ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: Blondie skrivet 7 september 2016 kl. 01:17:15

Titel: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Blondie skrivet 7 september 2016 kl. 01:17:15
vill tipsa att där e skapad en facebook grupp för alla kina atv/quads se länk. och de finns även en köp och sälj sida till gruppen som är endast för köp och sälj. kolla gärna in våran facebook grupp

https://www.facebook.com/groups/1657743694491595/

Mvh Blondie
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Hejmer skrivet 7 september 2016 kl. 06:58:33
Dessa jäkla Facebook grupper, börjar bli ett stort bekymmer de där, fler o fler internetforum dör ut till förmån för Facebook
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: akai skrivet 7 september 2016 kl. 07:26:22
Jupiter har en poäng där.

Sen kan man tycka det är dumt att splittra de som håller på med ATV/Quad i många olika forum... är det inte bättre att alla håller till på ett ställe? 

Jag har exempel på andra hobbys där flera forum skapats och ett gäng flyttat till Facebook. splittringen blir total och det hela har slutat med knappt någon aktivitet på något av forumen.. och det tycker iaf jag inte är någon bra utveckling.

Dessutom är Facebook ett storföretag, precis som Google och twitter, och det är inget jag vill stödja   ()p
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Hejmer skrivet 7 september 2016 kl. 08:07:04
Ett exempel är ju skånequad, för några år sen ett väldigt trevligt o aktivt forum. Anordnades en hel del körningar o aktiviteter. Numera är det totalt stendött. Händer ingenting där, var allt folket har tagit vägen har jag ingen aning om. Men misstänker Facebook, men eftersom jag inte har det är de svårt o kolla upp
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Pv544 skrivet 7 september 2016 kl. 09:34:11
Tycker inte heller det är särskilt bra med facebook istället för forum likt detta.
Har ju genom åren varit en hel del märkestjafs, eller mestadels kineser vs märkesmaskiner. Vilket av olika anledningar fått många att tröttna och söka sig till andra ställen.

MIN förenklade uppfattning är att det var lite lättkränkta grinollar med budgetmaskiner som höll igång tjafset och till slut fick iväg många kunniga veteraner från detta forum.
Och istället för att steppa upp själva och ta större plats på forumet så tror jag dom flesta av dom smet iväg till några grupper på facebook där dom fick krama sina kineser ifred.

Så resultatet blev ju bara dåligt av det "bråket"... Ingen kvar.

Jag vet inte hur återväxten har varit på detta forum, men känns som det inte alls har återhämtat sig.
Personligen tappade jag lite intresse i forumet när det dök för något år sedan. Men är ju ändå in och läser lite smått ibland, dock går det rätt fort att scanna av det man vill läsa.

Jag hoppas och önskar att ni alla håller er kvar på forumet och hellre försöker få liv i dom olika forumdelarna än att ni hamnar i grupper på facebook.
Det är trevligare med en bred gemenskap här inne, och även så finns det mycket att lära av varann från andra märken.


Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Blondie skrivet 7 september 2016 kl. 11:22:03
om de nu e sånt hat för man vill tipsa om en sida så kan ni väll be nån admin tar bort denna post så kanske ni blir nöjda.

Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: akai skrivet 7 september 2016 kl. 11:44:26
Det är inget hat mot någon eller något. Jag bara delar mina erfarenheter  :(

Vag gäller Kina eller ej, de mesta delarna tillverkas där oavsett märke... Tycker sådant tjafs inte är det minsta konstruktivt, för det är väll hobbyn vi delar? Eller? 

Sen kanske lite av det beror på att vi killar har någon typ av kärlek för kuk-mätar-tävligar i allt vi gör... en klar nackdel oftast, vi behöver fler motorintresserade tjejer ()p
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Blondie skrivet 7 september 2016 kl. 12:27:56
jag har mina små erfarenhet av forum och där får man knappt hjälp när man skriver ut och frågar. men när de kommer till tipsa om en sida som e skapad på facebook för att hjälpa andra med kina maskiner.

och sen länkar vi till forum också som har med kina maskiner att göra. för dem grupper funnits längre än denna facebook grupp och där finns bra tips att använda sig av. och de e väll bra för dessa forum att man länkar och tipsar om forumen med? eller ska man sluta med de eftersom de gnälls pä att man skapat en sida på facebook.

och många kanske sitter i en sits och behöver hjälp rätt fort då är facebook bra än ett forum där de kan ta flera dagar om inte veckor att få svar.

och sen kanske de finns personer som vill dela med sig av sina kunskaper på olila sätt texe forum, facebook, youtube, twittee osv.

gruppen e skapad för att hjälpa andra som har problem med sin eller frågar om tips och råd.  och just denna som e för kina maskiner då detta är den enda som finns på facebook.
och de skadar inte att dela med sig ytterligare ett sätt för andra att dela med sig av sina erfarenheter.

tyvärr e de så med en del av oss killar.
 men jag tycker de e bra att man kan dela med sig av sina kunskaper på olika sätt.
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Hejmer skrivet 7 september 2016 kl. 14:48:22
De var ju lite detta jag var inne på att Facebook tar över mer o mer o de är ju därför forumsaktiviteten dör ut. Det är ju en av anledningarna till att du kanske inte får svar i dina inlägg. På ett forum finns ju massa erfarenheter som är sökbara, vilket jag tror funkar lite sämre på Facebook. Det var inte ett hatinlägg jag gjorde, utan mer att jag påvisade ett växande problem hos våra forum
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Hydro skrivet 7 september 2016 kl. 18:56:00
Nu har jag klippt och klistrat minsann, så ta följande citat för vad de är.. nämligen utdragna ur sitt sammanhang.. men ändå med en tanke bakom från min sida.

Först...
Jupiter har en poäng där.
Håll isär skåningarna, Jupiter bor på västra sidan av Skåne och Hejmer nordöstra... det är nog 10 mil emellan och för en skåning är det JÄTTE-långt...
 ()p

Sen kommer PV med en mycket träffande kommentar...
MIN förenklade uppfattning är att det var lite lättkränkta grinollar med budgetmaskiner som höll igång tjafset...

...och när man sedan ser trådstartarens svar så... ja, det är inte utan att man undrar lite varför vissa är så fantastiskt snarstuckna.
om de nu e sånt hat för man vill tipsa om en sida så kan ni väll be nån admin tar bort denna post så kanske ni blir nöjda.


Just i sakfrågan, dvs att gå in på forumet och aktivt medverka till en flykt till andra ställen (tex Facebook) så är det ju faktiskt emot forumets regler.
Så huruvida vi medlemmar är nöjda eller missnöjda är av underordnad betydelse, denna trådtyp är dödsdömd redan från start.
Titel: SV: Facebook grupp för alla china atv/quads
Skrivet av: Blondie skrivet 7 september 2016 kl. 19:19:12
be admin att ta bort detta om ni nu är emot detta. så är alla nöjda och glada.

försöker man.vara trevlig och tipsa så får man typ skit istället.