ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: Dany skrivet 18 maj 2008 kl. 16:05:40

Titel: Några frågor!
Skrivet av: Dany skrivet 18 maj 2008 kl. 16:05:40
Tja!

Har två frågor:

Har under en längre tid haft ett litet glapp i styret på min Dinli 450. Glappet är inte alls stort men man märket det om tar i handtagen och liksom drar styret uppåt och nedåt (vänster handtag uppåt och höger handtag nedåt och tvärtom). Vad kan detta vara?

Har också ett gnissel när man sätter sig på maskinen och fjädrar den uppåt och nedåt. Har smöjt lite här och där utan något resultat. Vart kan gnisslet komma ifrån?

Tacksam för svar!
Titel: Några frågor!
Skrivet av: Nicke skrivet 18 maj 2008 kl. 16:16:07
Jag hade en Dinli som gnissla vid bakre stötdemparen, de va bara att tömma flaskan med wd40, och sen så slutate de, men de kom tillbaka efter ett tag..
Titel: Några frågor!
Skrivet av: Wizzman skrivet 18 maj 2008 kl. 20:53:24
På min var det stötdämparbussningarna som knirkade. Både fram och bak.
Fick ta loss stötdämparna och dela bussningarna och smörja med kedjespray (WD40 eller 5-56 hade nog inte stannat speciellt länge), sen vart det tyst.
Titel: Några frågor!
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 18 maj 2008 kl. 23:52:45
jag hade lite glapp i styret innan första servicen..påpekade detta för jones och hans mek drog då åt ett par bultar någonstans vid styrstången(satt uppe och drack kaffe under tiden..hade gärna velat kika men meken ville nog inte ha en observatör även fast jag gjorde mig "osynlig" så de mutade mig med kaffe och atv-tidningar :wink: )

min gnisslar också från svingen nånstans...har provat att dra i fett i nipplarna samt spraya i 5-56 där jag kommit åt. Då blev det något bättre men nu har jag inte kört sen dess så jag vet inte om det är kvar..

mvh
joe
Titel: Några frågor!
Skrivet av: Dany skrivet 19 maj 2008 kl. 08:10:32
Har letat efter skruvar att dra åt vid styret men inte hittat några  :roll:  Någon som vet vilka skruvar som bör dras åt?
Titel: Några frågor!
Skrivet av: bagarnisse skrivet 19 maj 2008 kl. 15:11:37
hmm.....kolla där styrstagen sitter monterade vid stårstången,har för mej att dom muttrarna kan vibrera lös lite grann,dom sitter med en sprint så det är ingen fara att du tappar dom men det kan ju vara rätt bra om dom är åtdragna.
du kommer nog åt dom med en spärrnyckel+förlängare tror jag 8)
det ska iallafall vara 2 st som sitter ungefär där styrstången sitter i nedre fästet.