ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Shineray => Ämnet startat av: kasken skrivet 31 oktober 2011 kl. 09:05:08

Titel: kvalité / hållbarhet
Skrivet av: kasken skrivet 31 oktober 2011 kl. 09:05:08
Hur är kvalitén / hållbarheten hos detta märke ?

Förstår givetvis att det beror på hur man kör, jag kommer använda min till att pendla i stan ca 1,5 mil om dagen.

Vad är märkets svaga punkter / vad har ni haft problem med ?   :djump:
Titel: SV: kvalité / hållbarhet
Skrivet av: Pv544 skrivet 31 oktober 2011 kl. 09:38:42
Hade du tänkt köra året runt?

Tror vissa har haft problem med inställning av förgasaren redan på sommaren, så du kan kanske åka på att byta munstycken för att få den att vilja gå bra på vintern. Men det är inget speciellt för just dessa maskiner, utan även en del andra kan behöva lite justering.

Även batteriet brukar kunna vara en svag länk, och när det blir kallt så går det tungt att starta. Så ett friskt batteri och ett bra startrelä kan också hamna på önskelistan.

Sen är väl däcken inte särskilt bra, och ska du åka på vintern blir dom ännu hårdare och halare. Men det går väl också att byta ut.

Om jag skulle åka hjuling till och från jobbet så hade jag satsat på en maskin med fotbaljor och bra skärmar. Så du slipper bli lortig bara det är lite blött ute.
Och gärna en maskin med kick eller dragstart också, så det finns som reserv ifall elstarten krånglar.

Aha..... Tänkte länka till en liknande tråd, men såg nu att det var du som frågade där med. http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=38765.0

Just Shineray tror jag är ett av dom bättre märkena av dom där 2-250cc kinesmaskinerna. Men det kan nog skilja mycket mellan olika årsmodeller och även mellan olika maskiner. Jämnhet i kvalitet och kvalitetskontroll är inget som dom bygger för detta priset. Plus att dom har fler måndagar i Kina...  ()p

Titel: SV: kvalité / hållbarhet
Skrivet av: Örebro skrivet 25 november 2011 kl. 11:33:28
Hej hej.... Har en shineray 200cc -10

Fungerar riktigt bra, har kört en hel del skog och grusgropar mm och den har hållet mycket bättre än jag trodde.
Har pendlat till jobbet ett par veckor nu och det fungerar fint fint! Har bytt däck eftersom original däcken är skit... Sen lite annat smått och gott... Men det är mest för öka effekt och fart.

Kör ca 3-4mil dagligen och det fungerar bra och den är snål vad gäller soppa...  Bara rätt kläder efter väder :-)

Men en sak som är bra oavsett vilken Kina puff man väljer är att Börja byta ut alla muttrar till låsmuttrar eller använda loctite...  Man kommer på oändligt med grejer så småningom som man vill göra... Men man får en helt ok hoj för pengarna!!!

Sen finns det såklart bra och dåliga ex... Men det finns de av alla märken...

Lycka till!!


Skruv dubb + vinter och is = rysligt roligt!