ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: traktorz skrivet 4 juni 2011 kl. 08:48:46

Titel: Köpa ATV med sommar- och vinterdäck (med kedjor)?
Skrivet av: traktorz skrivet 4 juni 2011 kl. 08:48:46
Vi har hittills klarat oss hyfsat med en traktor, men funderar på att köpa en ATV med ved- eller en enklare timmervagn och tacksam för synpunkter. Kikar just nu lite på olika utrustningsalternativ beträffande nytta och kostnad.

Jag har läst att Suzuki KingQuad säljs med däcken AT25 x 8-12 fram och AT25 x 10-12 bak.
Men att deras LT-A750XP "Anniversary Edition" har större sulor på 14" Buck Shot fälgar, AT26 x 10-12 fram och AT26 x 12-14 bak.

Om vi skulle slå till på jubileumsmodellen, hur lämpliga är de bredare och större däcken för vinterbruk? Behöver nog åtminstone ett par snökedjor för våra snöiga och isiga vintrar?

Titel: SV: Köpa ATV med sommar- och vinterdäck (med kedjor)?
Skrivet av: traktorz skrivet 6 juni 2011 kl. 10:39:40
  • Fråga #2: Räcker det med ett par kedjor, monteras de företrädesvis på det bakre hjulparet, som på traktorn?

En granne som plogar med sin ATV kom med en rekommendation om att även köpa kedjor till framaxlens hjulpar, eftersom styrförmågan ökar väsentligt.
Titel: SV: Köpa ATV med sommar- och vinterdäck (med kedjor)?
Skrivet av: Mattismarkus skrivet 7 juni 2011 kl. 09:13:52
Jag har plogat hela vintern med min grizzly här uppe i jokkmokk,  och jag klarade mig lätt  utan kedjor..

men blir det mkt blötsnö så är det ju säkert bra med kedjor så man inte åker i sidled, och då måste man ju ha runt om...

mvh markus
Titel: SV: Köpa ATV med sommar- och vinterdäck (med kedjor)?
Skrivet av: traktorz skrivet 23 juni 2011 kl. 08:19:45
Låter ju lovande med erfarenheterna från Grizzlyn.

Det verkar nog vara så att för att utnyttja maskinen bäst, så vill man nog ha de breda däcken till de svårframkomliga myrstråken under sommarhalvåret, samt på sikt även kedjor till i så fall de smalare vinterhjulen. Fast det beror på hur vi kommer att nyttja en ATV vintertid, primärt är det för vedkörning med en vedvagn.

Vi har även en liten traktor som vi använder till snöröjning, faktiskt hittills utan snökedjor, dock har den fyrhjulsdrift. Den gamla Ferguson-Grållen hade vi snökedjor på, tror faktiskt de passar till nya traktorn också.