ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Dinli => Ämnet startat av: zellero skrivet 2 september 2014 kl. 23:43:00

Titel: startar ej.
Skrivet av: zellero skrivet 2 september 2014 kl. 23:43:00
Halloj.
Har bytt till öppet filter och stoppat i ett större huvudmunstycke, (160)för att den bluddrade på lågvarv.har stått ett par veckor innan jag fick hem munstycket.
Vill inte starta, fick den att starta på choken ett par gånger, men så fort man öillrade på gasen så dog den. Sen startar den inte. Vad kan vara fel? Tacksam för svar. Mvh Greven
Titel: SV: startar ej.
Skrivet av: Knastonius skrivet 3 september 2014 kl. 00:39:25
Enklast är att du kollar att du har en fin gnista samt att det faktiskt kommer fram soppa.

Saknas ena så är de kört ju, och det lutar lite åt att de låter som den inte får bränsle, om den inte tänder alls förutom när du chokar, då den får extra mycket bränsle och mindre luft, men kolla gnistan först, då det är det snabbaste och enklaste!


Kan rekomendera en av dessa tändningsprovare till att kolla så du har en jämn och konstant gnista.
Tänk bara på att den översta jag länkade till har en sådan "tjock" hållare till stift. Så den andra kan vara smidigare.

http://biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Testinstrument-och-Elektronik/Tandningsprovare-15142/ (http://biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Testinstrument-och-Elektronik/Tandningsprovare-15142/)
http://biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Testinstrument-och-Elektronik/Gnistprovare-151372/ (http://biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Testinstrument-och-Elektronik/Gnistprovare-151372/)


Lycka till!

mvh.
Titel: SV: startar ej.
Skrivet av: oge skrivet 3 september 2014 kl. 10:14:24
Kolla den här länken
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=52451.0
Titel: SV: startar ej.
Skrivet av: zellero skrivet 4 september 2014 kl. 08:41:18
Rengjore förgasaren och nu startar den fint. Men den bluddrar i mellanregistret upp till fullt. Smäller i ljuddämparen vid.höga varv kommer såna,häftiga eldgnistor också😊  vad är det för fel? För lite,mycket soppa?
Titel: SV: startar ej.
Skrivet av: Michelin skrivet 4 september 2014 kl. 09:47:37
Hur många varv ut har du blandskruven? Skall väl vara 2,5 till 3 varv ut med öppet luftfilter. Annars kanske du måste justera nålen litegrann.
Titel: SV: startar ej.
Skrivet av: zellero skrivet 6 september 2014 kl. 19:53:44
Har ute ett o ett halvt varv med 170 munstycke.
Den går fint men bluddrar på höga varv o lite smällar...
Innan när jag var ute o kärde så flödade den över och dog gick sen att starta men pissade bensin både från svallerröret och sköt in massa i Luftfiltret. Gjorde rent den och fipplade lite med flottörens position och nu verkar det fungera igen. Men fortfarande bludder på höga varv.
Hjälper inte att skruva ut bränsleskruven eller in. Vad f,n kan det va som e fel? Vill bara ut o bööörna ju! Tack för alla tips hittills.
Hur justeras nålen? Menar du till huvudmunstycket?
//Greven