ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Hisun/Hsun => Ämnet startat av: mike79 skrivet 23 maj 2011 kl. 15:29:51

Titel: vad tycker ni om era maskiner??
Skrivet av: mike79 skrivet 23 maj 2011 kl. 15:29:51
tänkt att byta från quad till en atv o kollar en hel del på lite olika alternativ och såg en ny hisun 700cc fär 59900 med annons text:

Hisun 700cc 4x4

En vägregistrerad kvalitets ATV för dig som kräver lite mer av din ATV.
Bygger på väl beprovad teknik från Yamaha Grizzly vilket borgar för ett bekymmerfritt ägande samt ett brett utbud av tillbehör,kan utrustas med hydralisk timmervagn!


"ett bekymmerfritt ägande" är det något ni som har hisun maskiner kan hålla med om??
har ingen som helst erfarenhet av detta märke men ska man tro på vad dom skriver så är det ju en kanon maskin för det priset
skulle vara kul o höra era åsikter om märket och om det är något o rekomendera??
Titel: SV: vad tycker ni om era maskiner??
Skrivet av: jukka_t skrivet 23 maj 2011 kl. 23:00:43
.

Kör Hisun 500 EFI, kanske inte kört tillräckligt länge för att kunna uttala mig, kört ca 60 mil hittils.

Hade problem med att en kabelkontakt bakom styret lossnade och tuta/blinkers och ljus la ner, plockade ner lite
kåpor och stripa upp den...  Tripp/timm mätaren har resettat sig till noll 2 ggr, ÅF har fixat ny, skall bytas vid nästa
service...

Gillar växellådan, helt suveränt lätt o växla och gillar den långslagiga motorn som levererar kraft på låga varv...
Den går väldigt tyst o fint i motorn tycker jag, EFIn gör att man slipper pula med Chooke...

Är mycket nöjd med min Hisun faktiskt....

SL!
Jukka
Titel: SV: vad tycker ni om era maskiner??
Skrivet av: Pv544 skrivet 24 maj 2011 kl. 00:10:50
Tror inte du ska förknippa det så mkt med Yamaha, skiljer nog en hel del i pålitlighet och kvalitet.

Men har du en riktigt bra och seriös åf i närheten som du handlar av så kan det ju kanske vara värt att testa, om den känns bra vill säga.

Vet inte hur länge 700an har varit med, men det är ju bra att köpa en modell med några år på nacken. Så dom hunnit bota lite barnsjukdomar. Samt att det finns fler som åker och kan hjälpa med tips och råd.
Kan ju vara värt att leka detektiv och försöka hitta vilket namn dom säljs under i andra länder, kan ju finnas en del matnyttigt att läsa på deras forum också.

Min granne hade en kille inneboende förut som sålde/säljer hisun. Grannen verkar inte helt imponerad av kvaliteten på dom. Bla en 800cc som gick sönder på första besöket ute hos en kund. Den small av styrstaget när han var upp i en snöhög. Nu står maskinen och skräpar utan variator också, för den "lånade han" till en annan maskin som rasat.
Jag hoppas jag får med mig grannen ut på någon åktur nu i sommar, så man får en närmare titt på dom där maskinerna.

Det är ju roligt att det kommit in några Hisunmaskiner här på forumet, kanske alla andra köpare är nöjda och ute och kör.

Titel: SV: vad tycker ni om era maskiner??
Skrivet av: Jupiter skrivet 19 augusti 2015 kl. 14:11:01
Nu är tråden gammal, men värt att notera om Hisun är att de maskiner som är byggda från 2013 och framåt ska enligt uppgift vara av mycket högre kvalitet då Hisun byggde en helt ny fabrik med moderna västerländska bearbetningsmaskiner som stod klar tidigt 2013 samt införde en annan sorts kvalitetskontroll. Alla maskiner provkörs minst 500 timmar innan de släpps ut på marknaden från 2013, vet dock inte hur det står sig i jämförelse med andra tillverkare. Tydligen ska även deras 1 cylindriga motorer vara helt identiska med Yamaha frånsett borrningen, 700cc ska alltså vara en något större 660 Yamaha motor och 500:an en förminskad sådan, alla med 84mm slag. Och det lär inte heller vara gamla Yamaha patent utan samma motorer som Yamaha använt fram till 2015, detta enligt uppgifter från Hisun USA. På nått forum påstås det att Yamaha och Hisun tillverkar dessa motorerna ihop, men det är inget som jag kunnat bekräfta.