ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska ATV Föreningen => Ämnet startat av: Mudde skrivet 27 maj 2015 kl. 21:06:08

Titel: Naturmuppar och gaphalsar!
Skrivet av: Mudde skrivet 27 maj 2015 kl. 21:06:08
SATVF kommer försöka starta debatter genom provocerande insändare likt denna riktade till de som bestämmer;

Naturmuppar och Gaphalsar - visa lite LOVE!

Naturmuppar - de som säger sig värna om naturen men struntar i att den körs sönder!
Gaphalsar - markägare och politiker!

Varför tillåter Ni att vår natur körs sönder? Känsliga naturvårdområden som behöver vårdas körs sönder av fyrhjulingsförare som inte förstår naturkonsekvenserna av sin körning!

Förare som kör så långt bort från civilisationen som möjligt för att slippa bli jagade av polis, markägare och andra med ett intresse för att vår fantastiska natur bibehålls intakt och vårdas istället för som nu när den körs sönder!

Hårda ord - ja, men sant!

Men det är ju förbjudet att köra i terrängen säger Ni - Ja men fungerar det? Nej - det körs mer och mer och kommer bara köras ännu mer om Ni inte gör något.

I åratal har vi påvisat att ATV leder är lösningen på våra gemensamma problem. I åratal har vår förening funnits för att ta tag i problemen - men vad händer? Avslag på avslag!

I vår värld innebär det att Ni stoppar huvudet i sanden och tror att problemet skall försvinna bara bensinen tar slut i världen men oj vad Ni misstar Er! Då kommer det köras med el-drivna fyrhjulingar med ännu mer effekt istället, och så tyst att Ni inte ens kan höra hur dom kör sönder känsliga naturområden!

Lösningen! Lagliga leder, tillåtelse att köra på lämpliga platser - inte som idag fulkörningar!

Vad brukar vi höra för svar när vi tar upp denna problematik? Vi höjer straffet säger de som bestämmer! Bra tänkt - men vem skall bevaka våra svenska skogar undrar jag då - vem skall betala det kalaset? Kommer det sluta köras? Knappast!

Nej - vänd problematiken till något positivt istället - se på snöskoternäringen som har 1600 mil leder och istället omsätter och ger svensk besöksnäring 11.000.000.000 kronor i väl behövliga intäkter!

Låt markägare få möjlighet att upplåta leder likt skoterlederna. Bevaka att lederna inte ligger på olämpliga platser och se istället besöksnäringen få välbehövliga intäkter utanför turistsäsongen.

Vid pennan Svenska ATV Föreningen - VVVV - Våga vårda våra värden!

Stöd oss i vårt arbete besök www.satvf.se och bli medlem!
Titel: SV: Naturmuppar och gaphalsar!
Skrivet av: suss skrivet 15 juni 2015 kl. 21:12:23
Skulle ju vara effektivt att kunna ha leder vid kraftledningsgator. Då behöver dom ju inte hålla efter sly lika mycket.....
Titel: SV: Naturmuppar och gaphalsar!
Skrivet av: Beya skrivet 15 juni 2015 kl. 22:49:01
Vet väl ingen som har "kört sönder" naturen med sin fyrhjuling..?

Visst, man kanske vänder på lite gräs och gräver någon grop med något däck, men detta förstör väl inte naturen? Det dör lika många daggmaskar på en "ATV-led" som i en vanlig skog.

Och om man kör på led och kör i ett surhål eller liknande så förstör det väl knappast? Eller?

Jag gillar iden om lagliga leder osv.. Men någon har drivit detta till överdrift.
Titel: SV: Naturmuppar och gaphalsar!
Skrivet av: suss skrivet 16 juni 2015 kl. 18:35:15
Atv leden anser jag är mer en motorbana. Tittar man på lederna i USA så är det mer dåliga traktorvägar och inte massor av lerhål.
Titel: SV: Naturmuppar och gaphalsar!
Skrivet av: Mad Old Pop skrivet 17 oktober 2015 kl. 13:55:57
http://www.svemo.se/sv/Forbundsinformation/Nyheter/SVEMOsamarbetemedNilsRyrholmprofessorizoologi/

Kontakta Nils Ryrholm, professor i zoologi vid högskolan i Gävle. Han forskar på artrikedom kring motorbanor. Han har kommit fram till mycket som är till vår fördel.