ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Sym => Ämnet startat av: Extenzia skrivet 22 juli 2013 kl. 00:30:30

Titel: Ny ägare av en Sym Track Runner 200
Skrivet av: Extenzia skrivet 22 juli 2013 kl. 00:30:30
Hej! Jag är en ny ägare av en Sym Track Runner 200 -2005!

Riktigt nöjd med den, fick den väldigt väldigt billigt av en granne, som jag är rätt bra vän med ;) Fick den för 3000:-! Helt sjukt! Dock är variatorn bränd på den, Det är sjukt svårt att hålla sig ifrån att köra nu! Ska nog iväg här nåndag till Sam's motor o köpa en ny, mailade dem o frågade, o de kan beställa in! ;)

Tänkte kolla om ni har några tips om vad jag kan göra med den, i styling väg o om det finns något som höjer effekten lite?

Sen vad de ska va för stift på den o så? Sitter sportluft på den nu, tror dock inte han bestyckat om förgasarn. Har original luftburken kvar.

Sen vad de ska va för olja? är 10w/40 i den nu, Mineral. O lite allmänna service saker! ;)
Ni som kan lite om denhär maskinen får gärna hjälpa mig! Har ett Exide Bike 12v 14ah batteri i den nu! Nyköpt! Då det gamla batteriet var kört, så fick den gå med ett bilbatteri på lastgallret!  ;)  Kör på 95 bensin också, Är det nån märkbar skillnad på den o 98?
Titel: Lite styling!
Skrivet av: Extenzia skrivet 23 juli 2013 kl. 01:29:18
Stylat lite! drog lite fint med däckpenna o lackade stötfångarn , kåpan till radiatorn och plasten till lastgallret högblank svart! Ska förmodligen lacka de silvriga kåporna svart också! för o få en större helhet!
Titel: SV: Ny ägare av en Sym Track Runner 200
Skrivet av: Pv544 skrivet 23 juli 2013 kl. 09:32:38
Välkommen och grattis till din nya maskin, verkar som en trevlig maskin.

Tror inte det finns så mycket extra effekt att hämta, brukar vara avgas, luftfilter och bestyckning som man alltid kan göra. Dock ger det sällan jättestor skillnad jämfört med pengarna man får lägga ut.
Eftersom du redan har sportluftfilter så bör man kanske bestycka upp förgasaren så den inte går för magert. Kolla hur tändstiftet ser ut för att kolla, där ser du om den går för snålt.

Man kan ibland också greja lite mer variatorn för att ändra karaktären på maskinen. Typ hårdare fjäder i sekundären eller ta ur/byta vikter i primären.
Kan man få den att varva lite mer innan den börjar driva så upplevs den som piggare.