ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => CF Moto => Ämnet startat av: CF_Outlaw skrivet 10 juni 2009 kl. 11:40:37

Titel: Gäller försäkringen för avstrypt maskin?
Skrivet av: CF_Outlaw skrivet 10 juni 2009 kl. 11:40:37
Hej!

Jag undrar om försäkringen gäller om man kör avstryp? Det jag har kunnat läsa i andra trådar är att det klassas som olovlig körning och vad säger försäkringsbolagen om det? det är väl som att köra oreggat.....
Titel: SV: Gäller försäkringen för avstrypt maskin?
Skrivet av: SugBritt skrivet 10 juni 2009 kl. 18:01:32
Ja man kör ju sitt fordon i en klass som man inte betalar för så det Kan nog bli trubbel om man råkar tabba sig o att man blir kollad.
Titel: SV: Gäller försäkringen för avstrypt maskin?
Skrivet av: T skrivet 11 juni 2009 kl. 06:54:59
Hej.

Enligt Trygg Hansa så är det inget problem om det händer något som inte relateras till att strypningen är borta.

Det vill säga:

Om du kör i laglig hastighet och krockar med någon där du inte är vållande så finns ingen anledning att misstänka att din maskin är avstrypt.

Om du är vållande men har kört lagligt, vilket ju kan hända om du är ouppmärksam eller liknande så är det inte heller skäl att misstänka avstrypt maskin.

Kör du däremot för fort, vårdslöst, där just effekten skulle kunna vara en orsak, komma på bakhjulen genom korsningen och smälla, ja då börjar dom kolla.

Så, kör avstrypt men kör som folk så ska du vara safe :)

Trafikförsäkringen gällar ALLTID, dvs att din försäkring täcker ALLTID tredje part.
Det är "bara" du själv som blir lidande, oavsett hur trimmad och avstrypt den är.

Detta är Trygg Hansas egna ord från en av dom som jobbar där, jag går efter det själv men tar inte ansvar för hur det kan gå för andra som gör så här :)

/Benny
Titel: SV: Gäller försäkringen för avstrypt maskin?
Skrivet av: CF_Outlaw skrivet 11 juni 2009 kl. 16:43:26
helt rätt det du säger för jag kom ihåg nu när jag var 15år och körde moppe så blev jag påkörd av en personbil och hade precis trimmat moppen (hade ingen hjälm heller) och skulle testa den men då åkte han dit för att han inte följde högerregeln! :nono: som går före typ allt.

Som tur var fick jag inga skallskador, :banghead: jag körde kanske i 20kmh.
Och då var det ingen fråga om den var trimmad. :P Min första reaktion var ju att det var mitt fel ??? eftersom att jag körde just trimmat och hade ingen hjälm. :dntknow: