ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: leha skrivet 5 maj 2007 kl. 17:07:24

Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: leha skrivet 5 maj 2007 kl. 17:07:24
Hej
Är det någon som vill köpa en billig Allroad 300 -04?? Jag är nu beredd att sälja den riktigt billigt eftersom jag är sååå jävla trött på den!!  :evil:  Har inte fungerat sen förra våren. Det är nåt tjall bed bränsletillförseln men jag orkar inte skruva mer med den. Har haft bort förgasaren ett antal gånger och hittat skräp och avlagringar och kärvande flottör-spindel och tror varje gång att  :D -Ja, då ska den gå igång då, men inte, jo nu startade den lite nyss här men då vart batterit urdraget för tionde gången så det blev att ladda igen. Så nu sätter jag mej och skriver i stället. Det kan ju hända att jag gör ett försök till att få igång den men mitt tålamod är inte på topp just nu om man säger så  :cry:  Jag har ju inget garage att vara i och har massor med andra saker som jag hellre gör an tar bort och skruvar tillbaka förgasaren. Jag är ganska övertygad om att felet sitter i den. Ska ändå sälja den sen när den går bra igen men om någon vill ha den lite billigare så är det bara att bjuda. Jag har en vagn till den också.
Hälsningar Lena i Falun
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: larsostman skrivet 5 maj 2007 kl. 17:23:16
Låter ju lite besvärligt.

Vad har du tänkt dig för pris då?
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: STENE skrivet 5 maj 2007 kl. 18:26:30
Om försäkrings bolaget löser min hoj kan jag vara intreserad men som sagt ett pris?
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: leha skrivet 5 maj 2007 kl. 18:37:45
Ja, priset ja. Jag gav ju 45 600 för ekipaget för tre år sedan och den har inte gått mer än si så där 100 mil nånting. Jag får fundera ut nåt lämligt pris. Jag har även fått gummidetaljer så som damasker mm utbytta på garanti. Förlust gör jag ju hur det än är, så är det ju  :(
Kom gärna med förslag på prisklass, jag har inte hunnit kolla runt vad de står i och så där. Jag kan även tänka mej att lämna bort den på lagning och sedan sälja den, det kanske är smartare egentligen. Men får jag ett bud så kan jag överväga att släppa den billigare innan.
Lena
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: STENE skrivet 5 maj 2007 kl. 20:06:15
du kan ju fråga benring vad han fick för sin. Dock var den nyare, Rostfritt avgas system och i bra skick.
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: benring skrivet 6 maj 2007 kl. 00:24:07
Tjohej!

Jag fick ett PM med frågan, och nu såg jag detta, jag skrev vad man kan ta för den men då ska man nog få den att starta först :)

Förlust gör man oavsett, det går ju aldrig att komma ifrån, det gjorde ju jag med.

Däremot så är jag inte SÅ övertygad om att årsmodellen gör så stor skillnad i detta fall, mer då hur långt den gått och 100 mil är ju ingenting.

:)
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: STENE skrivet 6 maj 2007 kl. 10:19:55
Tänk dok på att det varit en del uppdateringar genom åren. Så det kan vara stor skillnad på samma maskin som bara är månader "yngre". Nu vet jag inte vilka uppdateringar som eventuellt skiljer era mskiner men det borde vara något eftersom benrings hette "b". Det som hänt under åren är, Parkerings broms på vänster fram skärm, Dubbla skivor bak, Större motor volym (om det även innebärt några övriga skillnader i motorn vet jag inte). Annan infästning på lysen, Skydd för händerna, etc etc etc Så det är skillnad på års modellerna.
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: Moco skrivet 6 maj 2007 kl. 10:24:07
Hehe, skön försäljningstaktik. Jag är så trött på min superdåliga maskin, vill någon köpa den?  :)
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: benring skrivet 6 maj 2007 kl. 10:26:13
Jo det har ju varit en del uppdateringar men inte i detta fall :)

Jag har inte parkeringsbromsen, inte dubbla skivor bak.
Större motor har jag men resten e ren kosmetika :)
Ok, annat avgasrör orginal.


"B" som jag lagt till är egengjort, men jag gjorde så för att det känns som en mellanmodell. -06 senare modell verkar ha just dessa dubbla skivor o parkbromsen men inte min -06:a.

Så det finns ingen "B"-modell på riktigt :)
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: benring skrivet 6 maj 2007 kl. 10:27:08
Citat från: "Moco"
Hehe, skön försäljningstaktik. Jag är så trött på min superdåliga maskin, vill någon köpa den?  :)


Nån kanske känner medlidande o befriar henne från maskinen :D

Eller så är man uttråkad o meckarsugen :lol:
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: leha skrivet 6 maj 2007 kl. 10:33:48
Jag har inte skrivit något om att den är superdålig  :evil:  den är faktiskt helt ok bara att den startar. Kan väl inte vara så att ni andra aaaldrig haft problem med era maskiner, eller? :wink:
Idag är jag inte fullt lika trött på den och tänker ge mej på den igen, som sagt så tror jag inte att det egentligan är något komplicerat fel bara man kommer på det, det brukar vara så.
Tips är välkomna
Lena
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: Tripod skrivet 6 maj 2007 kl. 11:49:33
Jag ringde Scandimoto och frågade hur en del -06:or kunde ha dubbla skivor bak å parkeringsbromsen på skärmen men inte förstärkt variator. Svaret var att dom som har det var sidoimport från Italien å inte nått dom tagit hem. Har ingen aning om det stämmer men kollar man runt lite på nätet verkar dessa uppdateringar ha funnits ett bra tag i vissa länder. Vad jag vet är att jag ska köpa ny fotstegsplast på höger sida eftersom jag vill ha "fram" bromspedalen som på se modellerna, på dom äldre har man ju pedalen mitt i foten!
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: STENE skrivet 6 maj 2007 kl. 13:54:38
Som jag förstod der så får du en massa skit i förgasaren. Har du provat att köpa ett annat soppa filter? Ett stort som kan "svälja" en del skit innan det sätter igen. Inte ett orginal utan ett riktigt MC filter. Kolla med någon MC handlare i stan tror inte att de är så dyra. Sen kan du prova mitt andra tips om att spruta startgas på förgasaren när maskinen är igång för att se om den drar snål luft. Se bara till att inte spruta mot insuget eftersom den då garanterat kommer att öka i varv. Efter det så har jag inga tips. som inte innebär att man har tillgång till reservdelar som ny spole, eller ny CDI enhet. Jo ett till. Kolla om du kan byta tänd kabel och stift. kan vara så att du har överslag i dem.
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: leha skrivet 6 maj 2007 kl. 14:58:05
Hej, nu är det uppåt värre :lol: Den går som en dröm, det var väl som jag visste......en liten detalj bara.
Jag följde rådet att spruta startgas, men den fick det i insuget så att den orkade gå igång. Sedan var jag med med skruvmejseln på luftskruven till jag fick den att gå av egen kraft. Det blev några gas duttar innan. Förklaringen på detta tror jag är att först hade jag skit i förgasaren, eftersom jag konstaterat flagor i tanken så att den är nu rengjord och ett riktigt mc filter sitter på plats. Efter det så gick den ju men ändå inte riktigt. Det var då dags att lämna in den på verkstaden som lovat att byta ut alla spruckna gummideltaljer. Jag körde dit den på vagnen efter bilen och bad honom att justera luftskruven så att den gick som den skulle också eftersom jag redan då var inne på att den skulle behöva skuvas på eftersom jag skruvat bort mej på den medans den inte funkade. När jag hämtade den på verkstaden så sa han att jag nog hade kvar nåt skit i förgasaren för den dog på gasen. Det var då ca 15 minusgrader ute och jag har inget garage. Det blev till att ställa in den i förådet och vänta på varamare tider. När jag nu skulle starta upp den i vårvärmen så hade den sata.....blyfria bensinen beckat igen den så det kom inte in en droppe soppa. Efter att ha gjort ren förgasaren igen så ville den inte starta innan batterit gav upp gång på gång. Men med lite startgas så hoppade den igång och nu går den som den ska. Alltså slutsatsen av detta är att det är inga som helst fel på Atv:n men tanka aldrig ur en plåtdunk och fyll upp med bättre soppa om den ska stå ett längre tag, tex sån dyr miljöbenin som man tankar i gräsklippare odyl.
Så, sorry grabbar (och tjejer?) ni var inte snabba nog att ge mej ett bud på den medans problemet kvarstod. Jag trodde i min enfald att någon skulle se sin chans att erövra en utomordentlig terräng-leksak billigt. Men nu är det "gällande listpris" som gäller och vad det är? Ja den är i bra skick och den har gått 100 mil, så den är så gott som ny. Skicka mej ett meddelande den som är seriöst intresserad annars kommer den väl ut på blocket om någon dag.
Hälsningar Lena
Titel: Billig Allroad 300
Skrivet av: STENE skrivet 6 maj 2007 kl. 15:47:30
Vad skönt att det löste sig för dig. Men skall du inte behålla den nu när det funkar. Det är ju kul värre att åka fyrhjuling.

Väntar med spänning vad list pris är/blir på denna maskin.