ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: creew skrivet 6 juli 2011 kl. 22:14:47

Titel: Kedjan går emot ramen
Skrivet av: creew skrivet 6 juli 2011 kl. 22:14:47
Tjena
Hörde idag ett ljud jag inte hört tidigare från kedjan. Det syndes på kedjan att den gick emot någonstans och det visade sig vara i ramen.
Har hört att det är ganska vanligt att kedjan går emot ramen och det syns att den gjort det när tidigare ägare haft den.
Monterade nytt drivpaket nyligen (x-ring) och när jag spände upp kedjan såg jag till att den gick fritt från ramen. Nu har min flickvän åkt med tidigare och då har det inte låtit något pga att fjädringen gått ihop mer. Nu undrar jag: finns det något att göra åt detta? Typ större kedjerulle eller något skydd?

Mvh
Jens
Titel: SV: Kedjan går emot ramen
Skrivet av: TAZ™ skrivet 6 juli 2011 kl. 23:02:42
för problem med kedjor som skrapar på olämpliga ställen kan man alltid göra ett eget skydd av en plastskärbräda o fästa den med tex slangklämor!
körde med kedjestyrare byggd med en 1cm tjock skärbräda ett bra tag och det fungerade utmärkt, höll bättre än väntat och då låg ändå kedjan emot hela tiden!

en värmepistol är bra så man kan forma till skärbrädan som man vill, och en såg för att få den i lämplig storlek ()p
Titel: SV: Kedjan går emot ramen
Skrivet av: creew skrivet 7 juli 2011 kl. 20:39:42
Ok det är ju något man kan göra faktiskt. Tack för tipset!
Men det är alltså inte någon annan som har problemet?
Titel: SV: Kedjan går emot ramen
Skrivet av: Jockas skrivet 8 juli 2011 kl. 20:45:06
Händer att min slamrar lite nån gång ibland. Speciellt med frun på. Men det finns kedjerullar på biltema som skall dit så fort jag varit där. Finns två storlekar för ringa 35-40:-/st