ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Köpa en ATV => Ämnet startat av: Teesch skrivet 22 september 2013 kl. 22:25:28

Titel: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: Teesch skrivet 22 september 2013 kl. 22:25:28
Jag är ute efter en ATV som tar sig fram i all terräng, jag har även en 6 årig dotter som kommer att hänga med en hel del så de lär ju vara en max modell.. Jag är inte intresserad av någon billig kina grej som skall vara på service mera än vad jag kan njuta av den. Ploga snö(inte stor gård) gärna ha möjlighet att sätta camoplast 4s i senare skede. summering av detta då, en all around ATV som har säkra timmar och man kan sitta 2 på, blandad körning,Skog, vägar, snö, ja alla ställen man får köra=) svårt att säga körstil också när jag inte har kört så mycket.  De märkena som jag har funderat på är Can-Am MAX 500 DPS, CF moto x8 Terralander eller GOES 625I LIMITED MAX (är osäker på CF moto och Goes om de är något att ha.) Har inte mycket erfarenhet av ATV:n annat än provat brors Can-Am 400 på hans sommarstuga och den gillade jag skarpt men den är för liten.. ca. 100k är max vad jag vill satsa..
Titel: SV: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: skogsbonne skrivet 22 september 2013 kl. 22:35:46
Grizzly 700  ()p Har dock ingen bandsats men den funkar utmärkt till det andra och det kommer den göra med bandsats också skulle jag tro :)
Går fint att sitta 3 på den och även fler om det skulle behövas men det är inte att rekommendera.
Cf och goes är väll något att ha men dom tillhör ju inte "Märkes" maskinerna Yamaha, Honda mfl
Titel: SV: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: Pv544 skrivet 22 september 2013 kl. 23:26:17
Vägreggad eller terrängreggad?
Märkesmaskinerna blir ju lite svårare att hitta när det kommer till vägreggat, can-am och polaris har dock sådana. Övriga märkesmaskiner får man köpa under annat namn, alltså är det en annan firma som bygger om dom till vägreggat. Tex Dresel eller Borile.

Ny eller begagnad? Finns ju fina begagnade grejer också, och man spar ju alltid en slant där. Plus att det kan sitta tillbehör på som man gärna vill ha, typ hasplåt/plast, handvärme, grövre däck och packlåda,

Ang extra sittplats så finns det ju packlådor med säte i, där sitter dom fint även på en kort maskin. Jag har en kimpex outback på min.
Ser ut så här...
Titel: SV: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 23 september 2013 kl. 07:49:24
Stryk CF & Goes från din lista.
Titel: SV: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 23 september 2013 kl. 08:47:01
Grizzly har liten sadel.

Can-am 500 Max skulle jag säga utan tvekan.
Stor, Bra vrid, Driftsäker, och STARK servo

Titel: SV: Vilken modell passar mig?
Skrivet av: Max skrivet 23 september 2013 kl. 18:09:45
Utifrån mina erfarenheter hade jag helt klart valt en Can-Am. Med det sagt att de övriga inte behöver vara sämre och kan fylla dina behov lika bra men jag hade själv köpt en can-am enligt den kravspecen, sedan är det lite som bilar tycker jag. Vissa blir saliga när de kör saab andra när de rattar en volvo...
Sköter man maskinen och kör med sunt förnuft funkar de flesta större fabrikat.
Hade Honda haft en "Max" modell hade det varit superintressant