ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Suzuki => Ämnet startat av: slaktarn326 skrivet 22 oktober 2015 kl. 21:46:13

Titel: KingQuad 700 ''slår bakut ibland''
Skrivet av: slaktarn326 skrivet 22 oktober 2015 kl. 21:46:13
Har äntligen kommit till skott och bytt in min gamla KQ300 mot en KQ 700 -06.

Har inte hunnit åka mer än ett par mil ännu, men märkt att den ibland när man ska starta ''slår bakut'', såsom när man ska kicka en gammal cross. Trycker på knappen igen, och den startar utan problem. Sedan kan man starta många gånger innan det händer igen.

Pratade med tidigare ägare (jag bytte in/köpte denna på firma) och han hade haft samma problem och därför lämnat tillbaka den då han lessnat på den, och de inte kunnat åtgärdat detta fenomen.
Firman har gott rykte, har funnits i branschen länge med duktiga mekaniker och jag har handlat där under många år så jag har fullt förtroende för dem. Lessnar jag så ska även  jag be dem kolla igen, då jag har garanti på maskin, men jag tänkte höra om någon här har varit med om liknande fenomen och kanske har tips?

Väldigt fin maskin annars, med bra utrustning, dubbla WARN med fjärr, BigFoot-däck, nya org. däck, hasplast mm.

Kan passa på att fråga om 63k är ''bra'' pris?
Själv tycker jag det är bra.

Mvh
Titel: SV: KingQuad 700 ''slår bakut ibland''
Skrivet av: CALLAHAN skrivet 22 oktober 2015 kl. 21:50:35
Polaren hade samma problem med sin vanliga MC och det var att den läckte in bensin i en cylinder när den stog avstängd.
Dock hade ju den maskinen förgasare men fick samma symtom.
Titel: SV: KingQuad 700 ''slår bakut ibland''
Skrivet av: RillE-d skrivet 29 oktober 2015 kl. 16:43:41
Jag har också det fenomenet på min KQ, men jag har inte lagt någon tid på det .Men om någon har någon tanke om vad det kan bero på så är jag idel öra :)
Titel: SV: KingQuad 700 ''slår bakut ibland''
Skrivet av: J.A racing skrivet 8 november 2015 kl. 10:47:16
Kan bero på flera saker men det låter som om spridaren läcker lite soppa när den står still. Då det bara sker ibland, kan det ju vara att det kärvar lite i spridaren. Testa med någon bra injektion cleaner och se om det blir bättre. Ventilspel och tändning kan ju ställa till det också, fast då borde det vara oftare som problemet uppstår.