ATVForum, allt om fyrhjulingar

OM FORUMET - Information, feedback klagomål och beröm! => Nya ATVForum.se, Information, feedback, klagomål eller beröm! => Ämnet startat av: SkoGsvilden_ skrivet 6 december 2009 kl. 19:46:41

Titel: Modell register istället för Tillverkar register?
Skrivet av: SkoGsvilden_ skrivet 6 december 2009 kl. 19:46:41
Hoj!

Kom på att vore det inte enklare att hitta fakta/ få hjälp om forumet var uppdelat i "modell register" istället för "tillverkar register" som det är idag?

Som tex. så är ju Arctic Cat DVX 400, Suzuki LTZ 400 och Kawasaki KFX 400 så gott som samma maskin. Även Honda TRX 400ex är väldig lik dom andra 3.
Så vore det inte då enklare att hitta fakta om sin maskin om dom 3 eller 4 maskinerna låg under samma modell istället för att man som det är idag ska leta i en 3-4 olika märken för att hitta fakta/ få råd?

Det kanske inte går att lösa bra och praktiskt iallafall men det var en tanke jag fick upp för jag vet ju att det inte bara är dom här maskinerna som är snarlika varandra..

// Olle
Titel: SV: Modell register istället för Tillverkar register?
Skrivet av: Rickard Marklund skrivet 7 december 2009 kl. 06:44:47
Jag tror det skulle bli många gränsdragningstvister om man skulle försöka bygga upp det på det viset, och ett hästjobb att hålla det komplett och uppdaterat.
Eventuellt skulle man kunna göra en guide där man grupperade de olika typerna/modellerna som du föreslår, men även här tror jag det skulle kunna bli en del tvister om hur man skulle dela in dem.

Typ:

Quad, Märkes
Quad, Lågpris
Arbets 2X4, Märkes
Arbets 2X4, Lågpris
Arbets 4X4, Märkes
Arbets 4X4, Lågpris

o.s.v.

Är det nån som känner för att bygga upp en guide liknande detta så skulle det säkert underlätta för många, men som sagt, jag tror det skulle kunna bli en hel del synpunkter t.ex. på gränsdragningen mellan "märkes" och "lågpris"...

Nån annan som har synpunkter på detta?
Titel: SV: Modell register istället för Tillverkar register?
Skrivet av: fidd skrivet 7 december 2009 kl. 08:43:13
Jag tycker det fungerar bra nu man vet ju om sin maskin är lik någon annan
du slipper många strider med "lågpris" vs "märkes"
bara onödigt tjafs som förstör forumet