ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kazuma/Viarelli/Titan => Ämnet startat av: Busan skrivet 2 februari 2010 kl. 18:40:21

Titel: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: Busan skrivet 2 februari 2010 kl. 18:40:21
Undrar bara om den är prisvärd,har hittat en för 42000.Svårt med reservdelar kanske??,är väl en kines..
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: atv-ola skrivet 4 februari 2010 kl. 21:10:45
Jag kan bara svara för mig själv och jag är nöjd med min. Den har gjort det jag förväntade mig och mer där till. Men det är klart att en del saker gått sönder (nån bult, plast) men det är mest mitt omilda körsätt..

Reservdelar finns att tillgå på 4wheelsweden. Dom lär ha det mesta.

Ett minus är att om man vill modifiera den lite så måste man göra det mesta själv. Finns inte färdiga snorkelkit, kopplings kit osv.
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: Jörlö skrivet 5 februari 2010 kl. 20:58:47
Har man inte så höga förväntningar så är den helt ok. Kvalitén är väl inte den högsta.Det mesta ser tillyxat ut om du förstår vad jag menar. Jag har bytigt en hel del saker men motorn går djävligt bra.
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: joff skrivet 6 februari 2010 kl. 14:39:39
hmmm för 42 000 kr får du en beggad kymco mxu 500 svart 2007

- hasplåt
- orginaldäck på plåtfälg
- dåligt batteri men nytt frpn jula följer med
- mjuk packväska
- ca 500 mil
garanti till augusti 2010 OM man lämnar in den på 500 mila service.
kända defekter, fot plasten kantstötta, dragsnöret så har fjädern rostat sönder

för ett tillägg får man även snygga ss fälgar med sprillans nya maxxis bighorn däck rullar in o ut från garaget typ

bara ett tips

Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: Duro skrivet 7 februari 2010 kl. 10:21:48
Kazuma prisvärd? Om du menar Jaggan 500 så är väl priset acceptabelt, men då borde plogblad ingå. Andra har svinaktiga priser trots nästan identisk byggnation.
Är den helt ny så se till att alla delar medlevereras. Där kan det brista med en del smådetaljer, typ speglar, justerskruv vid gasreglage/tumgasen mm.
Samt en vettig manual.
Köpte min,helt ny för 35 papp plus plogblad sgs nytt 3 papp.
Har plogat hela vintern hittills utan problem t.o.m utan snökedjor.

Har gått kanon o stark som fan. Snart dags att kontrolldra alla bultförband då vibrationer inte går att undvika på denna typ av maskin.
Lycka till
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: *Anton* skrivet 7 februari 2010 kl. 10:59:18
Det beror mycket på VAR du ska köra med den, men jag tycker det är en grymt prisvärd maskin för dom pengarna.  Tänk även att liknande maskiner (cf moto 500, Goes 520) har fyrhjulsdrift, difflock, 500cc mm som även kazuman har!  Men dom maskinerna kostar 50 000 - 60 000:-

Sen om man ser att man måste köpa nya fotbaljor till cf moto o goes 520 nån gång för dom går sönder väldigt lätt så e det 1000:- varje gång det händer. Kazumans fotbaljor sitter dock mycket mer skyddade än på cf moto o goesen, därför går dom mycket sällan sönder (jag har inte spräckt eller kört sönder nån än o jag hasar mig över stockar o allt)


Kazumans variator fungerar nå enormt mycket bättre än Cf motos o goesens oxå för cfens variator måste varva rätt mycket innan den åker iväg. Kazuman åker dock iväg nästan direkt.

Tillgången på reservdelar är väl hyffsad för att va ett så pass litet märke ändå. Om man jämför med Cfmoto o Goesen som har Atv Sweden som importör av maskiner o reservdelar så är det relativt svårt o få tag på reservdelar då inga större företag tar in reservdelar. Det e nog bara www.tmsmotor.se (trendimport) och sen den som Ola nämde (4wheelsweden)

O ja, kazuman är en Kina maskin   ;)

O min jämförelse mellan Kazuman, Cf moto o Goes är inte för att klanka ner på dom maskinerna för dom alla tre är riktigt prisvärda maskiner men jag skulle nog ändå inte välja en Cf moto eller Goes framför en Kazuma för dom e 15 000:- dyrare.

//Anton
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: simonarvestrand skrivet 9 februari 2010 kl. 10:39:16
Jag kan inte säga så mycke om kazuma men ta ett kik på Cf's nya 500 dom har gjort en "snik"variant till ett riktigt bra pris . vet inte hur bra dom är men är själv lite sugen på en sån.
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: *Anton* skrivet 9 februari 2010 kl. 19:13:50
"Black Edition" menar du. Den har svarta plåtfälgar och saknar ryggstöd och vinsch.   Dock säljer vissa ÅF den med vinsch.

Därför e Kazuma med vinsch o Alufälgar mer prisvärd enligt mig  ;)

//Anton
Titel: SV: Kazuma..är den prisvärd?
Skrivet av: Busan skrivet 9 februari 2010 kl. 19:36:14
Okej..tackar för en massa bra svar! Har riktigt svårt att bestämma mig vad jag ska köpa men mitten på nästa vecka hoppas jag att det ska vara klart! Ska titta på en Dinli 700 på lördag.