ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Stulna maskiner => Ämnet startat av: Bushmaster skrivet 25 april 2010 kl. 22:14:54

Titel: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Bushmaster skrivet 25 april 2010 kl. 22:14:54
Halloj!
vill bara bolla en tanke till fler som bor på landet.
Det finns ett norskägt bolag som bedriver fisk och skaldjursförsäljning via en pickup. De kommer hem och levererar, de åker runt och raggar kunder, de har utmärkta möjligheter att spana efter objekt. Just den bilen var här kvällen innan min sym QR 600 blev stulen, den bilen var här också kvällen innan ngn stal min skruvnyckelsata (stor) + massiva fiskeväska + annat.
jag börjar fundera om det finns ett samband.
Därför skulle det vara väldigt intressant om ngn vet om fiskbilen varit i området där du bor dagarna innan ngt blev stulet.
Vill absolut inte anklaga eller vigla upp folk mot fiskbilen, utan bara kolla om det kan finnas fula fiskar om jobbar åt dem!
Mvh
mats
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: killevipp skrivet 27 april 2010 kl. 07:33:17
once a coincidence, twice a habit.....generellt sett. Hoppas att du har lämnat dina iakttagelser till polisen, magkänslan brukar vara rätt !
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: pange skrivet 27 april 2010 kl. 08:19:04
Jo dom har man ju sett har inget samband med stölder men jag tyckte att folket verkade lite skumma.
Vi gjorde misstaget o köpte fisk en gång det va mest vatten kvar av torskfilen så man kan ju kalla det för stöld.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Sand_Man skrivet 29 april 2010 kl. 22:11:40
Fan nu blir man ju lite "rädd"

den blien svängde in på min gara förra veckan.....
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: TAZ™ skrivet 2 maj 2010 kl. 01:17:03
brukar alltid vara lite misstänksamm mot alla dörr försäljare här ute på landsbyggden :(

brukar alltid hänga studsaren och hålla en motorsåg i ena handen över axeln när jag handlar av glassbilen ;) better safe then sorry så att säga :D ;D
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Sand_Man skrivet 3 maj 2010 kl. 12:56:34
Ahahah fan det e så man skall göra

eller gå o äta på en överkörd hare rå kanske skulle avskräcka ?!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Gabber skrivet 3 maj 2010 kl. 20:03:52
Ja det går inte lita på Norrmännen. Sneeky bastards. Som tur är har jag infiltrerat deras land och planerar att ta alla deras oljepengar så dom går i konkurs. Mohahahaha
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: ATVeeler skrivet 5 maj 2010 kl. 20:48:51
"Kloka människor äter fisk" säger ett gammalt ordspråk, men kanske det är "kloka rånare kör fiskbil"  ;D
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: huddinge skrivet 29 maj 2010 kl. 07:50:35
EFTERLYSNING kawasaki kfx 700 cc, regnr EFC 613
stulen från edsvägen huddinge natten till 29 maj

jaa fiskbilen har jag sett här i huddinge ofta
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: *Anton* skrivet 29 maj 2010 kl. 11:01:23
ska inte smutskasta någon firma men det låter lite för osannolikt att massa saker blir stulna efter att Fiskebilen åkt förbi och att dom e 100% oskyldiga   :dntknow: :tickedoff
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Wbugs skrivet 1 april 2011 kl. 09:11:22
Vi hade besök av fisk-killen.se igår, givetvis så var inte jag hemma men min naiva fru tyckte det var trevligt att få det levererat, jag förklarade
vad som kunde hända om man var för naiv och blåögd, vi bor lååång ute på landet.... Så man får väl vara på sin vakt. Våra Rottisar var ute när de
kom så förhoppningsvis så skrämmer det dom OM de nu har planer att besöka oss när vi inte är hemma!!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Safe skrivet 1 april 2011 kl. 10:51:04
Tja,

Håller med er att fiskbilen är suspekt. Har åkt runt i vårat område ett flertal gånger och inte bara för leverans. Inte bara dom utan det finns fler företag som säljer fisk, skaldjur och kött.

Jag har blivit väldigt vaksam efter att min kollega fick besök av just fiskbilen. Dom var mer intresserade av inredingen i huset än att sälja någon fisk. Titta knappt honom i ögonen.
Var av en kompis till honom blev av med sin hjuling efter just ett sådant besök.
Detta är nog fjärde gången jag hör något om just dessa försäljare. Troligt viss är dom bara spanare och förmedlar vidare.

Hur låser ni era maskiner? Kanske inte spelar så stor roll, vill dom ha så tar dom, men man vill ju endå försöka behålla den så länge det går :(
 
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Thrulle skrivet 3 april 2011 kl. 06:30:34
fiskbilen är hos oss varanan vecka och den körs av en trevlig lite tjeje så jag känner mig inte orolig och jag har bara fåt bra fisk av dom än så länge
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: swetruck skrivet 12 april 2011 kl. 23:42:51
Ja ibland kan man ju undra fiskbilen såg jag här i byn ena dagen och på natten så stals två mindre båtar som senare dagen därpå hittades i skogen utanför byn utan motorer !!!!  men har man inget sett så ska man nog inte anklaga någon. ()p
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Delarium skrivet 13 april 2011 kl. 08:34:35
Det behöver inte vara så att det är just personerna i Fiskbilen som är och snor grejerna, utan kanske bara lämnar uppgifter till 3e part som åker och gör "the dirty job".
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Säljare skrivet 3 januari 2012 kl. 04:26:29
Hej Bushman!

Om det är så att du verkligen misstänker att någon av säljarna på Stockholms kontoret för att åka runt på stöldturné så rekommenderar jag dig att vända dig till polisen.

Fiskbilen omsätter för ca 50 milj/år och består av ca 50 säljare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro Företaget har bland annat fått mycket god kritik av kockar på mässor som tex "det goda köket" och har fått mycket smickrande rubriker i flera medier, tex finansavisen (dagens industri i Norge) med andra ord, företaget är inte konstruerat för att åka omkring och spana efter stöldobjekt/inredning.

Om någon säljare skulle ha begått någon stöld utan ledningens kännedom får polisen utreda, men jag kan garantera att det inte är företagets syfte. Bilarna är av märket MB Sprinter eller VW Crafter och är lastad med tre stora separata frysar, inget atv fordon skulle få plats i bilen. Då skulle i så fall stölden bestått utav två vändor varav en med ett annat fordon.

Angående Dig som kände dig lurad på ryggfilé av torsk. (förutsatt att den är inhandlad av fiskbilen.se, det finns många konkurrenter) Torsken är glacerad med vatten för att hålla högsta kvalité från fångst till konsument. Långtinning i kylskåp är nödvändig för att glaceringen skall rinna av och att färskkvalitén skall återfinnas. Garanterar dig ett mycket bättre resultat om du går tillväga på det sättet. Vattnets tyngd plus filén är bruttovikt, och du betalar endast för nettovikt. Alltså ren ryggfilé av torsk. Är det så att något har blivit fel så vänder du dig bara till fiskbilen.se så kommer de ut och ersätter dig med ett nytt paket torsk, Om du upplever att det ändå inte håller för dina förväntningar så får du pengarna tillbaka. Du har alltid garanti hos dem.

Mvh Säljare på Oslo kontoret
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: yello skrivet 6 februari 2012 kl. 08:51:58
Hepp, Man blir påverkad att läsa trådar som denna.. :-\
i Fredags fick jag besök av fiskbilen (har aldrig hänt förut)
Det första jag gjorde var att skaffa ytterligare ett låssystem till maskinen  O0

Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: pange skrivet 4 april 2012 kl. 21:22:21
Dom jävlarna va hos mig Fredags tror jag det va, för det första körde dom långt in på våran tomt o parkerade där gick han av och knackade på.
När vi föklarat att vi inte va intresserade återvände han till sitt fordon det va då jag tappade hakan.
Istället för att backa ut sama väg som han kom in backar han 3 meter lägger om ratthelvete fullt vänster kör ut på våran gräsmatta på våran tomt o kör en usväng för att komma med nosen först ut på vägen.
Hade det inte varit för jag tagit ett par bira hade jag kört efter fanskapet så beter man sig inte.
Tror jag ska skicka iväg ett mail till dom synd man inte tog regnr.
 
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Markus Hendriksen skrivet 4 maj 2012 kl. 12:26:28
Hei alle sammen.
Jeg er deleier av Svenske fiskbilen AB som kaller oss for www.fiskbilen.se (http://www.fiskbilen.se) på våre flyers og våre biler.
Vi körer villa områder i Stockholm, Malmö, Göteborg, Örebro. Vår affärs virksomhet handler om og levere god kvalitetsfisk til bra priser.
Vi har av dagens industri blitt kåret til gasselforetak både 2010 og 2011. Vi har som mål og rekrutere kunder som handler av oss gjentatte ganger og körer de samme villaområdene med 3 måneders mellanrom.
Alle våre selgere gjennomgår en rekruteringsprosses vor vi koller opp både UC og brottregister. Alle ruter er forplanerte og alle biler går og spore vart dom har varit via vårt register og via betalingsterminalene ser man exact vart bilen värt på minuttet.
Den eventuelle spaningen dere opplever i gatene er planering av kvelden for vordan man skal gå gatene vid kundebesök. Viktig at vi disponerer den korte arbeidstiden vi har på kveldene bra.
Dessutom fins det nu närmere 35 bilar så det er nok rett vanlig at man ser en www.fiskbilen.se (http://www.fiskbilen.se) loggat bil.
Vet at dörknakkningen kan for mange väre störende men vi forsöker så godt det går og väre bemötende og trevlige da det er vi som oppsöker dere som er villa ägere.
Deres kritikk blir lest og vi skal ta kritikken opp vid neste personalmöte og forsöke bedre oss.
Alle våre produkter har 1 måndes smaksgaranti og er man missnöyd bytter vi gjerne produktet slik at vi fortsatt har dere som kunde.
Svenska fiskbilen AB jobber ikke som spanere for stölder vårt leverbröd er og skape nye og beholde våre gamle kunder via fiskforsäljning.
Gjennom 8 år hardt jobb omsetter Svenska fiskbilen AB nu for närmere 60 millijoner skulle väre dumt og forstöre det med og sno 4 hjulinger.
Mvh
Markus Hendriksen
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pompe skrivet 4 maj 2012 kl. 22:40:48
Ja jag tror nog vi skall rikta vår misstänksamhet mot mer utmärkande och dokumenterat ohederliga element i vår omgivning. Våren är här och sommaren kommer snart och lika säkert som flyttfåglarnas återkomst är ligorna som dyker upp varje år. De rör sig över stora områden och vi har i flera trådar kunnat följa deras härjningar. Vi får vara uppmärksamma och vidareförmedla uppgifter om när de börjar slå till i ett område så vi kan förhindra det i andra. (i västra Värmland tog de typ 8 hjulingar innan det tog slut under ett par tre veckor, då om någon gång borde folk ha höjt beredskapen och varit ännu mer försiktiga)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 7 maj 2012 kl. 14:57:39
Har hört att Polacker får tipspengar när de tipsar om stora gräsklippare/hjulingar/mm. som det ser hos grannar när de är ute å jobbar hos folk.

 :cry:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: pange skrivet 7 maj 2012 kl. 21:04:28
Ja jag tror nog vi skall rikta vår misstänksamhet mot mer utmärkande och dokumenterat ohederliga element i vår omgivning. Våren är här och sommaren kommer snart och lika säkert som flyttfåglarnas återkomst är ligorna som dyker upp varje år. De rör sig över stora områden och vi har i flera trådar kunnat följa deras härjningar. Vi får vara uppmärksamma och vidareförmedla uppgifter om när de börjar slå till i ett område så vi kan förhindra det i andra. (i västra Värmland tog de typ 8 hjulingar innan det tog slut under ett par tre veckor, då om någon gång borde folk ha höjt beredskapen och varit ännu mer försiktiga)

I mina ögon är det vl nu det börjar lugna ner sig värre blir det igen när mörkret kommer .... men vi har ju en skön sommar först.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 7 maj 2012 kl. 21:07:51
Har hört att Polacker får tipspengar när de tipsar om stora gräsklippare/hjulingar/mm. som det ser hos grannar när de är ute å jobbar hos folk.
låter ju inte helt orimligt men en ska nog inte bara rikta misstankar mot just polacker men kanske östblocket generellt men alla är nog inte kriminella så man ska nog inte dra alla över en kam, men visst är det lätt att man gör det och jag är nog åxå tyvärr en dom som drar alla över kammen.. :knupple: :knupple:
 :cry:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Stella skrivet 26 juni 2012 kl. 11:03:29
I söndags var dom här. Mycket påstridiga om att sälja fisk. Jag köper av grannen så jag är inte intresserad.  Då ville dom veta var han bor, vad han tar betalt etc. Igår när jag skulle på möte på kvällen stod dom inbackade på en skogsväg jag körde förbi, såg att dom registrerade att jag åkte. Efter det hade dom kommit, kört förbi och vidare ut mot skogen, som tur var var ju fler hemma så det blev väl inte att stanna och kolla läget vad som fanns här
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: 8ball skrivet 7 augusti 2012 kl. 18:18:03
nu har fiskbilen varit här. en vit mb buss med två st rödhåriga killar en ca 20-25 år och en 25-30år, så nu får vi se om det försvinner några hjulingar i Nora området.
här är bössan laddad  :knupple: så det är bara att dom kommer..
faan va ja hatar att folk inte kan skillja på MITT o DITT   :(veryangry):
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Rapid1234 skrivet 12 augusti 2012 kl. 17:22:26
Fiskbilen har setts till i Örkelljunga idag i nordvästra skåne.
Va en polare på facebook som hade sett dom och dom körde runt i kvarteret väldigt försiktigt och tittade runt. Han tyckte det verkade väldigt mysko.
Regnr: VJ90965
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pompe skrivet 13 augusti 2012 kl. 18:22:41
Du skall nog kolla efter bilar med reggplåtar från lite mer sydöstliga breddgrader ^-^
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Dumma kommentarer skrivet 14 augusti 2012 kl. 20:22:55
Galet dumt, associera brotten varje gång man sett en glassbil i område så oj va skyldiga de kan vara, galet dumt det också naturligtvis, sen finns de flera glass firmor o flera fiskfirmor! Så begreppet fiskbil låter lite löjligt! Som att säga taxi stal prylar!
Tror inte polacker brukar trumma ut om stöld tips heller, känner de stöld ligor i Sverige ?? Tror mest ryckte faktiskt allt!!!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 14 augusti 2012 kl. 21:04:26
Sen att icke medlemmar på forumet går in och försvarar gör ju inte det hela mindre misstänksamt ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Rapid1234 skrivet 14 augusti 2012 kl. 21:19:04
Sen att icke medlemmar på forumet går in och försvarar gör ju inte det hela mindre misstänksamt ;)
haha helt rätt, tydligen har ju den förbannade fiskbilen synts till så många ggr vid fel tillfällen att något mysko med dom måste det ju ändå vara
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pompe skrivet 15 augusti 2012 kl. 00:23:52
När vi ändå språkar om skumma bilar. Hörde någonstans ifrån (kommer inte på var) att den där röda golfen och lilla lastbilen med kran var igång igen (var det inte någon som eldade upp en bil för gänget i början av året), någon som vet något mer om deras framfart?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: yello skrivet 15 augusti 2012 kl. 09:26:59
Hart hört att en öststatsregistrerad röd skåpbil, typ Nissan primastar, nyss knep en fyrhjuling i Stockholm, och kom undan precis
Så håll utkik efter skåpbilar från baltländerna, är mitt tips
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Delarium skrivet 15 augusti 2012 kl. 10:08:26
Hart hört att en öststatsregistrerad röd skåpbil, typ Nissan primastar, nyss knep en fyrhjuling i Stockholm, och kom undan precis
Så håll utkik efter skåpbilar från baltländerna, är mitt tips

Tråkigt att det ska vara så jävla svårt att sätta dit som här svinen. Ursäkta språket...

Det är lätt att folk börjar fatta misstankar mot dessa utlänskreggade bilar från östregionen, när det i många fall faktiskt stämmer i många att de endast är här för en sak... Jo, sno grejer. Vet inte hur polisen prioriterar sånt här, men det känns som polisen borde stanna varje skåpbil från dessa länder på rutinkontroller. Till slut kanske ryktet går bland tjuvarna att Sverige börjar bli för riskabelt att "operera" i?

Vad vet jag, jag betalar skatt och betalar för mina saker...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 15 augusti 2012 kl. 10:26:44
Hade det varit lite hårdare regler i tullarna så skulle det säkert minska med stölder, nu är det ju bara å åka rakt igenom så länge de är innom EU.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Rapid1234 skrivet 15 augusti 2012 kl. 10:59:15
Hade det varit lite hårdare regler i tullarna så skulle det säkert minska med stölder, nu är det ju bara å åka rakt igenom så länge de är innom EU.
gör som vi har gjort i vår by, vi har startat ett medborgargarde, senast här om helgen fick polaren tag på en utlänning som va inne i en lägenhet och gav han en ordentlig omgång med stryk.
helgen efter va vi 20 man som jagade några utlänningar ut ur byn när dom sprang runt och snokade.
förra veckan körde vi ut två lodisar ur byn när dom parkerade fel och sedan sprang runt i andras trädgårdar.
en engelskreggad bil slaktade några polare och ställde ut i skogen.
samme polare brände ner några östlänningars tällt efter att dom hade synts till på fel ställen i byn.
tack vare allt samarbete mellan oss i byn och att vi inte kontaktar några poliser så börjar nu ryktet spridas att det är inte så bra att visa sig i stidsvig om man inte har en bra anledning att vara där.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Delarium skrivet 15 augusti 2012 kl. 13:56:30
gör som vi har gjort i vår by, vi har startat ett medborgargarde, senast här om helgen fick polaren tag på en utlänning som va inne i en lägenhet och gav han en ordentlig omgång med stryk.
helgen efter va vi 20 man som jagade några utlänningar ut ur byn när dom sprang runt och snokade.
förra veckan körde vi ut två lodisar ur byn när dom parkerade fel och sedan sprang runt i andras trädgårdar.
en engelskreggad bil slaktade några polare och ställde ut i skogen.
samme polare brände ner några östlänningars tällt efter att dom hade synts till på fel ställen i byn.
tack vare allt samarbete mellan oss i byn och att vi inte kontaktar några poliser så börjar nu ryktet spridas att det är inte så bra att visa sig i stidsvig om man inte har en bra anledning att vara där.

Inte säker att medborgargarde är rätt väg att gå, det händer att folk bara ser ut att vara kriminella eller varit inblandade i kriminellt beteende (utan ha gjort något) hamnat i trubbel pga medborgargarden.
Men helt klart måste NÅGOT göras, tror helt klart att det skulle vara bra att man försvårar helt enkelt att åka omkring utan vidare i vårt land. Ge polisen rätt att inspektera lasten om misstankar finns (inte behöva ha husransakan eller liknande underlag). Om de inte kan uppvisa kvitton på lasten skall det anmälas och utredas vad de frakta för något (det kanske skall tullas? behöver inte nödvändigtvis vara stöldgods).
Gör det besvärligt som fan för framförallt utlänskreggade att vara här och flytta grejer / köra skåp/lastbilar.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Hydro skrivet 15 augusti 2012 kl. 14:14:32
Har inte följt tråden nåt vidare, men kan nämna att utlandsregistrerade skåpbilar inte alls är det enda man skall hålla koll på...
Häromkring glider en svenskreggad Ducato (eller vad de heter) runt om nätterna, tom på kvällen men ofta rätt nedtyngd på morgonkvisten...
Kom efter den på mc en gång, då sitter jag lite högre än i tex en bil och såg rakt in i lastutrymmet genom de dåligt tonade bakrutorna... där inne stod en rund tank på typ fyra kubik!
Jag har rätt täta kontakter med polisen via jobbet och ringde en av dessa och bilen kände de till VÄL och de skulle kolla den igen när de kom till byn om nån timme... men då var bilen tydligen tom.
Bilen verkar ägas av ett "kooperativ" eller liknande, för det är sällan samma personer syns i bilen två veckor i rad och bilen är under uppsikt av Polisen, men de har ännu inte lyckats ta dem med heta grejer.
Den mer eller mindre enda gemensamma nämnaren för samtliga inblandade i denna skåpbil är dess nationalitet; Serbien.

Det snurrar mycket skit på våra vägar, typ var femte hus utmed gatorna här i byn har de sista fem åren haft inbrott.

När jag växte upp använde man nyckel för att starta bilen, aldrig för att låsa den... huset låstes aldrig, ej heller cyklar eller annat.

Världen förändras.
 
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: LAHA skrivet 15 augusti 2012 kl. 17:28:28
Mmm, det skjuts åt helvete för lite  ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 17 augusti 2012 kl. 23:23:31
När jag växte upp använde man nyckel för att starta bilen, aldrig för att låsa den... huset låstes aldrig, ej heller cyklar eller annat.
Världen förändras.
Precis samma uppväxt här.

Förjävlig uttveckling. kasta EU i soptunnan å "stäng" gränserna så vi får behålla våra prylar  :(veryangry): :(veryangry): :(veryangry): :banghead:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 18 augusti 2012 kl. 10:33:17
Precis samma uppväxt här.

Förjävlig uttveckling. kasta EU i soptunnan å "stäng" gränserna så vi får behålla våra prylar  :(veryangry): :(veryangry): :(veryangry): :banghead:
()p
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Tictic skrivet 18 augusti 2012 kl. 11:17:32
Mmm, det skjuts åt helvete för lite  ;)
()p ()p ()p helt rätt!!!!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 18 augusti 2012 kl. 18:32:47
Precis samma uppväxt här.

Förjävlig uttveckling. kasta EU i soptunnan å "stäng" gränserna så vi får behålla våra prylar  :(veryangry): :(veryangry): :(veryangry): :banghead:

Fast det är ju tackvare EU som vi har vägreggade hjulingar ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Hydro skrivet 18 augusti 2012 kl. 19:38:46
Jag kör terrängreggat.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 26 augusti 2012 kl. 05:16:55
Fast det är ju tackvare EU som vi har vägreggade hjulingar ;)
Sant.

Men är uppvuxen på Cross i skogen å haft bil sedan 12års ålder utan problem. Så jag byter gärna  :-\
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Gummiankan skrivet 31 oktober 2012 kl. 20:14:49
Fisk bil i södra gävle nu i kväll, var vaksam ifall nån är sugen på fisk  ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: beeeenny skrivet 11 mars 2013 kl. 17:41:36
Fiskbilen va nyss här och knackade på, Öppnade inte för jag såg bilen direkt den stannade...la märke till att den inte stannade hos någon annan granne bara hos mig.. och är nästan 100 på att ja är den enda på gatan som har hjuling och skoter. Tillfällighet ?

Bor ett par mil norr om örebro
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: ludde98 skrivet 11 mars 2013 kl. 18:25:11
Fiskbilen va nyss här och knackade på, Öppnade inte för jag såg bilen direkt den stannade...la märke till att den inte stannade hos någon annan granne bara hos mig.. och är nästan 100 på att ja är den enda på gatan som har hjuling och skoter. Tillfällighet ?

Bor ett par mil norr om örebro

om det är som du säger så tror jag inte att det är en tillfällighet. :knupple:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pompe skrivet 12 mars 2013 kl. 01:15:09
Trodde vi hade avskrivit dem, inga Bulgarer eller Litauer i närheten? De är mitt tips, speciellt om du bor i Närke.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Rapid1234 skrivet 21 mars 2013 kl. 10:44:36
när dom va här i min by också i somras så va det samma sak, dom va och knackade på i ett eller två av ca 100 hus kl 10-10:30 på kvällen, jävligt mysko killar, dom kan ju försöka knacka på här en kväll, då ska dom få en rottweiler på halsen och ett bollträ av mig i huvudet.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 21 mars 2013 kl. 22:05:12
Jaha, så det är befogat med grov misshandel för att någon knackar på dörren på kvällskvisten? Jo jag tackar jag..
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Oskar P skrivet 21 mars 2013 kl. 22:21:34
Precis samma uppväxt här.

Förjävlig uttveckling. kasta EU i soptunnan å "stäng" gränserna så vi får behålla våra prylar  :(veryangry): :(veryangry): :(veryangry): :banghead:
Ja, bokstavligt talat behålla våra prylar ja.... för inte kan vi väl stänga gränserna bara åt ett håll, som en backventil? Sverige är ju som de flesta kanske vet ett starkt exportberoende land, det skulle ju sända fina signaler om vi plötsligt stängde gränserna.. men annars håller jag med om att man bör KONTROLLERA gränsen mycket hårdare, samma sak det där med invandringen som många klagar på, dels behövs viss form av arbetskraftsinvandring, och sen måste man liksom "ställa upp" och ge asyl lite då och då för att inte uppfattas som ett land som inte vill ha med omvärlden att göra, men jag tycker ju att de som nekas uppehållstillstånd främst bör vara de som inte verkar vilja stanna här, t.ex. 90% av rosengårdsborna.. medan invandrare som tillför samhället/oss något positivt mer än gärna bör få stanna. sen tycker jag ju absolut vi bör gå ur EU också, finns inga skäl till att vi ska punga ut med så mycket pengar till en apparat som är lika ineffektiv som högerns  privatiseringshysteri, eller reinfelts hårväxt...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: sltc skrivet 25 mars 2013 kl. 10:53:21
Lås era grejjer så kanske ni slipper leka rambo med hund/slagträ. Herre jävlar att det kan vara värt att få 7år på kåken eller 25 av deras polare på besök. Herre min skapare
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: mys pappan skrivet 25 mars 2013 kl. 11:46:24
Du kanske inte har fattat att folk har sina
fyrhjulingar låsta men ändå får dom stulna
och det är inte speciellt svårt att knäcka en
klass 3 kätting
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: sltc skrivet 25 mars 2013 kl. 12:30:35
Spela roll.det finns inte en atv/quad på jorden som det är värt att riskera liv/hälsa för.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Skojaren skrivet 25 mars 2013 kl. 12:32:54
SD's tråd för att värva medlemmar?

 O0
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 25 mars 2013 kl. 12:34:48
Spela roll.det finns inte en atv/quad på jorden som det är värt att riskera liv/hälsa för.

Indeed
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: DRÄNG skrivet 30 mars 2013 kl. 12:22:29
Spela roll.det finns inte en atv/quad på jorden som det är värt att riskera liv/hälsa för.

 ()p håller med,
Problemet är bara att när en reptilhjärna matas med adrenalin så är det flykt eller strid som gäller.
Jag förespråkar absolut inte våld,
men tror att om någon bryter sig in hos mig så uppfattar jag det som ett hot mot min familj.
Då blir jag troligtvis arg och rädd,
vilket kan leda till farliga och ogenomtänkta situationer för alla inblandade.

Man vet inte hur man reagerar i en situation föränn man varit där. :dntknow:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 30 mars 2013 kl. 18:21:08
Det enda jag vet är att skulle nån bryta sig in hos mig eller utsätta döttrarna eller nja kärringa för hot ja då vet jag precis vad som händer.. Jag får skaka galler ett bra tag iaf, jag är inte hulken men jag skulle inte tveka en sekund att döda fanskapet :knupple: ()p
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 30 mars 2013 kl. 19:55:33
Det enda jag vet är att skulle nån bryta sig in hos mig eller utsätta döttrarna eller nja kärringa för hot ja då vet jag precis vad som händer.. Jag får skaka galler ett bra tag iaf, jag är inte hulken men jag skulle inte tveka en sekund att döda fanskapet :knupple: ()p
då känner jag mig trygg, tack :-*
 :lool:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 31 mars 2013 kl. 04:50:20
Herre min skapare
Din far eller?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 31 mars 2013 kl. 07:11:21
Nej. Jag vet inte varför jag skrev så. Var väl hög på bensin eller nö...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: sltc skrivet 31 mars 2013 kl. 08:42:38
Självklart om ens familj blir hotad så går man över gränsen. Det jag menar är att ett dött ting kan inte vara värt mer än sin hälsa.kommer nån och gör inbrott här,i ut husen/garaget så får dom hållas. Jag går inte ut. Och det är för jag värderar min hälsa mer än nåt jag har ute.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Matti4wheel skrivet 2 april 2013 kl. 19:57:45
Varför skulle det vara fel att (leka rambo som det hette) och låta sina rottweilers springa ut och leka i deras garage vid påhälsning. Som gammal hundförare vet jag väldigt väl hur mycket hundarna älskar att leka på detta vis. Givetvis ska de få leka eller som det heter "skydda" husse, vilket inte leder till något fängelse samt, jag tror inte några "vänner" vill komma och hälsa på senare. :knupple:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: sltc skrivet 6 april 2013 kl. 12:54:58
Om du nu är hundförare så borde du veta sicken hulken rottis det skulle krävas om några bryter sig in. Är det en som bryter så kan man lika gärna gå ut själv och inte gömma sig bakom en nallebjörn (rottis). Men kommer dom flera och bryter så slår dom helt enkelt ihjäl jycken. Och en sak vet jag min egna jycke betyder mer för mig än vad min cross, quad och atv gör.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Lunna skrivet 26 april 2013 kl. 18:54:34
Såg precis fiskbilen.se i ystad om någon vill ha fisk:)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: @ skrivet 4 juni 2013 kl. 19:30:38
nu va fiskbilen här . bad dom fara åt he---ete . jäv--ar vad det damma på grusvägen när dom drog här ifrån . hur många fiskbilar finns det som åker omkring i landet tro .
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 4 juni 2013 kl. 19:34:00
nu va fiskbilen här . bad dom fara åt he---ete . jäv--ar vad det damma på grusvägen när dom drog här ifrån . hur många fiskbilar finns det som åker omkring i landet tro .
:lol: :lol: :lol: härligt
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 7 juni 2013 kl. 16:19:21
Dom lär ju inte få sälja så mycket fisk till ATV ägare i alla fall... När dom var hos mig för något år sen påstod dom att jag köpt av dom tidigare , vilket är totalt fel.  Bott här 10 år snart och aldrig köpt fisk från gatan.  Deras säljare öppnade grinden och knatade in på tomten varvid min Rottis som råkade vara lös markerade att det inte var ok.  Så det blev ett snabbt besök utan någon fisk. 
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 7 juni 2013 kl. 20:05:58
Dom lär ju inte få sälja så mycket fisk till ATV ägare i alla fall... När dom var hos mig för något år sen påstod dom att jag köpt av dom tidigare , vilket är totalt fel.  Bott här 10 år snart och aldrig köpt fisk från gatan.  Deras säljare öppnade grinden och knatade in på tomten varvid min Rottis som råkade vara lös markerade att det inte var ok.  Så det blev ett snabbt besök utan någon fisk.
Duktig jycke ()p
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Oskar P skrivet 8 juni 2013 kl. 00:21:58
haha dom kanske märkr direkt var det finns en ATV att stjäla när dom ser hur reaktionen från en del blir.. 
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Skojaren skrivet 8 juni 2013 kl. 09:01:39
.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 8 juni 2013 kl. 15:45:16
.
Denna tråd är ju lite uppskruvad...

Men här har du en riktig knäppgök:

 http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/svtsormland/article887902.svt?fb_action_ids=561859863866334&fb_action_types=og.recommends (http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/svtsormland/article887902.svt?fb_action_ids=561859863866334&fb_action_types=og.recommends)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Skojaren skrivet 8 juni 2013 kl. 16:25:42
Denna tråd är ju lite uppskruvad...

Men här har du en riktig knäppgök:

 http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/svtsormland/article887902.svt?fb_action_ids=561859863866334&fb_action_types=og.recommends (http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/svtsormland/article887902.svt?fb_action_ids=561859863866334&fb_action_types=og.recommends)

Hehe, De e ett aluminiumskikt som klär in hela jorden.

Jag fick Kristina Lugn-vibbar ;-)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 9 juni 2013 kl. 09:31:16
Jag väntade på att fiskbilen.se skulle nämnas. Men icke. Alltså OT! ()p
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: ATVeeler skrivet 23 juni 2013 kl. 08:15:28
Kan vi kanske alla glömma så småningom att fiskbilen skulle ha något med dessa stölder att göra. Tänk lite logiskt, tråden är skapad för 3år sen. Tror nog att polisen skulle ha samlat tillräckligt med tips och undersökt i saken. Eller har ni alla som misstänker något lurt med fiskbilen bara anmält det hit på atvforum :hmmm:
Om fiskbilen hållit på med stölder i över 3år så tror jag att nog att de anant att deras bubbla håller på att spricka med alla som skällt ut den och jagat iväg dem vid trappan. Om man googlar "fiskbilen och stölder" får man som 1:a den här tråden, inte fan skulle de väl fortsätta då med sina stölder :dntknow:

Eller så är detta bara en masterplan av de kloka fiskgubbarna... Och nej!! jag kör inte fiskbilen ;D
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 1 juli 2013 kl. 22:45:48
Nja, jag tror mer att fiskbilen.se har sin bas på baksidan månen och inväntar rätt dag att komma och tömma mitt garage. Men sån är jag.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 1 juli 2013 kl. 22:51:57
Nja, jag tror mer att fiskbilen.se har sin bas på baksidan månen och inväntar rätt dag att komma och tömma mitt garage. Men sån är jag.

Det är ingen ide. Det är för mycket grejer i ditt garage så ingen kan ta sig in, du är safe :)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 1 juli 2013 kl. 22:55:02
Det är ingen ide. Det är för mycket grejer i ditt garage så ingen kan ta sig in, du är safe :)
Spot on! Det är som ett sånt där pusselspel när man ska in där...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: tomas l skrivet 1 juli 2013 kl. 23:00:25
fiskbilen var här för ca 2 veckor sedan och han avvisades vänligt men bestämt. men fan va påflugen han var
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 1 juli 2013 kl. 23:06:18
Ska man vara lite allvarlig så har väl ATVeeler en poäng. Men håll med om att de är lite påflugna. Och fisk kan man köpa i affären om man vill, funkar för mig.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 1 juli 2013 kl. 23:23:55
Jag är fiskallegiker.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 1 juli 2013 kl. 23:24:32
Jag är fiskallegiker.
Du missar inget
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 1 juli 2013 kl. 23:28:20
Du missar inget

Skulle väl vara alla miljögifter och den underbara lukten kanske ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 1 juli 2013 kl. 23:32:01
Jag är fiskallegiker.
mes
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 1 juli 2013 kl. 23:33:02
mes

Jag är född sån. 
Toffel är nåt man blir om man saknar ballar av stål
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 1 juli 2013 kl. 23:36:40
Jag är född sån. 
Toffel är nåt man blir om man saknar ballar av stål
f*n.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pv544 skrivet 1 juli 2013 kl. 23:46:40
En del försäljare är svin, telefonförsäljare och dörrknackare är ju ännu jävligare i många fall.

Att en "kedja" som fiskbilen.se skulle vara inblandad i organiserade stölder känns ju otroligt långsökt. Dock är väl det upp till varje individ som jobbar där att välja vad man vill göra av viss intressant information som man får när man är ute och jobbar.
Men det gäller väl alla som åker runt av lika anledningar.

Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: tomas l skrivet 1 juli 2013 kl. 23:51:10
Polska hantverkare skall man passa sig för då ligorna ofta betalar tips pengar om dom lämnar bra info till dessa. så billig arbetskraft kan bli dyrt för oss och våra grannar.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: quattro-2.6 skrivet 9 juli 2013 kl. 23:10:43
Här i norra Västmanland (Kolsva) är det bara polacker, pundare och sandapor som snor allt som sitter fastlåst..
Hur vet jag det?
När polackerna är här å jobbar med folks tak så brukar det försvinna saker friskt, borrar hål i folks bensintank på bilarna för att få sista dropparna.
Brorsan fick sina firmaverktyg stulna ur garaget, rörmokare, 200.000kr värda samt en Quad ~60.000kr.. Quaden hittades i skogen i närheten av pundardelen av byn.. Verktygen hittades i en stulen bil som en pundare hade tappat plånboken i, fullt med fingeravtryck och ökänd tjuv..
Hur kommer sandaporna i bild?
Jag skrämde i väg 3st apor som reka farsans trädgård där min kinaräser står, en finne på 130kg kliver ur skogen med en släggyxa och ropar något trevligt i Heavy metal arabiska skrämmer nog det mesta (har syrier som jobbarkompisar).. Har hämtat min sons sparkcykel och fotbolls målburar från dom så jag vet vilka det är.
Dom tror även att allemansrätten gäller i min bil.
Allt var bättre innan Köpings kommun fick för sig att skicka packet till Kolsva.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 9 juli 2013 kl. 23:19:38
Så du menar att hota nån med yxa är okej för att du "antar" nån rekar?

Enda tillfället man får använda våld "då vad nöden kräver" är för att under 1 timme hålla kvar "boven" i väntan på polisen.

Och för att detta ska gälla krävs att brottet ska vara belagt med en straffskala på minst 1år.
Dvs. Stöld, vapenbrott mm....

Så indirekt är det hur sjukt det än låter du som är boven i det du beskriver då du hotat med våld.

Jag skulle stötta dig om du tog dem på bar gärning.  Men gå runt och anta saker kommer man inte långt på.
Bättre du låter Polisen sköta sitt jobb. 
Va spelar 200 000 verktyg för roll?  Är det värt att riskera att bli skadad av en smutsig pundare för något ni ändå kommer ut ut ersättning för? 

Jag blir faktiskt en aning rädd för människor som tar lagen i egna händer.
Speciellt när det bara handlar om materiella ting.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: cARLBOM skrivet 10 juli 2013 kl. 00:42:20
Måste bara rätta lite eftersom jag har utbildning i detta.

Det Pelle beskriver är ett Envarsgripande.

För att tillämpa ett envarsgripande så skall du ta buset på bar gärning eller på flyende fot.
För att du skall äga rätten till envarsgripande så skall det vara fängelse på straffskalan, du får utnyttja så mkt våld som det krävs för att genomföra ditt envarsgripande, dock inte mer. Därefter skall du tillkalla polis och dem tar över ditt gripande. Det finns ingen tidsbestämning på själva frihetsberövningen du har gjort utan du skall tillkalla polis så fort som möjligt och dem kommer så fort som möjligt. Använder du för mkt våld eller frihetsberövar en person på fel grunder så kommer du själv få stå till svars i en kommande rättegång.

Nödvärn som Pelle oxå är inne och snuddar på är dock något helt annat. Och där får man precis som Pelle beskriver använda så mkt våld som nöden kräver. Används oftast för att värna om sitt eget liv eller någon annans.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Oskar P skrivet 6 augusti 2013 kl. 14:01:12
ja, vad ska man säga.. nu svängde dom in på gården... tur att hjulingen inte står här då men dom var väldigt intresserade av min V8-traktor och frågade hur mycket den toppar, hehe kanske tror dom att det är värde i en sån... men dom kan ju försöka flytta på den...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Persson- skrivet 6 augusti 2013 kl. 14:13:33
Har hört att glassbilen också rekar;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: jOOc skrivet 6 augusti 2013 kl. 15:02:16
Har hört att glassbilen också rekar;)

+1
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 6 augusti 2013 kl. 15:48:21
Snart lantbrevbäraren och landfriskalen också
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 6 augusti 2013 kl. 21:29:15
.
Läste hela tråden igen, och detta inlägg passar som sammanfattning en gång till.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Oskar P skrivet 7 augusti 2013 kl. 00:51:27
alltså, jag vill inte anklaga dem för nåt, det verkade vara rätt reko killar, men man blir ju fundersam med tanke på denna tråden... sen när de berättar att de vill lägga upp en ny "rutt" och kollar marknaden, och enda stället i byn de svänger in på är hos mig?
jaja, orkar dom hitta hjulingen så är dom värda en belöning..

Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: FARLIGMJÖLK skrivet 7 augusti 2013 kl. 02:50:00
Jag säger inte att det är så, men nu i helgen, troligtvis natten mot söndag vid 4-5 blev mina föräldrars grannes outlander 500 stulen från en totalt insynsskyddad tomt. Han var ej hemma när det inträffade. När vi spånade lite på vad vi ska göra för att skydda dem tre maskiner vi har nämnde jag den här tråden och det blev mer eller mindre knäpptyst.

Bara veckan innan hade nämnda fiskkärra varit i området och kollat om någon var intresserad av att handla fisk. Detta skedde i mälardalsområdet och drygt 1km in på en enskild väg. Sammanträffande, kanske det, men det är ganska olustigt då det aldrig någonsin är annat utbölingfolk som vistas på den här vägen.

Finns det något fall som är bekräftat?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 7 augusti 2013 kl. 06:51:16
Ni vet att vägverket säljer er infornation för en krona styck i "reklamsyfte"?

Man behöver nog inte reka fyrhjulingar om vägverket ger en infon om man har registrerat företag för en spottstyvel.

Man kan höra av sig och neka de rätten att sälja din info vidare.
Finns blankett på atvstockholm för det.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Dr Mumin skrivet 7 augusti 2013 kl. 14:13:42
Man kan ringa trafikverket oxå och spärra sig för reklam listor oxå
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: mys pappan skrivet 7 augusti 2013 kl. 14:34:46
Jag kunde inte göra det över telefon jag blev tillsagd att skicka ett mail till dom men vad jag har hört så har vissa kunnat göra det över telefonen  :hmmm:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 7 augusti 2013 kl. 15:18:18
Jag kunde inte göra det över telefon jag blev tillsagd att skicka ett mail till dom men vad jag har hört så har vissa kunnat göra det över telefonen  :hmmm:

Jag ringde och spärrade mitt personnr (gäller då alla mina fordon)  fick en skriftlig bekräftelse efter ett par dagar , har för mig det var ett speciellt telefonnr men komemr inte ihåg vilket. 


Transportstyrelsen har ju detta helt öppet på sin websida

http://www.transportstyrelsen.se/Vag/Fordon/Vagtrafikregistret/Kop-adressuppgifter-eller-fordonsdata/ (http://www.transportstyrelsen.se/Vag/Fordon/Vagtrafikregistret/Kop-adressuppgifter-eller-fordonsdata/)

Köp adressuppgifter eller fordonsdata

Du kan beställa dagsaktuella uppgifter om fordon i Sverige genom Transportstyrelsens Fordonsurval. Du kan välja ut fordon utifrån till exempel bilmärke, årsmodell, geografiskt område eller ägarens ålder och kön.

Sökresultat levereras i excelformat.

Bland dem som använder våra tjänster finns försäkringsbolag, statliga bolag, bilhandlare, verkstäder, bilentusiaster och många fler.

Vi tillmötesgår dagligen de mest skilda behov och önskemål. Välkommen med din förfrågan!

Kontaktuppgifter
E-post: fordonsurval@transportstyrelsen.se
Telefon: 010-495 62 00
Fax: 019-33 02 18
Adress: Transportstyrelsen, 701 88  Örebro
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:13:15
Ajaj. Det är förtal det där du. Citat med modifiering.  :nono:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:33:35
Ajaj. Det är förtal det där du. Citat med modifiering.  :nono:

Ok....    :-\
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Atheos skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:44:35
Ok....    :-\

Det är inte straffbart att "förtala" juridiska personer, d.v.s. företag, kommuner stater o.s.v. Enbart förtal av fysiska personer, d.v.s. människor är straffbart (http://www.lagen.nu/1962:700 (http://www.lagen.nu/1962:700)).

Annars hade nog fiskbilen kunnat sluta sälja fisk och levt på stämningar :)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Fenrisulven skrivet 8 augusti 2013 kl. 16:47:25
Ok....    :-\

Bry dig inte om Hellman, han är en riktig stofil.

Jag skrattade gott för det är väl tjuvar som använder registret mest  ;D
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 8 augusti 2013 kl. 17:08:42
Annars hade nog fiskbilen kunnat sluta sälja fisk och levt på stämningar :)

He he...  Såg en av deras bilar igår på E4 Söderut vid Södertälje, blev OMKÖRD av den  när jag låg i 130  :(
Så den var nog tom på hjulingar då i alla fall, kanske tom på fisk också?  ???
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: O_Jonsson skrivet 8 augusti 2013 kl. 17:20:10
Den här tråden är ju hopplös, snart ligger väl sotaren pyrt till också, eller varför inte grannen nere på gatan? Han har ju varit lite extra nyfiken på sistone, han smider garanterat stöldplaner i detta nu! :lol:
Nä, tror många stölder uppkommer nu när bären i skogen mognat! :rtfm:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 8 augusti 2013 kl. 18:22:14
Det är inte straffbart att "förtala" juridiska personer, d.v.s. företag, kommuner stater o.s.v. Enbart förtal av fysiska personer, d.v.s. människor är straffbart (http://www.lagen.nu/1962:700 (http://www.lagen.nu/1962:700)).

Annars hade nog fiskbilen kunnat sluta sälja fisk och levt på stämningar :)
Jaha, där ser man. Hatten av. Mössan i handen. Förlåt min okunskap. Dock är det likväl riktigt obra att citera myndighetstexter och göra ändringar däri. Missledning då, är det en bättre term?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 8 augusti 2013 kl. 21:58:46
Här i värmland för ett tag sen så gick det en "FET" merca med 4 i. Som fråga efter en gård med röd ladgård. O det är det över allt. Sen fick vi höra hur dem gjorde så några mil härifrå. O även hur maskniner försvann. Så det är inte bara fisk o glassbilen ;)
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 8 augusti 2013 kl. 23:14:50
När sådandäringa tattarCirkus är i byn slangas det diesel från lastbilar i byn och enbart då. Tydligen dyrt att tanka  :hmmm:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: oliwer_98 skrivet 8 augusti 2013 kl. 23:41:05
När sådandäringa tattarCirkus är i byn slangas det diesel från lastbilar i byn och enbart då. Tydligen dyrt att tanka  :hmmm:
folk som inte vet vad som är deras o inte :(veryangry):
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Oskar P skrivet 9 augusti 2013 kl. 00:16:26
är det någon som kikat bak i fiskbilen? jag lade ju märke till att den inte hade nåt kylaggregat!!! nu äter inte jag fisk och matlagning överlåter jag åt grillkiosker men fisk ska väl vara infryst väl? iofs så saltade man den väl förr i tiden för att den skulle hålla sig men nog borde de haft ett frysaggregat, för inte tar dom väl med sig en låda fisk och hoppas att dom får sålt den, och om inte så blir den väl förstörd av att ligga bak i lastutrymmet i 30 grader värme?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: StefanN skrivet 9 augusti 2013 kl. 00:19:56
Färsk fisk ligger väl på is  :hmmm:

(http://www.ica.se/ImageVaultFiles/id_53430/cf_6099/Fiskdisken_Maxi_Visby_toppbild.JPG)

Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 9 augusti 2013 kl. 10:44:05
Dock är det likväl riktigt obra att citera myndighetstexter och göra ändringar däri. Missledning då, är det en bättre term?

Ja det är klart det inte är bra rent allmänt, men i detta fallet kul. Det var inte ändrat så mycket , bara tillagt ett ord , dessutom i fet stil så det skulle framgå.  Dessutom togs det bort direkt på uppmaning.

Dessutom var det ju sant  :)

Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Ljungan skrivet 11 augusti 2013 kl. 11:46:41
Färsk fisk ligger väl på is  :hmmm:

(http://www.ica.se/ImageVaultFiles/id_53430/cf_6099/Fiskdisken_Maxi_Visby_toppbild.JPG)

det gör det väl i bilen med  :hmmm:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: ATVeeler skrivet 18 augusti 2013 kl. 09:25:24
är det någon som kikat bak i fiskbilen? jag lade ju märke till att den inte hade nåt kylaggregat!!! nu äter inte jag fisk och matlagning överlåter jag åt grillkiosker men fisk ska väl vara infryst väl? iofs så saltade man den väl förr i tiden för att den skulle hålla sig men nog borde de haft ett frysaggregat, för inte tar dom väl med sig en låda fisk och hoppas att dom får sålt den, och om inte så blir den väl förstörd av att ligga bak i lastutrymmet i 30 grader värme?

Tiden har gått vidare sen 90-talel då alla kylproduktbilar hade kyltorn på taket, ta en titt på glassbilen så ser du att den inte heller har något frysaggregat på taket..
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 18 augusti 2013 kl. 09:31:48
Tiden har gått vidare sen 90-talel då alla kylproduktbilar hade kyltorn på taket, ta en titt på glassbilen så ser du att den inte heller har något frysaggregat på taket..
Ja, men det där är ju en fejkglassbil. Innuti den där står det ett par fyrhjulingar som ska skeppas till Litauen.  :lol:
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 18 augusti 2013 kl. 11:16:20
I förrgår blev jag uppvaktad av ett gäng bulgarer som ville veta var det fanns bär. Lustigt att man väljer en biltransportbil med täckt lastutrymme när man ska åka till ett annat land och plocka bär?
De verkade väldigt intresserade av fyrhjulingen jag hade på flaket...
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: MikeLeaf skrivet 18 augusti 2013 kl. 20:00:01
I förrgår blev jag uppvaktad av ett gäng bulgarer som ville veta var det fanns bär. Lustigt att man väljer en biltransportbil med täckt lastutrymme när man ska åka till ett annat land och plocka bär?
De verkade väldigt intresserade av fyrhjulingen jag hade på flaket...

Dom kanske ska plocka 22 kubik bär och ta med hem till Bulgarien ?  ':)  Har Du kedjat fast hjulingen nu ordenligt ....
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: hell-man skrivet 26 september 2014 kl. 22:55:43
De börjar bli rätt oblyga!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Krigar Kaj skrivet 26 september 2014 kl. 22:57:04
Kräftkalas?
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Jagvillintevaramedlängre skrivet 3 mars 2015 kl. 20:09:29
Typiskt, nu knackade Fiskbilen på dörren så nu är det snart dags att leta nya fyrhjulingar. Lika bra det, kanske, då slipper jag fixa elfläkten på min...

Lustig säljare, förresten. Inte mycket säljsnack.

- Ursäkta att jag stör, jag har åkt förbi här några gånger nu, jag säljer fisk - är det något ni kan äta?
- Nä, vi är nog inte intresserade.
- Nä, jag förstår det. Det ska bara vara kött numera. Hade det stått Köttbilen hade jag sålt hur mycket som helst.
- Kanske det.
- Men jag har ändå 16.000 kunder i Dalarna, så jag har att göra.
- Då kanske du ska åka och serva dem då. Hej!
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Beya skrivet 3 mars 2015 kl. 20:29:07
Typiskt, nu knackade Fiskbilen på dörren så nu är det snart dags att leta nya fyrhjulingar. Lika bra det, kanske, då slipper jag fixa elfläkten på min...

Lustig säljare, förresten. Inte mycket säljsnack.

- Ursäkta att jag stör, jag har åkt förbi här några gånger nu, jag säljer fisk - är det något ni kan äta?
- Nä, vi är nog inte intresserade.
- Nä, jag förstår det. Det ska bara vara kött numera. Hade det stått Köttbilen hade jag sålt hur mycket som helst.
- Kanske det.
- Men jag har ändå 16.000 kunder i Dalarna, så jag har att göra.
- Då kanske du ska åka och serva dem då. Hej!

Haka ner hagelbrakarn och sätt dig på vakt! Skulle dom komma så säg bara "Nu tar det hus i helvete" och blåser av en redig salva i luften.
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: skogmullen skrivet 9 mars 2015 kl. 19:16:00
Dagen efter ett besök hos min mor från dem så gick larmet i verkstaden och en bil for iväg fort som f¤n med trasig nummerskyltsbelysning och dörren var uppbruten , Sammanträffande eller ej så börjar man undra
Titel: SV: Kan www.fiskbilen.se vara inblandad i stölder?
Skrivet av: Skojaren skrivet 9 mars 2015 kl. 21:32:53
Foliehatt på!