ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Barn Quad & andra ATV's => Ämnet startat av: Vestman81 skrivet 8 juni 2015 kl. 17:23:41

Titel: Koppling 49cc quad
Skrivet av: Vestman81 skrivet 8 juni 2015 kl. 17:23:41
Hej.

Ny i forumet så va snälla.

Har skaffat en liten 49cc quad av märket "Någonstansfrånkina" till min 8 åriga tös.

Köpte den som ett renoveringsobjekt så därför renoverar jag den tillsammans med tösen som älskar sin lilla quad.

Nu till problemet: Tösen var ute och körde i en grusgrop och så plötsligt så går den inte framåt. Lyfter upp quaden och konstaterar att bakhjulen är låsta. Första tanken är att motorn skurit men den startade fint på första draget men vid gaspådrag så snurrade inte bakhjulen och quaden dör. Väl hemma så skruvade jag isär kopplingen och konstaterade att kopplingshuset skurit.
Nåväl NU till problemet på riktigt: Kan man byta det kullagret i kopplingshuset?
Jag har försökt dela på framdrevet och kopplingshuset men utan resultat. Hur mycket våld behövs? Har sett att man kan köpa nya framdrev så det borde ju gå att dela på.

Tänkte om det går att byta ut det gamla kina kullagret till ett finfint svensktillverkat och slippa köpa ett helt nytt kopplings hus.
Titel: SV: Koppling 49cc quad
Skrivet av: Vestman81 skrivet 8 juni 2015 kl. 17:24:34
Då jag tänkte att det får bära eller brista så spännde jag upp kopplingshuset i skruvstädet och satte en fastnyckel runt kuggarna och knäckte till.

Drevet lossnade och jag kunde se kullagret som orginal har typ 20 kulor nu var utrustade med 5 st samt en massa metallspån. Jag tog bort segersäkringen slog ut lagret och letade lite i gömmorna och hade turen att hitta ett lager som passade perfekt. Så nu sitter det ett SKF lager istället.

Nu har jag både ställt frågan och besvarat den. Hoppas att det kan eventuellt hjälpa någon som har samma problem.
Bonus är att jag sparade 190:- +frakt för ett nytt kopplingshus.
Titel: SV: Koppling 49cc quad
Skrivet av: pricken skrivet 9 juni 2015 kl. 09:04:32
Bravo!  ()p

Det som brukar vara farligt med kina sk*t är att ingående delarna allt för ofta är tillverkade
av material med bristande kvalitet, dvs ovanstående är gjutgods istället för cnc svarvat!

Innebär att milt våld vid isärtagande av ex-vis det du gjort ofta renderar spruckna detaljer, och köp av komplett del ändå, om delen ens går att få tag på!

 :banghead:
Titel: SV: Koppling 49cc quad
Skrivet av: elinaffs skrivet 26 juni 2015 kl. 00:38:45
fan de låter som samma problem jag har på min, köpte den nyss till sonen av ett pucko som sa att det bara var o blåsa ur den och sen köra. men den driver inte alls frammåt ? hur fan ska man göra.. är ingen direkt meck person och vill sågärna laga den åt min son  ()p