ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Övriga - t.ex Adly, Kasea, Skyhawk, Derbi, Malaguti => Ämnet startat av: Kvistbro skrivet 29 december 2014 kl. 22:31:34

Titel: Adly Königser 542 rr-10
Skrivet av: Kvistbro skrivet 29 december 2014 kl. 22:31:34
Har skaffat mig min första ATV. Är helt grön på att meka.Därför undrar jag om det går att få tag i handböcker, serviceböcker osv till min atv.Vet inte ens vart jag kollar oljan! Jag kommer lämna in den på service, men lite vill jag kunna fixa själv. Jag kommer nog sätta på ett nytt effektsystem och vill gärna hitta ett som passar utan fix å trix.Nog för att jag trimmade min moppe för 25 år sedan, men tvivlar på mina kunskaper ;-)
Titel: SV: Adly Königser 542 rr-10
Skrivet av: Kvistbro skrivet 30 december 2014 kl. 09:04:18
Det är en Adly Königser 542 rr -10
Titel: SV: Adly Königser 542 rr-10
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 december 2014 kl. 12:00:42
Hej och välkommen!

Jag vet inte om du till en början behöver några böcker egentligen, det är väl rätt lika på alla maskiner om du bara ska kolla igenom saker.

Tex oljenivåer, kedjan, tändstift, bromsar och däck.

Sen är det ju bra om man inte är eländigt klåfingrig, en del har ju faktiskt lyckats ställa till stora problem för att dom skruvat på grejer som dom inte vet vad det är för något.
Men eftersom du frågar här i förväg så tror jag inte du kvalar in där...  ()p

Utan att veta om det gäller just din modell så brukar det kunna vara lite svårt att hitta tillbehör till dom lite mer udda märkena. Finns mycket grejer till japanerna, men rätt torftigt utbud till taiwanmaskiner.
Men undersök om du kan hitta om dom även säljs under andra namn på andra marknader, kan vara bra när man letar delar.
På ebay finns mycket saker.

Ibland kan man modda originaldämparen så den blir lite roligare, eller också bara byta ljuddämparen mot annan.
Ett helsystem kan vara svårare att hitta, och lite dyrt.

Ändrar du på avgassidan så får du nog ändra på insugssidan också, kanske annat luftfilter och säkerligen annan bestyckning i förgasaren så den inte går för snålt.

Det finns ju mängder skrivet om liknande maskiner här på forumet, så du kan nog få rätt bra koll på läget om du plöjer igenom lite gamla trådar.

Har du några vintervänliga däck så finns det ju mycket roligt nu, leka runt på isbanor på sjön tex.  :headbang:

Lycka till!
Titel: SV: Adly Königser 542 rr-10
Skrivet av: Kvistbro skrivet 30 december 2014 kl. 14:44:41
Tack för svar pv544.Jo,jag har tänkt att inte pilla för mycket.Har sabbat många saker.Lyckades köra fast på gräsmattan med "slicksen" under premiärturen   ;DSka leta på några vinterdäck.Ha det !
Andreas Å