ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Arctic Cat => Ämnet startat av: ArcticCat78 skrivet 11 oktober 2010 kl. 10:54:29

Titel: Kylvätska?
Skrivet av: ArcticCat78 skrivet 11 oktober 2010 kl. 10:54:29
Har precis köpt en Arctic cat Panther 700 EFI H1 och ska till att byta oljor och fylla på vätskor. När det gäller kylvätskan,, Hur mycket ska man fylla i? Det står inget i instruktionsboken om hur nivån ska ligga. Ska det vara vätska ända upp till locket eller vad?  :hmmm:

Titel: SV: Kylvätska?
Skrivet av: skalpoppis skrivet 6 februari 2011 kl. 10:11:35
Jag hittade inget heller så jag fylde på ända upp till locket och det har funkat fint för mig. Har kört 50 mil. blir det övertryck så skjuter det vell bara ut det som är förmycket.. :)
Titel: SV: Kylvätska?
Skrivet av: Oskar P skrivet 6 februari 2011 kl. 23:49:29
har du inget expansionskärl? när du skriver locket, menar du kylarlocket eller locket på expansionsburken?
på min har jag iallafall ett slutet system med ett fjäderbelastat kylarlock, och därifrån går en slang till botten på en expansionsburk, då håller sig alltid kylsystemet helt fullt. har man ett öppet system där slangen från kylarlocket bara slutar ut i "ingenstans" så kommer det skvätta ur kylarvätska när tempen stiger, och det kommer då även in luft i systemet när motorn svalnar, det är normalt för såna system men det har man numera frångått helt. på min 50-talstraktor är det öppet system..
så ett ecxpansionskärl med min-max markeringar har du nog någonstans. följ den tunna slangen som går ut vid kylarlocket så hittar du det.