och när det gäller företag.

Har man problem med sin verkstad tycker jag att man kan framföra vilka problemen är, och att vi tillsammans sedan hjälper varann med möjliga lösningar, utan att hänga ut företagen, fixar vi det har vi kommit långt utan att för den sakens skull behöva hänga ut enskilda aktörer på ett sätt som kan skada deras verksamhet.

Och som sagt, jag avgör i varje enskilt fall om jag anser att någon gått för långt.
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Hydro skrivet 24 januari 2011 kl. 20:55:23
...jag tror allvarligt talat inte att det är så många som...

...ens orkar läsa dessa kilometerlånga inlägg!  ()p
 
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: Grönis skrivet 25 januari 2011 kl. 06:57:40
...jag tror allvarligt talat inte att det är så många som...

...ens orkar läsa dessa kilometerlånga inlägg!  ()p
 


där tror jag Hydro slog huvet på spiken :D
Titel: SV: ALDRIG MER!!!!!
Skrivet av: AtvNerd skrivet 25 januari 2011 kl. 09:17:39
...jag tror allvarligt talat inte att det är så många som...

...ens orkar läsa dessa kilometerlånga inlägg!  ()p
 
Ha ha ha precis!