ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: Skogssigge skrivet 14 maj 2005 kl. 22:46:25

Titel: Hur mycket tål variatorremmen?
Skrivet av: Skogssigge skrivet 14 maj 2005 kl. 22:46:25
Hej alla!

Som relativt nybliven Linhaiägare var jag ute och körde tillsammans med frugan idag och vi tog bl.a in på en mycket smal, stenig och sunkig vandringsled. Efter att kört trial på lågväxel ett bra tag, så fick vi inse att det inte gick längre, såvida vi inte skulle köra ned all skog... Efter att frugan hoppat av, så lade jag in backen och gasade försiktigt för att inte köra åt h..e. Då tog det emot och jag gasade mera, men då började det att lukta bränt om maskinen och frugan sa att det smårykte om variatorn. Detta upprepade sig sedan efter ca 2 min då jag försökte  backa igen. Efter det så var det dags att snurra hemåt och maskinen gick som vanligt = toppade ca 80-85 km/h och med ingen tvekan vid gaspådrag mm. Mina funderingar är: 1) Har jag kört tokigt, dvs gasade jag för försiktigt då jag backade?  2) Hur mycket misshandel tål variatorremmen? Kan jag ha sabbat remmen?  Om ja, hur ser jag det?

Johan
Titel: Hur mycket tål variatorremmen?
Skrivet av: QL skrivet 15 maj 2005 kl. 13:43:36
Bra fråga...
Har hänt att jag slarvat med lågväxel när jag skulle över något dike och då luktar det illa snabbt! Dock så har jag inte märkt att maskinen fått bestående men av det, men i längden så är det nog inte hälsosamt.
Titel: Hur mycket tål variatorremmen?
Skrivet av: Outlander skrivet 15 maj 2005 kl. 19:48:31
Så länge remmen inte går av eller tvekar vi gaspådrag har du inte pajat den, remmarna på Japanmaskiner och amerikaner håller för mycket misshandel. Hur det är när man misshandlar en variator på en Kinamaskin vet jag inte. Däremot fungerar de ju fint till "vardags"
Titel: SV: Hur mycket tål variatorremmen?
Skrivet av: palle 1 skrivet 30 januari 2009 kl. 19:43:52
Har det rök det från variatorn då har du bränt kopplingen du ska byta till en större den tål mera påfrestning