ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: PappaKeno skrivet 7 februari 2018 kl. 20:34:14

Titel: Fylla kylarvätska
Skrivet av: PappaKeno skrivet 7 februari 2018 kl. 20:34:14
Hej. Köpte en begagnad outlander 1000 2014 och nu när jag kollade var den tom på kylarvätska i expansionkärlet. Fyllde på i tills det blev fullt (fyllde inte på via expansionkärlet) och körde en vända men inte en droppe i expkärlet. Öppnade locket och provade fylla på men var fullt. Är det luft i systemet? Hur lufta?

Tack.
Titel: SV: Fylla kylarvätska
Skrivet av: Lowest skrivet 7 februari 2018 kl. 23:33:07
Sitter en luftskruv på varje topp,
har för mej att på högra sidan sitter den i bakkanten på främre cylindern och framkanten på bakre cylindern på vänster sida.
Titel: SV: Fylla kylarvätska
Skrivet av: Outlander_1000_xt skrivet 8 februari 2018 kl. 09:20:21
Du fyllde inte på via expansionskärlet då måste du ha uppflyttad kylare?  :hmmm:

Iaf du luftar på cylindrarna, sitter en skruv med en filtpackning på varje cylinder. Den främre är lättåtkomlig under högersidans plast medans bakre cylindern behöver du ta bort plasten och gummit till CVT-utblåset samt kontakten som sitter i vägen för att komma åt. Inte så farligt egentligen men lite pilligare är det, sen startar inte maskinen förrän du satt tillbaka kontakten så du får:

Ta bort kontakten-öppna skruven-sätta tillbaka kontakten-starta-stänga av och vice versa. Det kommer vatten direkt när du släpper på skruven så den går inte att missa. Dra inte åt för hårt sedan då går filtpackningen sönder.

Har du uppflytt så får du inte nödvändigtvis nivå i kärlet även om det inte är luft i systemet, när det är luftat toppar man upp i kärlet till rätt nivå. Men det skadar inte att lufta så slipper du stå med en kokande maskin i skogen.
Titel: SV: Fylla kylarvätska
Skrivet av: PappaKeno skrivet 8 februari 2018 kl. 15:32:48
Tack för svar! Det stämmer, har uppflyttad kylare. Glömde den detaljen ;) allt finns på Youtube men inte hur man luftar en can am.

Men då får jag prova. Tack.