ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Shineray => Ämnet startat av: norrainsats skrivet 25 augusti 2013 kl. 00:00:25

Titel: Konstigt jordfel?
Skrivet av: norrainsats skrivet 25 augusti 2013 kl. 00:00:25
Har ett konstigt elfel! Det är en Sjineray 200cc -07
När jag vrider på tändningen då fungerar hastighetsmätare och dylikt men när jag trycker ner startknappen händer inget!! Slår jag på lyset eller fläkten så slocknar hastighetsmätaren, då får jag vrida av och vrida på tändningen igen! Jag hittade jordkabeln som sitter vid skyddskåpan för det främre drevet och kopplade en startkabel från batteriet då kunde jag starta den och köra en bit! Men nu är jag tillbaka där det började samt att jag har bra jord i kabeln vid det främre drevet.

Någon dom vill hjälpa till?

Med vänlig hälsning, masen ':)
Titel: SV: Konstigt jordfel?
Skrivet av: toyboy skrivet 25 augusti 2013 kl. 00:59:04
Du har svaret i din text! Jordfel! Kolla anslutningarna och även + kabelns anslutning
Titel: SV: Konstigt jordfel?
Skrivet av: norrainsats skrivet 25 augusti 2013 kl. 09:53:31
Tack för svaret!  :) jag vet att det är ett jordfel, men jag har mätt resistansen mellan kablarna och allt ser bra ut :-\ skall prova att dra en jordkabel från batteriet till ramen idag, och se om det kan hjälpa!? Skall även kolla + kabeln.

Återkommer!

Mvh Masen
Titel: SV: Konstigt jordfel?
Skrivet av: Gunnarsson skrivet 25 augusti 2013 kl. 13:12:03
Oxiderade anslutningar, t.ex. på batteri eller kablar i dåligt kämpda kabelskor kan bete sig så. Hyfsad kontakt till att börja med och grejer som bara behöver lite ström funkar, men när man försöker dra mycket ström igenom dör allt.
Titel: SV: Konstigt jordfel?
Skrivet av: norrainsats skrivet 26 augusti 2013 kl. 14:38:50
Jag blir inte klok på detta :banghead: jag kopplade en startkabel mellan -Polen och till jordkabeln, då startade den sedan körde jag en sväng, stängde av den och provade starta igen då lös allt men den svarar inte på startknappen det skall tilläggas att dödarknappen fungerade inte heller då. Har lagt direktström från batteriet till startmotorn och då startar den och svarar på dödarknappen. Skall jag prova att bara byta ut jorkablarna den svarta och gröna!!??

Med vänlig hälsning, Masen