ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: ValleMartin skrivet 1 mars 2023 kl. 10:01:58

Titel: Bashan 200 startar inte
Skrivet av: ValleMartin skrivet 1 mars 2023 kl. 10:01:58
Hej!
Hoppas någon kan läsa min redogörelse nedan för jag skulle verkligen behöva lite tips på vad jag skall göra härnäst. Jag hjälper sonen att få igång en Bashan 200 badboy. Den bara vägrar starta. Nedan är saker vi har gjort men den vill ändå inte starta-
-Vi har kompression
-Vi har gnista
-Vi har gjort rent förgasaren med ultraljudstvätt och vi har bensin i koppen. Har lite svårt att lista ut exakt vilken nivå av bränsle vi skall ha i koppen men det känns som vi ligger på en bra nivå. Den flödar inte över.
-Vi har köpt ett riktigt bra batteri också AGM.
-Startgas hjälper inte.
-Startmotorn funkar och drar runt för det kommer luft ut när tändstiftet är borta.
-Vi har bytt olja också till ny riktigt bra olja.'
-Jag har ett nytt tändstift också av samma modell som satt där förut.


Vad ska vi kolla härnäst? har ju läst lite om startrelä, tändspole, cdi box, svänghjul.
Supertacksam för hjälp
mvh
Martin
Titel: SV: Bashan 200 startar inte
Skrivet av: GeFeldz skrivet 1 mars 2023 kl. 10:16:48
Med komp, gnista och ren förgasare borde den ju åtminstone hosta till.
Jag skulle misstänka att "kilen" / den lilla metallbiten som håller svänghjulet på rätt plats på axeln kan ha gått sönder så att tändningen är helt fel.
Innan du kollar det, har du provat ge den startgas för att se om den inte får bränsle? Startgas genom förgasaren eller en liten "sup" ren bensin i tändstiftshålet, om den tänder till eller startar tillfälligt så är det nå't fel med bränsletillförseln.
Jag har ingen aning om Bashan har bränslepump och/eller vacuumstyrd bränslekran, men om bränslekranen har ett läge "PRI" (prime) skulle jag dra på det läget, för då rinner det bränsle ner till förgasaren och fyller den oavsett om det finns vacuum vid kranen eller inte. Du säger att det finns bränsle i gasaren, så det känns ju inte troligt.

Som sagt, tillför nå'n sorts bränsle per omväg och dra på starten bara för att kolla om det är nå't med förgasaren. Även med ultraljudstvätt så måste man skruva ur munstyckena för att få rent, är det stopp där så får den inte bränsle.
Titel: SV: Bashan 200 startar inte
Skrivet av: ValleMartin skrivet 1 mars 2023 kl. 11:11:35
Tack så jätte mkt för bra svar. Jag gjorde rent alla munstyckena och bytte flöte och flottörkuddar (eller vad det heter) också och bensinen rinner ner fint i koppen och den sluter tätt och flödar inte över.

Ska ta och kolla svänghjulet. Se min bild, kan du beskriva för mig var jag skall öppna upp för att kolla svänghjulet? Tack.

Ska testa med den lilla supen bränsle och se om den tänder till.

En fråga till också om bränslenålen. Först sänkte jag ner nålen med brickan och på den så satte jag en liten v formad sprint i botten och sen ner med fjädern och skruva fast locket. Det som sker när jag tittar in i förgasaren när jag gasar är att den cylinderföremålet höjs upp och ner i förgasaren. Jag tänker att detta är rätt låter det så för dig också?