ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kymco => Ämnet startat av: fredriknordstrom skrivet 10 februari 2015 kl. 21:50:56

Titel: Köpråd Kymco MXU 500
Skrivet av: fredriknordstrom skrivet 10 februari 2015 kl. 21:50:56
Hej!

Ny på forumet. Även helt ny inom ATV.
Har börjat spana lite efter någon lämplig ATV för lämplig peng, tänkte skotta gården, rätt långa sträckor och öppna ytor så jag inbillar mig att en ATV med plogblad kan vara lämpligt. Ska även dra lite ved och rent allmänt nöjesåka med den. Objektet jag spanar på just nu är en Kymco MXU 500 årsmodell 2007 som i det här fallet har en warnplog med styrning från styret.

Hur är denna maskin, har dom några kända problem man bör se upp för? Vad bör man kolla innan ev affär. Är som sagt helt färsk på allt vad atv heter. Maskinen i fråga har rullat kring 100 mil, hur är det med serviceintervaller på denna? Alla tips mottages varmt.

En liten dum fråga nu då jag ändå är så ny, tänkte förvara denna maskin kallt i ett förråd, men visst tusan är det elstart på dom här maskinerna? Svårstartad när det kallt ute? Så, nog med svammel, ös mig med vettig info och allmänna köpråd.

Med vänliga hälsningar,
Fredrik Nordström
Titel: SV: Köpråd Kymco MXU 500
Skrivet av: Pv544 skrivet 11 februari 2015 kl. 00:57:25
Dom tidiga (som den 07 tex) hade ofta problem med kamaxlarna. Det gick på garantin, frågan är ju dock om det är bytt på just den maskinen.
Har ju inte gått så långt och möjligt att problemet inte visat sig än, tycker du ska kolla med en kymcoverkstad om detta.

För övrigt tror jag det är helt ok maskiner, lite bättre kvalitet än kineserna men inte riktigt i klass med dom större märkena.

Elstart är det, även dragsnöre. Dock brukar dragstarten kunna bli en kortlivad historia pga rasslig kvalitet/konstruktion.
Men är batteriet bra så ska den ju starta på elstarten, en del monterar även motorvärmare.

Personligen skulle jag hellre satsa på ett lite kändare märke, klarar du dig med terrängreggat finns det många märkesmaskiner. Vägreggat är det glesare, någon enstaka polaris och en del can-am.
Nu pratar jag i prisklassen kring 35-40k.
Lite bättre kvalitet och lättare att få tag på reservdelar och eftermarknadsgrejer, även andrahandsvärdet är bättre.

Vill du ha mer bus och lek så är en maskin på 650cc och uppåt något att leta efter.

Välkommen också.  ()p
Titel: SV: Köpråd Kymco MXU 500
Skrivet av: hni003 skrivet 4 april 2015 kl. 09:36:12
Jag är nöjd med min har gått 800 mil vägreggad plogar åt åt några samfälligheter aldrig behövt kedjor. Bytt laddregulator annars problemfritt.
Trevlig driftsäker maskin.
Beroende på hur du ska använda den så är det fördel med vägreggat, då man kan ta sig emellan olika områden lagligt.