ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Kawasaki => Ämnet startat av: kajmattsson skrivet 8 januari 2010 kl. 20:52:29

Titel: 07-Bruten back in service, men vad f-n hände igentligen??
Skrivet av: kajmattsson skrivet 8 januari 2010 kl. 20:52:29
Efter några dagar i varmgarage och felsökning har jag nu fått igång Bruten och den går på båda burkarna igen :headbang:. Det var vare sig CDI:n eller något fuktreleterat utan det visade sig att inte bara ena stiftet var kasst - utan båda! Dom kunde ge gnista hängade ute i det fria men så fort man skruva dit dom och startade så var dom näst intill döda (kunde tända nån enstaka gång men inte mer). Har visserligen hört talas om om att ett tändstift kan uppföra sig så här ibland men jag kan f-n inte förstå hur båda kunde kollapsa samtidigt :dntknow:. Okej, det var 20 minusgrader när det hände, men ändå. Har heller inte haft problem med misständning eller svårstartad maskin innan. Måste dock säga att jämfört med dom gamla (fortfarande hela) stiften går maskin nu bättre med dom nya, åtminstone så inbillar jag mig det. Kanske det mest är glädje över att ha igång den igen och få gäääsa lite, även om det är smällkallt ute. Är det någon där ute som har ett logiskt svar? :help: Kan det vara så att dom har varit på "G" en längre tid fastän jag inte har märkt det och att kölden gjorde sitt? Allt annat funkar, typ lampor, 2/4 hjulsdrift etc -allt.
Förresten, finns det ett bra verktyg för att demontera bakre stiftet genom att bara lyfta ut batterilådan? Vanliga spärr/ledverktyg vill inte riktigt funka där. Finns det modifieringar man göra för att slippa böket med plastkåporna?

Vill samtidigt tacka alla för hjälpen och fina förslag på trouble shooting under denna "prövning". Det är första gången jag har haft problem med den och nu först inser man hur beroende man är av den. Jag använder den dagligen när jag är hemma (jobbar på sjön, borta några månader i taget). I skogen, på isar, till byaffären, köra ungarna till skola och dagis (vi bor på en liten ö i skärgården) dra släpkärra och stockvagn, för att inte nämna ungarnas rattkälkar (hur lagligt och hälsosamt är det :rtfm: Men ungarna är skitglada... ()p Blir att åka över till Polaris och Honda freaksen imorron och spruta snö i fejset på dom :lol:
Titel: SV: 07-Bruten back in service, men vad f-n hände igentligen??
Skrivet av: fidd skrivet 9 januari 2010 kl. 09:24:56
Härligt att det funkar igen, nu e d bara å åk :headbang: :headbang: