ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: Seb macahan skrivet 28 juli 2010 kl. 23:39:27

Titel: Märkligt servo problem ?? Nya 2010:a "utan servo problem"
Skrivet av: Seb macahan skrivet 28 juli 2010 kl. 23:39:27
Hej på er. Har en så kallad uppdaterad 2010 som skall vara utan servoproblem. Men så är det inte riktigt :-\. Den har gått kanon i ca 60timmar. Nu efter en dag på Sweden offroad tour så beter den sig enl. följande.
Ska man köra rakt fram så står styret lite åt höger, Släpper man styret i låg fart (2-5km/h) svänger maskinen direkt fullt utslag åt höger. Detta fenomen minskar med farten så i 120km/h så märks det knappt mer än en antydan till att dra åt höger. Och ja jag har kollat däcktryck och inga krökta stag eller länkar. Står styret rakt när maskinen är avstängd så drar den automatiskt lite åt höger så fort maskinen startar. Det verkar som servons "mittpositionering" har blivit rubbad.
Jag har garanti på maskinen så BRP får fixa det men problemet är att dom verkar inte veta på verkstaden var dom ska börja felsöka med. Någon som råkat ut för liknande?????
Titel: SV: Märkligt servo problem ?? Nya 2010:a "utan servo problem"
Skrivet av: Seb macahan skrivet 4 augusti 2010 kl. 22:40:27
Problemet fixat. Det var en givare som gav fel värde till servon. Verkstan gick in och nollade givaren via can-bussen och så var problemet löst.