ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Loncin => Ämnet startat av: christhorsson skrivet 8 februari 2016 kl. 12:56:05

Titel: Råd önskas
Skrivet av: christhorsson skrivet 8 februari 2016 kl. 12:56:05
Hej på er! Jag har precis skaffat en Jinling jla-21b med Loncin 250cc motor. Ett renoveringsobjekt som sonen ska få när den är klar. Mina kunskaper har jag främst fått då jag skruvade mycket i Husqvarnamitorcyklar i lumpen. Några frågor har dykt upp:

1: Jag ska skicka ramen och svingen på blästring och pulverlack och har börjat strippa ner maskinen. Blir lite osäker på hur tusan man öppnar kedjelåset? Måste ju göras för att få ur motorn osv. Tacksam för beskrivning.

2: Hela elsystemet behöver bytas, då det befintliga var ett skatbo med fler skarvar och sockerbitar än jag någonsin sett. Har sett att det säljs färdiga kit med all el som någon sorts universalpaket för kinesiska maskiner. Ligger på 500-700 spänn. Är det någon som har erfarenhet av dessa?

3: Tips på ställen eller websidor med delar till denna maskin mottages tacksamt.
Titel: SV: Råd önskas
Skrivet av: Jupiter skrivet 8 februari 2016 kl. 13:10:39
Utan att verka otrevlig, men jag hade inte lagt en minut eller 1kr på en sådan udda maskin. Du kan få tex en SMC 250 för ganska lite pengar som är bättre i alla avseenden.
Titel: SV: Råd önskas
Skrivet av: christhorsson skrivet 8 februari 2016 kl. 14:06:14
Tack för svar.

Jag har förstått att många är av den åsikten vad gäller kinesiska märken. Det visste jag vid köpet. Jag hade gärna köpt en bättre, men min ekonomi tillåter inte det i nuläget. Den här kommer fixas billigt tack vare många kontakter, gott om tid och envishet. Just det här märket verkar vara ganska känt utomlands, men har väl kanske inte sålts så många i Sverige. Kraven jag har på dem är inte heller skyhöga, den ska vara en rolig leksak att prutta runt med hemma på gården bara.

Angående kedjan så hittade jag en instruktion på Youtube, så kedjan ligger nu i ett härligt oljebad och gottar sig.
Titel: SV: Råd önskas
Skrivet av: Jupiter skrivet 8 februari 2016 kl. 14:12:18
Skam den som ger sig  ()p

Du får berätta hur det går med renoveringen.