ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: MarcusN skrivet 29 februari 2024 kl. 20:04:15

Titel: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: MarcusN skrivet 29 februari 2024 kl. 20:04:15
Den går bra i ca 5 sekunder sen orkar den bara gå på tomgång. Stänger man av och startar den igen så kan man återigen varva upp den i ca 5 sen innan den sen bara går på tomgång och gasar man så kväver man den. Först trodde jag att den inte fick ordentligt med soppa men jag har gjort rent tank och soppakran, jag har kollat och soppapumpen som är vacuum driven fungerar och jag har plockat ned förgasaren i molekyler och gjort rent så soppa får den. Det kan även bli lite avgasknallar när man försöker gasa så det tyder ju på att man får ut oförbränd bensin i ljuddämparen. Jag har även bytt tändspolen, har någon en idé på vad som är fel?
Titel: SV: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: Micke_c skrivet 3 mars 2024 kl. 09:40:40
Fenomenet låter ju som om den är tät i luftfilter eller ev I avgasröret.  Blåser det på ordentligt där bak?
Skillnad utan luftfilter?
Varit med om det på bilar, där dom då åtetstartat fint efter några sekunder när trycket återställas.både på avgas och insugsidan.


Faktiskt, häromveckan jobbade jag med en sådan Suzuki KingQuad med lite liknande fel faktiskt som gjorde mig väldigt förbryllad ett tag.
Jag fick dock bara igång den om jag med handen ströp lufttillförseln. Jäklar vad den rykte.... Gick då som du beskriver ungefär.

Trodde också på förgasarfel då, men fann inget.
Gick lilla illa efter.

Fyllde då flotttörhuset med akrylatbensin (vad jag hade) och DÅ gick den rätt efter några sekunder.
Fattade misstanke om bensinen då, och återanslöt bränsleslangen (som var av för jag gjorde en flödesuppskattning av pumpen ner i en flaska samtidigt) och efter typ en minut gick den kass igen och stannade.
Tömde och fyllde flottörhuset igen och vips gick den bra.

Felet var alltså BENSINEN. Ägaren hade övertygats på forum att köra på 98bensin och precis fyllt vid en mindre mack. Troligen fått total skräpbensin. I regel vattenblandad, men kunde konstigt nog inte se vatten när upphällt i en vit kopp. (Blir som "blåsor/bubblor" om vatten)
Frågan är om det var typ ren etanol, eller nått, för det luktade märkligt.  Hört om bilar med liknande symptom som drabbats speciellt med just 98.

Spruckna insugsgummin kan ge märkliga fenomen, och
Berikningskretsens kolv (choken) har en tätning samt att
även hättan vid den viren har en funktion.
Så det inte drar tjuvluft. Dom.är väldigt kinkiga med förgasaren  men då oftast trubbel med tomgången som varm. Bara det är minsta skit i nått, och bläddrar under belastning om det är minsta fel på membranet.
De sista tipsen är just modelltypiska fel, men stämmer inte 100% med beskrivningen.

Jag tvivlar också på tändningsfel på din beskrivning, men ha gärna ett lös stift att prova med direkt när den stannar, utan att slå av och på tändningen.  Eller en lampa för ändamålet.  Använder stroboskoplampa själv, men alla har inte sådana hemma.

Fick den felet nu, eller har den införskaffats som defekt?
Väldigt noga med justeringen av huvudmunstycket, och den sitter jobbigt till.  2 varv ut är grund på en 280cc.  1 5/8 varv på 250cc.
Titel: SV: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: MarcusN skrivet 9 mars 2024 kl. 16:31:14
Kan man få dessa symptom om en CDI-box är defekt eller får man ingen gnista alls då? För den går hur bra som helst en liten stund, sen händer något och den går bra på tomgång men går inte att gasa upp, känns som att den får för mycket soppa när man gasar eller att den inte tänder som den ska
Titel: SV: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: Micke_c skrivet 14 mars 2024 kl. 11:53:42
Hur länge måste den stå för att gå bra igen?

Det beskrivs inte ett klockrent symptom på CDI problem.

Fråga:
Hur är det med batteriet?
Om laddningen inte funkar och batteriet är kass kan det kanske bli symptom när det blir underspänning.  Förutsatt då att det laddas till nästa start när den går en stund igen....
Titel: SV: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: MarcusN skrivet 19 april 2024 kl. 18:01:49
Stänger man av och startar direkt dvs 1 sekund så kan man sedan gasa normalt några sekunder innan det återkommer.
Titel: SV: Problem King Quad 300 -00
Skrivet av: MarcusN skrivet 21 april 2024 kl. 17:39:37
Har nu hittat felet, det är laddningsregulatorn som inte fungerar så den laddar 18v. Jag kopplade in en 55w halogenlampa och när jag slår på den så går den som den ska och så fort jag slår av den så framkommer symtomen igen, så nu ska jag beställa en ny.